bitcoin kopen ideal

Is een Vanguard bitcoin ETF in de maak?

May 15, 2024
Aanbieding: 

Is een Vanguard bitcoin eft op komst? Vanguard is de grootste vermogensbeheerder in de wereld met bijna 9 biljoen dollar onder beheer. Vanguard beheert vermogens van instituten zoals pensioenfondsen en verzekeraars, maar heeft ook exchange-traded funds. Het belegt in aandelen, obligaties en andere vermogenstitels. Echter, Vanguard heeft haar klanten geen toegang gegeven tot bitcoin ETF´s en had onder het bewind van Tim Buckley een conservatief beleid t.a.v. bitcoin. Dit beleid wordt nu in 2024 gewijzigd met de aanstelling van Salim Ramji. Is een Vanguard bitcoin ETF al in de maak?

BlackRock 1 vs Vanguard 0. Tim Buckley gaat met pensioen

De grootste concurrent van Vanguard is BlockRock. Echter, Vanguard´s voormalige directeur, Tim Buckley, had geen trek in het aanbieden van bitcoin etf´s aan haar klanten. Hij verkondigde dat onder zijn bewind nooit een bitcoin etf zou worden gelanceerd en aangeboden. Vanguard gaf haar klanten geen toegang tot de nieuwe bitcoin ETF´s, hetgeen het bedrijf klanten kostte. Beleggers die wel blootstelling wilden hebben tot een bitcoin eft verhuisden naar o.a. de concurrent, BlackRock. Tim Buckley´s opvatting over bitcoin als een activa zonder intrinsieke waarde en een inkomensstroom is gebaseerd op verkeerde veronderstellingen en een slecht begrip van vooral ook bitcoin en crypto in het algemeen.

Het staat in groot contrast met de visie van Larry Fink, de CEO van BlackRock, over de toekomst van bitcoin en het gebruik van blockchain technologie voor het tokenizen van o.a. effecten. Larry Fink´s bewees verder dat zijn strategie en visie correct was. De lancering van BlackRock´s bitcoin ETF was een historisch succes. De markt had veel appetijt voor de nieuwe bitcoin ETF´s. BlackRock voert een Digital Asset Strategy met o.a. het BUIDL-fonds. Vanguard´s anti-bitcoin-eft-beleid onder het bewind van Tim Buckley was een historische blunder. Vanguard´s bestuur kwam tot de conclusie dat het beleid moest worden gewijzigd. Tim Buckley werd bedankt en vroegtijdig gepensioneerd.

Vanguard wijzigt bitcoin koers met de aanstelling van Salim Ramji

Salim Ramji, een voormalige top executive bij Blackrock die bekend staat om zijn leiderschap in Ishares en Index Investments, en voor het toezicht op de aanvraag voor Blackrock’s Ishares Bitcoin Trust, is benoemd tot de nieuwe CEO van Vanguard. Ramji, die op 8 juli 2024 Tim Buckley zal vervangen, brengt een pro-Bitcoin- en blockchain-technologieperspectief met zich mee dat in schril contrast staat met de conservative houding Vanguard op digitale activa. Het leidt natuurlijk tot speculaties dat Vanguard haar eigen spot-bitcoin ETF’s zal gaan lanceren onder de leiding van Salim Ramji. Vanguard kan het niet veroorloven om meer klanten te verliezen en daardoor de koppositie als werelds grootste vermogensbeheerder te verliezen. Hieronder in het X-draadje kun je Salim Ramji aan het woord zien:

Wanneer een Vanguard bitcoin etf zal worden gelanceerd is nog niet duidelijk, maar een goed startingspunt is natuurlijk het vierde kwartaal van 2024. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. In het eerste kwartaal hebben we al de institutionele adoptie van de bitcoin ETF´s in werking kunnen zien. Onder meer hebben verschillende belangrijke systeembanken (UBS, JPMorgan) bitcoin etf´s gekocht en zelfs een belangrijk pensioenfonds van de staat van Wisconsin.


Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min