Waarom zou ik wel of niet Bitcoin Cash kopen? Dit is een lezersvraag die we vaker hebben verkregen. Over het algemeen raden we onze lezers niet aan om Bitcoin Cash (BCH) te kopen. Bitcoin Cash is een Bitcoin altcoin project en vergelijkbaar met andere altcoins zoals Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond of Litecoin. We hebben ons standpunt uitgelegd in het artikel: Wat is Bitcoin Cash?

Niettemin, vele beleggers zien Bitcoin Cash als een legitiem project en als een mogelijke concurrent voor Bitcoin (BTC). Bitcoin Cash kopen is in deze zin een speculatieve belegging waar men er vanuit gaat dat Bitcoin Cash een superieure cryptocurrency is die de marktdominantie van Bitcoin zou kunnen inhalen. Andere beleggers speculeren puur met Bitcoin Cash om er meer euro’s of Bitcoin mee te kunnen verdienen. Er zijn genoeg redenen te vinden waarom beleggers Bitcoin Cash kopen.

Waar kan ik het beste Bitcoin Cash kopen?

Aangezien de meeste beleggers willen speculeren met Bitcoin Cash, kunnen ze het beste Bitcoin Cash kopen op een crypto exchange die beschikt over een eigen orderboek. Nederlanders kunnen dan uitstekend terecht bij Bitvavo in Amsterdam. Verder is er genoeg keuze als het gaat om Nederlandse makelaars die een mooie wisseldienst hebben opgezet, zoals BTC Direct. BTC Direct heeft verder ook een mooie app gelanceerd, Blox, waarmee veilig en gemakkelijk Bitcoin Cash vanuit de smartphone kan worden verhandeld. Voor een compleet overzicht van dienstverleners zie ons artikel:

Leer hier alles over Bitcoin