euro

Wat is de Euro Coin EUROC? Waar kan ik EUROC kopen en inzetten?

Jul 7, 2022
Aanbieding: 

Dit artikel bespreekt de Euro Coin (EUROC) van Circle. In het kort, het gaat om een token die op een blockchain netwerk (Ethereum, etc.) wordt uitgegeven en 1:1 wordt afgedekt met euro´s op een bankrekening. Het maakt de Euro in feite meer liquide, globaal toegankelijk voor iedereen met een crypto wallet en inzetbaar in o.a. DeFi-applicaties. De Euro Coin (EUROC) kun je nu kopen op de handelsbeurs van Bitstamp en Bitpanda.

Wie is Circle precies?

Circle Internet Financial, is een Amerikaans fintech bedrijf dat innoveert met de nieuwe open digital asset sector en blockchain technologie. Ze proberen een brug te slaan tussen het oude financiële systeem en de nieuwe publieke blockchain netwerken.

Circle werkt aan de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde financiële diensten op het gebied van defi, yield farming, treasury en stablecoins. Circle is vooral bekend voor de lancering van USD Coin (USDC) met een marktkapitalisatie van een dikke 53 miljard dollar.

Waarom lanceert Circle EUROC?

In navolging van haar grootste concurrent, Tether, met de recente Tether Euro (EURt) lancering, heeft Circle ook een euro-stablecoin gelanceerd, de Euro Coin (EUROC).

Hoe werkt de Euro Coin precies?

De Eurocoin zal 1:1 zijn afgedekt met euro´s op een bankrekening bij de Amerikaanse Silvergate Bank. Deze euro´s in onderpand dienen als dekking voor elke Euro Coin token. Nieuwe tokens worden geslagen wanneer financiële instellingen, particulieren en bedrijven euro´s storten op een Circle handelsrekening. De tokens worden vernietigd wanneer er euro´s worden opgenomen uit de Silvergate Bank. De 100 % afdekking van tokens in omloop en euro´s in reserve zal afhankelijk worden gecontroleerd door Grant Thorton. Dus, Euro Coin (EUROC) is een token die 1:1 is afgedekt met euro´s en wordt uitgegeven op een blockchain netwerk (Ethereum). Hier kan de Euro Coin P2P worden gebruikt voor betalingen of het verstrekken van liquiditeit zonder de tussenkomst van banken. Voor internationale betalingen naar landen buiten de Europese Unie zal dit zeker voordelen kunnen bieden.

Handelsbeurzen zullen waarschijnlijk ook steeds meer Euro Coin (EUROC) gaan aanbieden. De Euro Coin zal dan in verschillende handelsparen beschikbaar zijn op deze exchanges waaronder EUROC-EUR, EUROC-USDC, EUROC-BTC, EUROC-ETH enz. Waarschijnlijk zullen er ook derivaten voor worden ontwikkeld. Een EUROC-USDC termijncontract zal waarschijnlijk al in de maak zijn.

Waar kan ik de Euro Coin (EUROC) kopen en al inzetten?

De Euro Coin is pas net in 2022 gelanceerd door Circle. Het aanbod is nog beperkt. Maar je kunt de Eurocoin (EUROC) al op de volgende exchanges kopen:

Exchanges: Bitpanda, Bitget, Huobi Global, later zal Binance US, Bitstamp, Bybit en FTX volgen. In Nederland zal Bitvavo Euro Coin (EUROC) gaan aanbieden.

De volgende DeFi-protocollen bieden al ondersteuning voor EUROC:

DeFi: Compound, Curve, DFX, Uniswap Protocol

De volgende bewaaroplossingen en wallets bieden al ondersteuning voor de Euro Coin:

Custodians: Anchorage Digital, CYBAVO, Fireblocks

Wallets: Ledger, MetaMask Institutional

Ontwikkelaars kunnen gemakkelijk de Euro Coin verder integreren in hun producten en applicaties met behulp van de Euro Coin smart contract. Het is te verwachten dat de adoptie en liquiditeit van Euro Coin (EUROC) snel zal stijgen in 2023.

Gerelateerde artikelen:

Wat zijn stablecoins?

Zal ik Tether Euro (EURt) kopen?

Lees verder

Wat is de Ethereum merge? Een uitleg en bespreking van mogelijke problemen

Wat is de Ethereum merge precies? Hier volgt een korte uitleg over de aankomende Ethereum merge met een bespreking van mogelijke problemen die dit oplevert. Tijdens de Ethereum Consensus Layer Call 93 werd er een datum geprikt voor de Ethereum (ETH) Merge. Eerdere testen op verschillende testnetwerken liepen voorspoedig en vandaar dat op 15 of […]

Aug 16, 2022
4 min

Wat is de BlackRock Private Bitcoin Trust?

Wat is de BlackRock Private Bitcoin Trust precies? Wat is het belang van de lancering van dit bitcoinfonds? Simpel gesteld: instituties kunnen nu op de spotmarkt bitcoin kopen bij BlackRock. De lancering van dit BlackRock bitcoin fund is een bevestiging dat bitcoin (BTC) als een nieuwe beleggingsklasse wordt geaccepteerd en geadopteerd. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder […]

Aug 16, 2022
3,5 min

Coinkite Review – Coldcard, Opendime, Satscard, TapSigner

Dit artikel is een review over Coinkite´s producten. Coinkite is een belangrijke Canadese fabrikant van bitcoin hardware wallets en betaaloplossingen. Het zijn deze type bedrijven die werken aan het robuust en veilig maken van de Bitcoin betalingsinfrastructuur voor haar gebruikers. Coinkite is bekend geworden met de OPENDIME bitcoin wallet stick en heeft de meest veilige […]

Jul 7, 2022
3,5 min