hoe werkt de economie

Selectie Proof-of-Stake Coins!

Sep 23, 2020
Aanbieding: 

Wat zijn de beste Proof-of-Stake coins? Waarom is het interessant om PoS-coins te evalueren?

cardano proof of stake crypto blockchain project

Proof-of-Stake coins zijn ideaal om te gebruiken voor het verdienen van een passief inkomen in respectieve cryptovaluta en verder extra te profiteren van een koersopgang. Beleggers in cryptovaluta zullen meer en meer zoeken naar rendement. Het verkrijgen van rendement door middel van staking is voor veel beleggers doorslaggevend om in een project te investeren en een crypto te kopen. Het is duidelijk dat goud en Proof-of-Work coins zoals Bitcoin als een veilige haven belangrijk zijn, maar ze geven geen rendement. Het is in die zin een saaie investering. Dit is niet het geval met de bonte verzameling van die cryptovaluta’s die gebruik maken van een Proof-of-Stake consensus algoritme.

PoS coins

Het beleggen in goede PoS-cryptomunten die je vervolgens gaat staken met behulp van een goede crypto staking service provider, zoals Bitvavo in Amsterdam, of je eigen crypto wallet kan daarom lucratief zijn. Let wel op dat het jaarlijks rendement kan fluctueren.

Welke Proof-of-Stake coins zijn interessant om te evalueren en te staken?

Laten we beginnen met een interessant project die gebruik maakt van beide consensus algo’s voor het verwezenlijken van een nieuw crypto governance model:

De DCR van Decred – PoW & PoS hybride coin!

pos coins

Decred is een vork van Bitcoin en veelbelovend innovatief cryptocurrency project met een goede staat van diensten. Decred combineert een PoW & PoS consensus algoritme waardoor het mogelijk is om de cryptomunt DCR te staken. De DCR heeft een jaarlijks rendement van zo’n 6 %! Voor meer informatie:

Klassieke Proof-of-Stake coins:

De volgende projecten zijn pure Proof-of-Stake coins. Laten we beginnen met die projecten die al een paar jaar ontwikkeling achter de rug hebben:

De NAV van NavCoin – de Klassieke PoS coin!

Proof of stake coin NAV

De NavCoin is een open-source vork en altcoin van Bitcoin die als sinds 2014 een goede ontwikkeling doormaakt. NavCoin is een van de eerste cryptomunten die gekozen heeft voor een proof-of-stake model. Stakers van de NavCoin hebben elk jaar kunnen rekenen op een 5 % rendement per jaar. Er is geen minimum aantal coins dat je hoeft in te zetten om te staken. Niettemin, hoe meer NAV je inlegt om te staken, hoe meer je zult verdienen. Voor meer informatie:

De PIV van PIVX – privacy focused Proof-of-Stake coin!

Piv Proof of stake coin

PIVX staat voor Private Instant Verified Transaction en is een vork van Dash. Het PIVX project is al sinds 2016 actief en biedt haar houders de mogelijkheid aan om een masternode te onderhouden. Het opzetten van een masternode vergt een investering van 10,000 PIV. Het is ook mogelijk om PIVX te staken zonder een minimum. PIVX masternodes zullen gemiddeld per jaar zo’n 5.5 % rendement automatisch passief uitgekeerd krijgen, terwijl de PIVX stakers zo’n 4.8 % rendement kunnen verwachten. Voor meer informatie:

De STRAT van Stratis – veel belovend blockchain project.

strat proof of stake coin

Stratis is een innovatief fintech bedrijf met een eigen blockchain ontwikkelingsplatform (nSTRATIS) voor bedrijven en organisaties. Met nStratis is het eenvoudig om blokketenapplicaties te ontwikkelen in C# en het Microsoft .NET Framework. De Strat is de cryptomunt van Stratis en beleggers kunnen de STRAT staken. Het jaarlijks rendement ligt rond 1.5 %. Voor meer informatie:

De Ada van Cardano staken!

ada proof of stake coin

Cardano is ook een machtig blockchain project onder ontwikkeling. Cardano wordt stap voor stap voorzichtig uitgerold en maakt gebruik van een nieuwe PoS-algoritme. De interne cryptomunt van Cardano, de ADA, kan iedereen staken met behulp van de Deadulus ADA wallet. Voor meer informatie:

Er zijn nog veel meer pure PoS-coins beschikbaar. We stellen hier een lijstje op van andere Proof-of-Stake coins die de moeite waard zijn om eens te bekijken.

