otcxn

De Digital Bitbox hardware wallet!

Jan 2, 2017
Aanbieding: 

Wat is de Digital Bitbox?

De Digital Bitbox is een zeer gemakkelijk te gebruiken extreem veilige Bitcoin hardware wallet. Het is ontwikkeld voor de meest paranoïde Bitcoin gebruiker en beschikt over de beste eigenschappen om je bitcoins te beveiligen in zelfs de meest extreme situaties. Misschien is deze wallet minder bekend als de beroemde Ledger Nano S en de nieuwe Ledger Nano X, maar is zeker beter uit het oogpunt van de beveiliging van de herstelbestanden.

 • Update: er is een nieuwe verbeterde versie beschikbaar van de Bitbox: Bitbox 02

 

De volgende informatie is niet meer actueel en gaat over de oudere versie BitBox 01. We raden onze lezers aan om de nieuwe recensie te lezen: 

 

Wat is er dan bijzonder met de Digital Bitbox?

Digital bitbox hardware bitcoin walletDe Digital Bitbox is een super degelijk Zwitsers product voor het verwezenlijken van de beste Bitcoin veiligheid en privacy. Het is een fintech spinoff van de Eidgenössische Technische Hogeschool in Zürich. Precies, het is ontwikkeld voor en door geeks ( : onderleiding van Jonas Schnelli (nu een belangrijke Bitcoin Core Developer). Ondanks de high-tech achtergrond is de Bitbox super eenvoudig in gebruik. Ideaal voor iedereen die zich zorgen maakt over de veiligheid van een Bitcoin wallet. Zoals al eerder aangegeven, deze Zwitserse Bitcoin wallet is een geduchte concurrent voor de Franse Ledger Nano Wallet. Toch, is deze wallet veiliger dan de beroemde Ledger Nano S (zie later in dit artikel).

bitbox in Nederland kopenJe kunt deze Zwitserse extreem veilige Bitcoin hardware wallet het beste kopen bij de fabrikant Shift Devices in Zwisterland zelf of in Nederland bij de webshop van Cryptomaan. Het meest handige en snelste is om de Bitbox te kopen bij Cryptomaan in Nederland. Voor meer informatie:

 

Waarom zou je de Bitbox moeten kopen?

Er zijn twee strategische en zeer belangrijke voordelen met Digital Bitbox.

 1. In de eerste plaats, deze hardware wallet beschikt over een micro SD-kaart waarop het herstelbestand wordt opgeslagen als een PDF. In deze PDF staat een backupcode voor het herstellen van je Bitcoin portemonnee. Deze is alleen bruikbaar in combinatie met je wachtwoord. De micro SD-card met de reservekopie van je portemonnee leg je veilig in een kluis of je maakt een aantal kopietjes en verspreidt ze op een aantal veilige locaties. Zelfs bij diefstal van één van je reservekopietjes kun je rustig blijven. Zonder het wachtwoord is deze onbruikbaar en niet te herstellen! Dit is niet het geval met andere hardware wallets. Wanneer een dief beschikt over jouw wallet seed in de vorm van een reeks van 12 woorden, kan deze een herstelprocedure beginnen en aan de bitcoins kunnen komen. Dit is niet mogelijk met de Digital Bitbox. Het is met de Bitbox super eenvoudig om met de backup of reservekopie je complete Bitcoin portemonnee te herstellen binnen een minuut. Bovendien kun je een oneindig aantal andere portemonnees aanmaken via de Bitbox op je SD-kaart. Het is super eenvoudig om te wisselen tussen de verschillende portemonnees via de micro-SD kaart. Het is aan te raden dat je de SD-kaart met de reservekopie van je belangrijkste Bitcoin wallet (met de meeste bitcoins erop) niet actief in gebruik hebt, maar als een zogenaamde offline cold wallet veilig verbergt in de kluis. Je kunt de reservekopie met de backupcode ook gewoon opschrijven of uitprinten. Nogmaals, de backupcode is in de handen van een dief niets waard als deze niet beschikt over het juiste wachtwoord.
 2. In de tweede plaats, de Digital Bitbox beschikt over een geheime Bitcoin portemonnee! Deze is alleen toegangelijk door het invoeren van een secundair wachtwoord. Bovendien, mocht je in een extreem geval, bijvoorbeeld een gewapende overal, gedwongen worden je Bitbox te openen, hoef je alleen maar je reguliere portemonnee openen en te laten zien. De geheime wallet blijft verborgen. Je kunt ook een verkeerd wachtwoord ingeven. In dat geval zal de Digital Bitbox een nep Bitcoin portemonnee voor je aanmaken! Je hoeft nooit je vermogen in Bitcoins te ontsluieren. De Digital Bitbox is niet alleen hacker en malware proof, maar ook echt diefstal proof!

