Wat is PAX GOLD (PAXG)?

Feb 15, 2023
Aanbieding: 

Samenvatting: PAX Gold is de eerste gereguleerde digitale activa die wordt afgedekt door fysieke goudbaren. Het werkt als een digitale token die met behulp van blockchain technologie wordt uitgegeven door Paxos. Paxos is een gereguleerde Amerikaanse financiële instelling met een trustbedrijf in New York.

1 PAXG token representeert 1 ons goud van een LMBA-gecertificeerde goudbaar. De kluisopslag en beveiliging van deze goudbaar wordt verzorgt door Brink’s in Londen. De PAXG tokens zijn verder inwisselbaar voor fysiek goud. Het zijn digitale effecten op toonder die de eigenaar het recht geven op het goud in onderpand. Met PAXG van Paxos wordt het gelijktijdig bezitten van fysiek goud en het gemakkelijk delen en verhandelen van goud kinderspel.

Waar kan ik het beste de PAXG tokens van Paxos kopen? In Nederland kun je PAX Gold kopen met ideal bij de Bitcoin Meester. Natuurlijk, PAXG is ook op de grote internationale beurzen te verkrijgen: Binance en Kraken.

Wat maakt Paxos Gold bijzonder?

PAX Gold is een Paxos Standard Token van de Paxos Trust Company in de Verenigde Staten. Het ontwerp is gebaseerd op het ERC-20 token protocol van het Ethereum platform. Deze met goud afgedekte token combineert alle voordelen van een crypto asset en goud op rekening zonder dat er opslagkosten in rekening worden gebracht. In feite lost PAX Gold een contradictie op de goudmarkt op: het gelijktijdig kunnen bezitten van fysiek goud en het gemakkelijk delen en verhandelen van goud. Een Goud-ETF (GLD) maakt geen aanspraak om fysiek goud en is een synthetisch financieel product (derivaat).

Wat zijn verdere voordelen van de Pax Gold (PAXG) tokens?

PAX Gold tokens representeren 1/400 deel van een genummerde goud baar. Het is een tokenized goud baar van 400 ons die gecertificeerd is door de LBMA (certified London Good Delivery bars). De kluisopslag en beveiliging wordt verzorgt door Brink’s in Londen. PAX Gold is 24×7 onmiddellijk en goedkoop te verhandelen op de Ethereum blockchain. Het is verder deelbaar tot 18 decimalen achter de komma waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

De PAX Gold token is de eerste gereguleerde goud gedekte token die goedgekeurd is geworden door de New York State Department of Financial Services. De externe toezicht en controle wordt uitgevoerd door Withum. Withum voert een maandelijkse audit uit om te zien dat het goud op voorraad in Brink’s overeenkomt met de uitstaande tokens. Het bedrijf verantwoordelijk van de uitgave van de tokens is de Paxos Trust Company en volgt de AICPA-standaard. Paxos streeft er naar om de oude wereld van financiën te moderniseren, te globaliseren en te democratiseren door gereguleerd tokenizen van activa op blockchain technologie. PAX Gold kan als een tokenized security worden beschouwd en kan een belangrijke SoV (Store of Value) zijn binnen de opkomende DeFi-sector.

Waarom en hoe kan ik de Pax Gold token (PAXG) gebruiken en inzetten?

Bitcoin kopen en vasthouden komt met flinke volatiliteitsrisico’s. Deze kun je mooi afdekken met de PAXG tokens in plaats van Euro. Een Bitcoin winst omzetten in PAX Gold tokens is wellicht verstandiger dan een deze om te zetten in een inflatoire fiat valuta zoals de Dollar of de Euro. Een x aantal bitcoins verkopen tijdens een koersval voor goud is een slimme zet. Goud is immers het beste sound money de mensheid ooit heeft gebruikt. Bitcoin is de volgende evolutie van solide geld, maar is vanwege haar nog jonge bestaan en kleine kapitaalmarkt zeer volatiel. Bitcoin combineren met goud is een zeer sterke combinatie, zeker in deze financieel onzekere tijden van transitie.

Pax Gold tokens versus Gold ETF aandelen?

