goud kopen

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Sep 1, 2022
Aanbieding: 

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars met behulp van het eurodollarbanksysteem en SWIFT.

Het sanctiebeleid van het Westen heeft van Rusland een financieel-monetaire paria gemaakt. De dollar, euro, pond en yen valutareserves werden bevroren en Russische banken werden uit SWIFT gegooid. Het Westen dacht dat het land snel bankroet zou gaan, echter nu is het duidelijk geworden dat het beleid averechts heeft gewerkt en een Bretton Woods III moment heeft veroorzaakt. Het gaat uiteindelijk om de grondstoffen en energiebronnen waarover een land beschikt. Zoals het Westen (de meeste NATO-landen) de dollar hebben ingezet als een wapen, zet Rusland gas-en olie in als een wapen.

Belangrijk hierbij is om te vermelden dat het Oosten waaronder de BRICS het sanctiebeleid uiterst hypocriet vinden en niet meegaan in de sanctiehysterie. Vele landen beseffen, waaronder China, dat ze mogelijk dezelfde behandeling kunnen krijgen als Rusland. Het vertrouwen in de dollar en het eurodollarsysteem is flink beschadigd en er wordt door Rusland en China hard gewerkt aan een alternatief internationaal betalingssysteem. Het is een keerpunt in de monetaire geschiedenis waarbij het Oosten zich financieel probeert los te breken van het Westen.

Een nieuwe strijd om de edelmetaal- en goudmarkt

Goud is het oorspronkelijke solide geld van de wereld en was na de Tweede Oorlog het anker van de Bretton Woods I overeenkomst. Dit monetair anker heeft de Verenigde Staten in 1971 losgelaten. De de dollar werd officieel een fiat-valuta dat ongelimiteerd uit het niets kan worden bijgedrukt. Het huidige fiat-valutasysteem heeft globaal een enorme onbetaalbare schuldenbubbel opgeblazen. Het is mathematisch gedoemd om te falen. We zitten nu dan ook in een periode waar een Great of Big Reset op gang gebracht die het systeem mogelijk kan laten doorstarten met de SDR´s van het IMF en bepaalde CBDC-implementaties van de centrale banken. Goud zou alleen in een laatste instantie kunnen worden gebruikt als een anker, mocht het vertrouwen volledig wegblijven voor al deze synthetische en digitale constructies.

De huidige goudmarkt wordt ook door het Westen gedomineerd. De London Bullion Market Association (LBMA) en de Amerikaanse Commodity Exchange (COMEX) bepalen de prijsvorming samen met de banken via o.a. de London Gold Fix. Westerse systeembanken werken met goedkeuring van de centrale bankiers om de goudprijs te manipuleren via derivaten. Het Westen heeft in feite een monopolie over de internationale goudmarkt en prijsvorming door in feite prijsmanipulatie.

Moscow International Precious Metals Exchange

Dit maakt het voor het Oosten moeilijker om een reset uit te voeren waarbij goud direct als anker zou worden gebruikt om zodoende een geloofwaardig Oosters alternatief voor de SDR van het IMF te lanceren. Inderdaad, er is sprake van de lancering van een SDR-Bancor equivalent in de BRICS en er is sprake van de lancering van een alternatief voor de LMBA in Moskou voor in eerste instantie de Euraziatische Economische Unie. Een nieuwe standaard voor de handel in edelmetaal moet worden geïntroduceerd onder leiding van de Moscow International Precious Metals Exchange. Het zal een Euraziatische goudmarkt optuigen die in samenspraak met de Shanghai Gold Exchange een onafhankelijke goudmarkt voor het Oosten kan bewerkstelligen om het monopolie op de goudmarkt van het Westen te breken en Westerse sancties te omzeilen. Inderdaad, Rusland is ook uit de LMBA gegooid. Het Russische goud wellicht is niet meer welkom in het Westen en krijgt geen stempel van goedkeuring meer (LMBA good delivery bar), maar in het Oosten is er voldoende vraag naar goud. Het Russische goud zal onder een eigen standaard zijn plek wel krijgen. De vraag is natuurlijk of de Russische en Chinese goudmarkt voldoende tractie en vertrouwen krijgen. Echter, uiteindelijk gaat het om de volumes. Waar gaat het goud en edelmetaal naar toe? Hoeveel is er in circulatie en voorhanden op bijvoorbeeld de COMEX? Het is niet uit te sluiten dat vooral veel goud vanuit het Westen door het Oosten wordt opgekocht of verplaatst naar o.a. Singapore. Singapore, waar o.a. Bullion Star is gevestigd, is een veilige jurisdictie voor de handel en opslag van goud en ander edelmetaal.

