token sales

Coinmart Review 2023, de voor- en nadelen van de Coinmart handelsapp

Oct 12, 2023
Aanbieding: 

Coinmart review 2023. Waarom zou ik kiezen voor Coinmart? Wat zijn de voor – en nadelen van de Coinmart crypto-handelsapp? Samenvatting: Coinmart is een nieuwe aanbieder in Nederland van een handelsapp voor digitale activa zoals bitcoin. Coinmart is pas sinds 2022 actief en moet nog veel bewijzen in relatie tot de gevestigde concurrentie. Coinmart is het best vergelijkbaar met de handelsapp van Finst. Als een exchange kan Coinmart nog niet concurreren met Bitvavo. Niettemin, Coinmart heeft een prachtige opgezette handelsapp ontwikkeld; de handelssoftware werkt prima. Coinmart is een belovende nieuwe speler om te volgen op de Nederlandse markt.

Introductie tot deze Coinmart review

De wereld van crypto staat niet stil en zo ook niet in Nederland. Nederland is namelijk een crypto broker & exchange rijker: Coinmart. Coinmart is een vrij onbekende crypto broker & exchange en bestaat dan ook pas vanaf 2022.

coinmart review

Het bedrijf is gevestigd in Amstelveen en heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank. Het jonge bedrijf telt ± 17 werknemers en is hard aan de weg aan het timmeren om marktaandeel te verkrijgen op de Nederlandse markt. In 2022 hebben zij dan ook een pilot gedraaid waarbij gebruikers zich konden aanmelden als “Beta Tester” met €50,- gratis tegoed, om zodoende te leren wat haar (toekomstige) gebruikers belangrijk vinden in een broker/ exchange.

Coinmart geeft zelf aan de “beste software” te hebben en wil zodoende de concurrentie aangaan met andere Nederlandse exchanges, en vanuit onze kringen wordt inderdaad bevestigd dat de software/ technologie van Coinmart uitstekend is. Hieronder kun je een introductievideo zien over de Coinmart app:

Coinmart heeft een mooi product- en crypto aanbod, en wij gaan daar met deze review dieper op in!

Coinmart Review – crypto kopen & verkopen

Basic handelen

Op dit moment biedt Coinmart twee verschillende manieren aan om crypto te kunnen kopen op het platform, namelijk middels “basic handelen” en “pro handelen”.

De “basic handelen” dienst van Coinmart is een overzichtelijke en makkelijke manier om crypto te kopen en verkopen. Er is een duidelijk overzicht van alle (op 15 september) 55 coins, elke coin heeft een duidelijk grafiek overzicht en is er over elke coin informatie te vinden.

Om crypto te kopen stort je euro tegoeden op jouw account en kun je vervolgens makkelijk aan de slag. Op dit moment kun je euro tegoeden gebruiken middels:

 • iDEAL (beschikbaar voor € stortingen)
 • Bankoverschrijving (beschikbaar voor € opnames)

Nadat je euro’s gestort hebt, koop je vervolgens met een druk op knop jouw favoriete crypto! Crypto verkopen is net zo makkelijk: de coins die in jouw Coinmart wallet staan zijn eveneens met een druk op de knop zo verkocht!

De “basic handelen” dienst leent zich perfect voor mensen met minder ervaring of voor snelheid en gemak.

Coinmart Pro – professioneel handelen

Het woord “pro” zegt al genoeg; deze dienst leent zich goed voor de ervaren crypto handelaar. Met “pro” wordt verwezen naar de exchange van Coinmart. Coinmart biedt deze dienst zowel via desktop als via de app aan. Niet alle Nederlandse exchanges bieden een pro-dienst aan en als dat wel het geval is, is deze meestal niet beschikbaar via de app.

Het verschil tussen de basic en pro dienst is het feit dat bij de pro dienst jij degene bent die de order doorvoert en zodoende matched aan vraag/ aanbod. Bij de basic dienst is Coinmart degene die jouw order uitvoert en is deze dienst dan ook vaak prijziger omdat Coinmart een bepaald risico moet incalculeren.

Op de Coinmart exchange kun je (bijna) alle 55 crypto’s kopen. Deze zijn te verhandelen tegen zowel EUR paren, als USDT paren. Euro’s kun je makkelijk storten op je account om er vervolgens mee te handelen, ook kun je er USDT mee kopen of kun je USDT van een andere exchange verzenden naar Coinmart.

Coinmart Review – Handelsopties bij Coinmart?

Op de exchange van Coinmart zijn de volgende handelsmethoden mogelijk:

 • Market order → bij dit type order ligt de nadruk op snelheid. Jouw crypto wordt zsm verkocht voor de op dat moment beste prijs. Dit is dus niet altijd de beste prijs, maar de snelste prijs!
 • Limit order → bij dit type order geef jij de door jou gewenste prijs op. Zodra deze prijs wordt bereikt, wordt jouw order doorgevoerd. Wordt de prijs niet bereikt, dan wordt jouw order ook niet doorgevoerd
 • Stop loss (market) order → bij een stop loss order stel jij een bepaalde prijs in waarop je absoluut wil gaan verkopen, een soort ‘handrem’ voor als crypto extreem snel daalt.

