defi rio

Waarom en waar zal ik DASH kopen?

Oct 2, 2020
Aanbieding: 

Wil je DASH kopen? In deze beknopte gids behandelen we waarom en waar je het beste de DASH kunt kopen.

Dash kopen

In een notendop: DASH staat voor Digital Cash. Het behoort tot een van de belangrijkste projecten voor de verwezenlijking van een privaat digitaal contant geldsysteem voor het internet. Het beschikt over een twee-tier netwerk dat beheerd wordt door Miners en Masternodes. Deze Masternodes hosten ook volledige kopieën van de Dash blockchain en bieden een unieke tweede laag diensten aan het netwerk, waardoor geavanceerde functies zoals onmiddellijke (InstantSend) of private (PrivateSend) transacties mogelijk zijn. De DASH blockchain wordt verder door de miners beschermd met een X11 PoW consensus algoritme waarbij elke 2.5 minuut een nieuwe transactieblok wordt aangemaakt. Dit maakt DASH zeer geschikt als een veilig en snel P2P-betalingsnetwerk.

waar DASH kopen

Verder zullen gebruikersnamen op de blockchain worden geïmplementeerd. Het DASH ontwikkelingsteam werkt nu aan de implementatie van een verbeterde DASH PAY betaaloplossing. Gebruikers kunnen met DASH PAY een gepersonaliseerde gebruikersnaam naar keuze registreren. Dash kan dan worden uitgewisseld met vrienden, familie en handelaars via een gemakkelijk te gebruiken gebruikersnaam in plaats van een cryptografisch adres. DASH PAY zal van DASH de meest gebruiksvriendelijke cryptocurrency en betalingsnetwerk van 2020 maken.

Om een DASH Masternode op te zetten, moeten er 1000 DASH in onderpand worden gehouden. Met de Masternodes beschikt het netwerk over een zelfvoorzienende financieringsmodel waarbij 45 % van de transactiekosten naar de de Masternodes zelf gaat, 45 % naar de miners en de laatste 10 % naar de algemene middelen schatkist (Dash Treasury). Deze schatkist wordt gebruikt voor de ontwikkeling en financiering van allerlei belangrijke projecten. Er zijn bijna 5000 Masternodes op het Dash netwerk. Het netwerk heeft een goede groei doorgemaakt.

Oorspronkelijk is Dash in 2014 opgestart door Evan Duffield als het X Coin project met een initiële X coin instamine affaire met 2 miljoen coins. Het is later doorgestart als het Darkcoin project en in 2015 omgedoopt tot DASH. Door deze instamine affaire uit het verleden krijgt DASH wel eens het SCAM label opgeplakt. Inderdaad, het maakt het project omstreden, toch heeft het niet de ontwikkeling van het project geschaad of de groei van de Dash community verder beperkt. DASH is hier over heen gestapt en is gewoon verder gegaan. Sinds 2014 wordt er actief aan DASH gesleuteld, is de verdere gemeenschap gegroeid en adoptie van DASH toegenomen. Hieronder kun je een introductievideo bekijken over DASH:

Wil je DASH kopen? Vergeet het niet, het is een risicovolle belegging. DASH concurreert vooral met andere klassieke privacy coins zoals Monero en andere klassieke altcoins zoals Litecoin. Begin met altijd eerst een goed begrip van Bitcoin en lees eerst onze Bitcoin cursus alvorens je begint met het kopen van DASH.

Waar zal ik DASH kopen?

DASH wordt tegenwoordig op de meeste exchanges aangeboden. In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om DASH met iDEAL te kopen

dash kopen ideal

Waarom zou ik DASH kopen met iDEAL bij Blox? Blox is een prima makelaarsplatform voor de smartphone en biedt een unieke custodial opslagdienst voor DASH aan. Dit wil zeggen dat de aangekochte DASH niet kunnen worden gestolen wanneer een hacker toegang krijgt tot de app. Een ideale oplossing voor iemand die gemakkelijk zonder poespas wil beleggen in DASH vanuit de smartphone, maar zich niet wil bekommeren om gebruik, opslag en beveiliging. Voor meer informatie: 

Een ander alternatief is het platform van Coinmerce. Hier kan ook voordelig met iDEAL DASH worden gekocht. DASH kopen met Coinmerce is ook gemakkelijk en ze kunnen ook direct worden doorgestuurd naar je eigen DASH of multi-crypto wallet. Een alternatief voor het Coinmerce platform is Litebit. Voor meer informatie:

Wil je actief Monero gaan verhandelen als een daghandelaar?

In dat geval kun je beter naar een internationale handelsbeurs stappen. Prima handelsvolumes zijn te vinden op de volgende exchanges:

Wil je DASH anoniem kopen zonder (KYC) identiteitscontrole?

anoniem DASH kopen

Wil je graag DASH gebruiken als een anonieme cryptocurrency voor het verrichten van anonieme betalingen met de PrivateSend optie? In dat geval zul je eerst wel DASH zonder ID verificatie moeten kopen. Dit kun je doen door gebruik te maken van een decentrale handelsbeurs. Eerst koop je anoniem bitcoin, vervolgens ga je naar een instant exchange waar je zonder ID de bitcoins omwisselt naar DASH. Een goede combinatie is in dit geval de Hodl Hold exchange met Changelly. Verstuur de aangekochte DASH bij Changelly direct naar je DASH of multi-crypto wallet.

Waar kan ik het beste DASH Futures verhandelen?

Het is mogelijk om te handelen in DASH termijncontracten op het Futures handelsplatform van Binance.

Goud kopen met Dash?

Kan ik in alle privacy goud kopen en verhandelen met Dash? Dat is mogelijk, DASH is geïntegreerd in de Bitcoin goudbeurs van Vaultoro. Vaultoro accepteert Dash als een betalingsoptie.

dash kopen ideal nederland

Gerelateerde artikels:

Lees verder

WK voetbal en bitcoin? Beleef het met Blox!

Ben je gek op WK voetbal en bitcoin? Wil je ook gezellig samen met je vrienden een poule houden tijdens het WK? Je weet wel, samen met je vrienden deelnemen aan een poule én kans maken op 100 euro aan bitcoin? Dat kan bij BLOX, het Nederlandse alles-in-1 cryptoplatform met de gelijknamige app. Beleef het […]

Nov 18, 2022
1,5 min

De FTX exchange is bankroet – Sam Bankman-Fried´s Ponzi-empire

De FTX beurs is bankroet en bleek onder leiding van Sam Bankman-Fried gewoon een malafide Ponzi operatie te zijn. Het is een enorm schandaal. Binnen een paar dagen werd een vermogen van 40 miljard dollar weggevaagd. De directeur van FTX Sam Bankman-Fried, profileerde zich als een voorvechter voor strikte regulering voor de crypto sector en […]

Nov 22, 2022
5 min

Credit Suisse is in de problemen en failliet? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Volgens marktindicatoren verkeert Credit Suisse in grote problemen en staat op omvallen. Systeembanken met een too big to fail status leren nooit van het verleden. Het zijn meesters in het sjoemelen met cijfers om o.a. financiële debacles en aanverwante verliezen te verdoezelen. Credit Suisse is zoals de meeste banken ook een echte schandaalbank. Via een […]

Oct 3, 2022
6 min