digibyte kopen dgb

Waarom en waar zou ik Elrond (EGLD) kopen

May 23, 2022
Aanbieding: 

Steeds vaker komen we dApps tegen die op de blockchain van Elrond zijn gebouwd. De blockchain wordt steeds populairder onder ontwikkelaars, maar ook onder eindgebruikers. Dat zien we terug in de prijs van eGold (EGLD), de cryptocurrency van Elrond. Je kunt EGLD kopen om op de prijs van Elrond te speculeren. In het verleden hebben crypto traders al veel geld verdiend met EGLD. Hieronder lees je alles dat je moet weten wanneer je mogelijk Elrond wilt kopen. Waarschuwing: begin altijd met een goed begrip van Bitcoin alvorens je gaat verdiepen in andere alternatieve blockchain projecten. Voor meer informatie: welke crypto zal ik kopen?

Wat is Elrond? EGLD uitgelegd!

Elrond is een blockchain waar ontwikkelaars smart contract kunnen programmeren om zo decentrale applicaties (dApps) te ontwikkelen. Veel mensen vergelijken Elrond met Ethereum. Dat is niet helemaal terecht, want op de blockchain van Elrond kunnen transacties sneller verwerkt worden dan op Ethereum. Elrond streeft naar oneindige schaalbaarheid en lage transactiekosten.

Dat zijn doelstellingen die je niet zomaar kunt bereiken. Elrond maakt gebruik van Adaptive State Sharding om data te splitsen, waardoor er meer transacties verwerkt kunnen worden. De blockchain gebruikt Secure Proof-of-Stake (SPoS) als consensus mechanisme. Door dit mechanisme kan het netwerk razendsnel communiceren en transacties valideren.

Zowel ontwikkelaars als eindgebruikers van Elrond hebben baat bij een hoge mate van schaalbaarheid. Des te sneller en goedkoper gebruikers hun transacties kunnen verwerken, des te vaker dApps van ontwikkelaars gebruikt zullen worden.

Over de EGLD cryptocurrency van Elrond (eGold)

eGold (EGLD) is de cryptocurrency van Elrond. De EGLD coin wordt gebruikt om te communiceren met de applicaties die op Elrond draaien. Gebruikers betalen hun transactiekosten met EGLD. Dit betekent dat ook de nodes in het netwerk van Elrond beloond worden met EGLD.

Waarom zou je Elrond (EGLD) moeten kopen? (H2)

De afgelopen jaren zijn layer 1 blockchains, waar Elrond één van is, steeds populairder geworden. In de beginjaren van cryptocurrency was het Ethereum waar ontwikkelaars terecht konden voor de ontwikkeling van een dApp. Nu zijn het Avalanche, Cardano, Solana én Elrond die steeds vaker gebruikt worden voor dApps. Dit komt doordat Ethereum een aantal problemen heeft en nog niet is verhuisd naar een nieuwe 2.0 architectuur.

De kans is groot dat de populariteit en het gebruik van blockchains als Elrond de komende jaren zal toenemen. Daarom kan het verstandig zijn om vandaag de EGLD crypto coin van Elrond te kopen als een speculatieve belegging met durfkapitaal. De waarde van Elrond zou kunnen toenemen, mocht Elrond meer populair worden.

Een investering in Elrond blijft, ondanks de mogelijkheden, uiterst riskant. De cryptocurrency heeft in het verleden al veel stijgingen en dalingen laten zien, waardoor het bepalen van het juiste koop- en verkoopmoment lastig kan zijn. Het volledig verliezen van jouw inzet is daarom niet ondenkbaar.

Tokenomics van Elrond (EGLD)

De ontwikkelaars van Elrond hebben een maximale voorraad van 31,415,926 EGLD-tokens vastgesteld. In mei 2022 zijn zo’n 21,9 miljoen tokens in omloop, wat 70% van de maximale voorraad betreft.

Elrond (EGLD) koers- en prijsverwachting

De all-time-low (ATL) van EGLD staat op $7,3 terwijl de all-time-high (ATH) op $542,58 staat. Dit laat zien hoe volatiel de cryptocurrency van Elrond is. Je zou veel geld kunnen verdienen in de handel van Elrond, maar kunt net zo goed ontzettend veel geld verliezen.

Het lastig om een koersverwachting voor Elrond te doen. Het team achter Elrond heeft aangegeven de blockchain verder te willen ontwikkelen. Ook zien we steeds meer mensen gebruik maken van Elrond. Op basis hiervan zou je kunnen stellen dat de prijs van Elrond in de toekomst gaat stijgen.

Toch blijven cryptocurrencies een volatiel financieel product. De waarde van Elrond zou in de toekomst kunnen dalen, waardoor jij veel geld zou kunnen verliezen op je investering. Denk daarom goed na over de aankoop van Elrond en handel nooit met geld dat je niet kunt missen.

