robinhood exchange

Robinhood breidt crypto business uit met de overname van Bitstamp

Jun 6, 2024
Aanbieding: 

Breaking: Bitstamp overgenomen door beleggingsapp Robinhood! Hiermee breidt Robinhood crypto bereik verder uit. Vandaag, 6 juni, werd bekend gemaakt dat Robinhood crypto exchange Bitstamp overneemt voor ruim $200,- miljoen. Robinhood breidt hiermee het crypto aanbod verder uit

Kunnen we een meme rally verwachten nu Robinhood crypto exchange Bitstamp overneemt?

In de wereld van crypto gaan zaken snel, heel snel. De een na de andere overname vindt plaats en dit zijn vaak strategisch slimme zetten. Zo werd eind mei bekend gemaakt dat Coinmerce het iconische Icoinic overnam, en op deze manier haar institutionele dienstenaanbod verbreedt. En ook vandaag was er weer vermakelijk overname nieuws, en ditmaal spelers van een wat grotere klasse: beleggingsapp Robinhood heeft namelijk het ‘eeuwenoude’ crypto platform Bitstamp overgenomen. Bitstamp werd al in 2011 gelanceerd en staat bekend om haar veiligheid, transparantie en heeft een sterke mate van compliance. Zodoende heeft Bitstamp dan ook, via de holding in Luxembourg, een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Robinhood & Gamestop

Robinhood is van oorsprong een Amerikaanse broker beleggingsapp die in 2021 veel aandacht verwierf met de handel in Gamestop ($GME) aandelen, de aanjager hiervan is de bekende retailbelegger “Roaring Kitty”, die overigens recent geleden zijn ‘comeback’ in de wereld van beleggen maakte, en sindsdien stijgt het Gamestop $GME aandeel fors in waarde. En nu dus deze merkwaardige overname van crypto exchange Bitstamp door de befaamde beleggingsapp Robinhood.

Dus wat kunnen wij crypto enthousiastelingen verwachten nu Robinhood crypto exchange Bitstamp heeft overgenomen? Vele verwachten dat de overname zal bijdragen aan de algehele gekte die plaatsvindt op de memecoin markt. Bitstamp heeft dan ook een prima aanbod van memecoins, zoals dogwifhat, dogecoin, shiba, pepe en meer!

Waarom Bitstamp interessant is voor Robinhood?

Zoals gezegd begon Robinhood als een traditionele broker beleggingsapp, maar biedt sinds december vorig jaar ± 30 verschillende cryptocurrencies aan aan Europese klanten. Robinhood heeft hiervoor een Europese crypto ‘tak’ opgezet, dit vanwege het duidelijke(re) crypto beleid van de Europese Unie ten opzichte van de Verenigde Staten. Met de uitbreiding naar Europa hoopt het ook beter klanten uit de UK en Azië te kunnen gaan bedienen. Bitstamp heeft namelijk kantoren in Luxembourg, de UK, Slovenië, Singapore en in de VS; een behoorlijk rijtje!

Het is de eerste ‘institutionele overname’ van Robinhood en het hoopt hiermee zowel retailbeleggers als institutionele klanten uit desbetreffende landen te bereiken; een zeer strategische overname dus en zeker aangezien Bitstamp rond de 50 actieve registraties bij officiële instanties heeft. Bitstamp heeft daarnaast een gevarieerd aanbod van maar liefst drie type diensten: Bitstamp basic, pro en institutional. Hiermee leent het platform zich goed voor beginnende en professionele traders en zakelijke klanten. Tot slot biedt de Bitstamp crypto exchange ook diensten als lending en staking, iets dat Robinhood op dit moment nog niet aanbiedt.

Verwacht wordt dat de overname volledig afgerond (en operationeel) zal zijn per de eerste helft van 2025; inclusief alle goedkeuringen door de regelgevende instanties, zoals die van De Nederlandsche Bank bijvoorbeeld.

Onze conclusie over de overname van Bitstamp door Robinhood

Robinhood zal, zodra de overname volledig is afgerond, een zeer compleet crypto platform in handen hebben dat zowel beginnende als professionele traders en instanties kan voorzien in de crypto wensen. Daarnaast zal Robinhood een nieuwe en frisse wind brengen middels een betrouwbaar, transparant en compliant crypto platform.

En tot slot, wat nu al het geval is, zal Robinhood scherp op de tarieven zitten: nu al geeft Robinhood aan 30+ verschillende cryptocurrencies te verhandelen tegen de “lowest costs”. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd en kijken uit naar de komst van het ‘nieuwe’ platform! Voor nu lees je hier onze review en de voor-en nadelen van de Bitstamp crypto exchange of bekijk ons overzicht artikel met een selectie van de beste crypto handelsbeurzen.

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min