Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Jul 6, 2023
Aanbieding: 

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen.

litebit overstappen bitvavo

Het gaat om een georganiseerd afbouwproces van de aandeelhouders van LiteBit. Ze hebben ingezien dat door diverse marktontwikkelingen het op de lange termijn niet meer houdbaar is om als een crypto brokerage platform door te gaan. De regeldruk en de concurrentiedruk is te groot. Bovendien, als een crypto broker is het tegenwoordig moeilijk om te concurreren tegen een goed draaiende crypto exchange, zoals die van Bitvavo.

De klanten van LiteBit wordt de mogelijkheid geboden om hun activa eenvoudig over te zetten naar Bitvavo. De overgang van LiteBit klanten naar Bitvavo is reeds voorgelegd aan de relevante toezichthouders en zal in de aankomende tijd nog beoordeeld worden door de ACM. Hierna zullen Litebit klanten actief worden geïnformeerd en volledig worden ondersteund tijdens het (mogelijke) proces van overstappen. In feite neemt Bitvavo het klantenbestand van Litebit over. Waarom zou een LiteBit klant meegaan met een verhuizing naar Bitvavo? Laten we daar eens wat verder in duiken…

Waarom zou ik van Litebit overstappen naar Bitvavo?

De makkelijkste reden is natuurlijk dat het gemakkelijk zal worden. Het overstapproces wordt in samenwerking met Bitvavo verzorgd. Waarom heeft Litebit voor Bitvavo gekozen? In het persbericht licht de COO van LiteBit, Arthur van Lier, zijn keuze toe:

“Na zorgvuldig beraad en het afwegen van alle opties heeft LiteBit besloten om haar activiteiten te beëindigen en alle klanten de mogelijkheid te bieden om over te stappen naar Bitvavo, de grootste en meest gewaardeerde crypto exchange van Nederland. Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, solide beursfunctionaliteit en een bedrijfsvoering die voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving.”

Verder heeft Bitvavo al ervaring met het overnemen van klanten. In het persbericht stelt Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo:

“Het verwelkomen van de LiteBit klanten past in de groeistrategie van Bitvavo, zoals we in het verleden ook klanten van Bitzeb en Bitqist hebben mogen verwelkomen, op onze route naar Europees marktleiderschap.”

Het overstappen van Litebit naar Bitvavo is eenvoudig:

Na goedkeuring van de ACM zullen LiteBit klanten informatie ontvangen over hoe zij hun digitale assets en tegoeden eenvoudig kunnen overzetten naar Bitvavo. De processen hiervoor zijn in samenwerking met LiteBit reeds voorbereid en ingericht om LiteBit klanten eenvoudig te kunnen laten overstappen in afwachting van ACM goedkeuring.

Wat zijn andere voordelen van Bitvavo ten aanzien van Litebit?

Wat zijn andere redenen die Litebit gebruikers hebben om over te stappen naar Bitvavo? Bitvavo heeft een superieur gebruiksvriendelijk beursplatform ontwikkeld met zeer lage handelscommissies. De maximale commissie die wordt gerekend is 0.25%. Litebit is een cryptobroker en rekent hogere fees dan Bitvavo. Verder beschikt Bitvavo over andere features die Litebit niet heeft waaronder:

  • Bitvavo accountgarantie en een verzekerde opslag van alle digitale activa!
  • Bitvavo levert cryptografisch bewijs van de 1:1 aangehouden reserves! Bitvavo is een full reserve exchange en custodian.
  • Liquide markten met een groot aanbod van digitale activa (150+), natuurlijk Bitcoin (BTC) en Amerikaanse Dollars (USDT & USDC).
  • Handelsplatform van Bitvavo kan gekoppeld worden met verschillende handelsbot-beheerplatforms voor automatisch handelen en risicobeheer.
  • Crypto indexbeleggen – aparte dienstverlening voor het passief beleggen in een crypto index.
  • Bitvavo maakt gedetailleerde cryptoportfolio tracking met speciale rapporten voor de belastingdienst eenvoudig mogelijk met de integraties met de Divly & Koinly crypto tax reporting software.

Voor meer informatie, lees onze uitgebreide Bitvavo Review.

Registreer je hier nu bij Bitvavo!

+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor een zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.

Bitvavo neemt Litebit niet over, het gaat niet om een overname
Voor de goede orde; het betreft geen volledige overname van LiteBit. Klanten van LiteBit krijgen na goedkeuring van de ACM de optie om hun digitale assets en tegoeden op een eenvoudige manier over te zetten naar Bitvavo, zodat zij hun digitale assets niet hoeven te verkopen. Alleen het klantenbestand van Litebit wordt in feite overgenomen waarbij de Litebit de keuze heeft om wel of niet automatisch een gratis Bitvavo rekening te verkrijgen.

Zal ik overstappen van LiteBit naar Binance?

Het ligt voor de hand voor sommige LiteBit gebruikers om direct over te stappen naar Binance. Veel Litebit gebruikers beschikken over een brede portefeuille van verschillende crypto activa. Binance biedt meer liquide cryptomarkten aan dan Bitvavo. Echter, onze aanbeveling is om in dit geval een Bitvavo rekening te combineren met een Binance rekening. Deze aanbeveling geldt verder alleen voor die gebruikers die actief willen handelen in allerlei crypto´s en o.a. gebruik willen maken van een hefboom of termijncontracten. We hebben hier natuurlijk onze reservaties bij. We raden geïnteresseerden aan om de volgende artikelen raad te plegen:

Binance review

Binance vs Bitvavo

Update juni 2023: het is niet meer mogelijk om van Litebit over te stappen naar Binance. Binance zal haar platform voor Nederlanders sluiten. Voor meer informatie: Binance stopt in Nederland.

Zal ik de LiteBit cryptotegoeden opnemen?

Verder is het goed om te beseffen dat Litebit klanten gewoon hun crypto tegoeden kunnen opnemen naar hun eigen wallet. Voor meer informatie: selectie van crypto wallets. Niettemin, voor de verkoop is het wel weer aan te raden om een gereguleerde Nederlandse crypto exchange te gebruiken. Het was verder weer een aanleiding van Litebit om samen te werken met Bitvavo om dit gewoon meteen goed te regelen met de klant. De klant kan vanuit de nieuwe Bitvavo rekening de tegoeden opnemen naar de eigen wallet. Een alternatief is om de meeste cryptotegoeden bij Litebit eerst op te nemen naar een eigen crypto wallet. Vervolgens stap je over naar Bitvavo via het overstap-proces. Nadat de Bitvavo-account operationeel is, kun je hier de crypto terugstorten wanneer je wilt verkopen.

Wanneer je als Litebit klant de cryptotegoeden gaat opnemen, moet je wel elke opname goed controleren en de veiligheid van de wallet goed op orde hebben. Er kan van alles misgaan en je moet deze opnames eerst in kleine bedragen testen. Ben je onzeker en onervaren, is het beter om gewoon het overstapproces te volgen van je Litebit-account naar je nieuwe Bitvavo-account. Neem ook gewoon contact op met de klantenondersteuning en vraag om advies. Lees ook onze artikelen:

Welke crypto zal ik kopen?

Selectie van betrouwbare bitcoin wallets

Overstappen van Binance naar Bitvavo?

Registreer je hier nu bij Bitvavo!

+ verkrijg tot € 1000 zonder handelskosten, daarna voor een zeer lage 0,25 % (max.) handelscommissie.

Bronnen: persbericht Bitvavo & persbericht Litebit

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min