bitmart

BITCOIN KOERS VERWACHTING

Oct 3, 2023
Aanbieding: 

Wat is Bitcoin koers verwachting voor dit of volgend jaar? 2021 of 2022? Beste bank bekijkt Bitcoin koers verwachting vanuit een lange termijn perspectief.

Voor meer informatie:

Wat was de Bitcoin koers verwachting voor het jaar 2019?

In de bear market van 2018 is er flink gewerkt aan een professionele infrastructuur voor het beter kunnen verwerken van niet alleen nieuwe gebruikers, maar vooral een nieuwe type van gebruiker: de institutionele belegger. Gevestigde Bitcoin exchanges hebben hun werkzaamheden flink verbeterd en investeerden in de verwerkelijking van custodial solutions en OTC-desk. Concrete voorbeelden zijn: de Coinbase Institutional divisie, de Gemini SOC2 certificatie, de Kraken acquisitie van CryptoFacilities, Binance’s Jersey euro-handelsplatform, etc.

Verder heeft Wall Street aardig getimmerd. ICE zal Bakkt lanceren, TD Ameritrade zal ErisX lanceren en Fidelity heeft een eigen Digital Asset divisie in het leven geworden. De zakenbanken zijn bezig met het installeren van trading desk. Er wordt stilletjes flink ingekocht via de OTC mogelijkheden van de traditionele crypto exchanges.

Bitcoin gaat qua ontwikkeling flink vooruit waarbij er veel succes is geboekt met het uitbouwen van het Bliksem Netwerk. Bitcoin wordt steeds sterker. De technische ontwikkeling is niet te stoppen en iedereen lijkt zich voor te bereiden voor de nieuwe Bull Markt in 2019.

Wanneer deze begint is moeilijk te zeggen, maar wanneer de Bull Markt begint zal de crypto en Bitcoin sector makkelijk alles verwerken. Dit was een probleem in 2017. Toen kraakten alle exchanges in hun voegen door de enorme vraag naar handelsrekeningen van de retail sector. Wanneer de Bitcoin Bull Run in 2019 begint zullen alle nieuwe beleggers makkelijk een handelsrekening kunnen openen en handelen zonder oponthoud. Verder zal het niet bij de retail beleggers blijven, de institutionele beleggers zullen ook instappen. Dit betekent dat de Bitcoin koers verwachting makkelijk nieuwe toppen zal behalen en het record van 2017 makkelijk zal kunnen verslaan. 2017 was een voorproefje van een oververhitte retail markt die in te veel ‘shit’ coins en rommel tokens kocht bij alle mogelijke ICO’s. De markt heeft waarschijnlijk zijn lesje geleerd waardoor meer geld naar Bitcoin zal stromen in plaats van een onzinnige token. Dit zal ook de Bitcoin koers verwachting verder omhoog doen schroeven.

Ten slotte, de Bitcoin halving nadert zich snel. De markt zal zich daarop voorbereiden en dit leidt meestal tot meer vraag. Bitcoin zal vervolgens veel schaarser worden. De stock-to-flow (S2F) verhouding zal groter worden. De anonieme Bitcoin analist PlanB heeft hierover een model voor gemaakt op basis waarvan koers voorspellingen kunnen worden gedaan. Het is te verwachten dat er in het tweede kwartaal van 2019 veel meer duidelijkheid zal bestaan over hoe hoog en gespannen de Bitcoin koers verwachting zal zijn van de markt. Een combinatie van al deze factoren zou tot een nieuwe prijs explosie leiden. Voor meer informatie:

Andere refelecties over de Bitcoin koers verwachting van het afgelopen jaar 2018?

