uni token uniswap

Compound Finance

Aug 31, 2020
Aanbieding: 

Dit artikel is een introductie tot het Compound Finance platform en biedt een overzicht over wat het doet en de inherente risico’s bij het gebruik van deze decentrale dienstverlening.

compound

Net zoals de meeste projecten in de gedecentraliseerde financiën (‘Decentralized Finance’ of ‘DeFi’) is Compound een systeem met openbaar toegankelijke slimme contracten, gebouwd op de technologie van Ethereum. Compound Finance maakt het mogelijk voor mensen en bedrijven om leningen af te sluiten, terwijl kredietverstrekkers leningen kunnen uitgeven, door hun cryptomiddelen vast te zetten in het protocol. De rente die betaald en ontvangen wordt door kredietnemers en -verstrekkers worden bepaald door de vraag en het aanbod van iedere cryptovaluta. Het rentepercentage wordt gegenereerd bij iedere gedolven blok en leningen kunnen op ieder moment worden terugbetaald of opgenomen. Hieronder kun je Youtuber Box Mining aan het woord zien over de Compound DeFi-platform:

De Compound Finance API kan gemakkelijk worden gebruikt door ontwikkelaars om Compound te integreren in bijvoorbeeld crypto wallets. Hierdoor kan Compound Finance exponentieel groeien. Hieronder in de video kun je zien hoe je Compound Finance in combinatie met de Exodus kan gebruiken:

Wie heeft Compound uitgevonden?

Compound

Robert Leshner, een voormalig econoom, is de oprichter en CEO van Compound. Inmiddels is Compound uitgegroeid tot een bedrijf van 12 man sterk. Het project haalde $25 miljoen op in een eerste investeringsronde, en ontving een verdere $1 miljoen in USDC uit een speciaal fonds van Coinbase. Verder heeft Compound samenwerkingen opgebouwd met gerenommeerde crypto-bewaardiensten zoals Bitgo. Hieronder kun je Robert zelf aan het woord zien over Compound (COMP):

Wat is er speciaal aan Compound?

In eerste oogopslag komt Compound sterk overeen met andere gedecentraliseerde kredietprotocollen, aangezien het cryptomiddelen als zekerheid gebruikt om meer cryptomiddelen te lenen. Het verschil is dat bij Compound de in hun systeem vastgezette middelen worden omgezet in tokens. Deze zogeheten cTokens zijn simpelweg ERC20-tokens, die de gestorte middelen van de gebruiker vertegenwoordigen. In deze vorm zijn ze vrij verhandelbaar en bruikbaar in andere gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Hoe krijg ik cTokens?

Iedereen kan cTokens aanmaken met behulp van een Ethereum-wallet, zoals MetaMask, Coinbase Wallet of Huobi Wallet, samen met een van de cryptovaluta’s die het Compound-systeem op dit moment accepteert. In 2020 kunnen gebruikers van Compound BAT, DAI, ETH, REP, USDC, WBTC en ZRX lenen of uitlenen.

Compound Finance – de risico’s

Compound is een Ethereum-project waarop kredietverstrekkers en kredietnemers elkaar kunnen vinden. Het is een dienst in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi), dat beoogt om het systeem van lenen en sparen te innoveren, op basis van de Ethereum-infrastructuur. Dit betekent verder wel dat Compound de risico’s met zich meebrengt van het Ethereum ontwikkelingsplatform.

  • De ERC20-tokens en de slimme contracten kunnen kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden benut. Hiermee kunnen potentieel de betreffende tokens in een contract worden gestolen. Ethereum 1.0 is verder niet schaalbaar genoeg om de DeFi-sector afdoende te ondersteunen. Hopelijk zal Ethereum 2.0 met voortgang worden ontwikkeld en zo snel mogelijk worden gelanceerd.
  • Compound biedt iedereen bug bounties aan die een kwetsbaarheid ontdekt. Verder neemt het team van Compound veiligheid wel serieus en kun je de audits op de security page van Compound bekijken. Doe onderzoek naar de token en smart contract die je gebruikt.
  • Ten slotte, Compound wordt binnen de praktijk van Yield farming veel gebruikt. Daar moet je ook goed mee oppassen.

Wat is de Compound COMP token?

Compound (COMP) is een ERC-20 token dat wordt gebruikt binnen de gemeenschap over het te voeren beleid. Het is een governance token waarmee COMP token-houders en gedelegeerden kunnen debatteren, voorstellen doen en stemmen over veranderingen in het protocol.

Waar kan ik COMP kopen? 

Wil je COMP kopen van Compound. Realiseer je de risico’s. Het is een risicovolle belegging. Investeer alleen in geld dat je kunt veroorloven om te verliezen. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin voordat je gaat speculeren in andere projecten. Je kunt het beste proberen de COMP te verdienen door gebruik te maken van het platform. Daarmee zijn natuurlijk ook risico’s mee verbonden. In ieder geval, er zijn verschillende makelaars in Nederland die COMP aanbieden. Compound (COMP) kopen met iDEAL kun je eenvoudig doen bij:

De belangrijkste internationale handelsbeurs voor Compound (COMP) is Binance. Voor meer informatie:

  • Waarom en waar zou ik COMP kopen?

Conclusie over Compound

compound (comp) kopen

Compound is een zeer interessant DeFi-project. Niettemin, ondanks het enorme succes van het Compound Finance platform zijn er risico’s verbonden met het gebruik van slimme contracten en respectieve ERC20 tokens. Het is een DeFi-experiment die ons veel zal leren en daadwerkelijk een nieuwe weg baant in het verwezenlijken van innovatieve decentrale kredietmarktplaatsen zonder banken! Er zullen meerdere verbeterde iteraties van Compound worden ontwikkeld op andere, nieuwe generatie blockchain ontwikkelingsplatforms zoals Polkadot. Voor meer informatie: bezoek Compound!

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min

Michael Saylor over Bitcoin

Michael Saylor is de oprichter en directeur van het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Hij is eindverantwoordelijk voor de recente beslissing om bijna alle dollarreserves in de schatkist om te wisselen voor bitcoin. In totaal heeft MicroStrategy $410 miljoen omgezet in 38,250 BTC als een strategische reservevaluta en […]

Sep 22, 2020
5 min

Wat is Nexus Mutual (NXM)?

Wat is Nexus Mutual (NXM) en wat kan je ermee? De afgelopen tijd hebben we al een aantal spelers in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) onder de loep genomen, zoals Bancor Finance, Flamingo Finance en Balancer Finance. Vandaag kijken we naar Nexus Mutual, een soort softwarekraakverzekering die gebruikers beschermt bij het afsluiten en gebruik […]

Sep 15, 2020
3 min