Peter Thiel’s lijst met vijanden van Bitcoin

Apr 8, 2022
Aanbieding: 

Peter Thiel, samen met Elon Musk, oprichter van Paypal en eerste investeerder in Facebook sprak op Bitcoin 2022 in Miami. Als libertariër staat hij aan de kant van Trump. Hij verliet Facebook … ehhh Meta …. zelfs om zich in te zetten voor de Republikeinen. Verder zet hij zich net als Dorsey, Musk en Saylor in voor Bitcoin. Zijn speech was groots en must see!

De video die ook onderaan dit bericht staat begint met een oude opname van een piepjonge Peter Thiel die de toekomst van digitaal bankieren vrij aardig voorspelt. Must see!

Vervolgens loopt Thiel tamelijk rustig langs de bekende aspecten van Bitcoin en crypto en toont hij op een serieuze en een ludieke manier de verschillen tussen Ethereum en Bitcoin weer. Vreemd genoeg, is hij bullish over Ethereum als slim betaalmiddel, maar gaat geheel voorbij aan de adoptie van het Lightning netwerk en de vele Lightning apps waardoor bitcoin als een superieure valuta kan worden gebruikt.

Verder is hij toch een Bitcoin maximalist die nog eens benadrukt hoe waanzinnig belangrijk het is dat Bitcoin geen bedrijf is, geen start-up, geen CEO, geen security niemand weet wie Satoshi is. Mmmm heeft hij zelf niet door dat hij daarmee een scepticus is over Ethereum? Nu ja hij zal er wel stevig in zitten met een mooie stake.

Aan het einde zit het vuurwerk. Thiel geeft een lijst met vijanden van Bitcoin. Je ziet de namen niet op de slides maar het zijn natuurlijk Warren Buffet, Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase en Larry Fink, CEO van Blackrock. Hij ziet deze drie en hun quotes als archetypes van hele hordes nocoiners. Fink en de zijnen gebruiken hun hosannah over blockchain om hun haat voor Bitcoin te verbloemen.

“De grootste vijand van Bitcoin is ESG”, zegt Thiel. Het zijn de Environmental, Social, and Governance (ESG) Criteria van de VN. Thiel windt er geen doekjes om: “Elk keer als je ESG hoort moet je denken CCP”. Hij legt uit dat als bedrijven naar de beurs gaan dat bureaucratisering dan op de loer ligt met alle compliance aan regulering. Nog eens benadruk hij hoe mooi Bitcoin hiermee breekt. Geen bedrijf. Geen overheid. Geen bureaucratie.

Afsluitend zegt de ouder wordende Thiel dat hij BTC versus ESG ziet als een opstand van de jeugd tegen de gerontocratie. Nu is dat dat een segment van een niet leeftijdsgebonden jeugd, want zeer veel jeugd is volledig gehersenspoeld met de ESG nonsens terwijl genoeg oudere jongeren fanatieke Bitcoiners zijn.

Link naar Youtube video: https://youtu.be/ko6K82pXcPA

Thiel roept op de revolutie van jong tegen oud te voltooien. Luister zelf!

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan. Deutsche Bank.. je hebt de naam vast weleens voorbij zien komen. Deutsche Bank is een van de grootste financiële instellingen ter wereld met bijna 70.000 werknemers en bestaat al sinds 1870. Het hoofdkantoor zit in Frankfurt en de bank beheert maar liefst €860,- miljard aan activa! […]

Sep 15, 2023
2,5 min