bitcoin kopen ideal

MicroStrategy´s bitcoin reserve – waarom zou ik MSTR kopen?

May 7, 2022
Aanbieding: 

MicroStrategy is een Amerikaans NASDAQ-genoteerd bedrijf (MSTR) onder leiding van Michael Saylor. MicroStrategy heeft bitcoin als een strategische reserve op de balans gezet. Alle overtollige dollars in o.a. winst worden omgezet in bitcoin. MicroStrategy heeft zelfs meer obligaties uitgegeven om meer bitcoin te kunnen kopen. Sinds 2021 tot het eerste kwartaal van 2022 heeft het bedrijf 129,218 BTC weten te bemachtigen. Het aandeel MSTR kan als een verkapte bitcoinfonds worden beschouwd. Het is voor vele beleggers met een beleggersrekening of met een handelsrekening bij FTX gemakkelijk mogelijk om op een veilige manier blootstelling te krijgen tot bitcoin (BTC) door het kopen van MSTR-aandelen.

Waarom kocht MicroStrategy (MSTR) Bitcoin?

MicroStrategy, een Amerikaans NASDAQ-genoteerd bedrijf (MSTR) veel in het nieuws is gekomen. De directieraad van dit softwarebedrijf had unaniem in 2020 besloten om voor in totaal voor $410 miljoen dollar in Bitcoin (BTC) te beleggen. Waarom heeft MicroStrategy Bitcoin gekocht? Tijden de Coronacrisis van 2020 kreeg Michael de tijd om eens na te denken over wat geld eigenlijk is tegenwoordig en hoe inflatie werkt. Zijn onderzoek leidde hem naar Bitcoin. Hij had in eerdere jaren Bitcoin nooit serieus genomen en besloot Bitcoin eens nader te onderzoeken. Als een afgestuurde MIT-raketingenieur en student van de geschiedenis van technologische omwentelingen viel hij in de Bitcoin rabbit hole. Hij kwam tot nieuwe inzichten. Michael Saylor gaat ervanuit dat Bitcoin goud als inflatie- en vermogensbeschermer in de toekomst geheel zal vervangen. In dit hoogtechnologische en digitale informatietijdperk waarbij nieuwe innovaties deflatie voortduwen is bitcoin het ultieme oppotmiddel en basisgeld. Het is het nieuwe solide geld (sound money) van de toekomst. Het is een geluk dat veel mensen het nog niet inzien.

MicroStrategy’s cashprobleem

microstrategy bitcoin

Het probleem waarmee MicroStrategy zat was dat het te veel cash op de bankrekening had staan. Voor de meeste mensen klink dit niet als een probleem. Vroeger was dit ook geen probleem voor bedrijven. Voor de financiële crisis van 2008 konden bedrijven zonder risico’s een 5 % rendement verdienen per jaar. Dit betekent concreet dat een bedrijf met een cashpositie van $500 miljoen zonder iets te doen $25 miljoen in rendement kon boeken. Tegenwoordig is de rente bijna nul en zal door het huidige beleid van financiële repressie de cashpositie worden opgegeten door inflatie. De directeur en oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, noemde het een $500 miljoen smeltende ijsklont.  

De beleggingsalternatieven?

Hoe kon MicroStrategy de cashpositie omzetten voor een goed alternatief en inflatieverzekering? Het is niet zo gemakkelijk om $500 miljoen te beleggen in een korte tijd. Een aandeleninkoopprogramma zou vier jaar duren om de gehele cashpositie in MSTR-aandelen om te zetten. Het werd niet beschouwd als een verstandige lange termijnbelegging. Commercieel vastgoed is na de COVID-crisis een onzekere belegging. De lockdown maatregelen waren verwoestend voor de economie. De aandelenkoersen representeren niet meer de economische realiteit. Aandelen worden door gratis ongelimiteerde liquiditeit naar zeepbelniveau geblazen. Ze kunnen symmetrisch hard stijgen en dalen. Vele obligaties hebben een negatief rendement (negative yielding debt). Een verder escalerend negatieve rentebeleid zal de situatie niet verbeteren. Amerikaanse staatsobligaties zijn niet meer interessant. Dan blijven eigenlijk alleen goud en bitcoin als een nieuw alternatief over.

Dominante Digitale Netwerken

Echter, Michael Saylor is een raketingenieur en een student van de geschiedenis van technologische ontdekkingen, innovaties en revoluties. Hoewel hij eerder Bitcoin negeerde, besloot hij tijdens de lockdown-periode om Bitcoin als een beleggingsoptie te overwegen. Michael heeft immers zijn vermogen opgebouwd door te investeren in digitale dominante netwerken die iets fundamenteels in de samenleving veranderden en digitaliseerden. Denk aan Apple, Amazon, Facebook. Het waren investeringen in activa met een 10x asymmetrische risico-rendement verhouding. Het risico werd flink verminderd wanneer er werd ingestapt wanneer de marktkapitalisatie over $100 miljard is en 10 keer de waarde van een concurrent.

