bitcoin etf

Historische gebeurentis: Bitcoin ETF goedgekeurd!

Jan 11, 2024
Aanbieding: 

Na de behoorlijke valse start van gisteren 9 januari, is uiteindelijk een Amerikaanse Bitcoin ETF goedgekeurd. Het was een gevecht van 10 jaar, maar morgen kunnen beleggers in de Verenigde Staten meteen kiezen uit een ruime keus van 11 aanbieders. De volgende Bitcoin ETF´s zijn op dit moment goedgekeurd:

 1. De Bitcoin ETF van WISDOM TREE met ticker $BTCW
 2. De Bitcoin ETF van GRAYSCALE met ticker $GBTC
 3. De Bitcoin ETF van BLACKROCK met ticker $IBIT
 4. De Bitcoin ETF van FRANKLIN met ticker $EZBC
 5. De Bitcoin ETF van VALKYRIE met ticker $BRRR
 6. De Bitcoin ETF van INVESCO met ticker $BTCO
 7. De Bitcoin ETF van HASHDEX met ticker $DEFI
 8. De Bitcoin ETF van VANECK met ticker $HODL
 9. De Bitcoin ETF van FIDELITY met ticker $FBTC
 10. De Bitcoin ETF van BITWISE met ticker $BITB
 11. De Bitcoin ETF van ARK met ticker $ARKB

Inderdaad, morgen op 11 januari zullen deze bitcoin ETF´s verhandeld kunnen worden en kan in feite de race voor klanten en beleggers beginnen. Er is al een prijzenoorlog op gang gekomen. De beheertarieven zijn de laagste dagen naar beneden geschroefd geworden.

Volgens een recent bijgewerkte S1-aanvraagdossier heeft BlackRock de vergoeding vandaag nog verder verlaagd tot slechts 0,25%. Bovendien biedt het Blackrock een promotietarief van 0,12% voor de eerste $5 miljard aan activa of de eerste twaalf maanden. Hieronder in de afbeelding kun je de fees zien van de respectieve bitcoin ETFs:

bitcoin etf goedgekeurd

De Bitcoin ETF goedkeuring was op 10 januari 2024 (Bitcoin Block height : 825167) gepubliceerd op de site van de SEC. Echter, de site crashte en kon niet meer worden bezocht. Gelukkig hebben heeft de The Wolf of All Streets een kopie gemaakt:

De goedkeuring van de SEC kan hier gevonden worden. Natuurlijk werd er weer de draak gestoken met de SEC en Gensler op X.

De goedkeuring van een Bitcoin ETF kon uiteindelijk niet meer uitblijven nadat Grayscale en Ripple de SEC vernederend versloegen in de rechtbank en BlackRock zich in de strijd gooide. Voor meer informatie:

De lancering van de Bitcoin ETF´s op 11 januari heeft verder symbolische waarde. Het was 15 jaar geleden dat de programmeur, cypherpunk en visionair Hall Finny als eerste, na Satoshi, een Bitcoin node had opgezet.

Het was de geboorte van het Bitcoin netwerk en de start van de organische groei van bitcoin tot een onverwoestbaar, anti-fragiel P2P monetair netwerk zonder banken en machtshebbers, ontwikkeld op basis van de principes van sound money. De goedkeuring van een Bitcoin ETF, maakt van Bitcoin na vijftien jaar ontwikkeling tot een nieuwe activaklasse voor een beleggersportefeuille die een monetaire paradigma verschuiving gaat inhouden.

Fasten your seatbelts!

Leer hier meer: Waarom zou ik bitcoin kopen?

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min