Vulcano mining

Lava Pool, de Bitcoin mining pool in El Salvador gaat live

Oct 8, 2023
Aanbieding: 

Bitcoin mining pool El Salvador gaat live. In 2021 gaf El Salvador aan dat het, naast het kopen van Bitcoin, ook zou gaan deelnemen aan Bitcoin mining. De vulkanische Bitcoin mining pool is inmiddels live!

Vulkanische Bitcoin mining pool aan het werk

El Salvador werd in 2021 wereldbekend toen het aangaf dat het als land (lees: de overheid) ging investeren in Bitcoin. Dit riep zowel vragen vanuit critici op, als enorm veel enthousiasme vanuit de Bitcoin community. Ook werd Bitcoin in 2021 een legaal betaalmiddel in het land en richtte het zelfs het bekende “Bitcoin Beach” op in ‘El Zonte’; een kustplaats van El Salvador. Deze ‘beach’ moet dienen als een ware Bitcoin community waar mensen kunnen leren over Bitcoin en waar Bitcoin een centrale plek moet innemen als officieel betaal- en educatiemiddel. De mensen uit de regio hebben over het algemeen geen toegang tot banken, zodoende kan Bitcoin deze mensen helpen om op een alternatieve manier toch toegang te verlenen tot de financiële wereld.

El Salvador koopt elke dag 1 Bitcoin

En per 18 november 2022 kondigde het land zelfs aan dat het elke dag een hele Bitcoin zou toevoegen aan haar Bitcoin kasreserves. Hoe veel Bitcoin het land nu bezit is niet helemaal duidelijk omdat de Bitcoin adressen niet openbaar zijn. Wel wordt geschat dat het land om en nabij de 2.500 Bitcoins zou hebben. Ook kondigde El Salvador in 2021 aan dat het actief Bitcoin zou gaan minen middels vulkanisch opgewekte energie en zou het land dus haar eigen Bitcoin mining pool hebben. En nu, per afgelopen week (oktober 2023) ziet het ernaar uit dat de Bitcoin mining pool daadwerkelijk live is gegaan!

Bitcoin groen opgewekt met Lava Pool

De samenwerking tussen El Salvador, Volcano Energy en Luxor Technology Corporation gaat ervoor zorgen dat het land op een groene manier Bitcoin kan gaan minen en zal er op die manier voor zorgen dat het land nog meer Bitcoin kan toe-eigenen. Deze stap van El Salvador, naast het eerste land te zijn die Bitcoin als betaalmiddel accepteerde, zet het land opnieuw de toon als het gaat om Bitcoin adoptie en breidt het zodoende haar “first mover advantage” verder uit.


In het kort: Volcano Energy is een startup die zich volledig richt op het minen van Bitcoin voor El Salvador, dit middels geothermische energie waarbij ook wind en zonne energie worden gebruikt vanuit het vulkanische gebied. En Luxor is een bedrijf dat Bitcoin mining apparatuur (onder andere hardware) maakt die gebruikt zal worden voor het El Salvador project. Deze drie partners gaan samen de zogenaamde Bitcoin mining pool “Lava Pool” lanceren met als hoofddoel het centraal integreren van Bitcoin in El Salvador’s energie-infrastructuur.

Bitcoin vs. toekomst El Salvador

Het minen van Bitcoin is een belangrijk proces in het voortbestaan van de munt. Het minen wordt steeds complexer en kost zodoende steeds meer energie. En energie is vandaag de dag behoorlijk prijzig. Zo zijn mining-bedrijven continu op zoek naar landen, of ‘resources’, waar goedkope energie beschikbaar is. Het initiatief van El Salvador is op vele aspecten revolutionair en innovatief. Als dit goed uitpakt zal het land enorm scoren op gebied van innovatie, verduurzaming van Bitcoin en verdere Bitcoin adoptie van het land zelf.

Bovenstaande is dan ook niet onopgemerkt gebleven: in juni dit jaar (2023) heeft Tether (uitgever van de $USDT stablecoin) geïnvesteerd in het “renewable energy project” van El Salvador. Tether deed mee met een eerste investeringsronde in het project en heeft aangegeven overtuigd te zijn van het verduurzamen van het Bitcoin mining proces. Hoe veel Tether heeft geïnvesteerd is niet duidelijk.

De komende tijd zal spannend worden om te kijken hoe succesvol de ‘Lava Pool’ wordt, El Salvador heeft in ieder geval al aangegeven de winsten uit de pool te herinvesteren in de energiesystemen van het land.

Volgend jaar zal El Salvador op basis hiervan ook nog eens obligaties kunnen gaan uitgeven, waardoor dit land zich kan herfinancieren met bitcoin en haar eigen energiebronnen in plaats van IMF-leningen. Een werkelijke financiële revolutie.

Gerelateerde artikelen

Lees verder

Robinhood opent haar deuren in Europa! Robinhood Crypto Review

Ontdek een diepgaande beoordeling van de Robinhood Crypto app die sinds 7 december 2023 in Europa beschikbaar is. We bespreken de functies, de voor- en nadelen met onze eigen beoordeling en ervaringen. Samenvatting: Robinhood Crypto is een prijsdrukker in Europa, maar komt met een aantal fikse nadelen. Op de Nederlandse markt zal deze app niet […]

Dec 7, 2023
4 min

Grootste bank in Brazilië Itaú Unibanco lanceert Bitcoin trading dienst

De grootste bank in het grootste land van Zuid-Amerika lanceerde maandag haar Bitcoin trading dienst! Ook bieden ze Ethereum trading aan en mogelijk volgen meer crypto Grote groep Brazilianen krijgt toegang tot Bitcoin trading Brazilië staat om een hoop mooie dingen bekend, waaronder het feit dat ze de allergrootste economie van Zuid-Amerika zijn. Bitcoin trading […]

Dec 6, 2023
2,5 min

OCEAN pool voor de verdere decentralisering van Bitcoin

Jack Dorsey bouwt verder aan decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. Bitcoiner Jack Dorsey haalde $6 miljoen op tijdens een seed investeringsronde voor Ocean pool. Met de investering zal er verder gewerkt worden aan decentralisering van Bitcoin mining door de uitbouw van OCEAN pool. Wat is OCEAN pool? OCEAN pool moet zorgen voor decentralisering van […]

Dec 1, 2023
3 min