Bitcoin blijft in juli het nieuws domineren

Jul 25, 2023
Aanbieding: 

Bitcoin blijft het nieuws domineren. Bitcoin lijkt niet te stoppen en blijft het nieuws domineren. Wereldwijd zien we een steeds positievere houding ten opzichte van de munt. Lees hier het laatste Bitcoin nieuws!

Status van de Bitcoin spot ETF aanvragen

Sinds de bekendmaking van verschillende Bitcoin spot ETF (her)aanvragen, blijft Bitcoin het nieuws domineren. Meer instituties omarmen de komst van een (spot) ETF en ook neemt het stadium hiervan een steeds serieuzere vorm aan, waardoor de kans van slagen lijkt toe te nemen. Daarnaast is er ook ander belangrijk Bitcoin nieuws. In dit artikel een overzicht van recent Bitcoin nieuws.

Vorige week zijn er verschillende Bitcoin spot ETF aanvragen toegevoegd aan het federale register van de Verenigde Staten (VS). Dit register is een belangrijk onderdeel van de federale overheid van de VS. Het moet zorgen voor meer transparantie vanuit de federale regering en bevat, onder andere, voorgestelde regelgeving. Dit federale register wordt dagelijks ge-update en openbaar gemaakt, en stelt zodoende het publiek in staat om op de hoogte te blijven van belangrijke en recente ontwikkelingen in de VS. Zoals de aanvraag van een Bitcoin spot ETF bijvoorbeeld 😉

De Bitcoin spot aanvragen die zijn toegevoegd (op 19 juli 2023) aan het federale register, zijn die van: Blackrock, Fidelity, Wisdomtree, VanEck en Invesco; stuk voor stuk grote financiële instellingen.

Exchanges en Bitcoin

Ook was er vorige week interessant Bitcoin nieuws vanuit Binance; namelijk de integratie van het Bitcoin Lightning Netwerk! Even om het geheugen op te frissen: het Bitcoin Lightning Netwerk is een “layer 2” (een soort laag op het huidige Bitcoin netwerk) dat zorgt voor snellere en goedkopere transacties. Het Lightning Netwerk maakt gebruik van “off-chain” transacties die plaatsvinden tussen de deelnemers van het Bitcoin netwerk, en hierdoor vindt niet elke Bitcoin transactie meer plaats op het ‘hoofdnetwerk’. Dit heeft als gevolg dat de werklast op het Bitcoin (hoofd)-netwerk afneemt en hierdoor neemt de snelheid van transacties toe, en nemen de kosten af.

Binance integreert Bitcoin Lightning Network

De integratie van dit netwerk bij de Binance exchange zorgt er dus voor dat gebruikers sneller, efficiënter én goedkoper Bitcoin kunnen storten op opnemen. Hierdoor zullen mensen hoogstwaarschijnlijk meer Bitcoin transacties verrichten. Wat ook interessant is, is dat het aantal ‘long-term’ Bitcoin hodlers een hoogtepunt (23 juli 2023) heeft bereikt. Dit zijn mensen die Bitcoin kopen om het vervolgens te bewaren, en dus niet (direct) verkopen. Deze data is beschikbaar gesteld door Hive Digital Technologies.

Doordat de grootste crypto exchange wereldwijd (op basis van het 24- uurs spot handelsvolume) het Lightning netwerk integreert, zal het aantal Bitcoin transacties ongetwijfeld toenemen, en dus ook het aantal Bitcoin hodlers.

Indonesië lanceert eigen crypto exchange

Tot slot: Indonesië heeft vorige week (17 juli 2023) haar nationale Bitcoin en crypto exchange gelanceerd! De exchange zou al gelanceerd moeten zijn in 2021, maar is door meerdere vertragingen nu pas gelanceerd. De exchange zal gerund worden door de Commodity Futures Trading Supervisory Agency: “Bappebti”, samen met de financiële toezichthouder, de centrale bank en het ministerie van financiën. De lancering van deze nationale exchange geeft duidelijk de interesse van Indonesië in Bitcoin en crypto aan.

Ander opvallend Bitcoin nieuws

Deze week kondigde de op twee na grootste bank van Frankrijk, de Societe Generale, aan dat de crypto divisie (SG Forge) van de bank gelicenseerd is als ‘crypto service provider’, wat betekent dat zij officieel crypto diensten mogen aanbieden aan haar klanten. De licentie is afgegeven door de Autorité des Marches Financiers (autoriteit financiële markten), beter bekend als de AMF. Een grote stap voor Frankrijk richting de omarming van Bitcoin en crypto adoptie.

Uiteraard mag ook Tesla niet ontbreken als het gaat om ‘opvallend’ Bitcoin nieuws. Tesla heeft vorige week (19 juli) namelijk aangegeven dat zij van haar Bitcoin reserves, ter waarde van ± $333 miljoen (de waarde op het moment van bekendmaking) niets heeft verkocht in Q2 van dit jaar. Daarnaast was er ook nieuws omtrent de Bitcoin betalingsoptie bij Tesla, de optie om te betalen met Bitcoin zou namelijk opnieuw zijn toegevoegd aan de ‘payment source code’ (een integratie in de betalingssoftware). Echter stond Bitcoin al vanaf begin januari (2023) in desbetreffende sourcecode. En later bleek dat Dogecoin nog maar de enige crypto-betalingsoptie is die in de sourcecode staat. Bitcoin is er dus helaas uit gehaald voor nu..

Fundstrat´s prijsvoorspelling

En tot slot nog een bullish Bitcoin prijsvoorspelling van Fundstrat, een bekend Amerikaans onderzoeksbureau, met als specialiteit het doen van onderzoek op het gebied van Bitcoin en crypto. Een van de ‘managing directors’, Thomas Lee, is een bekende naam in de Bitcoin wereld. Fundstrat voorspelde dat, met als grootste aanjager de komst van Bitcoin (spot) ETF’s, de prijs van Bitcoin naar $180.000 zou kunnen stijgen. Dit zou volgens Fundstrat zelfs nog gebeuren voorafgaand aan de Bitcoin halving in 2024. Een prachtige prijsvoorspelling lijkt ons!

Ben jij nog op zoek naar een goede crypto exchange om Bitcoin te kopen? Check onze vernieuwde review van crypto exchange KuCoin!

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min