Bitcoin koers verwachtingDe Bitcoin koers heeft in het eerste kwartaal een enorme correctie gehad en enorme klappen gekregen. Een beren markt is veroorzaakt geworden door een stroom aan vaak ongefundeerde negatieve geruchten en berichtgeving. Een negatieve sneeuwbal effect is veroorzaakt geworden waarbij vaak jonge beleggers puur op emotie naar de uitgang rennen. Bitcoin daalde sinds de piek in december 2017 van 20.000 dollar even onder de 6000 dollar. Wanneer iedereen alleen op basis van negatieve berichtgeving de handdoek in de ring gooit, geeft het ook weer aan dat de Bitcoin kapitaalmarkt vooral jong, emotioneel is en zeker niet rationeel werkt. De meeste beleggers zijn ingestapt toen de Bitcoin koers enorm de lucht in schoot met de gedachte om snel even winst te maken. Bitcoin kopen om snel rijk te worden in een stieren markt is geen goed plan. De meeste beleggers zijn ook nog eens ingestapt in allerlei ICO’s en hebben de meeste exotische tokens en altcoins gekocht, vooral Ether en Ripple waren populair. Er werd in vele gevallen door nieuwe beleggers niet met rationele argumenten gehandeld. Het jaar 2018 is al vanuit een technisch en fundamenteel standpunt al een fantastisch jaar, maar vanuit een koers perspectief een volatiele drama; veroorzaakt door negatieve berichtgeving, onkunde en angst. Een positieve Bitcoin koers verwachting is voor dit jaar 2018 somber, we verkeren immers in een berenmarkt. Voor volgend jaar 2019 is een positieve Bitcoin koers verwachting meer voor de hand liggend in het geval dat de lancering van Bakkt op 21 december 2018 zal leiden tot een nieuwe Crypto & Bitcoin Bull Run.

Reflecties over de Bitcoin koers verwachting in 2017.

Niemand had de enorme stieren markt zien aankomen. In 2017 waren er nog een aantal belangrijke technische zaken over de manier waarop Bitcoin schaalbaar kon worden gemaakt geheel in het ongewisse. Er was een splinterig in de Bitcoin gemeenschap tussen de voorstanders van Segwit (de kleine blokkers) en voorstanders voor de implementatie van grotere blokken voor Bitcoin. Gedurende deze onzekere periode van de lopende Bitcoin wars begon de Bitcoin koers snel te stijgen. Zelfs toen er een Bitcoin vork werd bewerkstelligt door de voorstanders van grote blokken en Bitcoin Cash van Bitcoin werd afgesplitst ging de Bitcoin koers verder omhoog. Dit terwijl vanuit een technisch standpunt een heel aantal zaken volledig onduidelijk waren. De eerste Bitcoin vork die in Augustus plaatsvond gebeurde niet zonder risico’s. De Bitcoin markt vol met nieuwe beleggers was in ieder geval enthousiast aangezien een Bitcoin vork recht geeft op de gevorkte nieuwe ‘bitcoins’ op de nieuwe gevorkte blokketen. Alles ging gelukkig prima, maar toen kwam er snel al het gevaar van een nieuwe Bitcoin vork, Segwit 2X, die zonder replay protection zou plaatsvinden! Linke soep vanuit een technische oogpunt, maar de Bitoin markt had de smaak te pakken en de Bitcoin koers ging lekker verder omhoog! Gelukkig werd de Segwit 2X vork een flop en werd deze afgeblazen. In ieder geval, ondanks de Bitcoin wars en de ongekende risico’s schoot de Bitcoin koers verder omhoog. De climax werd bereikt door verdere positieve berichtgeving dat de Bitcoin Futures de Bitcoin koers verder boven de 20.000 dollar naar boven zou stoten. De lancering van de Bitcoin futures verliep eigenlijk met een sisser af en toen kwam er een negatieve spiraal van berichtgeving opgang onder andere doordat financiële elitaire heren zoals Jamie Dimon en Warren Buffet Bitcoin begonnen zwart te verven. Belangrijke mainstream economen zoals Joseph Stiglitz en Rober Shiller begonnen ook met het verspreiden van waarschuwingen. Bitcoin werd van alle kanten aangevallen en de beleggers begonnen te verkopen. Hieronder kun je zien hoe veel dagen het duurde voor de Bitcoin koers om records te boeken:

Wat konden we hier uit leren over een Bitcoin koers verwachting 2018?

