Blackrock stapt in de bitcoin en cryptomarkt

Jan 8, 2023
Aanbieding: 

Stap voor stap wordt bitcoin opgenomen als een nieuwe beleggingsklasse of gereguleerd als een valuta. Het is de laatste dagen onder meer duidelijk geworden dat Rusland Bitcoin en de cryptomarkt gaat reguleren als een valuta. Blackrock neemt nu ook bitcoin serieus. Hier volgen een aantal ontwikkelingen over de adoptie van bitcoin door Blackrock. Vermogensbeheerder BlackRock beheert zo’n $7 biljoen aan vermogen en behoort met de Federal Reserve als een van de machtigste financiële bolwerken in de wereld.

Blackrock opent een crypto trading dienstverlening

Op 9 februari 2022, is het bekend geworden dat de grootste vermogensbeheerder op deze aardkloot, BlackRock, een cryptocurrency trading dienst zal gaan aanbieden aan haar klanten. De afwikkeling zal geschieden via het Aladdin-beleggingsplatform en netwerk. Aladdin staat voor “Asset, Liability, Debt & Derivative Investment Network. In een latere phase kunnen ook beleggers bitcoin en andere crypto assets als onderpand gebruiken voor het verkrijgen van krediet.

BlackRock opereert vanuit New York en beheerd 10 biljoen dollar in vermogen. Deze machtige financiële instelling bedient vooral de institutionele beleggers, denk aan pensioenfondsen, staatsfondsen en andere financiële instellingen. Verwacht BlackRock dat deze instellingen de cryptomarkt gaan betreden en dan vooral bitcoin gaan accumuleren (Bitcoin First)?

BlackRock timmert al aardig aan de weg

BlockRock is zelf al indirect begonnen met het investeren in bitcoin door het opkopen van aandelen van bitcoin miners. Inderdaad, via verschillende fondsen heeft BlackRock $383 miljoen aan aandelen opgekocht van Marathon Digital Holdings (6,71%) en Riot Blockchain (6,61%). De BlackRock bedrijfsleiders nemen Bitcoin serieus.

Larry Fink, de CEO, heeft zich in 2020 al zeer positief uitgelaten over de toekomst van bitcoin. Voor meer info: Larry Fink over Bitcoin. Het zelfde geldt voor Rick Rieder, de CIO van BlackRock. Voor meer info: Rick Rieder over Bitcoin.

BlackRock heeft nog geen commentaar geleverd of meer details versterkt over wanneer deze dienstverlening van start gaat. Echter, sinds de zomer is er een Aladdin blockchain strategy lead werkzaam. Vele Wall Street banken zijn aan de slag. Het is een kwestie dat BlackRock volop meedoet en dat institutionele beleggers bitcoin kunnen verhandelen bij BlackRock.

Koop Bitcoin voordat BlackRock begint!

+ Maak gebruik van Bitvavo, de beste broker en exchange van Nederland (Cash Cow Award 2022)
+ inbraakverzekering op de bitcoin-tegoeden!
+ automatische passief rente verdienen op bitcoin!
+ super gemakkelijk! Handel nu tot €1000 zonder kosten, daarna voor zeer lage 0,25 % (max.) commissie.

Bron: Coindesk

CEO BlackRock over Bitcoin als wereldwijde asset!

Larry Fink is de CEO van werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock. Hetgeen wat Larry Fink te zeggen heeft over Bitcoin is zeer interessant om te rapporteren; vooral als dat gebeurt in het bijzijn van Mark Carney.

Bovendien, Larry Fink heeft zich tijdens een recent gesprek met Mark Carney positief uitgelaten over de potentie van Bitcoin. Hij dit zijn uitspraken tijdens een online vergadering van de Council on Foreign Relations.

Mark Carney Bitcoin

Mark Carney is de voormalige gouverneur van de Bank of Engeland, hij ziet de dominante positie van de dollar in het wereldwijde monetaire en financiële systeem als een enorm probleem. Hij gaf in 2019 tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centraal bankiers in Jackson Hole een lange toespraak. Hij legt hier uit over wat de tekortkomingen zijn van het huidige financiële systeem en waarom de afhankelijkheid van de dollar schadelijk is voor de economische stabiliteit. De dollar zou eigenlijk moeten worden vervangen door mogelijkerwijze een globale virtuele munt die boven alle andere munten staat. Larry Fink is zeker wel bekend met deze opmerkelijke toespraak.

Het is wellicht niet vreemd dat Bitcoin nu ter sprake wordt gebracht door Larry Fink. Het is immers een virtuele munt. Hij gaf aan dat Bitcoin zeer populair is geworden, als een wereldwijde asset kan groeien en zelfs als een alternatief voor de Amerikaanse Dollar in het buitenland kan dienen. De huidige koers volatiliteit van Bitcoin niet vreemd aangezien het nog gaat om een relatief kleine onvolwassen kapitaalmarkt. De Bitcoin markt is zo’n 350 miljard waard, terwijl die van goud zo’n 9 biljoen waard is. Hieronder kun je de heren aan het woord zien:

BlackRock CIO Rick Rieder over Bitcoin

Een van de kopstukken van BlackRock, Rick Rieder, was deze morgen 20 november 2020 te zien op CNBC en gaf zijn visie over Bitcoin.

Rick gaf aan dat Bitcoin hier om te blijven is en waarschijnlijk de rol van goud gaat overnemen als een veilige haven. Bitcoin werkt in dit huidige informatietijdperk beter dan goud en hij voorziet dat de jongere generaties bitcoin boven goud zullen verkiezen. BlackRock behoort tot de grootste en meest invloedrijke vermogensbeheerder ter wereld.

Deze uitspraak is weer een teken aan de wand dat Wall Street en de institutionele beleggers nu bitcoin gaan adopteren als een nieuwe officiële beleggingsklasse. De Bitcoin markt anno 2020 is geheel anders geworden dan die van een aantal jaren terug. Nu is het slimme geld begonnen met het beleggen in bitcoin.

Bronnen: CNBCTwitter

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min