MicroStrategy gaat down the Bitcoin rabbit hole

bitcoin microstrategy

Uiteindelijk moest de gehele directieraad van MicroStrategie Bitcoin’s waarde propositie bestuderen door onder meer The Bitcoin standard te lezen van Saif Ammous en video’s te bekijken van Andreas Antonopoulous. Na verschillende interne discussies, was iedereen om en werd er anoniem besloten om Bitcoin te kopen en het bedrijf naar een Bitcoin standaard te verhuizen. Bitcoin is het dominante decentrale digitale netwerk voor waardeopslag dat overtollige elektrische energie omzet en als een batterij behoudt in verzekerde monetaire schaarste. Bitcoin is 100 tot 1000 keer meer superieur dan goud als een monetaire asset in dit informatietijdperk. Bitcoin heeft een enorme asymmetrische risico-rendement verhouding. De CEO was blij dat hij Bitcoin nog zo goedkoop kon kopen en dat vele beleggers en directieraden van ondernemingen Bitcoin’s waardepropositie nog niet door hebben.

MicroStrategy kocht eerst 21,454 BTC in Augustus voor $250 miljoen en vervolgens 16,796 BTC in September voor $175 miljoen. Met een derde van de totale marktwaarde van MicroStrategy in Bitcoin, kan het aandeel MRST als een verkapte Bitcoin-ETF worden beschouwd. Het aandeel steeg flink na elke bekendmaking dat er meer Bitcoin was ingekocht. Vele directieraden van bedrijven met grote cashposities zullen zeker meer willen weten over de beweegredenen van MicroStrategy en wellicht ook Bitcoin als een alternatieve inflatieverzekering op de directietafel leggen. Het zal niet het laatste bedrijf zijn die Bitcoin opneemt als een strategische reserve asset. Hieronder kun je Michael Saylor zelf aan het woord zien tijdens een gesprek met Stephan Livera:

MicroStrategy in het nieuws:

MicroStrategy koopt bitcoin bij op 9 december 2021

MicroStrategy blijft maar bitcoin kopen. Het beursgenoteerde Amerikaanse softwarebedrijf neemt elk goed moment in acht om een dollar cashflow om te zetten in meer Bitcoin. De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, deelde vandaag in een Tweet het bericht dat er weer voor $82,4 miljoen 1.434 bitcoin is ingekocht.

MicroStrategy heeft nu met MacroStrategy nu 122.478 bitcoin op de balans staan voor een gemiddelde aankooprijs van $29.861.

Waarom blijft MicroStrategy meer Bitcoin kopen?

Hieronder kun je Michael Saylor zelf aan het woord zien tijdens Tucker Carlson Tonight Show op Fox News. Tucker Carlson nodigde Michael op 29 november uit om hem uit te leggen wat er zo bijzonder is met bitcoin. Tijdens deze uitzending legt Michael Saylor Tucker uit waarom bitcoin belangrijk is en welk probleem bitcoin oplost. We raden al onze lezers aan om deze zeer goede uitzending te bekijken op Odysee.

Dit recent gesprek tussen Michael Saylor en Peter McCormack biedt een overzicht over de recente MicroStrategy aankopen en een uitgebreide analyse over waarom MicroStrategy niet zal stoppen met het kopen van meer bitcoin :

Remy legt het hieronder ook op een lollige manier uit wat het probleem is:

Wil jij als MicroStrategy ook bitcoin op de zaak kopen en op de balans houden?

Lees dan hier ons artikel: waar en hoe kan ik zakelijk bitcoin kopen?

MicroStrategy koopt bitcoin bij op 13 September 2021

Michael Saylor, de directeur van MicroStrategy, maakte gisteren bekend dat het bedrijf weer voor $242 miljoen bitcoin heeft bijgekocht. Het gaat hier om 5050 BTC. In totaal staat er nu 114.042 BTC op de balans voor een gemiddelde aankoopprijs van $27.713 per bitcoin.

Hieronder kun je Michael Saylor in gesprek zien met Robert Breedlove in de tiende episode van de What is Money Series. De titel van deze episode is veel zeggend: The Death of Gold.

Gerelateerde artikels:

MicroStrategy koopt bitcoin bij op 24 Augustus 2021

Het beursgenoteerde bedrijf Microstrategy heeft weer bitcoin bijgekocht. Alle dollars die het bedrijf ook maar binnen krijgt, worden omgewisseld voor bitcoin. Gisteren maakte Michael Saylor bekend dat er weer 3907 extra bitcoin op de balans is gezet voor een waarde van ongeveer 177 miljoen dollar. Het bedrijf heeft nu 108,992 BTC verzameld met een waarde van bijna 3 miljard dollar. De gemiddelde aankooprijs per bitcoin is 26,769 dollar. De Microstrategy aandelen kunnen als een verkapte Bitcoin EFT fungeren. Waarom koopt Michael Saylor met zijn bedrijf zoveel bitcoin? Hieronder kun je hem aan het woord zien:

Beschik jij al over bitcoin (BTC)?

