ripple sec rechtszaak

Hoe en waar kan ik de XRP van Ripple kopen?

Nov 8, 2022
Aanbieding: 

Wil je XRP van Ripple kopen? Opgelet bij het kopen van deze cryptomunt. XRP kopen is een risicovolle belegging en het handelen in crypto’s is zeer risicovol. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin. Lees rustig onze Bitcoin cursus en de rest van dit artikel over Ripple (XRP) door. Wees voorzichtig met het speculeren in meer risicovolle fintech en crypto projecten. Maak verder gebruik van een betrouwbare handelsbeurs bij voorkeur in Nederland; de Bitvavo Exchange in Amsterdam. De XRP tokens van Ripple kopen zul je hier super veilig en zeer gemakkelijk met o.a. een iDEAL-betaling (EUR/XRP) voor elkaar krijgen. Professionele daghandelaren die zoeken naar meer handelsopties (XRP-termijncontracten, hefbomen, etc.) en een diepe liquide orderboek (USDT/XRP), kunnen het beste bij Binance terecht.

ripple xrp kopen

Even opgelet. Het Amerikaanse bedrijf achter de uitgave en distributie van XRP is Ripple. Ripple is door de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, aangeklaagd geworden voor het ongereguleerd uitgeven van effecten. Inderdaad, de XRP token is wellicht een illegaal uitgegeven effect (security). De Ripple rechtszaak is nog lopende. Ripple heeft hierbij in 2022 voortgang geboekt, waardoor het niet onmogelijk is dat Ripple de rechtszaak gaat winnen of wellicht gaat schikken met de toezichthouder. Het is nog onzeker hoe het zal aflopen. Daarom begin eerst met een goed begrip van Bitcoin voordat je XRP gaat kopen. Ripple kan de rechtszaak verliezen.

Waarom kopen beleggers de XRP tokens van Ripple?

Ripple kopen

Meer en meer beleggers kopen Ripple of beter gezegd de interne cryptovaluta van Ripple, de XRP. De XRP wordt steeds meer door beleggers gekocht aangezien steeds meer banken en financiële instellingen gebruik (kunnen gaan) maken van de Ripple software en het globaal gedistribueerde betalingsnetwerk van Ripple (RippleNet). Banken kunnen zeer veel transactieverwerkingskosten besparen, grensoverschrijdende betalingen optimaliseren en de concurrentiekracht te vergroten door gebruik te maken van Ripple’s blockchain en cryptocurrency technologie. RippleNet concurreert met het verouderde en controversiële SWIFT-netwerk. Ripple kan mogelijkerwijs een belangrijke rol gaan spelen bij het moderniseren van het internationale betalingsverkeer. Ripple heeft verder belangrijke samenwerkingen en relaties opgebouwd met banken en financiële instellingen over de hele wereld.

Vandaar, vele beleggers hebben een zeer positieve toekomst verwachting voor het bedrijf Ripple en kopen daarom de XRP cryptomunt als een speculatieve belegging. Echter, er zijn risico’s verbonden met het kopen van XRP als een speculatieve belegging. Ripple is een fintech bedrijf en XRP is vanuit een monetair perspectief niet te vergelijken met de waardepropositie van Bitcoin.

XRP van Ripple kopen? – de problemen!

Een van de problemen Ripple nu mee te maken heeft is dat de Amerikaanse toezichthouder XRP beschouwt als een niet-geregistreerd effect (security). Ripple voldoet niet aan de regelgeving op de uitgave van effecten. Ripple wordt volgens Wall Street Journal er nu van verdacht XRP illegaal te verkopen. Wat de zaak verder ingewikkelder maakt is dat Ripple meer dan de helft van het totale aanbod aan XRP zelf in handen heeft. Bitcoin kopen is vanuit dit oogpunt veel veiliger dan te beleggen in XRP van Ripple.

XRP kopen voor de actuele koers

Hieronder kun je de actuele koers en koersontwikkeling van XRP zien en XRP kopen.

  • Waarom zou ik XRP kopen bij Bitvavo? Bitvavo is de beste Nederlandse handelsbeurs waar XRP prima kan worden verhandelt voor een super lage maximale handelscommissie van 0.25%. Verder biedt Bitvavo de beste garanties en een super veilig platform. Voor meer informatie: Bitvavo Review.

