roaring kitty

Roaring Kitty comeback knalt GameStop (GME) aandeel weer omhoog!

May 14, 2024
Aanbieding: 

GameStop aandeel (GME) schiet omhoog na social media ‘comeback’ van Roaring Kitty. In 2021 startte ‘Roaring Kitty’ een ware meme-oorlog tegen grote Wall Street beleggers. Gister plaatste Roaring Kitty een post op X en ontplofte het GameStop aandeel. Er werd weer geschiedenis geschreven, vooral als het gaat hoe memes koersen kunnen beïnvloeden.

Hoe zat het ook alweer met het befaamde GameStop aandeelheisa?

Gedurende de corona-crisis zat bijna de hele Westerse wereld thuis opgesloten vanwege alle waanzinnige regeringsmaatregelen. De economie draaide uiteindelijk wel gewoon door en daar profiteerde de aandelen- en cryptobeurs van. Amerika kwam zelfs met de bekende “stimulus checks”, dit waren tegemoetkomingen van de Amerikaanse overheid voor inwoners om hen financieel bij te staan. Veel Amerikaanse inwoners kregen een check van $1.200 en veel van deze mensen gebruikten deze direct voor beleggingen, voor zowel crypto als aandelen. De stimulus check (beter bekend onder de “Cares Act”) werd getekend door voormalig President Trump. Een overvloed van kapitaal bereikte uiteindelijk beide markten en hier profiteerde één aandeel toch wel het meest van; het GameStop ($GME) aandeel.

GameStop is een Amerikaans videospelletjes bedrijf dat al jaren in de put zat. Grote hedgefunds hadden een short positie tegen GameStop omdat de toekomst er, in hun ogen, extreem slecht uit zag. Middels een shortpositie konden grote hedgefunds als Melvin Capital geld verdienen aan een dalende koers. Maar met de komst van Roaring Kitty (Keith Gill) en zijn meme tactiek kwam hier voor de hedgefunds echter een onverwacht einde aan met desastreuze gevolgen voor de hedgefunds; Melvin Capital (dat miljarden dollars beheerde) ging zelfs failliet. Dit faillissement was volledig te danken aan de zogenaamde ‘short squeeze’ die Roaring Kitty in gang had weten te zetten; Roaring Kitty was namelijk fan van het aandeel en wist duizenden beleggers wereldwijd mee te krijgen in zijn enthousiasme over het $GME aandeel. Uiteindelijk explodeerde de koers met een factor van bijna x100, en ging ‘shorter’ Melvin Capital failliet vanwege de short squeeze, met dank aan Roaring Kitty en zijn ‘meme army’.

GameStop ($GME) aandeel steeg met ruim 70% na post van Roaring Kitty

Na de zogenaamde ‘GameStop saga’ diende meerdere partijen voor de Amerikaanse rechter te verschijnen, waaronder Roaring Kitty. Roaring Kitty werd onder andere aangeklaagd voor ‘securities fraud’. Na de rechtszaak verdween hij uit het oog van het publiek en had hij een laatste social media post geplaatst op 19 juni 2021. Gister, 13 mei, kwam er volledig uit het niets weer een post van de befaamde katten liefhebber naar buiten; een post van een man die aan het gamen is.. direct schoot het $GME aandeel met ruim 70% omhoog en ontstond een volledige gekte op social media “he’s back”, klonk het op X.

De handel in het GME-aandeel werd zeker 5 keer stilgelegd nadat de koers maar verder bleef doorstijgen. Beleggers die een short positie hadden uitstaan op GameStop verloren in rap tempo meer dan 1 miljard dollar aan vermogen.


Waarom Roaring Kitty nou precies nu weer in het openbaar treedt en direct post over GameStop, is onduidelijk. Wat niet onduidelijk is, is het feit dat Roaring Kitty extreem veel invloed op de prijs van het aandeel heeft. Wellicht dat Roaring Kitty destijds afspraken heeft gemaakt met de Amerikaanse aanklager in 2021 om tijdelijk uit het openbaar te treden, is een vermoeden van velen.. Roaring Kitty is in ieder geval weer begonnen met het plaatsen van memes.

Roaring Kitty & een nieuwe memecoin rally?

Beleggers hopen op een nieuwe memecoin rally door de terugkomst van de befaamde meme trader Roaring Kitty

In een eerder artikel zijn we al eens ingegaan op de ‘meme oorlog’ die Roaring Kitty wist te ontketenen. De GameStop saga was destijds het startschot van de bullrun die startte in 2020, en eindigde in 2021. Beleggers, traders, memecoin lovers en crypto liefhebbers zoals wij kijken met grote ogen naar wat komen gaat; want verwacht wordt dat met de rentree van Roaring Kitty een nieuwe (meme) bull markt zou kunnen starten. Memecoins als Dogecoin ($DOGE), Shiba Inu ($SHIB), Pepe ($PEPE), dogwifhat ($WIF) en FLOKI ($FLOKI) staan vandaag dan ook allemaal stevig in het groen.

Echter, het enthousiasme van memecoin traders en liefhebbers wordt wel getemperd door andere (professionele) analisten en beleggers: in 2021 stond de werelwijde (en vooral Amerikaanse) economie er nogal anders voor: er was lage tot geen inflatie, lage rente en waren er de befaamde stimulus checks.

Maar als er één ding zeker is in crypto, dan is het wel dat niets zeker is. Expect the unexpected, zullen we maar zeggen..

Post Scriptum. Waarschuwing over het handelen in GME-aandelen en andere memestocks of – tokens: het is een uitermate risicovol en je kunt al je inzet verliezen. We raden het af om te handelen in deze uitermate speculatieve activa.

Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min