Boerse Stuttgart exchange

Waarom en waar zal ik zilver kopen?

Sep 28, 2023
Aanbieding: 
zilver kopen

Waarom zou ik zilver kopen? Is het kopen van zilver als een belegging verstandig? Zilver kopen lijkt een domme zet. Zilver wordt door de meeste mensen niet meer gezien als een edelmetaal, maar als een grondstof. Het is beide: zilver is een schaars edelmetaal en een grondstof. Het is niet onwaarschijnlijk om aan te nemen dat zilver op een meer gelijke voet kan komen met goud. Dit is een speculatieve zet, maar de vraag naar zilver in hoog technologische producten zal in de toekomst alleen maar toenemen. Zeker, goud kopen lijkt slimmer en moet iedere belegger zeker ook doen, maar vergeet zilver niet. Goedkoop zilver kopen in combinatie goud is een veilige belegging in deze economisch onzekere crisistijden. In dit artikel zullen we zilver kopen als een lange termijn investering verder uitdiepen.

In het kort: wil je zeker spelen en heb je een langere termijn visie, dan vergeet niet dat het nu zeer voordelig en makkelijk is om btw-vrij zilver te kopen en te verkopen bij The Silver Mountain of Gold Republic in Nederland. Inderdaad, door zilver op rekening te kopen bij deze partijen je geen problemen met de opslag en de BTW-toeslag. Zilver is dan goedkoop voor een particulier om te verhandelen en veilig in Zwitserland op te slaan. Een alternatieve dienstverlening is de Bitpanda beurs in Wenen die naast aandelen, bitcoin, etf´s ook zilver en ander edelmetaal aanbiedt. Hieronder kun je Mike Maloney van de videoserie, The Hidden Secrets of Money, aan het woord zien over waarom hij zilver koopt:

Goedkoper BTW-vrij zilver kopen en opslaan?

– Koop zilver, edelmetaal en bitcoin op de Bitpanda beurs in Wenen

Waar kan ik het beste zilver kopen?

Het beste is om zilver verspreid te kopen. We kunnen je aanraden om dit op de volgende manier te doen:

 • Koop online BTW-vrije zilverbaren online of voor thuis in de kuis bij The Silver Mountain in Baarn, bij GoldRepublic in Amsterdam of BullionStar in Singapore. Ze worden daar in een verzekerde en beveiligde kluis opgeslagen. Dit wordt ook wel ‘zilver op rekening’ genoemd en is de meest voordelige manier om zilver te kopen en op te slaan.
 • Het is niet aan te raden om zilver te kopen via een ETF (bijvoorbeeld: SLV) of ETC (bijvoorbeeld: SSLN) aangezien je uiteindelijk geen aanspraak kunt maken op het onderpand. Wil je zonder enige problemen speculeren met de zilver koers dan dan dit uitstekend worden gedaan iShares Silver Trust (SLV) aandelen.
 • Een alternatief is om gebruik te maken van de Weense crypto exchange Bitpanda. Hier kun je ook voordelig zilver kopen, maar ook goud en Bitcoin. Hoewel bitcoin het beste gekocht kan worden op Bitvavo in Amsterdam.
 • Het is belangrijk om te beseffen dat er meer digitale en papierencontracten uit staan in zilver, dan daadwerkelijk fysiek zilver voor handen is. Dit vergroot het risico op een silversqueeze met potentieel een enorm tekort aan fysiek leverbaar zilver. Vandaar, GoldRepublic, is het makkelijkste online platform voor Nederlanders om gemakkelijk echt zilver te kopen en te verkopen.
 • Koop zilver in de vorm van munten en muntbaren voor thuis in de kluis bij The Silver Mountain of als alternatief Holland Gold. Een particulier kan het beste investeren in BTW-vrije zilveren muntjes en 1 kilo muntbaren voor in de kluis. De Zilveren Philharmoniker behoort tot de meest verkochte zilveren beleggingsmunten wereldwijd.

