euro

Wat is de Euro Coin EUROC? Waar kan ik EUROC kopen en inzetten?

Sep 3, 2022
Aanbieding: 

Dit artikel bespreekt de Euro Coin (EUROC) van Circle. In het kort, het gaat om een token die op een blockchain netwerk (Ethereum, etc.) wordt uitgegeven en 1:1 wordt afgedekt met euro´s op een bankrekening. Het maakt de Euro in feite meer liquide, globaal toegankelijk voor iedereen met een crypto wallet en inzetbaar in o.a. DeFi-applicaties. De EuroCoin (EUROC) kun je nu kopen op de Nederlandse Bitvavo handelsbeurs en de beurzen van Bitstamp (Luxemburg) en Bitpanda (Oostenrijk).

Wie is Circle precies?

Circle Internet Financial, is een Amerikaans fintech bedrijf dat innoveert met de nieuwe open digital asset sector en blockchain technologie. Ze proberen een brug te slaan tussen het oude financiële systeem en de nieuwe publieke blockchain netwerken.

Circle werkt aan de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde financiële diensten op het gebied van defi, yield farming, treasury en stablecoins. Circle is vooral bekend voor de lancering van USD Coin (USDC) met een marktkapitalisatie van een dikke 53 miljard dollar.

Waarom lanceert Circle EUROC?

In navolging van haar grootste concurrent, Tether, met de recente Tether Euro (EURt) lancering, heeft Circle ook een euro-stablecoin gelanceerd, de Euro Coin (EUROC).

Hoe werkt de Euro Coin precies?

De Eurocoin zal 1:1 zijn afgedekt met euro´s op een bankrekening bij de Amerikaanse Silvergate Bank. Deze euro´s in onderpand dienen als dekking voor elke Euro Coin token. Nieuwe tokens worden geslagen wanneer financiële instellingen, particulieren en bedrijven euro´s storten op een Circle handelsrekening. De tokens worden vernietigd wanneer er euro´s worden opgenomen uit de Silvergate Bank. De 100 % afdekking van tokens in omloop en euro´s in reserve zal afhankelijk worden gecontroleerd door Grant Thorton. Dus, Euro Coin (EUROC) is een token die 1:1 is afgedekt met euro´s en wordt uitgegeven op een blockchain netwerk (Ethereum). Hier kan de Euro Coin P2P worden gebruikt voor betalingen of het verstrekken van liquiditeit zonder de tussenkomst van banken. Voor internationale betalingen naar landen buiten de Europese Unie zal dit zeker voordelen kunnen bieden.

Handelsbeurzen zullen waarschijnlijk ook steeds meer Euro Coin (EUROC) gaan aanbieden. De Euro Coin zal dan in verschillende handelsparen beschikbaar zijn op deze exchanges waaronder EUROC-EUR, EUROC-USDC, EUROC-BTC, EUROC-ETH enz. Waarschijnlijk zullen er ook derivaten voor worden ontwikkeld. Een EUROC-USDC termijncontract zal waarschijnlijk al in de maak zijn.

Waar kan ik de EuroCoin (EUROC) kopen en al inzetten?

De Euro Coin is pas net in 2022 gelanceerd door Circle. Het aanbod is nog beperkt. Maar je kunt de Eurocoin (EUROC) al op de volgende exchanges kopen:

Exchanges: Bitpanda, Bitget, Huobi Global, later zal Binance US, Bitstamp, Bybit en FTX volgen. In Nederland biedt Bitvavo Euro Coin (EUROC) aan.

De volgende DeFi-protocollen bieden al ondersteuning voor EUROC:

DeFi: Compound, Curve, DFX, Uniswap Protocol

De volgende bewaaroplossingen en wallets bieden al ondersteuning voor de Euro Coin:

Custodians: Anchorage Digital, CYBAVO, Fireblocks

Wallets: Ledger, MetaMask Institutional

Ontwikkelaars kunnen gemakkelijk de Euro Coin verder integreren in hun producten en applicaties met behulp van de Euro Coin smart contract. Het is te verwachten dat de adoptie en liquiditeit van Euro Coin (EUROC) snel zal stijgen in 2023.

Gerelateerde artikelen:

Wat zijn stablecoins?

Zal ik Tether Euro (EURt) kopen?

Lees verder

SEC dient aanklacht in tegen Coinbase – Coinbase vs SEC!

Een dag nadat de Amerikaanse Security Exchange Commission, de SEC, Binance heeft aangeklaagd, is Coinbase aan de beurt. Coinbase is de belangrijkste Amerikaanse exchange in de Verenigde Staten met een Nasdaq-beursnotering. Volgens aanklacht maakt Coinbase zich schuldig aan het faciliteren van de handel in ongereguleerde effecten. Coinbase omzeilde de regelgeving door gebruikers talloze cryptotokens te […]

Jun 6, 2023
2 min

SEC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs SEC!

De Amerikaanse toezichthouders hebben dit jaar de jacht goed geopend op de ondernemingen van Binance en het boegbeeld, CEO Changpeng Zhao (CZ). Eind maart 2023 opende de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) al het vuur. De CFTC diende o.a. een aanklacht in dat Binance derivaten heeft aangeboden en uitgevoerd voor en namens Amerikaanse klanten […]

Jun 6, 2023
3,5 min

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min