In de eerste plaats, dat de vele mensen die zijn ingestapt in Bitcoin niet vanuit kennis, maar vanuit hebzucht hebben gekocht. Toen het tij keerde hebben vele vanuit angst voor verliezen de bitcoins verkocht. Bitcoin is nog een kleine kapitaalmarkt en kent vele machtige vijanden. De koers kan makkelijk door een combinatie van negatieve berichten en dumps door walvissen naar beneden worden gedrukt. Speculanten zullen dan de Bitcoin gaan verhandelen in een negatieve volatiele prijstrend en veroorzaken zo een beren markt.

Bitcoin kwam in 2017 in een euforische stieren markt terecht, waar beleggers vooral keken naar de prijs. Niettemin, vanuit een technisch standpunt was het kopen van Bitcoin in 2017 risicovol. Het is bijna een wonder te noemen dat alles zo goed is gegaan en Bitcoin over de Segwit update beschikt. Hierdoor zijn er nieuwe technologische innovaties mogelijk zoals de ontwikkeling van het Lightning Network. Dit verloopt in 2018 uitermate goed. Vanuit een technisch standpunt is alle berichtgeving over de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk nu zeer positief te noemen. Bitcoin beschikt zelfs over satellieten en kan zonder internet functioneren.

Over het algemeen is ook de berichtgeving over regulering en nieuwe investeringen zeer positief te noemen. Niettemin, de Bitcoin kapitaalmarkt, zoals eerder aangegeven, is nog zeer klein en bestaat uit een zeer diverse groep van allerlei speculanten en beleggers met ongekend verschillende achtergronden, verspreid over de hele wereld. Het is een 24/7 emotionele markt waarbij het grootkapitaal van institutionele beleggers nog niet aan deel neemt.

Een Bitcoin ETF zou hier belangrijke verandering kunnen brengen. Traditionele beleggingsfondsen en vooral de hedge fondsen tonen meer en meer interesse. Weiss Ratings is recentelijk begonnen met het beoordelen van crypto’s. Er gebeurt veel op de achtergrond. Institutionele beleggers zullen de Bitcoin markt willen betreden om een kleine exposure te krijgen tot deze nieuwe zeer schaarse digitale asset class die buiten het reguliere financiële systeem staat zonder derde partij risico’s. De ontwikkeling is gaande, maar het is nog niet duidelijk of deze echt goed wordt doorgezet in 2018. Het is wel duidelijk geworden dat Wall Street wil meedoen. Zullen de investeringsbanken zoals Goldman Sachs in het vierde kwartaal al Bitcoin trading desks volledig operationeel hebben? De Bitcoin koers verwachting voor 2018 zal dan uitermate positief zijn. De Bitcoin koersverwachting voor eind 2018 wordt door een panel van 13 specialisten op zo’n gemiddelde van 21000 dollar geschat. Mocht een Bitcoin ETF in 2018 worden goedgekeurd en de Bitcoin trading desks van de zakenbanken operationeel worden, dan kan het snel speelbord van de Bitcoin markt snel veranderen. De oprichter van Bitmex, Arthur Hayes, heeft een positievere Bitcoin koers verwachting voor 2018: $50.000! Hieronder kun je hem aan het woord zien over waarom hij zo positief is over Bitcoin in 2018:

Het is natuurlijk koffiedik kijken wanneer mensen niet beleggen vanuit markt kennis en fundamenten, maar institutionele beleggers op Wall Street zien het niet meer als een zeepbel, maar als een nieuw alternatief beleggingsproduct dat de werking van goud imiteert. Niettemin, tot op heden heeft de SEC bijna alle Bitcoin ETF initiatieven afgekeurd. Het lijkt erop dat we kunnen verwachten dat er pas in 2019 een definitieve beslissing zal worden genomen.

