bitcoin & cryptocurrency trading seminars

BITCOIN TRADING

  1. Wat is Bitcoin trading en waar kan ik dit het beste doen?

bitcoin tradingBitcoin trading is een vorm van speculatie waarbij je gebruik maakt van de volatiliteit van de Bitcoin koers om veel geld te verdienen. Je kunt dit op grofweg de volgende manieren doen: Bitcoin of crypto CFD trading of zelf de bitcoins en andere crypto’s aanschaffen en op verschillende specialistische handelsplatformen deze verhandelen.

1.1. Zelf Bitcoins kopen en verkopen (Bitcoin Spot trading). Je kun zelf de bitcoins kopen en verhandelen op een goede exchange. Kijk, Bitcoin leent zich uitstekend voor speculatie mede doordat er geen valuta omzetkosten bij komen kijken. De transactiekosten bij de meeste bitcoin exchanges en specifieke handelsplatformen zijn zeer laag. Je betaalt maximaal 0,5 % in trading fees. Hierdoor kun je snel goedkoop bitcoins kopen wanneer deze laag staat en meteen weer verkopen wanneer de prijstrend flink stijgt. Er zijn natuurlijk vele verschillende Bitcoin trading strategies mogelijk. Daarnaast zijn er ook vele verschillende trading bot instrumenten beschikbaar zoals CryptoTrader die je helpen om een bepaalde Bitcoin handelstrategie uit te voeren en te beheren. Vooral als je deze combineert met andere cryptocurrencies en exchanges. Het is een 24/7 wereld van zenuwslopende actie. Zonder Bitcoin trading bots kun je makkelijk de controle kwijt raken en geld verliezen. Bovendien, is het handig als je al ervaring hebt met het maken van een technische analyse. Heb je geen kennis, dan kun je beter Bitcoins kopen en gewoon oppotten op de Bitbox als een lange termijn belegging.

1.2. Bitcoin margin trading en het inzetten van hefbomen.

bitcoin trading strategie Een Bitcoin belegger heeft de mogelijkheid om een grotere positie in te nemen dan zijn kapitaal op rekening toelaat. Zodoende kan hij of zij snel een hefboom van 2 of meer toe passen waardoor de belegger meteen zijn positie kan verdubbelen. De belegger kan zo snel 2 x maal zo hard winnen of verliezen. Vandaar, de margin is de borg die de Bitcoin exchange als zekerheid vraagt in het geval dat de trade helemaal verkeerd uitpakt. Bij Kraken kun je dit goed doen vooral in combinatie met de CryptoTrader voor het automatisch beheren van je posities.

1.4. Bitcoin derivates trading (futures & swaps & options). Een uitgebreide Bitcoin handelstrategie voor gevorderen is het inzetten van Bitcoin termijncontracten en ruilcontracten. Inderdaad er zijn verschillende Bitcoin derivaten beschikbaar op een goede en specifieke Bitcoin derivatives exchange.

deribitTwee erkende autoriteiten op dit gebied zijn de handelsoplossingen van Deribit en BitMEX. Let op, deze cryptocurrency derivatives trading platforms beschikken niet over een beurs voor het wisselen van euro’s naar bitcoins. Je zult eerst Bitcoins moeten kopen en vervolgens storten op je Deribit of BitMEX handelsrekening. Vervolgens kun je met o.a. Bitcoin Futures handelen. Hieronder kun je een screenshot zien van de handelsomgeving van BitMEX:

bitcoin derivates trading bitmex

Klik hier om BitMEX te bezoeken!

 

Eeen goed sociaal alternatief voor BitMEX is het handelsplatform van de Whaleclub. Het voordeel van de Whaleclub is het feit dat je gemakkelijk contact kunt leggen met andere handelaren en ook uitgebreid kunt speculeren op aandelen, staatsobligaties en indexen. Het is zeker de moeite waard om eens het platform van de Whaleclub te vergelijken met die van Bitmex. Voor meer informatie: Whaleclub Review.

whaleclub bitcoin social trading platform

 

