base coinbase chain

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Jul 3, 2024
Aanbieding: 

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken.

De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom?

Vorig jaar is het testnet van de Base chain van Coinbase gelanceerd. Het doel van Coinbase is om een wereldwijde on-chain economie te bouwen dat innovatie, creativiteit en vrijheid verder moet bevorderen en stimuleren. Met als hoofddoel om een nieuwe vorm van het internet te creëren én een nieuwe economie. Met de komst van technologie, Bitcoin, stablecoins en een decentrale financiële wereld wil Coinbase de toekomst veranderen, en daar is wat voor nodig. Coinbase zelf is een van de grootste cryptocurrency exchanges wereldwijd. De exchange heeft inmiddels rond de 100 miljoen klanten, 3.400+ mensen in dienst en is, op Binance na, de grootste crypto exchange wereldwijd.

Nu komt Coinbase dus met haar eigen blockchain, waarmee het de adoptie van cryptocurrencies en de blockchain technologie verder wil bevorderen. En de doelen van Coinbase zijn behoorlijk ambitieus: het einddoel (voor zover Coinbase nu kan kijken) is om ervoor te zorgen dat minstens 1 miljard mensen gebruik zullen maken van de decentralized apps (Dapps) van Coinbase!

Wat is Base precies en wat zijn de voordelen ervan?

De Base chain is een blockchain gebouwd als layer (laag) 2 op het Ethereum netwerk. Echter, een layer 2 verwerkt de transacties buiten het mainnet van Ethereum om. Een layer 2 is dus een blockchain gebouwd als een soort ‘laag’ op de Ethereum blockchain. De Base chain biedt lage kosten, veiligheid en een developer-friendly omgeving.

Kort samengevat zijn dit de voordelen van de Coinbase Base chain:

  • Verbeterde schaalbaarheid en efficiëntie
  • Snellere transacties
  • Lagere gas fees
  • Verbeterde beveiliging en decentralisatie

Het plan van Coinbase om de Base chain te ontwikkelen en de voordelen van de Base chain te versterken. Om er voor te zorgen dat de Base chain haar uiteindelijke doel bereik heeft Coinbase de volgende vier fasen ingericht:

Coinbase Base Chain Fase 1

Het ontwikkelen van het protocol, daar bevindt Coinbase zich nu in met het testnet van Base. Het belangrijkste doel in deze fase (voor elke nieuwe blockchain, dus ook voor Bitcoin) is om ervoor te zorgen dat de blockchain kan schalen en om zoveel mogelijk toegewijde (software) developers aan te trekken.

Coinbase Base Chain Fase 2

In de tweede fase was het van belang om een goede cryptocurrency exchange te bouwen. En dat is Coinbase behoorlijk goed gelukt met de Coinbase en Coinbase Pro exchange. Zoals gezegd is Coinbase de op één na grootste (spot) exchange en heeft Coinbase dus een behoorlijke ‘fan-base’ opgebouwd.

Coinbase Base Chain Fase 3

Het maken van eenvoudig te gebruiken producten zoals wallets, dapps en een exchange. De interface (UI UX) van Coinbase haar producten zijn altijd gemaakt op basis van gemak en overzichtelijkheid. Als een product ingewikkeld is om te gebruiken zal de adoptie ervan zich minder snel (of helemaal niet) ontwikkelen.

Coinbase Base Chain Fase 4

In deze laatste fase zal Coinbase dapps moeten gaan ontwikkelen en verwelkomen op de Base chain die voor een open/ decentrale economie zullen gaan zorgen. Hierbij kun je denken aan apps als; lending payment, venture capital (kredietverstrekkers), investing (aandelen, spaarrekeningen etc) apps. Een recent voorbeeld van een lending dapp die gelanceerd is op Base, is Clearpool.

Waarom is het interessant om projecten op de Base chain in de gaten te houden?

Een populaire blockchain zal ontwikkelaars, dapps, en gebruikers aantrekken die gebruik willen maken van de chain. Des te meer mensen gebruik maken van de chain, des te hoger de interesse in projecten die lanceren op een populaire chain. En meer interesse staat gelijk aan anticipatie, of beter gezegd; ‘hype’. Op dit moment is de hype voornamelijk terug te zien in memecoins. Memecoins die lanceren op populaire blockchains zullen hierdoor sneller tractie krijgen, een goed voorbeeld van een populaire memecoin op de Base chain is $BRETT.

Dus mocht je in hype coins willen handelen, houd dan populaire chains als Base in de gaten. Hypecoins/ memecoins komen wel met een extreem verhoogd beleggingsrisico! Verdiep je vooral eerst in bitcoin voordat je begint met het speculeren met tokens en coins op andere mogelijke blockchain projecten.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min