Gerelateerde nieuwsberichten over aanbevolen gesprekken om te bekijken en te beluisteren over bitcoin:

MicroStrategy leent geld om bitcoin te kopen

MicroStrategy’s honger naar meer bitcoins is niet te stillen. De CEO, Micheal Saylor, heeft aangekondigd om converteerbare bedrijfsobligaties (notes) uit te geven voor het verkrijgen van kapitaal om meer bitcoins te kunnen kopen. Een converteerbare obligatie is een schuldbewijs waarmee een belegger de waarde mee kan omzetten naar aandelen in het bedrijf, cash of een combinatie van beide. Beleggers verdienen twee keer per jaar een rente over deze obligatie.

Is MicroStrategy een Bitcoin ETF?

microstrategy bitcoin

MicroStrategy bezit al 40.824 BTC, ter waarde van meer dan $778 miljoen. MicroStrategy heeft deze in twee aankopen met alle cashreserves gekocht. Nu wilt het bedrijf geld van de markt lenen om deze om te zetten voor bitcoins. In totaal hoopt MicroStrategy $400 miljoen aan notes (schuldbewijzen) te verkopen die een vijfjarige looptijd zullen hebben (December 15, 2025). Het bedrijf ontpopt zich als een verkapte Bitcoin ETF. Voor meer informatie, lees het persbericht.

Capital International Investors investeert grof geld in MicroStrategy aandelen

De aandelen van MicroStrategy Inc. MSTR stegen op vrijdag met maar liefst 2.3% afgelopen vrijdag. De reden: investeringsmaatschappij Capital International Investors met hoofdkantoor in Los Angeles investeerde voor meer dan 400 miljoen in MSTR aandelen volgens de gegevens van de SEC. In totaal gaat het om 953,242 aandelen. Dit representeert meer dan 12.2% van MicroStrategy’s klasse A aandelen en maakt van Capital International de op twee na grootste aandeelhouder van MicroStrategy.

Voorheen had Capital International geen aandelen van MicroStrategy in bezit. Echter het bitcoin-investeringsbeleid van MicroStrategy maakt de aandelen zeer interessant voor die investeringsmaatschappijen die volgens het bedrijfsmandaat niet direct bitcoin kunnen kopen, maar wel indirect via aandelen. Capital International Investors met 400 miljard dollar vermogen onder beheer lijkt de bitcoin prijsdip te hebben gekocht door 400 miljoen dollar te investeren in MicroStrategy aandelen. MicroStrategy heeft haar volledige vermogen omgezet in bitcoin en enorme bedragen kapitaal van de markt gehaald om meer bitcoin te kunnen kopen. Institutionele beleggers maken gebruik van MicroStrategy om een blootstelling aan bitcoin te kunnen krijgen.

Bron: MarketWatch

MicroStrategy gebruikt Bitcoin als Primary Treasury Reserve asset

Het beursgenoteerde business intelligence softwarebedrijf MicroStrategy heeft in een persbericht bekend gemaakt dat ze Bitcoin in de schatkist hebben toegevoegd. Ze beschouwen het als de primaire reserve activa. MicroStrategy is ongeveer 1,2 miljard dollar waard en beschikken over een hoop kapitaal. Om het kapitaal beter te alloceren en te diversifiëren is Bitcoin als een Primary Treasury Reserve Asset toegevoegd.

Micro Strategy bitcoin

MicroStrategy was op zoek naar een niet-gecorreleerde inflatie-hedge en beschouwt Bitcoin als een superieure belegging, beter dan bijvoorbeeld cash en heeft daarom Bitcoin als het belangrijkste component van de bedrijfsschatkist gemaakt. In totaal heeft het bedrijf 21.454 Bitcoin (BTC) verzameld en totaal zo’n $250 miljoen geïnvesteerd.

Het is een belangrijke stap dat een belangrijk beursgenoteerd bedrijf bitcoin heeft toegevoegd in haar beleggingsportefeuille om zich zodoende af te dekken tegen inflatierisico’s en geldontwaarding die verbonden zijn met de huidige monetaire politiek van de centrale banken. In de woorden van Michael J. Saylor, CEO van MicroStrategy Incorporated:

bitcoin kapitaal vlucht

“We find the global acceptance, brand recognition, ecosystem vitality, network dominance, architectural resilience, technical utility, and community ethos of Bitcoin to be persuasive evidence of its superiority as an asset class for those seeking a long-term store of value. Bitcoin is digital gold – harder, stronger, faster, and smarter than any money that has preceded it.

Na de bekendmaking steeg het aandeel van MicroStrategy (MSTR) met 11.43% in waarde waardoor de marktkapitalisatie met $135 miljoen tot $1.332 miljard opliep. De bitcoin aankoop werd door deze stijging al binnen een dag voor de helft ten goede gemaakt. De vraag is hoeveel andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen…..

Gerelateerde artikels:

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min