2. Wat is de beste Bitcoin trading plaform? Een combinatie! 

bitcoin trading strategie Wat we dan ook duidelijk zien is dat vele bitcoinbeurzen zich meer en meer specialiseren in het aanbieden van een handelsplatform met allerlei hulpmiddelen om te handelen met Bitcoins. Het handelen met bitcoins is zeer speculatief, maar met een beetje kennis van zaken kun je zeker ook veel geld verdienen met de prijsvolatiliteit van deze cryptocurrency. Bij een Bitcoin trading platform moet je kijken naar veiligheidsmaatregelen, gebruiksvriendelijkheid, klanten ondersteuning en trading tools die je tot je beschikking hebt. Wanneer je het dicht bij huis wilt blijven en niet op zoek ben naar te veel toeters en bellen, kun je zeker eens een kijkje nemen bij Kraken. Bij Kraken kun je makkelijk Bitoin spot en margin trading strategieën uitvoeren en het platform is fantastisch te combineren met de CryptoTrader en Haas Online voor het beheren van je trades. Wil je ook in Bitcoin derivaten handelen en gebruik maken van termijncontracten en hefbomen, dan moet je zeker eens BitMEX  bezoeken. Dit is een zeer uitgebreide Bitcoin Mercantile Exchange met een uitstekende cryptocurrency derivatives handelsomgeving. Voor meer informatie: BitMEX. Je kunt deze Bitcoin handelsdiensten in samenspraak gebruiken. Je haalt op deze manier het beste uit drie uitstekende dienstverleningen. Ben je een gevorderde belegger, maak dan een gratis handelsrekening aan bij KrakenCryptoTrader en BitMEX. Wil je op alles speculeren dan maak je natuurlijk ook een gratis handelsrekening aan bij de Whaleclub.

2.1. De beste bitcoin trading platform voor beginners:

handelen in bitcoinBTCdirect is het beste om te gebruiken voor beginners. Voor beginners die echt de intentie hebben om veel gaan handelen met bitcoins en andere cryptomunten kunnen we Kraken aanbevelen. Bij Kraken kun je niet alleen zeer snel en zeer goedkoop bitcoins kopen, je kunt er ook uitstekend handelen in Ethereum, Dogecoin, Litecoin etc. Kraken is naast een uitstekende bitcoin wisseldienst een zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency handelsplatform. Kraken heeft o.a. cryptocurrency trading boost spotcontracten uitgebracht. Hierdoor is het voor gebruikers van kraken mogelijk om 10x meer te kopen en te verkopen dan er op de handelsrekening staat. Dit is een krachtige hefboomeffect die je kunt inzetten. Kraken is de eerste Europese bitcoinbeurs met een zo’n Bitcoin hefboom of vermenigvuldiger. Een handelaar betaalt slechts een voorschot van 10 % van het aankoopbedrag. De looptijd van zo’n bitcoin trading spotcontract is maximaal 48 uur waarbij de handelaar de mogelijkheid heeft om het resterende bedrag te betalen of om de Boost te stoppen wat resulteert in een verrekening door de aangekochte bitcoins terug te verkopen. Met een slimme bitcoin trading strategie kun je met de Boost optie ook veel geld verdienen bij een prijsdaling. Voor meer informatie: Kraken.

2.2 De beste bitcoin derivatives trading platforms voor gevorderden: 

Wil je meer uitgebreidere handelsopties met verschillende hefbomenen en derivaten. Hier volgt een lijst met een aantal goede uitgebreide Bitcoin trading platform.

  •  Deribit beschikt niet alleen over Bitcoin futures maar ook over Bitcoin options.
  • BitMEX beschikt over een zeer uitgebreid handelsplatform voor het handelen in Bitcoin derivaten zoals termijncontracten (futures) en ruilcontracten (swaps).

bitcoin derivates trading bitmex

Klik hier om BitMEX te bezoeken!

  • CryptoFacilities beschikt over een goed handelsplatform voor het handelen in Bitcoin termijncontracten. Persoonlijk vind ik het platform minder overzichtelijk en te donker dan die van Bitmex. Ik zou ze beide goed vergelijken voordat je begint met handelen.

bitcoin trading in termijncontracten (futures)

Klik hier om CryptoFacilities te bezoeken!

whaleclub bitcoin social trading platformKlik hier om Whaleclub Review te lezen!

  • OKCoin. Wil je in China handelen met bitcoins? Update: geen aanbeveling. Voor een paar maanden terug kon je OKCoin bezoeken. Niet meer verstandig sinds het ingrijpen van de Chinese centrale bank. OKCOIN bevat alles wat een echte Bitcoin trader wilt hebben. Hier is een greep van gereedschappen: Bitcoin Futures Trading met het plaatsen van long en short posities. De keuze uit verschillende hefbomen: X 10 of X 20. De keuze uit verschillende order types: trial orders, market order, Iceberg orders, limit orders, trigger orders. De keuze uit verschillende cryptocurrencies: Bitcoin BTC & Litecoin LTC. Bitcoin Margin Trading. Bitcoin Lending opties Prachtige Dashboards met duidelijke grafieken met candle sticksKlik hier om meer te leren over OKCOIN!

