goudpensioen

GoudPensioen Review – wat maakt deze edelmetaalspecialist uniek?

Feb 7, 2023
Aanbieding: 

Wil je goud kopen bij GoudPensioen? In dit artikel bespreken we dienst van deze makelaar in edelmetaal. Wat maakt deze specialist uniek en hoe verschilt deze van de concurrentie? Voor- en nadelen? Welke alternatieven zijn er tegenwoordig?

Samenvatting: GoudPensioen is al een decennium lang een vertrouwd adres in Amsterdam voor edelmetaal. Ze blinken uit in het bieden van een persoonlijke service in een daadwerkelijke fysieke winkel. Iemand die twijfelt over het kopen van goudbaar van 10 gram of 100 gram kan gewoon even langskomen bij GoudPensioen om dit te bespreken onder het genot van een kopje koffie. GoudPensioen levert ook voor scherpe prijzen. Het is alleen jammer dat ze niet over een opslaglocatie beschikken. Het is zeker goed om wat goud thuis in de kluis te hebben, maar het is ook zeker prettig om wat goud op een veilige en verzekerde locatie te hebben opgeslagen buiten de Nederlandse en Europese grenzen. Deze dienst wordt wel geleverd door Holland Gold en GoldRepublic in Amsterdam.

Voor de jongeren die zich niet willen bekommeren om de opslag en gewoon goud snel voordelig willen handelen, zou tokenized gold een optie kunnen zijn. Deze met goud afgedekte tokens worden op een blockchain uitgegeven en representeren fysiek goud opgeslagen in een bullion bank. Tether Gold (Xaut) en Paxos Gold (PAXG) zijn twee bekende gold backed crypto tokens. Trouwens, deze kunnen ook worden ingezet als een betaalmiddel.

Wellicht kan een belegger verschillende dienstverleners en goudvarianten met elkaar combineren. In ieder geval, woon je in de buurt van Amsterdam of in Amsterdam, dan zou het zeker interessant kunnen zijn om deze edelmetaalspecialist een te bezoeken. Twijfel je wel aan goud als een belegging? Lees dan de volgende artikel:

Waarom en waar zal ik goud kopen?

Introductie tot Goudpensioen, waarom is deze makelaar uniek?

Waarom is GoudPensioen uniek in vergelijking met concurrenten als Holland Gold, GoldRepublic, Amsterdam Gold en Doijer & Kalff?

goudpensioen ervaringen

De meeste lezers hier beseffen het wel. Pensioenfondsen zijn helaas niet zo prudent geweest en hebben traditionele conservatieve beleggingsproducten zoals goudbaren meer en meer links laten liggen voor allerlei leuke Wallstreet derivaatspeelgoed, waarmee op korte termijn heel veel geld kan worden verdiend, en verloren…. Goud behoort traditioneel tot een traditioneel spaarvorm voor het bij elkaar verzamelen van een goed pensioen gebaseerd op goud. Vandaar dat GoudPensioen is opgericht om deze goude oude traditie weer in ere te herstellen. Hoog nodig… maar beseffen de moderne pensioenspaarders dit?

Wat is er echt bijzonder met de dienstverlening van GoudPensioen?

goudpensioen review

Op het eerste gezicht lijkt er niks bijzonder met de dienstverlening van GoudPensioen. GoudPensioen is een gewoon andere edelsmetaal specialist waar je edelmetalen kunt kopen. Als je wat nader de opties bekijkt, dan zie dat GoudPensioen een van de meest complete edelmetaal specialisten is in Nederland. Natuurlijk, je kunt er goud en zilver kopen. Maar wat het mooie is dat GoudPensioen haar klanten ook de mogelijkheid geeft om de volgende edelmetalen te kopen:

  • Palladium baren
  • Palladium munten
  • Platinabaren
  • Platina munten
  • Rhodiumbaren
  • Ruthenium
  • Iridium
  • Diamanten – Peer – Radiant – Briljant – Marquise

Dit is een prachtig en compleet aanbod! Dit maakt GoudPensioen uniek in vergelijking met de concurrenten zoals Holland Gold en GoldRepublic. Nadeel is dat GoudPensioen geen kluis-edelmetaal kan aanbieden. In die zin is GoudPensioen het beste te vergelijken met Amsterdam Gold of Solidor.

goudpensioen

Wat ook mooi is dat je gewoon zonder afspraak op bezoek kunt komen. GoudPensioen heeft een eigen winkel op de Valkburgstraat 196-A, waar je gewoon naar binnen kunt lopen om goud of zilver te kopen of natuurlijk een ander edelmetaaltje van jouw voorkeur. Oud goud verkopen kun je er ook ter plekke doen. De kwaliteitswaarborging wordt beheerd door Clenn Cheung, de bedrijfsleider en een echte goud specialist. Hij zorgt er voor dat alle goudproducten voorzien van een certificaat van echtheid, wat herkenbaar is in de goudstempel van de maker en is gekeurd door toezichthouder LBMA. Hier kun je een video zien over GoudPensioen’s winkel:

Waarom en waar zal ik goud kopen?

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min