De Delegated Proof of Stake (Dpos) coins:

Er zijn een aantal andere cryptovaluta en blockchain projecten die werken op basis van een Delegated Proof-of-Stake consensus algoritme. Dpos coins kan ook iedereen staken om zodoende te kunnen stemmen op gedelegeerden die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de blokketen. Hoewel de stakers hier niet direct de blokketen onderhouden en beveiligen, krijgen ze een passief rendement.

  • LISK – beproefd Dpos model met 3,68 % jaarlijks rendement!
  • ARK – beproefd Dpos model met meer dan 10 % jaarlijks bruto rendement!
  • EOS – nieuw Dpos model met ongeveer 1,7 % jaarlijks rendement!
  • Tron – nieuwe Dpos model met ongeveer 0,4 % jaarlijks rendement!
  • Waves – nieuw Dpos model met ongeveer 4,6 % jaarlijks rendement!

Alternatieven:

Er zijn ook zogenaamde dividend tokens. Dit zijn crypto projecten die niet gebruik maken van een PoS-algoritme, maar waarbij de houders van de betreffende tokens wel een passief rendement kunnen verdienen. Concrete voorbeelden:

Wat zijn nadelen bij het gebruik van Proof-of-Stake coins?

Je zult voor elke PoS-coin een officiële wallet moeten installeren die de coins kan staken. Deze wallet moet vervolgens 24/7 online zijn waarin de coins vast zitten voor een bepaalde tijd. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Het beste is om gebruik te maken van een aparte computer die als taak heeft om deze wallets online te houden. Het beste zou zijn om PoS-coins te kunnen staken vanuit een hardware wallet of cold storage, hetgeen niet mogelijk is. Het staken van PoS-coin komt met een andere risicoberekening.

omnistaker voor het staken van pos coins

Er zijn gelukkig wel alternatieve oplossingen waaronder de Omnistaker. Dit is een toegewijde computer waarop verschillende Proof-of-Stake coins wallet software al op staat voorgeprogrammeerd en maakt het makkelijk om vele coins 24/7 te staken. Een ander alternatief is om gebruik te maken van stake pools.

Een ander nadeel is de koersvolatiliteit van de meeste PoS-coins. De handelsvolumes zijn zeer klein waardoor de prijs enorm op en neer kan schommelen. Een belegger die investeert in een PoS-coin en deze gaat staken zal echt een lange termijn visie moeten hebben en daadwerkelijk vertrouwen hebben in het project. Het beleggen in Proof-of-Stake coins is daarom zeer risicovol.

Welke Proof-of-Stake coins zijn het veiligste om in te beleggen?

Over het algemeen kan men er vanuit gaan dat die coins met de beste staat van diensten en die over grote handelsvolumes beschikken, de meeste beleggers zal aantrekken. Vooral de verwachtingen rondom Cardano en EOS zijn hoog en gespannen. Niettemin, er kan nog van alles misgaan. Bovendien is het de bedoeling dat Ethereum zal overstappen naar een Proof-of-Stake model. Dit kan ook weer voor een opschudding zorgen. Het beste is om de risico’s te spreiden en te investeren in een waaier of mandje van goede PoS-projecten die we hierboven hebben genoemd. Bestudeer de projecten goed voordat je belegt. Beleg ook alleen met geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Wil je zo weinig mogelijk risico lopen, investeer dan in Bitcoin.

Gerelateerde artikels:

Omnistaker

Lekker makkelijk crypto’s staken met de OmniStaker!

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min