Fed Coin cbdc

Bitcoin Cash

Oct 8, 2023
Aanbieding: 
bitcoin cash

Bitcoin Cash (Bcash – BCH) is ontstaan als een voorzorgsmaatregel van een kleine splintergroep binnen de Bitcoin gemeenschap. Deze splintergroep binnen de Bitcoin gemeenschap had als doelstelling om de Bitcoin netwerk aanpassingen (BIP141 en BIP148) te omzeilen door het afsplitsen van de gehele Bitcoin blokketen en daarmee een alternatief Bitcoin project te beginnen: Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash is uitgegroeid tot een controversieel altcoin project met vele pretenties. De gemeenschap splitste door verdere intern conflicten, hetgeen culmineerde in het ontstaan van een vork van Bitcoin Cash: Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV). Beide projecten kennen oplichters als boegbeelden, parasiteren op de Bitcoin naam, veroorzaken veel drama en beroepen zich op Satoshi’s ware leer voor Bitcoin’s ontwikkeling. Beide projecten lijken in beginsel evenveel op Bitcoin als Litecoin of een andere Bitcoin altcoin dit doet. Bitcoin (BTC) is een openbare broncode en kan door iedereen worden gekopieerd voor het creëren van een eigen crypto project. Iedere Bitcoin miner met genoeg rekenkracht kan proberen de blokketen van Bitcoin te splitsen om zoende een kloon van Bitcoin te maken en te hervormen naar eigen wensen. Dit is allemaal mogelijk, maar zodra dit plaatsvindt is de hervormde kloon of broncode van Bitcoin een nieuw alternatief cryptocurrency project. Het heeft niets meer met Bitcoin (BTC) te maken, maakt geen deel meer uit van de Bitcoin blockchain en heeft niet de opgebouwde netwerkeffecten en hashing power. Het nieuwe project moet op eigen benen leren staan, zelf netwerkeffecten opbouwen en het overleven. Bitcoin Cash en Bitcoin Satoshi’s Vision zijn dankzij machtige miners in leven gehouden en hebben dankzij de misbruik van de Bitcoin naam en een hoop propaganda het nog steeds overleefd.

Het lange debat over de schaalbaarheid van Bitcoin

Het is niet makkelijk om een globale overeenstemming te krijgen binnen het decentrale Bitcoin netwerk over de uitvoering van bepaalde verbeteringen. Er is geen centrale autoriteit die veranderingen kan afdwingen, alles moet op basis van een bijna unanieme gemeenschapsconsensus worden verwezenlijkt.

Het debat over de manier waarop het Bitcoin netwerk meer schaalbaar en goedkoper kan worden was en is al jarenlang oud. Uiteindelijk was er in Juli 2017 een overeenstemming bereikt over het uitvoeren van de Segregated Wittnes netwerk opwaardering en een kleine uitbreiding van de grootte van een transactieblok (Bitcoin Improvement Proposal 91). Een splintergroep onder leiding van Roger Ver en een aantal belangrijke Bitcoin miners (Bitmain, ViaBTC) binnen de Bitcoin gemeenschap vonden deze implementatie onacceptabel en wilde grotere transactieblokken implementeren. Ze kregen hun zin niet en besloten daarom op 1 augustus 2017 in actie te komen. De Chinese Bitcoin miner ViaBTC nam het voortouw met de ontwikkelaar Calin Culianu om de blokketen van Bitcoin te splitsen en apart verder te ontwikkelen als een nieuwe Bitcoin variant: Bitcoin Cash.

De Bitcoin Cash naam

Deze naam verwijst naar de originele Whitepaper van Nakomoto. Volgens Calin Culianu moet de Bitcoin blokketen zelf schaalbaar worden en gebruikt worden als elektronisch contant geld (cash) voor iedereen. De oplossing moet niet buiten de Bitcoin blokketen om worden gezocht, maar in het groter en daardoor zwaarder maken van de blokken. De meerderheid van de Bitcoin gemeenschap wees deze aanpak af aangezien deze strategie zal leiden tot verdere machtscentralisatie in handen van miners en grootgebruikers. Het maakt het netwerk minder decentraal doordat het moeilijker en duurder wordt voor gebruikers om een Bitcoin Full Node te draaien. De segwit update maakte het mogelijk om een belangrijke kwetsbaarheid te verwijderen uit het Bitcoin protocol waardoor de blokketen kon worden ontlast en betalingsverkeer kon worden omgeleid via een tweede transactienetwerk bovenop de blokketen: het Bitcoin Lightning Network. De aanhangers van Bitcoin Cash zien deze ontwikkeling als een afwijking van Satoshi’s originele visie en gaan er vanuit dat hij de bedoeling had om contant geld voor het internet te scheppen waarbij transacties onmiddellijk en goedkoop moeten geschieden door de blokketen van Bitcoin zelf en niet met behulp van een minder betrouwbaar alternatief betalingsnetwerk. We weten helaas niet hoe Satoshi denkt over het conflict over het ontwikkelingstraject van Bitcoin, de daaropvolgende vork en het ontstaan van Bitcoin Cash. Satoshi heeft het project verlaten en doorgegeven aan de Bitcoin gemeenschap.