Hieronder kun je een korte presentatievideo zien over hoe de Digital Bitbox werkt.

 

 

Digital Bitbox Homepage!

digital bitbox hardeware wallet voor bitcoin

digital bitbox reviewDe Bitbox combineert het gemak van een versleutelde software Bitcoin wallet met super duurzame cold storage. De privé sleutels raken nooit de computer of het internet aan. Zelfs niet gedurende de eerste setup en het maken van de backup. De backup en het herstelbestand verlopen offline met behulp van een micro SD-kaart. Inderdaad, de Digital Bitbox is de enigste Bitcoin hardware wallet die beschikt over een micro SD-kaart. Via de SD-kaart kun je super eenvoudig een wallet herstellen of importeren hoe vaak en wanneer je dit ook maar wenst. Dit is een belangrijk uniek feit. Zelfs bij het herstellen of importeren en opzetten van de Bitcoin wallet zal er geen enkele informatie over de wallet worden gelekt. Je hoeft namelijk nooit te typen op je toetsenbord. Zelfs als er een rootkit op de computer zou zitten of een keylogger kun je de Bitcoin wallet kunnen opzetten, gebruiken of herstellen.

Met andere woorden, de Digital Bitbox is ontwikkeld voor paranoïde Bitcoin gebruikers die volledig geen enkel compromis willen sluiten als het gaat om veiligheid en het mogelijk lekken van gevoelige informatie. Diestal door hackers en malware moet per definitie 100 % worden uitgesloten! Daarom is er ook een ATAES 132A single purpose microcontroller in de Bitbox geplaatst voor het generen van een versleutelde BIP32 wallet op basis van een willekeurige nummer generator waardoor entropie wordt bewerkstelligd.

De eigenschappen op een rijtje:

 • AES-256-CBC versleutelde communicatie over USB dat immuun is voor glitching en timing aanvallen.
 • Offline, anytime backup en recovery met een eigen micro SD card.
 • Werkt zonder drivers, zonder poespas met een native software client voor het vermijden van veiligheidsrisico’s van browser gebaseerde clients.
 • Plausible deniability – geloofwaardige ontkenbaarheid – de Bitbox kan worden uitgerust met verstopte, geheime Bitcoin portemonnee en backups!
 • Tor and Tails OS compatible voor het verder beschermen van je online privacy en het anoniem surfen.
 • Privé sleutels worden bewaard op high-security chip met een minimale levensduur van 50 jaar dat verder ontwikkeld is om pogingen voor fysieke extractie te voorkomen.
 • Draagbare en extreem duurzame behuizing met een discreet ontwerp zonder dat het de aandacht wekt.
 • Ondersteunt meervoudige handtekeningen (multisig) en is perfect te gebruiken met een Copay shared Bitcoin wallet.
 • Smart verification & second-factor authentication is voor de mobile applicatie mogelijk om te te passen. MITM hacks zijn uitgesloten!
 • Gebouwt op basis van de Zwiterse idealen – quality, privacy, no backdoors.
 • Erase and reset after 15 failed attempts, eliminating brute force password attacks. If a reset happens by accident, the wallet can be recovered simply by reloading the wallet seed from the micro SD card.
 • Super veilige backups: the backup is a string of characters that is the wallet’s seed. The seed in combination with the device password is used to derive the wallet’s BIP32 extended master private key. Different from decrypting an encrypted wallet, the derivation purposely takes a lot of computational time, which greatly reduces the possibility to brute force attack the backup.
 • Capacitive touch button confirmation. Touch briefly to ‘reject’, and touch longer to ‘accept’.
 • Embedded LED status indicator.
 • Password protected.

De Digital Bitbox is ondanks haar uiterst duurzaam ontwerp vol met high-tech zeker prijswaardig. Voor 59 euro kun je al beschikken over de Digital Bitbox. Voor meer informatie over hoe je de Digital Bitbox kunt bestellen, kun je de volgende pagina’s raadplegen:

 1. Digital Bitbox bestellen in Nederland bij Cryptomaan!

Met welke wallet kan ik de Digital Bitbox vergelijken?

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min