KPMG Canada zet Bitcoin op balans

Feb 8, 2022
Aanbieding: 

KPMG Canada heeft Bitcoin en Ethereum gekocht als onderdeel van de beleggingsstrategie voor het bedrijfskapitaal. Het Michael Saylor model zeg maar. Op de foto zie je links Elio Luongo, de CEO van de Canadese tak van de accountancy met Nederlandse roots. Rechts staat Benjie Thomas, managing partner en advisory leader. De foto’s komen van deze hippe teampresentatie van het bedrijf. Wat beide heren op hun armen hebben gekliederd past zeer goed bij cypto natuurlijk.

Laten we eens lezen wat KPMG zelf verklaart in het persbericht dat in dit geval boekdelen spreekt. De catchphrase is: “Allocatie van crypto-activa is een eerste in zijn soort investering voor KPMG in Canada, en weerspiegelt de toewijding van het bedrijf aan opkomende technologieën en activaklassen”. Wat ook weer aansluit bij de Edding-tattoos van beide heren. We lezen geboeid verder:

KPMG Canada heeft een allocatie van crypto-assets aan zijn corporate treasury afgerond, de eerste directe investering van het bedrijf in crypto-assets. De toewijzing omvat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), plus voor de eerste ook CO2-compensatie om een ​​netto-nul-koolstoftransactie te behouden om de door het bedrijf gestelde milieu-, sociale en governance (ESG) verplichtingen na te komen.

Waarom koopt KMPG Bitcoin en Ethereum?

“Cryptoactiva zijn een volwassen activaklasse”, zegt Benjie Thomas, Canadian Managing Partner, Advisory Services, KPMG in Canada. “Beleggers zoals hedgefondsen en family offices van grote verzekeraars en pensioenfondsen krijgen steeds meer exposure in cryptoassets, en traditionele financiële diensten zoals banken, financiële adviseurs en makelaars onderzoeken het aanbieden van producten en diensten waarbij cryptoassets betrokken zijn.

Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat institutionele adoptie van cryptoassets en blockchain-technologie zal blijven groeien en een vast onderdeel worden van de activamix”, voegde hij eraan toe.

KMPG Crypto Due Diligence

KPMG heeft een bestuurscommissie opgericht om toezicht te houden op de treasury-allocatie en deze goed te keuren. Het comité omvatte belanghebbenden van Finance, Risk Management, Advisory, Audit en Tax, en het ondernam en voltooide een rigoureus risicobeoordelingsproces dat een beoordeling van regelgeving, mogelijke reputatieschade en bewaringsrisico’s omvatte. KPMG-specialisten beoordeelden ook de fiscale en boekhoudkundige implicaties van de transactie.

De investering illustreert de visie van het bedrijf op opkomende technologieën die worden ondersteund door blockchain. “De cryptoasset-industrie blijft groeien en volwassen worden en moet worden overwogen door financiële diensten en institutionele beleggers”, zegt Kareem Sadek, Advisory Partner, Cryptoassets en Blockchain Services co-leader, KPMG in Canada.

KMPG Canada kijkt ook naar DeFi en NFT´s

“We hebben geïnvesteerd in een sterke praktijk op het gebied van crypto-activa en we zullen doorgaan met het verbeteren en uitbreiden van onze mogelijkheden voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), non-fungible tokens (NFT’s) en de Metaverse, om er maar een paar te noemen. We verwachten veel te zien van groei in deze gebieden in de komende jaren,” voegde hij eraan toe.

De gevolgen van KMPG´s crypto investering

KPMG Canada is een van de meest gevestigde belastingadviseur en accountancybedrijf. KMPG heeft alleen in Canada bijna 8.000 mensen in dienst op meer dan 40 locaties en bedient het klanten uit de particuliere en publieke sector. KPMG wordt consequent gerangschikt als een van Canada’s beste werkgevers en een van de beste plekken om te werken in het land. Het plaatsen van Bitcoin op de balans zorgt voor veel media belangstelling en de acceptie van Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse. Bedrijfsleiders in Canada die net zoals Tesla en MicroStrategy Bitcoin op de balans willen zetten, kunnen nu terecht voor boekhoudkundig advies. Het zal de verdere adoptie van Bitcoin en andere crypto activa doen toenemen. Een mooie moedige stap voor een van de big four consultancies… of zien ze al in dat Bitcoin als een drie dimensioneel boekhoudsysteem een boekhoudkundige revolutie is? Inderdaad, waarbij het belang van een partij als KMPG op termijn afneemt?

In ieder geval, Canada wordt steeds meer een bitcoin vriendelijk land, waarbij niet alleen de Truckers bitcoin ontdekken, maar ook parlementsleden waaronder Pierre Poilievre die zich achter de truckers revolute schaart en Trudeau wil verslaan tijdens de volgende verkiezingen. Jeff Booth en Greg Foss zijn twee andere bekende gezaghebbende bitcoiners en Canadese beleggers investeren al gretig in de aanwezige Bitcoin ETF´s. Hieronder kun je Pierre Pollievre aan het woord zien:

Reacties op Twitter over KMPG´s aankoop van Bitcoin

Heb jij al Bitcoin op de balans?

+ Maak gebruik van Bitvavo, de beste broker en exchange van Nederland (Cash Cow Award 2022)
+ inbraakverzekering op de bitcoin-tegoeden!
+ automatische passief rente verdienen op bitcoin!
+ super gemakkelijk! Handel nu tot €1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.

Bron:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min