Bitcoin Cash – een vijandige aanval op Bitcoin

De meeste gebruikers van de Bitcoin gemeenschap zien Bitcoin Cash (Bcash) als een vijandige sociale aanval op Bitcoin (BTC).  Ze hebben met recht geen vertrouwen in de intenties achter de vork. De splintergroep verantwoordelijk voor Bitcoin Cash heeft gezorgd voor veel onzekerheid en verwarring. Bovendien hebben ze zichzelf flink verrijkt aangezien rijke miners en belanghebbenden met veel Bitcoin (BTC) op voorraad een gratis equivalent in Bitchoin Cash (BCH) konden opeisen. Er brak verder een interne Bitcoin oorlog uit over de merknaam ‘de ware Bitcoin’ . De splintergroep had als intentie om de originele Bitcoin (BTC) te verslaan en de naam over te nemen. De website Bitcoin.com in handen van Roger Ver misleidde aanvankelijk nieuwe beleggers door Bitcoin Cash te promoten als Bitcoin.

In deze zin zou je de situatie een beetje kunnen vergelijken met de blokketen splitsing van Ethereum tussen ETH en ETC. Een kleine (ideologische) splintergroep binnen de Ethereum gemeenschap is het uiteindelijk toch gelukt om Ethereum Classic in leven te houden en verder te ontwikkelen. Zo is het nu ook het geval met Bcash. Helaas is het zo dat Bitcoin Cash veel meer gecentraliseerd is dan Ethereum en dat de geldhoeveelheid in feite wordt gecontroleerd door BitMain. Het is dan ook niet vreemd dat Jimmy Song, een bekende Bitcoin ontwikkelaar, haar fijn uitlegt waarom Bitcoin Cash meer lijkt om fiduciair geld dan cryptogeld. Hier kun je zijn artikel lezen:

Bitcoin Satoshi Vision – een vijandige aanval op Bitcoin Cash!

De Bitcoin Cash gemeenschap raakte verdeeld in twee facties: Roger Ver versus Craig Wright (een oplichter die beweerd Satoshi Nakamoto te zijn). Er was geen consensus bereikt over de door te voeren protocol veranderingen en er werd een Bitcoin Cash vork uitgevoerd op 15 november 2018. Dit heeft geleid tot de creatie van Bitcoin Cash Satoshi’s Vision (BCHSV) die misleidend met de naam Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) is hernoemd. Beide teams en project leiders zijn openlijk in oorlog met elkaar geweest in de vorm van hashwars.

Deze Bitcoin altcoin projecten moeten worden vermeden. Ze hebben de markt niet alleen verziekt, maar ook misleid. Er is maar 1 Bitcoin en dat is Bitcoin (BTC). Laat je niet misleiden door marketing en propaganda praatjes van altcoin projecten die de Bitcoin naam gebruiken in hun naam.

Geloof je in autoriteiten en ben je ervan overtuigd dan deze oplichters de ware visie hebben voor Bitcoin, dan kun je Bitcoin Cash kopen:

Zal ik Bitcoin Cash claimen en hoe kan ik dit doen?

Wanneer je in bezit bent over een x aantal bitcoins die je hebt gekocht voordat de vork heeft plaatsgevonden; en je hebt de controle over de privésleutel van je Bitcoin wallet, dan kun je dezelfde x aantal BCH coins opeisen op de blokketen van Bitcoin cash. Je zult dan een Bitcoin Cash wallet moeten aanmaken en daar je privésleutel moeten importeren. Dit is op dit moment een grote afrader. Je moet nooit je privésleutel lekken op het internet! Er bestaat het risico dat een hacker met behulp van malware of een malafide Bitcoin Cash wallet de privésleutel steelt om zo jouw bitcoins te stelen. Wanneer je geen gedegen kennis hebt over vorken en blokketensplitsingen, je beter geen Bitcoin cash gaan opeisen. Neem altijd eerst contact op met de  ontwikkelaar van jouw Bitcoin wallet voor verder advies. De Bitbox WalletLedger Wallet en de Trezor Wallet hebben al ondersteuning voor Bitcoin Cash. Ze bieden de beste en meest veilige manier om BCH te verkrijgen.

Een alternatief is om BCH op te eisen door het installeren van een zogenaamde full node Bitcoin Core wallet en een full node Bitcoin Cash wallet. Je zult dan de privé sleutel moeten importeren in de Bitcoin Cash wallet. Dit is niet zonder risico’s aangezien de software volledig nieuw is en vol kwetsbaarheden kan zitten. Het beste is om af te wachten en Bitcoin Cash pas te claimen wanneer het duidelijk is dat het op een veilige en makkelijke manier kan. Op dit moment bieden. De Bitbox WalletLedger Wallet en de Trezor Wallet de beste oplossing om BCH te verkrijgen.

Ten slotte, kun je ook contact opnemen met de redactie van bestebank.org als je twijfelt en assistentie nodig hebt voor het claimen van Bitcoin Cash (BCH). Het claimen van Bitcoin Cash is risicovol.

Bitcoin Cash kopen is ook zeer risicovol aangezien het zeer onduidelijk is of deze Bitcoin altcoin het uiteindelijk zal overleven.

Wil je Bitcoin Cash nu kopen of verkopen? 

Voor meer informatie:

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min