  Deze dienst leent zich goed in zeer volatiele markten en werkt als volgt: jij stelt een prijs in waarop je dus wil verkopen en zodra deze prijs bereikt wordt, wordt jouw “stop loss” order direct omgezet in een “market order”. Bij een maket order ligt de focus op snelheid en zal er dus direct verkocht worden; de prijs wordt door de markt bepaald
 • Stop Limit order → net als bij een stop loss order, worden de orders geactiveerd zodra een bepaalde prijs wordt bereikt. Het belangrijkste verschil is dat je de prijzen bepaalt waarmee je wilt handelen: stop- en limietprijs. Zodra de limietprijs wordt bereikt, wordt de order niet omgezet in een ‘market’ order, maar wordt de order alleen uitgevoerd voor de limietprijs, of beter

Zowel de “basic handelen” en “pro handelen” optie is beschikbaar via de app en desktop functie en het ziet er op beide toestellen super gelikt uit!

Op basis van bovenstaande informatie kun je kiezen wat voor jou als trader belangrijk is: snelheid, of prijs.

Coinmart margin & futures trading?

Vanwege Coinmart haar registratie bij de DNB, biedt zij geen perpetuals, leveraged trading of andere futures producten aan. Voor dit soort producten kun je terecht bij KuCoin of Bybit.

Op dit moment biedt Coinmart geen VIP programma aan. Een overzicht van VIP programma’s vind je hier.

Coinmart Staking

Op dit moment (15 september) heeft Coinmart nog geen staking programma. De status staat op “binnenkort”.

Coinmart Review – de Fees

Handelskosten

Zowel de handelskosten via basic als pro trading bedragen maximaal 0.2% of lager. Coinmart geeft aan dat in deze kosten ook al de spread (het verschil tussen bied- en vraagprijs) is verwerkt.

** Op dit moment biedt Coinmart 0,0% (tijdelijke promotie) handelskosten op Bitcoin transacties aan!

Storting- en opnamekosten

Op dit moment is het alleen mogelijk om via iDEAL euro stortingen te doen, er worden hier geen (extra) kosten voor gerekend.

Voor opnames is het op dit moment alleen mogelijk om gebruik te maken van een bankoverschrijving, ook hier zitten geen (extra) kosten aan verbonden.

Transactiekosten

Crypto kan zowel gestort als opgenomen worden bij Coinmart. De kosten hiervoor verschillen per crypto.

Coinmart Support

Op dit moment is de customer support van Coinmart enkel bereikbaar via chat en is er veel informatie te vinden omtrent veelgestelde vragen op de supportpagina.

Zelf hebben wij nog geen ervaring met de CS afdeling van Coinmart, maar gezien de professionaliteit van het platform kunnen wij ons goed voorstellen dat deze ruimschoots in orde zal zijn!

Het bedrijf achter Coinmart

Nova-X Europe B.V., mede handelend onder de naam CoinMart, is een rechtspersoon opgericht in Nederland, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 77281659 en gevestigd aan de Handelsweg 53, 1181 ZA Amstelveen, Nederland. Relatienummer met DNB: R188657

Coinmart review – de nadelen & voordelen

De volgende nadelen zijn er te noemen als het gaat om de Coinmart dienstverlening.

 • – Alleen beschikbaar als handelsapp geen desktop versie beschikaar.
 • – Geen ondersteuning voor een handelsbot.
 • – Geen futures of margin trading opties
 • – Pas in 2022 begonnen, geen track record opgebouwd met nog een gering aanbod in vergelijking met de concurrentie.
 • Geen VIP-programma met relatief hoge fees
 • + DNB registratie
 • + Nederlandse partij met Nederlandse ondersteuning
 • + Mooie handelsapp met goede handelsopties
 • + Uitstekende software architectuur voor het bieden van een vloeiende handelservaring

Coinmart alternatief?

Coinmart zal vooral de concurrentie aangaan met Blox, Coinmerce, Finst en Bitvavo. Dit zijn ook goede mogelijke alternatieven voor Coinmart. Het beste alternatief voor de actieve handelaar is de Bitvavo exchange in Amsterdam.

Coinmart review – de conclusie

Gezien de twee producten (basic, pro) leent Coinmart zich goed voor de nieuwe en ervaren trader. Coinmart heeft een mooi crypto aanbod en prima betalingsmethodes. En met staking op komst; wordt het een zeer compleet platform.

Het volume op de exchange is niet geheel duidelijk aangegeven, maar als we kijken naar (Bitcoin bijvoorbeeld) het orderboek, dan zit deze behoorlijk vol en dat is positief. Daarnaast ziet de exchange er gelikt uit en kan het volledig naar eigen wensen worden gecustomised! Wel ontbreekt een VIP programma en een staffelkorting voor professionele crypto handelaren. Tot slot zijn de kosten (maximaal 0.2%) wel aan de hoge kant.

Al met al zijn wij positief zeer te spreken over het platform en verwachten wij in de toekomst veel van deze exchange, zeker gezien de prachtige interface en trading specifieke handelsopties. Echter, Coinmart als een nieuwe speler heeft nog veel te bewijzen en verder genoeg in te halen op o.a. Blox, Finst en Bitvavo. Vooral Blox en Bitvavo zijn al gevestigde merknamen van betrouwbare en liquide ondernemingen.

Een account aanmaken bij Coinmart doe je hier

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min