xdai ethereum

Compound Finance en COMP

Feb 13, 2021
Aanbieding: 

Dit artikel is een introductie tot het Compound Finance platform en biedt een overzicht over wat het doet en de inherente risico’s bij het gebruik van deze decentrale dienstverlening. Het gaat om de ontwikkeling van een decentraal kredietprotocol. Dit is inherent risicovol. Investeer alleen alleen met geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Wil je COMP-tokens van het Compound Finance platform kopen als een belegging? Dit kun je het beste doen op de Nederlandse Bitvavo – handelsbeurs.

Een introductie tot Compound Finance

compound

Net zoals de meeste projecten in de gedecentraliseerde financiën (‘Decentralized Finance’ of ‘DeFi’) is Compound een systeem met openbaar toegankelijke slimme contracten, gebouwd op de technologie van Ethereum. Compound Finance maakt het mogelijk voor mensen en bedrijven om leningen af te sluiten, terwijl kredietverstrekkers leningen kunnen uitgeven, door hun cryptomiddelen vast te zetten in het protocol. De rente die betaald en ontvangen wordt door kredietnemers en -verstrekkers worden bepaald door de vraag en het aanbod van iedere cryptovaluta. Het rentepercentage wordt gegenereerd bij iedere gedolven blok en leningen kunnen op ieder moment worden terugbetaald of opgenomen. Hieronder kun je Youtuber Box Mining aan het woord zien over de Compound DeFi-platform:

Wie heeft Compound uitgevonden?

Compound

Robert Leshner, een voormalig econoom, is de oprichter en CEO van Compound. Inmiddels is Compound uitgegroeid tot een bedrijf van 12 man sterk. Het project haalde $25 miljoen op in een eerste investeringsronde, en ontving een verdere $1 miljoen in USDC uit een speciaal fonds van Coinbase. Verder heeft Compound samenwerkingen opgebouwd met gerenommeerde crypto-bewaardiensten zoals Bitgo. Hieronder kun je Robert zelf aan het woord zien over Compound (COMP):

Bitvavo Exchange Amsterdam

– Investeer veilig en vertrouwd in de COMP tokens
– Koop nu voor 1000 euro zonder handelscommissie COMP!
– Verzekerde opslag van de Compound (COMP) tokens!

Wat is er speciaal aan Compound?

In eerste oogopslag komt Compound sterk overeen met andere gedecentraliseerde kredietprotocollen, aangezien het cryptomiddelen als zekerheid gebruikt om meer cryptomiddelen te lenen. Het verschil is dat bij Compound de in hun systeem vastgezette middelen worden omgezet in tokens. Deze zogeheten cTokens zijn simpelweg ERC20-tokens, die de gestorte middelen van de gebruiker vertegenwoordigen. In deze vorm zijn ze vrij verhandelbaar en bruikbaar in andere gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Hoe krijg ik cTokens?

Iedereen kan cTokens aanmaken met behulp van een Ethereum-wallet, zoals MetaMask, Coinbase Wallet of Huobi Wallet, samen met een van de cryptovaluta’s die het Compound-systeem op dit moment accepteert. In 2020 kunnen gebruikers van Compound BAT, DAI, ETH, REP, USDC, WBTC en ZRX lenen of uitlenen.

Compound Finance – de risico’s

Compound is een Ethereum-project waarop kredietverstrekkers en kredietnemers elkaar kunnen vinden. Het is een dienst in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi), dat beoogt om het systeem van lenen en sparen te innoveren, op basis van de Ethereum-infrastructuur. Dit betekent verder wel dat Compound de risico’s met zich meebrengt van het Ethereum ontwikkelingsplatform.

  • De ERC20-tokens en de slimme contracten kunnen kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden benut. Hiermee kunnen potentieel de betreffende tokens in een contract worden gestolen. Ethereum 1.0 is verder niet schaalbaar genoeg om de DeFi-sector afdoende te ondersteunen. Hopelijk zal Ethereum 2.0 met voortgang worden ontwikkeld en zo snel mogelijk worden gelanceerd.
  • Compound biedt iedereen bug bounties aan die een kwetsbaarheid ontdekt. Verder neemt het team van Compound veiligheid wel serieus en kun je de audits op de security page van Compound bekijken. Doe onderzoek naar de token en smart contract die je gebruikt.
  • Ten slotte, Compound wordt binnen de praktijk van Yield farming veel gebruikt. Daar moet je ook goed mee oppassen.

Wat is de Compound COMP token?

Compound (COMP) is een ERC-20 token dat wordt gebruikt binnen de gemeenschap over het te voeren beleid. Het is een governance token waarmee COMP token-houders en gedelegeerden kunnen debatteren, voorstellen doen en stemmen over veranderingen in het protocol.

Waar kan ik COMP kopen? 

Wil je COMP kopen van Compound. Realiseer je de risico’s. Het is een risicovolle belegging. Investeer alleen in geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin voordat je gaat speculeren in andere projecten. Je kunt het beste proberen de COMP te verdienen door gebruik te maken van het platform. Daarmee zijn natuurlijk ook risico’s mee verbonden. In ieder geval, er zijn verschillende makelaars in Nederland die COMP aanbieden. Compound (COMP) kopen met iDEAL kun je eenvoudig doen bij:

  1. Bitvavo – handelsbeurs
  2. Coinmerce – makelaar
  3. Bitcoin Meester – makelaar

De belangrijkste internationale handelsbeurs voor Compound (COMP) is Binance. Voor meer informatie:

  • Waarom en waar zou ik COMP kopen?

Hoe kan ik Compound gemakkelijk gebruiken en inzetten?

De Compound Finance API kan gemakkelijk worden gebruikt door ontwikkelaars om Compound te integreren in bijvoorbeeld crypto wallets. Hierdoor kan Compound Finance exponentieel groeien. Hieronder in de video kun je zien hoe je Compound Finance in combinatie met de Exodus wallet kan gebruiken:

Conclusie over Compound

compound (comp) kopen

Compound is een zeer interessant DeFi-project. Niettemin, ondanks het enorme succes van het Compound Finance platform zijn er risico’s verbonden met het gebruik van slimme contracten en respectieve ERC20 tokens. Het is een DeFi-experiment die ons veel zal leren en daadwerkelijk een nieuwe weg baant in het verwezenlijken van innovatieve decentrale kredietmarktplaatsen zonder banken! Er zullen meerdere verbeterde iteraties van Compound worden ontwikkeld op andere, nieuwe generatie blockchain ontwikkelingsplatforms zoals Polkadot. Voor meer informatie: bezoek Compound! De COMP tokens kopen van het Compound platform als een investering kun je het beste veilig en goedkoop doen bij Bitvavo in Amsterdam. Compound Finance als een platform kan gemakkelijk worden gebruikt met behulp van de Exodus wallet.

Bitvavo Amsterdam

– Koop nu voor 1000 euro zonder handelscommissie COMP!
– Verzekerde opslag van de Compound (COMP) tokens!

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min