Echter er zijn andere goede Nederlandse alternatieven zoals de XRP broker app van Blox en het platform van Litebit. Litebit is een goed alternatief voor Bitvavo, echter de handelsbeurs staat nog in de kinderschoenen. Voor meer informatie: Litebit review.

blox xrp kopen
  • Waarom zou ik XRP kopen bij Blox? Blox is een makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een unieke custodial opslagdienst voor XRP aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte XRP niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in XRP vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: Blox Review.

Deze Nederlandse diensten zullen de meeste Nederlanders wel bevallen. Ze bieden voor iedere gebruiker bepaalde voor- en nadelen.

Wil je Ripple kopen om dagelijks te verhandelen als een daghandelaar?

Vele crypto beleggers willen ook actief Ripple kunnen verhandelen. Wil je goedkoop Ripple kopen en actief verhandelen op een professioneel handelsplatform met grote volumes? Dan raad ik je aan om de volgende professionele trading platforms met elkaar te vergelijken:

  1. Bitvavo
  2. Binance
  3. Bitfinex
  4. Huobi
  5. Kraken

Voor meer informatie: Wat is de beste crypto handelsplatform?

Wil je Ripple kopen in de vorm van XRP termijncontracten?

Ten slotte, zijn er ook termijncontracten in de vorm van XRP Futures contracten beschikbaar die vooral de meer veel eisende trader zal bekoren. Binance en Bitfinex beschikken over XRP future contracts. Voor meer informatie:

XRP Lending & XRP Borrowing

Wil je rente verdienen via lending of een lening krijgen via borrowing met XRP als onderpand? Dit is prima voor elkaar te krijgen op het NEXO finance platform. Het is een complete gereguleerde kredietmarktplaats voor XRP en werkt in feite als een financiële instelling voor Ripple. Voor meer informatie: Nexo Finance.

Ripple XRP Debit Card

Bij Nexo kun je ook een XRP Mastercard krijgen. Bij Bitpanda kun je een XRP Visacard krijgen.  

Wil je XRP Ripple kopen met Bitcoin en ander cryptogeld?

Beschik je al over Bitcoin of Litecoin? Inderdaad, je kunt Ripple ook zeer voordelig kopen met bitcoins bij Changelly. Je zult eerst een Ripple Wallet moeten selecteren. Je kunt de aangekochte XRP dan direct sturen naar je Ripple Wallet, zoals de GateHub sturen. Ten slotte, is het ook aan te bevelen om ze uiteindelijk veilig te vergrendelen op een hardware wallet.

Indirect XRP kopen voor pure prijsspeculatie?

Wil je met Ripple kunnen speculeren zonder poespas met wallets en beurzen? Wil je niet zelf over Ripple’s beschikken en zorgen maken over de opslag en veiligheid van deze crypto-assets? In dat geval, kun je ook Ripple-CFD’s kopen bij een traditionele makelaar in CFD’s zoals eToro. Je speculeert dan met de prijs volatiliteit van Ripple zonder de crypto’s zelf in beheer te hebben. Je speculeert dan met de prijs volatiliteit zonder de crypto’s zelf in beheer te hebben. Dit is uitermate risicovol en niet aan te raden om te doen.

Wil je Ripple kopen en ook kunnen uitgeven in de winkel met een betaalkaart?
Inderdaad, je kunt Ripple kopen en ook weer makkelijk uitgeven door deze om te zetten op een betaalkaart als euro’s. Voor meer informatie:

Ripple kopen (XRP) op basis van kennis!

Vergeet niet om je te verdiepen in Ripple en meer te leren over het project. Waarschuwing: het kopen van XRP (Ripple tokens) is een risicovolle belegging. We hebben een aantal kritische artikels geschreven over Ripple:

Waar kan ik XRP het beste opslaan?

Beschik je nog niet over een Ripple wallet? Lees dan eerst het volgende artikel: beste selectie van Ripple wallets

Ripple (XRP) kopen – conclusie

ripple kopen bij Satos in Nederland

Het kopen van XRP (Ripple tokens) is een risicovolle belegging in een fintech project. De XRP tokens zijn in principe niet-gereguleerde effecten. Hierover is een rechtszaak lopende. Doe eerst je eigen onderzoek en begin altijd met een goed begrip van Bitcoin alvorens te speculeren met tokens.

Het is voor Nederlanders eenvoudig de XRP van Ripple te kopen met iDEAL in Nederland op het handelsplatform van Bitvavo of de makelaarsdiensten van Litebit en Blox. Je kunt de aangekochte XRP hier ook nog eens hier veilig en gemakkelijk laten opslaan. Binance biedt de beste handelsopties en volumes voor de professionele daghandelaar. Voor andere opties:

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min