orange

MicroStrategy Orange digitale identiteitsauthenticatie met Bitcoin

May 3, 2024
Aanbieding: 

De nieuwste Bitcoin innovatie van Saylor heet “MicroStrategy Orange”.
Dat Bitcoin meer dan alleen een financieel instrument is, is nu wel duidelijk. Bitcoin is inmiddels een ecosysteem met een ware ‘cult’; en Michael Saylor draagt met zijn Bitcoin aankopen én zijn nieuwe Bitcoin dienst MicroStrategy “Orange” bij aan deze cult. We zouden dan ook gerust kunnen concluderen dat Saylor inmiddels volledig is ge-”orange “pilled”. Maar los van het feit dat Saylor een absolute Bitcoin maxi is (geworden), is Saylor ook een slimme en vooral succesvolle zakenman. Zo richtte hij al in de begin jaren negentig MicroStrategy op, met veel succes. Het bedrijf richtte zich vrijwel direct op het creëren van een tool dat andere bedrijven in staat stelde om eigen bedrijfsdata te analyseren: een revolutionaire tool die vandaag de dag nog veel wordt gebruikt.

Data en digitale identiteitsauthenticatie

Anno 2024 is MicroStrategy een Bitcoin Development Company. Michael Saylor ziet nu met Bitcoin wederom kansen op het gebied van data, maar dit keer gaat het wel om een ander type data; namelijk om persoonsdata. En wederom ligt de focus (vooralsnog) op de zakelijke markt. Het zakelijke platform gaat zich focussen op het bouwen van gedecentraliseerde identiteits applicaties op de Bitcoin blockchain. Een van de doelen is het voorkomen van identiteitsfraude, iets dat grootschalig gebeurt vandaag de dag. Via de Orange dienst worden digitale identificaties uitgegeven aan gebruikers en organisaties. Met de komst van MicroStrategy’s nieuwe platform integreert Bitcoin verder in de zakelijke markt en zien we een toenemende mate van institutionele adoptie, ditmaal meer op het decentrale en het technische aspect en niet per sé op het financiële aspect.

Wat is de Orange dienst van MicroStrategy?

Wat de Orange dienst probeert tegen te gaan, en probeert op te lossen. De eerste oplossing waar MicroStrategy mee komt is de “Orange for Outlook” dienst. Het bedrijf creëert digitale handtekeningen voor emails, om op deze manier de identiteit van de afzender vast te stellen. Daarnaast hebben veel andere communicatieplatforms hetzelfde probleem: namelijk het vaststellen van de identiteit van de afzender. Vandaag de dag worden er dagelijks, aldus MicroStrategy, wel 350 miljard emails verzonden waarvan ruim de helft spam is en meer dan 1% van al deze emails zijn kwaadaardige berichten, waar bijvoorbeeld gevaarlijke phishing-malware in zit. Volgens de data van MicroStrategy worden er dagelijks miljarden emails gestuurd die een gevaar vormen voor zowel bedrijven, als individuen.

De manier om dit tegen te gaan is volgens MicroStrategy vrij straight forward: namelijk het toevoegen van digitale ondertekeningen, een voorbeeld van digitale ondertekeningen is bijvoorbeeld het programma ‘docusign’.

Hoe het Bitcoin netwerk kan helpen op het gebied van identiteit en transparantie

Het klinkt wellicht apart; Bitcoin die de identiteit van de gebruiker vrijgeeft, in plaats van het anoniem te houden. Bitcoin wordt vaak geassocieerd met anonimiteit en hierdoor zou de munt uitermate geschikt zijn voor illegale activiteiten. De waarheid is echter anders, Bitcoin transacties (en alle andere transacties op de blockchain) zijn altijd openbaar en volledig transparant. Iedereen kan de ‘ledger’ inzien en alle transacties volgen van A-Z.

Je zult je hoogstwaarschijnlijk afvragen hoe digitale identiteiten tot stand komen? MicroStrategy maakt hiervoor gebruik van het DID protocol: Decentralized Identifiers (d.id). Middels dit protocol kunnen gebruikers gemakkelijk een profiel aanmaken. In het geval van MicroStategy werkt het als volgt: vanuit de “DID” van MicroStrategy worden er digitaal ondertekende (geverifieerde) Orange-emails verzonden aan toekomstige gebruikers. De nieuwe gebruikers kunnen deze email accepteren om vervolgens zelf een DID account te genereren, hierbij wordt er direct een public en private key aangemaakt. De public key is vervolgens traceerbaar op de Bitcoin blockchain en zodoende is het profiel ‘live’ en geverifieerd.

De toekomst voor MicroStrategy’s Orange

De oplossing die MicroStrategy heeft ontwikkeld beperkt zich niet alleen tot emails; het bedrijf wil uitbreiden naar andere communicatieplatforms, social media netwerken en apps in de e-commerce, zakelijke en fintech diensten. Overal waar wordt gecommuniceerd, zou Orange toegepast moeten kunnen worden. En met de komst van de Orange dienst zal de wereldwijde Bitcoin adoptie verder toenemen. Hieronder kun je Michael Saylor zelf aan het woord zien over de lancering van MicroStrategy Orange:

Gererelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min