De belangrijkste les is dat elke belegger zijn les leest en zich eerst verdiept in de Bitcoin als een studie onderwerp over geld en nieuwe financiën, vooral in het licht van de huidige financiële markten en schuldenproblematiek. Kennis over economische theorieën is ook wenselijk, vooral de Oostenrijkse School van economisch denken. Heeft iemand zich ooit afgevraagd waarom deflatie slecht is?  Waarom zou een door de centrale banken gecontroleerde officiële inflatie van zo’n 2 % goed zou zijn? Cui bono? Hieronder kun je een interessante presentatie bekijken van de Duitse econoom Philipp Bagus. Philipp Bagus werkt nu als een economie professor aan de Koninklijke Universiteit van Madrid en heeft een boek geschreven over inflatie versus deflatie debat: In Defense of Deflation.

De economie van deflatie volgens deze argumentatie zal de Bitcoin koers verwachtingen verder zeker ten goede komen.

Als het gaat om de inflatie temmers is, dan is het zeer bijzonder te noemen dat de belangrijkste centrale bank, de BIS, in juni een negatief rapport heeft geschreven over Bitcoin;  zonder overigens Bitcoin expliciet te noemen. Blijkbaar zijn de financiële grootmeesters en inflatie temmers wakker geworden over welk gevaar de Bitcoin kan inhouden voor het ‘zakenmodel’ van de centrale banken.

De ironie is dat de zakenbanken uiteindelijk Bitcoin moeten toevoegen door de druk van hun eigen klanten. Er wordt nu hard gewerkt, door o.a. de Winklevoss broers en Coinbase, maar ook gevestigde partijen zoals de NYSE, Ameritrade en de CBOE om gereguleerde institutionele oplossingen aan te bieden om het zodoende mogelijk te maken dat het grootkapitaal van institutionele beleggers de Bitcoin kapitaalmarkt kan binnenstromen. De aankomende lancering van Bakkt en ErisX zijn twee duidelijke voorbeelden dat Wall Street op een legale manier Bitcoin kopen kan op een gereguleerde crypto exchange. Het is niet uit te sluiten dat in 2019-2020 de Bitcoin koersverwachting weer verder omhoog kan worden bijgeschroeft wanneer o.a. pensioenfondsen naast een positie in goud ook een kleine positie in Bitcoin gaan innemen.

Inderdaad, de buitensporige Bitcoin koers verwachting of beter gezegd voorspelling van John McAfee zou dan nog eens kunnen uitkomen. John McAfee verwacht dat de koers van Bitcoin tegen het einde van 2020 $1 miljoen zal bedrag. Voor het jaar 2018 verwacht hij een krachtige bullrun. Volgens John zullen miljarden dollars in o.a. de Bitcoin markt gepompt worden door de eerder institutionele beleggers. Wordt deze toenemende vraag gedreven door een afnemend vertrouwen in het huidige monetaire systeem zoals deze is mede-ontworpen door de BIS (Bank For International Settlements) en de Federal Reserve?

bitcoin koers verwachtingKennis is macht. Geld ook. Laten we ons allemaal herscholen en vragen stellen over hoe we een gezond geldstelsel kunnen opbouwen en de globale schuldenproblematiek kunnen oplossen. Het plaatje hiernaast illustreert de globale schulden in lagen van schuldinstrumenten in vooral de vorm van derivaat constructies voor de obligatiemarkten. Deze schulden tijdbom moet worden ontmanteld. Doen we dit niet, dan is een mogelijk proces van een ongecontroleerde hyperbitcoinization en de noodzakelijke invoering van een Bitcoin standaard naast een gouden standaard niet uit te sluiten in de toekomst. De Bitcoin koers verwachting is dan niet meer te beramen, maar de wereld zal dan op een ongecontroleerde en ongekende manier voor goed veranderen. Deze ontwikkeling kan op een zeer volatiele manier geschieden waarbij de Bitcoin koers van de ene nieuwe hoogtes, naar nieuwe hogere laagtes crasht. De volgende leuke Youtube video (zomer 2015) geeft duidelijk aan hoe de Bitcoin koers steeds crasht en op basis van zijn Bitcoin koers verwachting de kijkers aanbeveelt om Bitcoin niet te kopen:

