bitcoin kopen ideal

Is een Vanguard bitcoin ETF in de maak?

May 15, 2024
Aanbieding: 

Is een Vanguard bitcoin eft op komst? Vanguard is de grootste vermogensbeheerder in de wereld met bijna 9 biljoen dollar onder beheer. Vanguard beheert vermogens van instituten zoals pensioenfondsen en verzekeraars, maar heeft ook exchange-traded funds. Het belegt in aandelen, obligaties en andere vermogenstitels. Echter, Vanguard heeft haar klanten geen toegang gegeven tot bitcoin ETF´s en had onder het bewind van Tim Buckley een conservatief beleid t.a.v. bitcoin. Dit beleid wordt nu in 2024 gewijzigd met de aanstelling van Salim Ramji. Is een Vanguard bitcoin ETF al in de maak?

BlackRock 1 vs Vanguard 0. Tim Buckley gaat met pensioen

De grootste concurrent van Vanguard is BlockRock. Echter, Vanguard´s voormalige directeur, Tim Buckley, had geen trek in het aanbieden van bitcoin etf´s aan haar klanten. Hij verkondigde dat onder zijn bewind nooit een bitcoin etf zou worden gelanceerd en aangeboden. Vanguard gaf haar klanten geen toegang tot de nieuwe bitcoin ETF´s, hetgeen het bedrijf klanten kostte. Beleggers die wel blootstelling wilden hebben tot een bitcoin eft verhuisden naar o.a. de concurrent, BlackRock. Tim Buckley´s opvatting over bitcoin als een activa zonder intrinsieke waarde en een inkomensstroom is gebaseerd op verkeerde veronderstellingen en een slecht begrip van vooral ook bitcoin en crypto in het algemeen.

Het staat in groot contrast met de visie van Larry Fink, de CEO van BlackRock, over de toekomst van bitcoin en het gebruik van blockchain technologie voor het tokenizen van o.a. effecten. Larry Fink´s bewees verder dat zijn strategie en visie correct was. De lancering van BlackRock´s bitcoin ETF was een historisch succes. De markt had veel appetijt voor de nieuwe bitcoin ETF´s. BlackRock voert een Digital Asset Strategy met o.a. het BUIDL-fonds. Vanguard´s anti-bitcoin-eft-beleid onder het bewind van Tim Buckley was een historische blunder. Vanguard´s bestuur kwam tot de conclusie dat het beleid moest worden gewijzigd. Tim Buckley werd bedankt en vroegtijdig gepensioneerd.

Vanguard wijzigt bitcoin koers met de aanstelling van Salim Ramji

Salim Ramji, een voormalige top executive bij Blackrock die bekend staat om zijn leiderschap in Ishares en Index Investments, en voor het toezicht op de aanvraag voor Blackrock’s Ishares Bitcoin Trust, is benoemd tot de nieuwe CEO van Vanguard. Ramji, die op 8 juli 2024 Tim Buckley zal vervangen, brengt een pro-Bitcoin- en blockchain-technologieperspectief met zich mee dat in schril contrast staat met de conservative houding Vanguard op digitale activa. Het leidt natuurlijk tot speculaties dat Vanguard haar eigen spot-bitcoin ETF’s zal gaan lanceren onder de leiding van Salim Ramji. Vanguard kan het niet veroorloven om meer klanten te verliezen en daardoor de koppositie als werelds grootste vermogensbeheerder te verliezen. Hieronder in het X-draadje kun je Salim Ramji aan het woord zien:

Wanneer een Vanguard bitcoin etf zal worden gelanceerd is nog niet duidelijk, maar een goed startingspunt is natuurlijk het vierde kwartaal van 2024. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. In het eerste kwartaal hebben we al de institutionele adoptie van de bitcoin ETF´s in werking kunnen zien. Onder meer hebben verschillende belangrijke systeembanken (UBS, JPMorgan) bitcoin etf´s gekocht en zelfs een belangrijk pensioenfonds van de staat van Wisconsin.


Lees verder

Chainlink´s adoptie voor tokenization van real world assets RWA door DTCC & JPMorgan

Chainlink speelt in een steeds belangrijkere rol in de tokenization van real world assets. Vorige week heeft Chainlink deelgenomen aan een pilot met grote financiële spelers als JPMorgan, BNY Mellon & meer. De pilot focust op de tokenization van fondsen. Chainlink neemt deel aan tokenization pilot met financiële reuzen als de DTCC en JPMorgan Chainlink […]

May 26, 2024
3 min

Het 2024 cryptobeleid van de aankomende president van de USA? Trump is pro-bitcoin & crypto

De aankomende President van de USA en zijn Amerikaanse crypto beleid. Wat kunnen we verwachten? In november zijn de verkiezingen in de VS. De spannende race gaat tussen Trump en Biden. Het wordt het interessant hoe het Amerikaanse crypto beleid zal worden onder de winnaar van de verkiezingen. De ene ex-President Trump is pro-crypto. De […]

May 26, 2024
6 min

Amerikaanse Ethereum ETH ETF goedgekeurd door de SEC

De SEC geeft groen licht en keurt eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF goed! What a difference a day makes zullen we maar zeggen.. Een bizarre wending en totaal tegen alle verwachtingen in keurt de Securities and Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, de allereerste Amerikaanse spot ETH ETF goed! Niet lang geleden zat […]

May 24, 2024
4 min