Bitcoin trading kan zo gevanceerd worden als je wilt. Bij BitMEX kun je zonder veel poespas aan de slag en gebruikmaken van een uitzonderlijk compleet handelsplatform met een uitstekende beveiliging.

3. Bitcoin trading met Bitcoin trading bots op altcoins?

Cryptocurrency trading kun js het beste doen vanuit één dashboard. Are zijn zoveel altcoins en mogelijkheden op verschillende beurzen! Haas Online beschikt over alle gereedschappen om op de relatieve prijsverschillen tussen Litecoin en Bitcoin te speculeren op verschillende beurzen. Bij The Rock, Kraken, BTER, BlueTrade en ANX PRO betaat er wel de mogelijkheid om in vele verschillende muntjes te handelen, maar de handelsomgevingen zijn nog in ontwikkeling en hebben allemaal nog gebreken. Mijn aanbeveling is dat je eerst begint met het speculeren met de koers van Litecoin versus Bitcoin met het handelsplatform van Kraken of the Rock en vervolgens begint met het testen van Haas Online. Bovendien is een goede cursus in combinatie met het gebruik van het CryptoTrader platform een aanrader als een alternatief voor Haas Online. Cryptotrader is een algorithmic handelsplatform voor cryptocurrencies. Je kunt hiermee je handelstrategieën automatiseren dankzij een flexibel ingebouwd script.

4. Bitcoin trading zonder bitcoins met traditionele derivaten.

Je kunt zelf eenvoudig met de koers van Bitcoin speculeren door het kopen van Bitcoin CFD opties met fiat geldDit kun je doen bij een goede makelaar zoals Markets waar je een gratis beleggingsaccount kunt openen. Hierdoor is het niet nodig om jezelf druk te maken om bitcoinbeurzen, wallets en veiligheidskwesties. Je speculeert puur op de koers trends en verdient daarover een rendement in euro’s.

Dus het is mogelijk om geld te verdienen met de prijs volatiliteit van Bitcoin zonder dat het nodig is om Bitcoins zelf te kopen. Het is een zeer uitgetest en gemakkelijk concept.

bitcoin cfd trading4.1. Een populaire derivaat is de CFD. Er zijn weinig Bitcoin en cryptocurrency CFD’s beschikbaar. Je kun een Bitcoin CFD kopen bij 24OptionPlus500 of Markets waar je beschikt over een eenvoudig te gebruiken handelsomgeving en beleggingsaccount. Met een Xtrade beleggingsrekening kun je makkelijk een Bitcoin CFD kopen en speculeren met de prijsvolatiliteit van Bitcoin. Voor meer informatie:

4.2. Binaire Bitcoin opties. Je kunt met behulp van binaire opties uitstekend en super eenvoudig speculeren op koersveranderingen zonder de papieren rompslomp en verificatieprocedures voor het verkrijgen van een Bitcoin handelsrekening. Bij Optie24  kun je het beste met Bitcoin handelen via binaire opties aangezien deze makelaar gewoon tot de beste behoort en ook social trading features integreert in haar handelsplatform. Een alternatief is 24Option.

5. Bitcoin trading met ETF’s?

Bitcoin ETF’s zijn onder ontwikkeling, maar nog niet echt operationeel. Voor meer informatie:

Nogmaals, kennis en ervaring is vereist. Leer over hoe je een technische analyse moet uitvoeren en hoe je alle gereedschappen moet inzetten. Beleg alleen geld dat je kunt verliezen. Heb je geen ervaring, dan neem geen risico’s … i.p.v. bitcoin trading kun je een bitcoin casino bezoeken om daar je geluk te testen.

 

5. Opletten met Bitcoin Investement Plans. Je kunt het werk uitbesteden aan experts door je bitcoins te storten in een beleggingsrekening van o.a. Bitstrades. Je hoeft zelf bijna niks te doen, maar je krijgt een gegarandeerde rente of je krijgt een percentage van de winst. Bitcoin investment plans worden nog niet echt aangeboden. Er zijn wel veel scams en ponzi’s actief. Wees over het algemeen zeer, zeer voorzichtig. Voor meer informatie: Bitcoin investment plans & strategie! Het beste is om te zoeken naar gereguleerde beleggingsfondsen.

Gerelateerde artikels:

 

P.S. Dit is geen beleggingsadvies. Puur een opiniestuk over hoe je met Bitcoin kunt handelen. Bitcoin trading is zeer, zeer risicovol. Handel alleen met geld dat je kunt verliezen. Publicatiedatum artikel: Oct 21, 2015. Dit artikel wordt vaak ververst met nieuwe inhoud. Aanbevelingen en feedback voor het verbeteren van de inhoud zijn altijd welkom, de schrijver is maar een mens van vlees en bloed.