De SPDR® Gold Shares (“GLD”) worden uitgegeven door het SPDR Gold Trust, de belangrijkste Gold ETF in de wereld. Deze goudfonds aandelen zijn zeker liquide en makkelijk verhandelbaar voor dollars, maar het goud in onderpand is in bezit van een trustbedrijf. Een aandeelhouder in een Gold ETF kan geen aanspraak maken op het onderpand zelf. Pax Gold (PAXG) is wel converteerbaar naar fysiek goud, echter een GLD aandeel is dat niet. Voor meer informatie: zal ik SPDR® Gold Shares (“GLD”) kopen?

Pax Gold (PAGX) tokens versus Holland Gold?

Natuurlijk, de beste manier om goud op eigen naam te kopen waar je beschikt over een serienummer van het goudbaartje dat je hebt gekocht is om te stappen naar een professionele bullion dealer. Holland Gold in Nederland heeft een mooi platform ontwikkeld om dit prima te voldoen en o.a. goud op te slaan voor haar klanten in Singapore. Een alternatief is Bullion Star. Niettemin, deze type van goudallocatie is anders dan het gebruik van de Pax Gold tokens. Elke instrument en beleggingsmethode heeft zijn voor- en nadelen en kunnen allemaal tactisch worden ingezet om over een goede spreiding en de flexibiliteit te beschikken. Goud op eigen naam kopen bij Holland Gold is voor de lange termijn positie in goud het meest geschikt en is minder dan natuurlijk minder liquide. Pax Gold is uiterst liquide en meer flexibel in te zetten. Daarover later meer.

Waar kan ik de PAX Gold (PAXG) kopen?

De Paxos Trust Company heeft een eigen digital asset exchange itBit. Hier kunnen in feite alle PAX tokens worden verhandeld. Verder is het de bedoeling dat meer en meer reguliere crypto exchanges de PAXG zullen toevoegen naar mate de vraag toeneemt. In Nederland kun je PAX Gold kopen met iDEAL dankzij de Bitcoin Meester!

Dit is in deze tijden te verwachten nu de goud koers aan het stijgen is. PAXG is ten tijde van negatieve rentevoeten en kwantitatieve versoepeling, de ultieme stablecoin te noemen. Bekende exchanges die PAXG ondersteunen zijn:

Op zoek naar Paxos Gold Lending & Borrowing mogelijkheden?

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met PAXG als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op het NEXO finance platform. Het is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor PAXG en werkt in feite als een financiële instelling voor Paxos. Niettemin, het uitlenen van je PAXG-tokens om passief een rentevergoeding te verdienen is zeer risicovol. je kunt je volledige inleg verliezen wanneer de tegenpartij bankroet zou gaan. Voor meer informatie: Nexo Finance.

PAXG staking?

Paxos Gold is een token die niet gebaseerd is op een Proof-of-Stake (PoS) algoritme, maar wordt uitgeven door Paxos op een PoS-blockchain, meestal Ethereum. Daarom is het niet mogelijk om PAXG-tokens te staken, maar alleen uit te lenen. Wanneer een cryptoplatform dit meldt, is deze beschrijving niet juist. Het gaat hier om de eerder beschreven praktijk van Paxos Gold Lending. Je kunt deze tokens uitlenen op het Nexo Finance platform voor een passieve rentevergoeding.

Wil je een over een Paxos Gold Debit Card beschikken?

Bij Nexo kun je ook een Paxos Gold Mastercard krijgen.

Is er een goed alternatief voor de PAX Gold (PAGX) token?

Tether heeft ook een token uitgebracht die door goud is afgedekt: Tether Gold (XAUT). Dit alternatief voor PAXG kan op de Bitfinex worden verhandeld.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een professionele Bitcoin gold exchange zoals Vaultoro deze heeft ontwikkeld.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Gensler stelt ook Cathie Wood’s Bitcoin spot ETF aanvraag uit

ARK Invest, het bedrijf van pro Bitcoiner Cathie Wood, heeft eveneens een Bitcoin spot ETF aanvraag lopen. En ook de behandeling van deze aanvraag is op 26 september 2023 door de SEC uitgesteld. Waarom is deze Bitcoin ETF aanvraag vroegtijdig uitgesteld geworden door Gary Gensler? Wat is zijn agenda? Kunnen we voor 2023 nog een […]

Sep 27, 2023
4,5 min

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min