Peter Thiel’s lijst met vijanden van Bitcoin

Apr 8, 2022
Aanbieding: 

Peter Thiel, samen met Elon Musk, oprichter van Paypal en eerste investeerder in Facebook sprak op Bitcoin 2022 in Miami. Als libertariër staat hij aan de kant van Trump. Hij verliet Facebook … ehhh Meta …. zelfs om zich in te zetten voor de Republikeinen. Verder zet hij zich net als Dorsey, Musk en Saylor in voor Bitcoin. Zijn speech was groots en must see!

De video die ook onderaan dit bericht staat begint met een oude opname van een piepjonge Peter Thiel die de toekomst van digitaal bankieren vrij aardig voorspelt. Must see!

Vervolgens loopt Thiel tamelijk rustig langs de bekende aspecten van Bitcoin en crypto en toont hij op een serieuze en een ludieke manier de verschillen tussen Ethereum en Bitcoin weer. Vreemd genoeg, is hij bullish over Ethereum als slim betaalmiddel, maar gaat geheel voorbij aan de adoptie van het Lightning netwerk en de vele Lightning apps waardoor bitcoin als een superieure valuta kan worden gebruikt.

Verder is hij toch een Bitcoin maximalist die nog eens benadrukt hoe waanzinnig belangrijk het is dat Bitcoin geen bedrijf is, geen start-up, geen CEO, geen security niemand weet wie Satoshi is. Mmmm heeft hij zelf niet door dat hij daarmee een scepticus is over Ethereum? Nu ja hij zal er wel stevig in zitten met een mooie stake.

Aan het einde zit het vuurwerk. Thiel geeft een lijst met vijanden van Bitcoin. Je ziet de namen niet op de slides maar het zijn natuurlijk Warren Buffet, Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase en Larry Fink, CEO van Blackrock. Hij ziet deze drie en hun quotes als archetypes van hele hordes nocoiners. Fink en de zijnen gebruiken hun hosannah over blockchain om hun haat voor Bitcoin te verbloemen.

“De grootste vijand van Bitcoin is ESG”, zegt Thiel. Het zijn de Environmental, Social, and Governance (ESG) Criteria van de VN. Thiel windt er geen doekjes om: “Elk keer als je ESG hoort moet je denken CCP”. Hij legt uit dat als bedrijven naar de beurs gaan dat bureaucratisering dan op de loer ligt met alle compliance aan regulering. Nog eens benadruk hij hoe mooi Bitcoin hiermee breekt. Geen bedrijf. Geen overheid. Geen bureaucratie.

Afsluitend zegt de ouder wordende Thiel dat hij BTC versus ESG ziet als een opstand van de jeugd tegen de gerontocratie. Nu is dat dat een segment van een niet leeftijdsgebonden jeugd, want zeer veel jeugd is volledig gehersenspoeld met de ESG nonsens terwijl genoeg oudere jongeren fanatieke Bitcoiners zijn.

Link naar Youtube video: https://youtu.be/ko6K82pXcPA

Thiel roept op de revolutie van jong tegen oud te voltooien. Luister zelf!

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Grootste bank in Brazilië Itaú Unibanco lanceert Bitcoin trading dienst

De grootste bank in het grootste land van Zuid-Amerika lanceerde maandag haar Bitcoin trading dienst! Ook bieden ze Ethereum trading aan en mogelijk volgen meer crypto Grote groep Brazilianen krijgt toegang tot Bitcoin trading Brazilië staat om een hoop mooie dingen bekend, waaronder het feit dat ze de allergrootste economie van Zuid-Amerika zijn. Bitcoin trading […]

Dec 6, 2023
2,5 min

OCEAN pool voor de verdere decentralisering van Bitcoin

Jack Dorsey bouwt verder aan decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. Bitcoiner Jack Dorsey haalde $6 miljoen op tijdens een seed investeringsronde voor Ocean pool. Met de investering zal er verder gewerkt worden aan decentralisering van Bitcoin mining door de uitbouw van OCEAN pool. Wat is OCEAN pool? OCEAN pool moet zorgen voor decentralisering van […]

Dec 1, 2023
3 min

Crypto exchanges in de problemen. De druk van toezichthouder neemt verder toe.

De problemen van crypto exchanges met toezichthouders is een belangrijk thema om te volgen. Steeds meer crypto exchanges komen onder druk van wetgevers en toezichthouders te staan. De eis naar transparantie en compliance wordt steeds steviger. Wat staat crypto exchanges te wachten? Laten we dit eens verder bespreken: Einde van het wilde westen tijdperk voor […]

Nov 26, 2023
5 min