xdai ethereum

De xDai stable chain met de STAKE en xDai tokens?

Sep 27, 2020
Aanbieding: 

xDAI is een blockchain platform die ontwikkeld is voor het extreem goedkoop en snel afwikkelen van transacties. Op de xDai Chain wordt er gebruik gemaakt van xDAI, een USD stablecoin die gebruikt wordt voor alle betalingen en transacties. Verder is er STAKE als een Proof-of-Stake coin voor het ondersteunen van het netwerk.

xdai stake

xDai is ideaal om te gebruiken voor dagelijkse transacties en betalingen in Amerikaanse dollar waarde. De transactiekosten zijn extreem laag en de transacties verlopen super snel met een stabiele waarde:1 xDai representeert $1.

STAKE is een multi-chain staking crypto voor het beveiligen van de betalingslaag. Staking stelt de blokproducenten (validators en delegators) in staat om een beloning te ontvangen in STAKE. STAKE is niet nodig voor het gebruik van het netwerk. STAKE’s waarde wordt bepaald door de markt en het netwerk effect van xDAI. Het is een goed opgezette dual token model om adoptie te vergemakkelijken.

De xDAI chain is verder een Ethereum Virtual Machine sidechain met een ander type consensus mechanisme gebruikt als die van Ethereum: POSDAO. Echter de onderliggende architectuur spiegelt die van Ethereum 1.0 waardoor slimme contracten op dezelfde manier kunnen worden geschreven en uitgerold op xDAI door gebruik te maken van een andere RPC endpoint. Hierdoor kunnen alle Ethereum contracten worden uitgerold op de xDai chain. Op de xDAI chain worden alle transactiekosten geminimaliseerd en afgewikkeld in de xDAI stablecoin. xDAI is zodoende gebouwd om Ethereum te ontlasten en schaalbaar te maken. Het is dan ook niet vreemd dat bekende organisaties binnen de Ethereum gemeenschap xDai validators zijn. Dus, xDai is de naam voor de blockchain en de stablecoin dat hier wordt gebruikt.

De xDai blockcain is qua technologie verder een sidechain op de Ethereum blockchain. Het heeft daardoor de zelfde eigenschappen, maar maakt gebruik van een andere methode om er voor te zorgen dat de transacties geldig en consistent zijn over het gehele gedistribueerde netwerk van xDai nodes.

De xDai stable token is gemaakt op basis van de MakerDAO DAI token. Dai is een stable token op de Ethereum mainnet die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Vandaar de xDai wordt gemint door Dai waarbij de waarde van Dai 1:1 is met die van xDai.

Hoe wordt xDai gemaakt?

Eerst moet er Dai in een slim contract op Ethereum worden vastgezet. Deze Dai blijft in het contract zitten tot dat er een geverifieerd signaal wordt ontvangen die het contract kan ont-sleutelen.

Vervolgens wordt er gebruikt gemaakt van een brugmechanisme, de TokenBridge, waarbij de gegevens over de versleutelde DAI op een slim contract op de xDai chain wordt gezet. Dit contract schept dezelfde hoeveelheid in xDai. De xDAI is dan bruikbaar op de xDai chain. Gebruikers hoeven alleen in de wallet van blockchain wisselen om xDai te gebruiken van dezelfde Ethereum adres.

Waarom zou iemand gebruik maken van de xDai Stable Chain:

  • ✅ Zeer snelle transacties (5 secondes) & lage transactiekosten (500 tx voor $.01).
  • ✅Digitaal contant geld in dollar waarde. Een stable chain is ideaal voor snelle betalingen in: 1 xDai = 1 US Dollar.
  • ✅Een token voor de afwikkeling van transacties en gas kosten.
  • ✅Permissionless delegated Proof-Of-Stake based consensus with public POSDAO
  • ✅STAKE token die de gemeenschap in staat stelt om deel te nemen aan de opbouw van het netwerk en beloningen te verdienen
  • ✅Uitgebreide steun van de Ethereum gemeenschap.
  • ✅Zeer bruikbaar met gereedschappen als de Burner Wallet & Burner Wallet 2.
  • ✅Groeiende ecosysteem dat ontwikkeld is om stabiele p2p microtransacties te ondersteunen.

xDai Team

Het project wordt aangestuurd door Igor Barinov en heeft een aantal goede ontwikkelaars om aan te sturen waaronder Vadim Arasev (consensus team lead), Victor Barinov (BlockScout + Nifty Wallet team lead) Alex Kolotov (TokenBridge lead) en Max Alekseenko (Decentralized App development). Een sterk team waarbij blijkbaar al respect is aangezien er al verschillende projecten met xDai experimenteren.

Wie maakt er al gebruik van xDAI?

Verschillende op Ethereum gebouwde projecten hebben xDai al in het vizier:

Waar kan ik STAKE van xDAI kopen?

Waarschuwing: xDAI is een nieuwe technologie. STAKE zal zeer volatiel zijn. Beleg alleen met geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Wil je STAKE van xDAI kopen om deel te nemen aan de gemeenschap en daarover een rentevergoeding te verdienen, dan kun je op dit moment het beste gebruik maken van de volgende exchanges:

  • Er is nog geen gereguleerde handelsbeurs met een licentie waar je zonder problemen STAKE kunt kopen. Het is een kwestie van tijd dat er een exchange zal zijn waar je voordelig STAKE kopen en ook staken kunt voor het verdienen van een extra beloning in STAKE. Voor meer informatie:
  • UniSwap is een ongereguleerde decentrale handelsbeurs waar je STAKE kunt kopen. Je moet dan wel zijn uitgerust met een ondersteunende Ethereum wallet en natuurlijk ETH als reserve om te kunnen betalen voor de GAS transactiekosten. Vervolgens kun je STAKE staken op de Easy Staking platform van xDAI.

Conclusie:

xDai is een nieuwe manier waarop Ethereum kan worden ontlast door gebruik te maken van sidechain blockchain technologie met een alternatief ontwerp en een USD stablecoin voor het afwikkelen van alle transacties. Vooral Ethereum’s DeFi sector zou kunnen verhuizen naar de xDai stable chain. Het is namelijk zo dat de vele verschillende decentrale beurzen op Ethereum nu traag werken en duur in gebruik zijn doordat Ethereum’s blokchain overbelast is. Het ontwikkelingsteam is ervaren en vele projecten zijn al aan het experimenteren met xDAI.

Concreet voorbeeld is UniSwap. UniSwap is ook al xDai gezet en een andere alternatieve kloon is al onder ontwikkeling. Dit is de nieuwe HoneySwap DEX die op de xDai chain wordt gebouwd. Hier kun je een videopresentatie over de werking van Dai, xDai en de HoneySwap DEX:

De vraag is natuurlijk in hoeverre xDai uiteindelijk veel zal worden gebruikt, mocht Ethereum 2.0 met succes worden uitgerold. Projecten experimenteren en passen zich aan, en zullen uiteindelijk gaan daar waar het netwerk effect, adoptie het grootste is en de kosten het laagste. Verder zijn er nog steeds Ether gas fees verbonden bij het omzetten van Dai naar xDai. xDai’s succes lijkt nu te zijn verbonden met Ethereum’s onvermogen om te schalen, maar wordt zelf ook geraakt door de hoge gas fees. Je kunt daarom het beste STAKE kopen van xDai op een goede exchange.

Het is een interessant nieuw experiment om te volgen. Vele crypto youtubers zijn uiterst enthousiast over xDai. Hieronder een aantal videopresentaties over xDai en Stake:

Ten slotte, zijn er genoeg concurrenten voor xDai al gelanceerd:

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min