xdai ethereum

Compound Finance

Aug 31, 2020
Aanbieding: 

Dit artikel is een introductie tot het Compound Finance platform en biedt een overzicht over wat het doet en de inherente risico’s bij het gebruik van deze decentrale dienstverlening.

compound

Net zoals de meeste projecten in de gedecentraliseerde financiën (‘Decentralized Finance’ of ‘DeFi’) is Compound een systeem met openbaar toegankelijke slimme contracten, gebouwd op de technologie van Ethereum. Compound Finance maakt het mogelijk voor mensen en bedrijven om leningen af te sluiten, terwijl kredietverstrekkers leningen kunnen uitgeven, door hun cryptomiddelen vast te zetten in het protocol. De rente die betaald en ontvangen wordt door kredietnemers en -verstrekkers worden bepaald door de vraag en het aanbod van iedere cryptovaluta. Het rentepercentage wordt gegenereerd bij iedere gedolven blok en leningen kunnen op ieder moment worden terugbetaald of opgenomen. Hieronder kun je Youtuber Box Mining aan het woord zien over de Compound DeFi-platform:

De Compound Finance API kan gemakkelijk worden gebruikt door ontwikkelaars om Compound te integreren in bijvoorbeeld crypto wallets. Hierdoor kan Compound Finance exponentieel groeien. Hieronder in de video kun je zien hoe je Compound Finance in combinatie met de Exodus kan gebruiken:

Wie heeft Compound uitgevonden?

Compound

Robert Leshner, een voormalig econoom, is de oprichter en CEO van Compound. Inmiddels is Compound uitgegroeid tot een bedrijf van 12 man sterk. Het project haalde $25 miljoen op in een eerste investeringsronde, en ontving een verdere $1 miljoen in USDC uit een speciaal fonds van Coinbase. Verder heeft Compound samenwerkingen opgebouwd met gerenommeerde crypto-bewaardiensten zoals Bitgo. Hieronder kun je Robert zelf aan het woord zien over Compound (COMP):

Wat is er speciaal aan Compound?

In eerste oogopslag komt Compound sterk overeen met andere gedecentraliseerde kredietprotocollen, aangezien het cryptomiddelen als zekerheid gebruikt om meer cryptomiddelen te lenen. Het verschil is dat bij Compound de in hun systeem vastgezette middelen worden omgezet in tokens. Deze zogeheten cTokens zijn simpelweg ERC20-tokens, die de gestorte middelen van de gebruiker vertegenwoordigen. In deze vorm zijn ze vrij verhandelbaar en bruikbaar in andere gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Hoe krijg ik cTokens?

Iedereen kan cTokens aanmaken met behulp van een Ethereum-wallet, zoals MetaMask, Coinbase Wallet of Huobi Wallet, samen met een van de cryptovaluta’s die het Compound-systeem op dit moment accepteert. In 2020 kunnen gebruikers van Compound BAT, DAI, ETH, REP, USDC, WBTC en ZRX lenen of uitlenen.

Compound Finance – de risico’s

Compound is een Ethereum-project waarop kredietverstrekkers en kredietnemers elkaar kunnen vinden. Het is een dienst in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi), dat beoogt om het systeem van lenen en sparen te innoveren, op basis van de Ethereum-infrastructuur. Dit betekent verder wel dat Compound de risico’s met zich meebrengt van het Ethereum ontwikkelingsplatform.

  • De ERC20-tokens en de slimme contracten kunnen kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden benut. Hiermee kunnen potentieel de betreffende tokens in een contract worden gestolen. Ethereum 1.0 is verder niet schaalbaar genoeg om de DeFi-sector afdoende te ondersteunen. Hopelijk zal Ethereum 2.0 met voortgang worden ontwikkeld en zo snel mogelijk worden gelanceerd.
  • Compound biedt iedereen bug bounties aan die een kwetsbaarheid ontdekt. Verder neemt het team van Compound veiligheid wel serieus en kun je de audits op de security page van Compound bekijken. Doe onderzoek naar de token en smart contract die je gebruikt.
  • Ten slotte, Compound wordt binnen de praktijk van Yield farming veel gebruikt. Daar moet je ook goed mee oppassen.

Wat is de Compound COMP token?

Compound (COMP) is een ERC-20 token dat wordt gebruikt binnen de gemeenschap over het te voeren beleid. Het is een governance token waarmee COMP token-houders en gedelegeerden kunnen debatteren, voorstellen doen en stemmen over veranderingen in het protocol.

Waar kan ik COMP kopen? 

Wil je COMP kopen van Compound. Realiseer je de risico’s. Het is een risicovolle belegging. Investeer alleen in geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin voordat je gaat speculeren in andere projecten. Je kunt het beste proberen de COMP te verdienen door gebruik te maken van het platform. Daarmee zijn natuurlijk ook risico’s mee verbonden. In ieder geval, er zijn verschillende makelaars in Nederland die COMP aanbieden. Compound (COMP) kopen met iDEAL kun je eenvoudig doen bij:

De belangrijkste internationale handelsbeurs voor Compound (COMP) is Binance. Voor meer informatie:

  • Waarom en waar zou ik COMP kopen?

Conclusie over Compound

compound (comp) kopen

Compound is een zeer interessant DeFi-project. Niettemin, ondanks het enorme succes van het Compound Finance platform zijn er risico’s verbonden met het gebruik van slimme contracten en respectieve ERC20 tokens. Het is een DeFi-experiment die ons veel zal leren en daadwerkelijk een nieuwe weg baant in het verwezenlijken van innovatieve decentrale kredietmarktplaatsen zonder banken! Er zullen meerdere verbeterde iteraties van Compound worden ontwikkeld op andere, nieuwe generatie blockchain ontwikkelingsplatforms zoals Polkadot. Voor meer informatie: bezoek Compound!

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Wat doet de NPEX-effectenbeurs precies?

NPEX is dé effectenbeurs in Nederland waar beleggers aandelen én obligaties kunnen kopen en/of verhandelen van Nederlandse MKB-ondernemingen. Het kan worden beschouwd als de beste Nederlandse Digital Asset Exchange voor het MKB. NPEX is de afkorting van Nederlandsche Participatie Exchange. Het is een beleggingsonderneming met een MTF-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Een MTF-vergunning wil zeggen […]

Dec 2, 2020
2 min

Niall Ferguson over Bitcoin

Niall Ferguson is een bekende Britse historicus. Hij heeft zich gespecialiseerd in financiële geschiedenis en zijn werk staat zeer hoog aangeschreven. Niall Ferguson is sinds 2004 hoogleraar aan Harvard en sinds 2011 ook hoogleraar aan de London School of Economics. Hij heeft onder meer boeken geschreven over beruchte bankiers zoals de familie Rothschild en de […]

Nov 30, 2020
3 min

Stan Druckenmiller over Bitcoin

Een belangrijke trend in 2020 voor Bitcoin, is dat miljardairs binnen de beleggerswereld zich niet meer schamen om zich positief uit te laten over Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse. Steeds meer oude titanen en dinosauriërs uit de beleggerswereld hebben hun standpunt over Bitcoin gewijzigd. Dit is een teken van sterkte en een duidelijk teken dat […]

Nov 10, 2020
2,5 min