Wat is de huidige koers van Elrond (EGLD)?

Wil je weten hoe duur EGLD is? Je kunt hieronder de huidige Elrond koers bekijken op de Bitvavo spot exchange in Amsterdam.

Waar kun je Elrond (EGLD) kopen?

Elrond kopen met iDEAL, SEPA Bancontact of creditcard? Je kunt dan het beste gebruik maken van een Nederlandse crypto exchange of broker. In Nederland en België koop je Elrond bij de volgende crypto exchanges en brokers:

Het is ook mogelijk om Elrond te kopen bij een buitenlandse exchange. Hier kun je vaak ook gebruik maken van geavanceerde functies, zoals staking.

Binance of FTX (tot 55% EGLD staking rewards)

Coinmerce (Elrond staking is mogelijk)
KuCoin (Elrond staking is mogelijk)
Bitfinex (Elrond staking niet mogelijk)
Coinbase (Elrond staking niet mogelijk)

Elrond leverage & futures trading – Waar kun je EGLD met een hefboom verhandelen?

Margin trading (of leverage trading) is het verhandelen van een cryptocurrency met een hefboom. Dit kan lucratief zijn, maar is ontzettend risicovol. Gebruik een hefboom daarom alleen wanneer je hier bekend mee bent.

Elrond leverage trading is mogelijk op de volgende exchanges:

Binance (EGLD/USDT, EGLD/BUSD, EGLD/BNB, EGLD/BTC, EGLD/ETC en EGLD/EUR)
KuCoin (EGLD/USDT)

Hoe kun je Elrond staken?

Elrond maakt gebruik van een op Proof-of-Stake gebaseerd consensus mechanisme, waardoor het mogelijk is om Elrond te staken. Zowel validators als delegators maken deel uit van het netwerk en zorgen voor de veiligheid van Elrond. Het is mogelijk om Elrond te staken vanuit de web wallet of vanuit de Maiar mobiele applicatie.

EGLD staking beloning

Door Elrond te staken kun je een rendement over jouw EGLD crypto coins verdienen. Er zit een verschil tussen de beloning voor delegators en validators. Als delegator kun je een jaarlijks rendement van 15% tot 19% verwachten, terwijl validators een rendement van 21,45% per jaar kunnen genereren.

Het is ook mogelijk om Elrond op het Coinmerce platform, de Binance exchange en de Bitfinex exchange te staken. Hier kun je een beloning van 55% verwachten op het aantal EGLD coins dat je inzet voor staking.

Ondanks dat veel platforms een mooi rendement belonen, is staking niet geheel zonder risico. Er is altijd een kans dat je jouw ingezette EGLD niet meer terugkrijgt. Stake daarom nooit geld dat je niet kunt missen.

Elrond (EGLD) debit card aanvragen

Je kunt een Elrond debit card aanvragen bij Bitpanda (Mastercard/Visa) of Binance (Visa). Met zo’n debit card kun je in winkels en restaurants afrekenen met de EGLD-token van Elrond.

Is het mogelijk om een Elrond aandeel, tracker of ETP te kopen?

Het is niet mogelijk om een aandeel, tracker of ETP van Elrond te kopen. Dit zou in de toekomst kunnen veranderen. Houdt daarvoor deze pagina in de gaten.

Kun je een Elrond ETF of ETN kopen?

Het is niet mogelijk om een Elrond ETF of Elrond ETN te kopen. In de toekomst zouden er ETF’s en ETN’s voor Elrond uitgegeven kunnen worden. Houdt deze pagina in de gaten om hiervan op de hoogte te blijven.

Kan ik Elrond minen?

Je kunt Elrond niet minen. De Elrond-blockchain maakt namelijk geen gebruik van Proof-of-Work, waardoor Elrond mining niet mogelijk is. Het is alleen mogelijk om de EGLD crypto coin te verdienen uit staking.

Lees verder

Wat is Maple Finance?

In dit artikel gaan we dieper in op Maple Finance. Lending en borrowing via het Maple protocol, hoe is dat mogelijk? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Wat is Maple Finance en wat doen ze precies? Eerder hebben we het onderwerp van decentralized lending al licht aangesneden, en met dit artikel duiken […]

Feb 25, 2024
3 min

Wat is een layer 2? En specifieker nog: een Bitcoin layer 2?

Door de stijgende vraag naar BTC wordt het Bitcoin netwerk intensiever gebruikt. Dit vraagt om de hulp van layer 2s. Maar wat is een (Bitcoin) layer 2 eigenlijk? Wat is een Bitcoin layer 2 en waarom zijn deze extra ‘layers’ nodig? Bitcoin ($BTC) heeft zoals we weten een eigen blockchain: de Bitcoin blockchain. Daarnaast hebben […]

Feb 21, 2024
3,5 min

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min