euro

Wat is de Euro Coin EUROC? Waar kan ik EUROC kopen en inzetten?

Sep 3, 2022
Aanbieding: 

Dit artikel bespreekt de Euro Coin (EUROC) van Circle. In het kort, het gaat om een token die op een blockchain netwerk (Ethereum, etc.) wordt uitgegeven en 1:1 wordt afgedekt met euro´s op een bankrekening. Het maakt de Euro in feite meer liquide, globaal toegankelijk voor iedereen met een crypto wallet en inzetbaar in o.a. DeFi-applicaties. De EuroCoin (EUROC) kun je nu kopen op de Nederlandse Bitvavo handelsbeurs en de beurzen van Bitstamp (Luxemburg) en Bitpanda (Oostenrijk).

Wie is Circle precies?

Circle Internet Financial, is een Amerikaans fintech bedrijf dat innoveert met de nieuwe open digital asset sector en blockchain technologie. Ze proberen een brug te slaan tussen het oude financiële systeem en de nieuwe publieke blockchain netwerken.

Circle werkt aan de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde financiële diensten op het gebied van defi, yield farming, treasury en stablecoins. Circle is vooral bekend voor de lancering van USD Coin (USDC) met een marktkapitalisatie van een dikke 53 miljard dollar.

Waarom lanceert Circle EUROC?

In navolging van haar grootste concurrent, Tether, met de recente Tether Euro (EURt) lancering, heeft Circle ook een euro-stablecoin gelanceerd, de Euro Coin (EUROC).

Hoe werkt de Euro Coin precies?

De Eurocoin zal 1:1 zijn afgedekt met euro´s op een bankrekening bij de Amerikaanse Silvergate Bank. Deze euro´s in onderpand dienen als dekking voor elke Euro Coin token. Nieuwe tokens worden geslagen wanneer financiële instellingen, particulieren en bedrijven euro´s storten op een Circle handelsrekening. De tokens worden vernietigd wanneer er euro´s worden opgenomen uit de Silvergate Bank. De 100 % afdekking van tokens in omloop en euro´s in reserve zal afhankelijk worden gecontroleerd door Grant Thorton. Dus, Euro Coin (EUROC) is een token die 1:1 is afgedekt met euro´s en wordt uitgegeven op een blockchain netwerk (Ethereum). Hier kan de Euro Coin P2P worden gebruikt voor betalingen of het verstrekken van liquiditeit zonder de tussenkomst van banken. Voor internationale betalingen naar landen buiten de Europese Unie zal dit zeker voordelen kunnen bieden.

Handelsbeurzen zullen waarschijnlijk ook steeds meer Euro Coin (EUROC) gaan aanbieden. De Euro Coin zal dan in verschillende handelsparen beschikbaar zijn op deze exchanges waaronder EUROC-EUR, EUROC-USDC, EUROC-BTC, EUROC-ETH enz. Waarschijnlijk zullen er ook derivaten voor worden ontwikkeld. Een EUROC-USDC termijncontract zal waarschijnlijk al in de maak zijn.

Waar kan ik de EuroCoin (EUROC) kopen en al inzetten?

De Euro Coin is pas net in 2022 gelanceerd door Circle. Het aanbod is nog beperkt. Maar je kunt de Eurocoin (EUROC) al op de volgende exchanges kopen:

Exchanges: Bitpanda, Bitget, Huobi Global, later zal Binance US, Bitstamp, Bybit en FTX volgen. In Nederland biedt Bitvavo Euro Coin (EUROC) aan.

De volgende DeFi-protocollen bieden al ondersteuning voor EUROC:

DeFi: Compound, Curve, DFX, Uniswap Protocol

De volgende bewaaroplossingen en wallets bieden al ondersteuning voor de Euro Coin:

Custodians: Anchorage Digital, CYBAVO, Fireblocks

Wallets: Ledger, MetaMask Institutional

Ontwikkelaars kunnen gemakkelijk de Euro Coin verder integreren in hun producten en applicaties met behulp van de Euro Coin smart contract. Het is te verwachten dat de adoptie en liquiditeit van Euro Coin (EUROC) snel zal stijgen in 2023.

Gerelateerde artikelen:

Wat zijn stablecoins?

Zal ik Tether Euro (EURt) kopen?

Lees verder

Robinhood opent haar deuren in Europa! Robinhood Crypto Review

Ontdek een diepgaande beoordeling van de Robinhood Crypto app die sinds 7 december 2023 in Europa beschikbaar is. We bespreken de functies, de voor- en nadelen met onze eigen beoordeling en ervaringen. Samenvatting: Robinhood Crypto is een prijsdrukker in Europa, maar komt met een aantal fikse nadelen. Op de Nederlandse markt zal deze app niet […]

Dec 7, 2023
4 min

Grootste bank in Brazilië Itaú Unibanco lanceert Bitcoin trading dienst

De grootste bank in het grootste land van Zuid-Amerika lanceerde maandag haar Bitcoin trading dienst! Ook bieden ze Ethereum trading aan en mogelijk volgen meer crypto Grote groep Brazilianen krijgt toegang tot Bitcoin trading Brazilië staat om een hoop mooie dingen bekend, waaronder het feit dat ze de allergrootste economie van Zuid-Amerika zijn. Bitcoin trading […]

Dec 6, 2023
2,5 min

OCEAN pool voor de verdere decentralisering van Bitcoin

Jack Dorsey bouwt verder aan decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. Bitcoiner Jack Dorsey haalde $6 miljoen op tijdens een seed investeringsronde voor Ocean pool. Met de investering zal er verder gewerkt worden aan decentralisering van Bitcoin mining door de uitbouw van OCEAN pool. Wat is OCEAN pool? OCEAN pool moet zorgen voor decentralisering van […]

Dec 1, 2023
3 min