Er worden natuurlijk ook vele positieve prijs projecties gemaakt op basis van o.a. technische analyses en demografische factoren. Hieronder is een mooi voorbeeld van een grafiek van de historische Bitcoin koers ontwikkeling met daarop volgend een Bitcoin koersverwachting voor 2021. Het is gebaseerd op Metcalfe’s wet over de waarde vermeerdering van het netwerk effect van telecommunicatie netwerken. Toepast op Bitcoin, neemt de waarde van het Bitcoin netwerk kwadratisch toe met het aantal aangesloten gebruikers.

bitcoin koersverwachting 2021

Het is te verwachten dat het aantal gebruikers van het Bitcoin netwerk elk jaar zal groeien. Hieronder kun je Thomas Lee van Fundstrat aan het woord zien over zijn toekomst verwachting voor Bitcoin en crypto’s in het algemeen. Hij kijkt o.a. naar de economische werking van Bitcoin, sociaal-economische en demografische factoren:

De bovenstaande grafiek in combinatie met de bevindingen van Thomas Lee, geven een positieve toekomst verwachting voor Bitcoin weer. De Bitcoin koers zal exponentieel stijgen wanneer steeds mensen gebruik gaan maken van het netwerk en meer en meer beleggers Bitcoin gaan kopen als een investering. Het kopen van bitcoins wordt elk jaar makkelijker en veiliger voor zowel de particuliere als de institutionele beleggers. Niettemin, deze weg zal zeer volatiel zijn. Het vereist veel kapitaal en voordat een nieuwe kapitaal markt daadwerkelijk tot een stabielere koers zal leiden. Hieronder kun je zien hoe de Bitcoin koers ontwikkeling de laatste 9 jaar is verlopen van nul dollar naar 6.3000 dollar op dit moment.

Wat is de Bitcoin koers verwachting voor 2019?

Het is waarschijnlijk dat we in 2019 een nieuwe Bitcoin stierenmarkt zullen krijgen dankzij de lancering van Bakkt en ErisX. Dit zal het ook waarschijnlijker maken dat de SEC een Bitcoin ETF goedkeurd. Bitcoin zal een nieuw alternatief beleggingsinstrument worden voor institutionele beleggers. De hoogte van de Bitcoin koers zal de vraag en aanbod verhoudingen gaan volgen van institutionele beleggers die veel meer kapitaal tot hun beschikking hebben. Alleen als deze beleggers zo’n 0,5 % zouden investeren in Bitcoin en andere crypto assets zal dit grote gevolgen hebben voor de marktkapitalisatie van Bitcoin en andere cryptovaluta markten.

Voor meer informatie:

Dit is geen beleggingsadvies over de Bitcoin koers verwachting. Wel advies over het vergaren van kennis over de Bitcoin. Bitcoin is niet te vergelijken met de aandelen markten of de reguliere Forex markt! Het is een volledig nieuw beleggingsobject buiten het reguliere financiële systeem waar nog veel onderzoek naar gedaan zal worden en nog vele boeken over zullen worden geschreven. Hoewel er nu veel wordt gebouwd, vele nieuwe crypto start-ups zijn opgezet en Wall Street ook een vinger in de pap wil krijgen, is een exacte Bitcoin koers verwachting voor 2018 met een prijsdoel moeilijk aan te geven. Dit is vanwege de complexiteit van de materie. Het sentiment kan snel omslaan (positief/negatief). Kijk daarom voorbij de Bitcoin koers verwachting en leer meer over de werking van Bitcoin en van het huidige financiële (schulden)systeem.

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min