goudpensioen

GoudPensioen Review – wat maakt deze edelmetaalspecialist uniek?

Feb 7, 2023
Aanbieding: 

Wil je goud kopen bij GoudPensioen? In dit artikel bespreken we dienst van deze makelaar in edelmetaal. Wat maakt deze specialist uniek en hoe verschilt deze van de concurrentie? Voor- en nadelen? Welke alternatieven zijn er tegenwoordig?

Samenvatting: GoudPensioen is al een decennium lang een vertrouwd adres in Amsterdam voor edelmetaal. Ze blinken uit in het bieden van een persoonlijke service in een daadwerkelijke fysieke winkel. Iemand die twijfelt over het kopen van goudbaar van 10 gram of 100 gram kan gewoon even langskomen bij GoudPensioen om dit te bespreken onder het genot van een kopje koffie. GoudPensioen levert ook voor scherpe prijzen. Het is alleen jammer dat ze niet over een opslaglocatie beschikken. Het is zeker goed om wat goud thuis in de kluis te hebben, maar het is ook zeker prettig om wat goud op een veilige en verzekerde locatie te hebben opgeslagen buiten de Nederlandse en Europese grenzen. Deze dienst wordt wel geleverd door Holland Gold en GoldRepublic in Amsterdam.

Voor de jongeren die zich niet willen bekommeren om de opslag en gewoon goud snel voordelig willen handelen, zou tokenized gold een optie kunnen zijn. Deze met goud afgedekte tokens worden op een blockchain uitgegeven en representeren fysiek goud opgeslagen in een bullion bank. Tether Gold (Xaut) en Paxos Gold (PAXG) zijn twee bekende gold backed crypto tokens. Trouwens, deze kunnen ook worden ingezet als een betaalmiddel.

Wellicht kan een belegger verschillende dienstverleners en goudvarianten met elkaar combineren. In ieder geval, woon je in de buurt van Amsterdam of in Amsterdam, dan zou het zeker interessant kunnen zijn om deze edelmetaalspecialist een te bezoeken. Twijfel je wel aan goud als een belegging? Lees dan de volgende artikel:

Waarom en waar zal ik goud kopen?

Introductie tot Goudpensioen, waarom is deze makelaar uniek?

Waarom is GoudPensioen uniek in vergelijking met concurrenten als Holland Gold, GoldRepublic, Amsterdam Gold en Doijer & Kalff?

goudpensioen ervaringen

De meeste lezers hier beseffen het wel. Pensioenfondsen zijn helaas niet zo prudent geweest en hebben traditionele conservatieve beleggingsproducten zoals goudbaren meer en meer links laten liggen voor allerlei leuke Wallstreet derivaatspeelgoed, waarmee op korte termijn heel veel geld kan worden verdiend, en verloren…. Goud behoort traditioneel tot een traditioneel spaarvorm voor het bij elkaar verzamelen van een goed pensioen gebaseerd op goud. Vandaar dat GoudPensioen is opgericht om deze goude oude traditie weer in ere te herstellen. Hoog nodig… maar beseffen de moderne pensioenspaarders dit?

Wat is er echt bijzonder met de dienstverlening van GoudPensioen?

goudpensioen review

Op het eerste gezicht lijkt er niks bijzonder met de dienstverlening van GoudPensioen. GoudPensioen is een gewoon andere edelsmetaal specialist waar je edelmetalen kunt kopen. Als je wat nader de opties bekijkt, dan zie dat GoudPensioen een van de meest complete edelmetaal specialisten is in Nederland. Natuurlijk, je kunt er goud en zilver kopen. Maar wat het mooie is dat GoudPensioen haar klanten ook de mogelijkheid geeft om de volgende edelmetalen te kopen:

  • Palladium baren
  • Palladium munten
  • Platinabaren
  • Platina munten
  • Rhodiumbaren
  • Ruthenium
  • Iridium
  • Diamanten – Peer – Radiant – Briljant – Marquise

Dit is een prachtig en compleet aanbod! Dit maakt GoudPensioen uniek in vergelijking met de concurrenten zoals Holland Gold en GoldRepublic. Nadeel is dat GoudPensioen geen kluis-edelmetaal kan aanbieden. In die zin is GoudPensioen het beste te vergelijken met Amsterdam Gold of Solidor.

goudpensioen

Wat ook mooi is dat je gewoon zonder afspraak op bezoek kunt komen. GoudPensioen heeft een eigen winkel op de Valkburgstraat 196-A, waar je gewoon naar binnen kunt lopen om goud of zilver te kopen of natuurlijk een ander edelmetaaltje van jouw voorkeur. Oud goud verkopen kun je er ook ter plekke doen. De kwaliteitswaarborging wordt beheerd door Clenn Cheung, de bedrijfsleider en een echte goud specialist. Hij zorgt er voor dat alle goudproducten voorzien van een certificaat van echtheid, wat herkenbaar is in de goudstempel van de maker en is gekeurd door toezichthouder LBMA. Hier kun je een video zien over GoudPensioen’s winkel:

Waarom en waar zal ik goud kopen?

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min