euro

Wat is de Euro Coin EUROC? Waar kan ik EUROC kopen en inzetten?

Sep 3, 2022
Aanbieding: 

Dit artikel bespreekt de Euro Coin (EUROC) van Circle. In het kort, het gaat om een token die op een blockchain netwerk (Ethereum, etc.) wordt uitgegeven en 1:1 wordt afgedekt met euro´s op een bankrekening. Het maakt de Euro in feite meer liquide, globaal toegankelijk voor iedereen met een crypto wallet en inzetbaar in o.a. DeFi-applicaties. De EuroCoin (EUROC) kun je nu kopen op de Nederlandse Bitvavo handelsbeurs en de beurzen van Bitstamp (Luxemburg) en Bitpanda (Oostenrijk).

Wie is Circle precies?

Circle Internet Financial, is een Amerikaans fintech bedrijf dat innoveert met de nieuwe open digital asset sector en blockchain technologie. Ze proberen een brug te slaan tussen het oude financiële systeem en de nieuwe publieke blockchain netwerken.

Circle werkt aan de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde financiële diensten op het gebied van defi, yield farming, treasury en stablecoins. Circle is vooral bekend voor de lancering van USD Coin (USDC) met een marktkapitalisatie van een dikke 53 miljard dollar.

Waarom lanceert Circle EUROC?

In navolging van haar grootste concurrent, Tether, met de recente Tether Euro (EURt) lancering, heeft Circle ook een euro-stablecoin gelanceerd, de Euro Coin (EUROC).

Hoe werkt de Euro Coin precies?

De Eurocoin zal 1:1 zijn afgedekt met euro´s op een bankrekening bij de Amerikaanse Silvergate Bank. Deze euro´s in onderpand dienen als dekking voor elke Euro Coin token. Nieuwe tokens worden geslagen wanneer financiële instellingen, particulieren en bedrijven euro´s storten op een Circle handelsrekening. De tokens worden vernietigd wanneer er euro´s worden opgenomen uit de Silvergate Bank. De 100 % afdekking van tokens in omloop en euro´s in reserve zal afhankelijk worden gecontroleerd door Grant Thorton. Dus, Euro Coin (EUROC) is een token die 1:1 is afgedekt met euro´s en wordt uitgegeven op een blockchain netwerk (Ethereum). Hier kan de Euro Coin P2P worden gebruikt voor betalingen of het verstrekken van liquiditeit zonder de tussenkomst van banken. Voor internationale betalingen naar landen buiten de Europese Unie zal dit zeker voordelen kunnen bieden.

Handelsbeurzen zullen waarschijnlijk ook steeds meer Euro Coin (EUROC) gaan aanbieden. De Euro Coin zal dan in verschillende handelsparen beschikbaar zijn op deze exchanges waaronder EUROC-EUR, EUROC-USDC, EUROC-BTC, EUROC-ETH enz. Waarschijnlijk zullen er ook derivaten voor worden ontwikkeld. Een EUROC-USDC termijncontract zal waarschijnlijk al in de maak zijn.

Waar kan ik de EuroCoin (EUROC) kopen en al inzetten?

De Euro Coin is pas net in 2022 gelanceerd door Circle. Het aanbod is nog beperkt. Maar je kunt de Eurocoin (EUROC) al op de volgende exchanges kopen:

Exchanges: Bitpanda, Bitget, Huobi Global, later zal Binance US, Bitstamp, Bybit en FTX volgen. In Nederland biedt Bitvavo Euro Coin (EUROC) aan.

De volgende DeFi-protocollen bieden al ondersteuning voor EUROC:

DeFi: Compound, Curve, DFX, Uniswap Protocol

De volgende bewaaroplossingen en wallets bieden al ondersteuning voor de Euro Coin:

Custodians: Anchorage Digital, CYBAVO, Fireblocks

Wallets: Ledger, MetaMask Institutional

Ontwikkelaars kunnen gemakkelijk de Euro Coin verder integreren in hun producten en applicaties met behulp van de Euro Coin smart contract. Het is te verwachten dat de adoptie en liquiditeit van Euro Coin (EUROC) snel zal stijgen in 2023.

Gerelateerde artikelen:

Wat zijn stablecoins?

Zal ik Tether Euro (EURt) kopen?

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min