newmont goldcorp

Wat is PAX GOLD (PAXG)?

Dec 5, 2022
Aanbieding: 

Samenvatting: PAX Gold is de eerste gereguleerde digitale activa die wordt afgedekt door fysieke goudbaren. Het werkt als een digitale token die met behulp van blockchain technologie wordt uitgegeven door Paxos. Paxos is een gereguleerde Amerikaanse financiële instelling met een trustbedrijf in New York.

1 PAXG token representeert 1 ons goud van een LMBA-gecertificeerde goudbaar. De kluisopslag en beveiliging van deze goudbaar wordt verzorgt door Brink’s in Londen. De PAXG tokens zijn verder inwisselbaar voor fysiek goud. Het zijn digitale effecten op toonder die de eigenaar het recht geven op het goud in onderpand. Met PAXG van Paxos wordt het gelijktijdig bezitten van fysiek goud en het gemakkelijk delen en verhandelen van goud kinderspel.

Waar kan ik het beste de PAXG tokens van Paxos kopen? In Nederland kun je PAX Gold kopen met ideal bij de Bitcoin Meester. Natuurlijk, PAXG is ook op de grote internationale beurzen te verkrijgen: Binance en Kraken.

Wat maakt Paxos Gold bijzonder?

PAX Gold is een Paxos Standard Token van de Paxos Trust Company in de Verenigde Staten.

Het ontwerp is gebaseerd op het ERC-20 token protocol van het Ethereum platform. Deze met goud afgedekte token combineert alle voordelen van een crypto asset en goud op rekening zonder dat er opslagkosten in rekening worden gebracht. In feite lost PAX Gold een contradictie op de goudmarkt op: het gelijktijdig kunnen bezitten van fysiek goud en het gemakkelijk delen en verhandelen van goud. Een Goud-ETF (GLD) maakt geen aanspraak om fysiek goud en is een synthetisch financieel product (derivaat).

Wat zijn verdere voordelen van de Pax Gold (PAXG) tokens?

PAX Gold tokens representeren 1/400 deel van een genummerde goud baar. Het is een tokenized goud baar van 400 ons die gecertificeerd is door de LBMA (certified London Good Delivery bars). De kluisopslag en beveiliging wordt verzorgt door Brink’s in Londen. PAX Gold is 24×7 onmiddellijk en goedkoop te verhandelen op de Ethereum blockchain. Het is verder deelbaar tot 18 decimalen achter de komma waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

De PAX Gold token is de eerste gereguleerde goud gedekte token die goedgekeurd is geworden door de New York State Department of Financial Services. De externe toezicht en controle wordt uitgevoerd door Withum. Withum voert een maandelijkse audit uit om te zien dat het goud op voorraad in Brink’s overeenkomt met de uitstaande tokens. Het bedrijf verantwoordelijk van de uitgave van de tokens is de Paxos Trust Company en volgt de AICPA-standaard. Paxos streeft er naar om de oude wereld van financiën te moderniseren, te globaliseren en te democratiseren door gereguleerd tokenizen van activa op blockchain technologie. PAX Gold kan als een tokenized security worden beschouwd en kan een belangrijke SoV (Store of Value) zijn binnen de opkomende DeFi-sector.

Waarom en hoe kan ik de Pax Gold token (PAXG) gebruiken en inzetten?

Bitcoin kopen en vasthouden komt met flinke volatiliteitsrisico’s. Deze kun je mooi afdekken met de PAXG tokens in plaats van Euro. Een Bitcoin winst omzetten in PAX Gold tokens is wellicht verstandiger dan een deze om te zetten in een inflatoire fiat valuta zoals de Dollar of de Euro. Een x aantal bitcoins verkopen tijdens een koersval voor goud is een slimme zet. Goud is immers het beste sound money de mensheid ooit heeft gebruikt. Bitcoin is de volgende evolutie van solide geld, maar is vanwege haar nog jonge bestaan en kleine kapitaalmarkt zeer volatiel. Bitcoin combineren met goud is een zeer sterke combinatie, zeker in deze financieel onzekere tijden van transitie.

Waar kan ik de PAX Gold (PAXG) kopen?

De Paxos Trust Company heeft een eigen digital asset exchange itBit. Hier kunnen in feite alle PAX tokens worden verhandeld. Verder is het de bedoeling dat meer en meer reguliere crypto exchanges de PAXG zullen toevoegen naar mate de vraag toeneemt. In Nederland kun je PAX Gold kopen met iDEAL dankzij de Bitcoin Meester!

Dit is in deze tijden te verwachten nu de goud koers aan het stijgen is. PAXG is ten tijde van negatieve rentevoeten en kwantitatieve versoepeling, de ultieme stablecoin te noemen. Bekende exchanges die PAXG ondersteunen zijn:

Op zoek naar Paxos Gold Lending & Borrowing mogelijkheden?

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met PAXG als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op het NEXO finance platform. Het is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor PAXG en werkt in feite als een financiële instelling voor Paxos. Voor meer informatie: Nexo Finance.

Wil je een over een Paxos Gold Debit Card beschikken?

Bij Nexo kun je ook een Paxos Gold Mastercard krijgen.

Is er een goed alternatief voor de PAX Gold (PAGX) token?

Tether heeft ook een token uitgebracht die door goud is afgedekt: Tether Gold.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een professionele Bitcoin gold exchange zoals Vaultoro deze heeft ontwikkeld.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

WK voetbal en bitcoin? Beleef het met Blox!

Ben je gek op WK voetbal en bitcoin? Wil je ook gezellig samen met je vrienden een poule houden tijdens het WK? Je weet wel, samen met je vrienden deelnemen aan een poule én kans maken op 100 euro aan bitcoin? Dat kan bij BLOX, het Nederlandse alles-in-1 cryptoplatform met de gelijknamige app. Beleef het […]

Nov 18, 2022
1,5 min

De FTX exchange is bankroet – Sam Bankman-Fried´s Ponzi-empire

De FTX beurs is bankroet en bleek onder leiding van Sam Bankman-Fried gewoon een malafide Ponzi operatie te zijn. Het is een enorm schandaal. Binnen een paar dagen werd een vermogen van 40 miljard dollar weggevaagd. De directeur van FTX Sam Bankman-Fried, profileerde zich als een voorvechter voor strikte regulering voor de crypto sector en […]

Nov 22, 2022
5 min

Credit Suisse is in de problemen en failliet? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Volgens marktindicatoren verkeert Credit Suisse in grote problemen en staat op omvallen. Systeembanken met een too big to fail status leren nooit van het verleden. Het zijn meesters in het sjoemelen met cijfers om o.a. financiële debacles en aanverwante verliezen te verdoezelen. Credit Suisse is zoals de meeste banken ook een echte schandaalbank. Via een […]

Oct 3, 2022
6 min