gresham's law Bitcoin

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Jun 29, 2022
Aanbieding: 

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed).

De Fed brandweerkorps opereert alleen in CeFi, niet in DeFi

Het DeFi-ecosysteem verkeert in een kredietcrisis. Bitcoin wordt hierbinnen (WBTC) vaak als onderpand gebruikt. Fondsen worden geliquideerd en genoodzaakt om o.a. bitcoin te verkopen om schulden af te betalen. Het geeft weer aan dat de cryptomarkt vaak te veel risico neemt of zeepbellen blaast. In 2017 was het de ICO-zeepbel. Nu anno 2022 is de DeFi-zeepbel aan het leeglopen. Het geeft weer aan waarom het zo belangrijk is om een onderscheid te maken tussen bitcoin, de cryptomarkt van alle shitcoins (Fiat-DeFi) en ook Wall Street (Fiat-CeFi).

In het huidige fiat-geldsysteem (CeFi) nemen banken en hedgefondsen risico´s met hun handelsposities met o.a. derivaatcontracten. In de wereld van CeFi staat de Federal Reserve (Fed) klaar om een belangrijke hedgefund of bank te redden (bail-outs). De Fed opereert als een brandweer. In de wereld van DeFi is er geen brandweer. Het is een vrije markt van ongereguleerde financiële innovatie en ponzi-schemes waar projecten zoals Luna Terra volledig worden afgebrand. Er is geen toezichthoudende brandweer.

Tijdens de kredietcrisis van 2008 greep de Fed in om de wereld van CeFi te redden van een zekere ondergang. Echter, kapitaalinjecties en kredietverruimingsprogramma´s lossen de systeemproblemen van CeFi niet op. Het beleid zorgt alleen voor meer schulden, verdere financiële repressie en meer instabiliteit. Jeff Booth schreef het volgende op Twitter naar aanleiding van de recente cryptocrash:

Het is goed nieuws dat de leveraged crypto-hedgefondsen worden geliquideerd voor vooral die beleggers die nog geen bitcoin hebben gekocht. Bitcoin´s fundamentals zijn ongewijzigd. Het is het broodnodige decentrale solide geldsysteem in opbouw voor het veilig stellen onze financiële toekomst op basis van soevereiniteit. Het is een alternatief antwoord op centraal bankieren en een Great Reset van het systeem waarbij CBDC´s zullen worden in gezet om in feite de mensheid in een neo-feodaal financieel systeem vast te zetten.

Deflationary shocks are the handmaidens of hyperinflation

Niet alleen de cryptomarkt is in rep-en-roer. De traditionele financiële markten kraken onder het nieuwe QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed probeert inflatie te dempen door het verhogen van de rente. Dit in een omgeving van stagflatie en een aankomende globale recessie. Dit beleid zal iets breken in het systeem. De repomarkt geeft het al aan. De stijgende rentecurves op de Amerikaanse staatsobligaties zijn ook uiterst problematisch . Deflationaire schokken door kwantitatieve verkrapping (QT) met hogere rentes en daarbij een te sterk wordende dollar zijn funest voor de globale obligatiemarkten.

Het huidige fiat-schuldensysteem werkt als een ponzi-scheme, waarbij kredietschepping exponentieel moet blijven groeien om niet in elkaar te storten. Het is een kwestie van tijd dat de Fed het QT-beleid weer moet omzetten naar een QE-beleid. Zo niet, dan zal alle schijn van controle over het systeem verdwijnen en de obligatiemarkten en daarmee de effectenmarkt volledig instorten. Een georganiseerde Great Reset wordt dan een chaotische globale financiële crisis 2.0. Het hele systeem zal vastlopen. Vergeet niet, de financiële crisis van 2008 is nog niet opgelost, de schulden zijn alleen exponentieel toegenomen om het systeem in stand te houden.

Het gehele systeem kraakt nu weer in haar voegen. De Italiaanse obligatiemarkt verkeert in de problemen en de ECB zal moeten ingrijpen. De Japanse Centrale Bank lijkt de controle kwijt te raken en offert de waarde van de Yen voor het in stand houden van de Japanse obligatiemarkt. Het wijst de weg waar alles uiteindelijk naar toe leidt: het einde van het fiat-Ponzi systeem en de noodzakelijke opt out met Bitcoin. Bekijk de onderstaande video met de voormalige bond trader Greg Foss over het onderwerp: Opt Out of the Fiat Ponzi with Bitcoin.

Een andere goed gesprek met Jason Burack, kun je hier in de video hieronder zien.

Verder willen we onze lezers wijzen over een gesprek met Caitlin over de recente ineenstorting van de crypto-schuldenconstructies:

Ten slotte, iedereen vraagt nu naar hoe Michael Saylor zich eigenlijk voelt. Hieronder kun je hem uitgebreid aan het woord zien met zijn visie over de huidige macro-economie en de recente bitcoin koers crash:

Gerelateerde onderwerpen:

Waarom zou ik bitcoin kopen?

Bond market verkeert in chaos

Bitcoin versus goud

The London Gold Fix

The Powell Pivot

Lees verder

De DePIN hype lijkt niet af te nemen. Maar wat is DePIN eigenlijk?

Niet alleen de koersen van Bitcoin en crypto nemen toe, ook de adoptie krijgt meer tractie. DePIN is een belangrijke schakel in deze adoptie, maar wat is DePIN? Wat is de DePIN narrative precies? De laatste tijd kan het je niet ontgaan zijn: de opkomst van de populaire DePIN narrative. Zoals we eerder schreven komen […]

Mar 18, 2024
3 min

Patient Capital Management voegt bitcoin toe in haar Opportunity Trust Fund

Patient Capital Management is een onafhankelijke beleggingsadviseur gevestigd in Baltimore onder leiding van Samantha McLemore. Samantha McLemore heeft meer dan twee decennia met de legendarische investeerder Bill Millers samengewerkt en richtte Patient Capital in 2020 op om met een lange termijn visie. Patient Capital´s beleggingsfilosofie De kern van Patient Capital’s beleggingsfilosofie is gebaseerd op de […]

Mar 12, 2024
1 min

Federal Reserve stopt met BTFP, is er een nieuwe bankencrisis op komst?

Vandaag 11 maart zal de Federal Reserve (Fed) het noodkredietprogramma, de ‘Bank Term Funding Program’ (BTFP), stoppen. Dit zou geen verrassing moeten zijn, ware het niet dat de bankensector er vandaag de dag veel slechter voorstaat dan een jaar geleden toen de BTFP werd gelanceerd. Je zou je kunnen afvragen of de Fed niet bewust […]

Mar 11, 2024
5 min