Op weg naar een multipolaire wereld

Het is goed mogelijk dat over een aantal jaar we te maken hebben met een monetaire fragmentatie tussen het Oosten en het Westen, een multipolaire wereld met verschillende monetaire constellaties en goudmarkten. Zoltan Pozsar noemt het Bretton Woods III. De vraag is welk systeem zal gaan domineren.

Een periode van globalisatie lijkt ten einde te komen. Echter, we moeten niet vergeten dat de wereld financieel nog steeds is geglobaliseerd en verweven met de dollar en de globale schuldenlast. Een financiële implosie van het bankwezen in China of de Europese obligatiemarkt heeft vergaande gevolgen voor de hele wereld. Het is wellicht daarom dat de Federal Reserve eieren voor zijn geld kiest en de dollar versterkt door het doorvoeren van hogere stuurrentes om de interne inflatie te beperken, maar met als feitelijke doelstelling om zich los te koppelen van het eurodollarsysteem. Een systeem waarover het geen zeggenschap nog controle heeft en waar veel kan breken. Om haar macht te behouden en reputatie niet verder te beschadigen zullen de Amerikaanse centraal bankiers er niet om schromen om de Europese monetaire unie (sanctiebeleid – Duitse en Europese energiecrisis) op de offertafel te leggen. Net zoals Japan (Plaza Accord) werd geofferd om de dollar te redden. Duitsland en Japan zijn uiteindelijk vazalstaten van de Verenigde Staten.

Hebben China en Rusland de van lessen geleerd? Het lijkt er wel op. Het oosten lijkt nu de kans te grijpen en probeert zich los te breken. Het sanctiebeleid biedt een uitstekende kans om alternatieve systemen verder uit te bouwen of op te bouwen waaronder een Russische goudmarkt, de Moscow World Standard (MWS). Wanneer het systeem ontrafelt zal er uiteindelijk gekeken worden naar wie hoeveel goud heeft en hoe dit wordt getoetst. Een Euraziatische goudstandaard is in de maak als basis van een nieuw monetair systeem voor de regio en wellicht als een bouwsteen om samen met China voor alle BRICS-landen een goudmarkt en -standaard te introduceren die onafhankelijk van het Westen opereert. We zijn getuigen van de geboorte van een nieuwe multipolaire wereld, maar hoe deze precies er uit zal zien is nog geheel niet duidelijk. Het Amerikaanse imperium zal niet zonder slag en stoot haar hegemonie opgeven.

Onderzoekers van Bullion Star, een goede bullion dealer in Singapore, heeft een uitstekend artikel geschreven over alle recente ontwikkelingen en nieuws op het gebied van de introductie van de Moscow World Standard (MWS) en de Moscow International Precious Metals Exchange.

MWS destroys LMBA monopoly

Interessante Twitterdraadjes:

Gerelateerde artikelen:

Waarom en waar zal ik goud kopen?

Waarom en waar zal ik bitcoin kopen?

Bitcoin als een kredietverzuimswap

Lees verder

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 16, 2024
7,5 min

De Exodus wallet review

De Exodus wallet is makkelijk, snel en veilig te gebruiken. Lees hier onze nieuwe Exodus wallet review van 2024! Introductie tot de Exodus wallet De crypto wallet van Exodus draait alweer sinds 2015 mee en wij gebruiken de wallet met veel plezier sinds 2017. De Exodus wallet is een “non-custodial” wallet en jij beheert jouw […]

Feb 15, 2024
4 min