Zilver kopen als een strategische belegging voor koopkracht behoud

Zilver kopen is een strategische zet. Wat vele beleggers vergeten is dat op dit moment veel zilver wordt opgekocht door China via de nieuwe Shanghai Gold Exchange. Beleggen in zilver is vooral in Azië populair geworden. De centrale banken in het oosten kopen ook maandelijks in grote hoeveelheden edelmetalen. Zilver zal in de toekomst een strategisch edelmetaal worden mede doordat vele nieuwe high-tech toepassingen zilver als grondstof nodig hebben. Het is een zeer bijzonder grondstofje met een monetair belang. In China worden voorbereidingen getroffen voor de globale monetaire hervorming onder leiding van het IMF via de geleidelijke uitrol van het SDR-systeem! Zilver (in de vorm van zilverbaren) zal een belangrijke rol kunnen gaan spelen bij de invoering van een nieuwe financiële orde gedurende deze Big Monetary Reset. Zilver is prima om jezelf mee af te dekken gedurende een nieuwe bankencrisis en kan niet worden geconfisqueerd. De Deutsche Bank, de PNB Paris en vele Italiaanse banken staan er slecht voor en zijn zeer kwetsbaar. Als goud koopkracht het beste kan behouden, dan heeft zilver de mogelijkheid om je koopkracht enorm te versterken en veilig te stellen. Hieronder kun je een goede video interview zien met David Morgan over zilver en goud.

Zilver kopen voor het bewerkstelligen van een Silver Short Squeeze

Vergeet niet dat in het licht van onze monetaire geschiedenis zilver op dit moment een koopje is. De zilverprijs wordt ‘gereguleerd’ door de market makers zoals de grootbanken en laag gehouden.

We hebben al eerder aangehaald dat de zilver koers door allerlei uitstaande termijncontracten en derivatenconstructies wordt beheerd en laag gehouden. Er staan grote short posities van systeembanken uit die de koers manipuleren. Op dit moment wordt de zilverprijs gemanipuleerd. Dit wordt ook erkend door de grote bankheren zelf, zoals Jelle Zijlstra als het gaat om de goudprijs. GATA voert al meer dan vijftien jaar onderzoek naar de manipulatie van de edelmetaalprijzen door de systeembanken. Echter, er staan meer contracten uit dan dat er zilver in omloop is. Er bestaat de mogelijkheid om een short squeeze te veroorzaken. Op Reddit, zoals het Wall Street Bets forum en andere sociale media wordt er door particuliere, kleine beleggers gesproken over het en masse kopen van zilver voor het veroorzaken van een silver short squeeze die veel banken in grote problemen zal brengen en de koers naar ongekende hoogten omhoog zal knallen. Hier is Max Keiser over de aankomende Silversqueeze van 2021 die zal worden veroorzaakt door een globale decentrale hegdefonds van kleine particuliere beleggers tegen de Wall Street banken:

Bitcoin als hedge met goud voor zilver en andere edelmetalen

Verder, laat je niet afleiden door de kleine korte termijn koersbewegingen. Zilver moet je zien als een slimme lange termijn investering. Goud kopen is slim, maar als je het in combinatie met zilver koopt is het nog beter. Vervolgens voeg je daar een beetje palladium of platina aan toe; en vervolgens heb je een ideale investeringsdriehoek (goud – zilver – platina) in edelmetalen verwezenlijkt. Toch moeten een kanttekening plaatsen en is het niet onverstandig om deze investeringsdriehoek af te dekken met een klein beetje bitcoin.

De boven besproken driehoek kun je makkelijk online opzetten bij The Silver Mountain in Baarn, GoldRepublic in Amsterdam of Bitpanda in Wenen aangezien je hier ook bitcoin kunt aan toevoegen als een afdekking voor je edelmetaal investering.

 • Bitcoin is te beschouwen als een verbeterde iteratie van goud. Het combineert de kracht van goud en de dollar zonder over de zwakheden van deze monetaire activa te beschikken. Voor meer info: Wat is sound money?
 • Verder is het belangrijk om te beseffen dat zilver, platina, palladium een lage stock-to-flow verhouding hebben. Alleen Bitcoin en goud hebben een hoge stock-to-flow ratio en zijn daardoor uiterst schaars. De stock-to-flow is als een primaire leitmotiv te beschouwen voor de reden waarom we van een bimetaal-geldstelsel zijn afgestapt. Zilver kopen is daardoor meer risicovol dan goud.
 • Mogelijkerwijs betekent dit dat zilver, net zoals andere edelmetalen geen monetaire rol meer zal hebben in de toekomst. Dit wil nog niet zeggen dat deze edelmetalen als harde activa geen nut meer hebben voor vermogensbescherming.

Waarom zou ik zilver kopen?

Maar, laten we eerst even bespreken waarom het kopen van zilver een slimme investering zou zijn. Kijk, sinds 1873 is zilver als een monetair betaalmiddel systematisch van de wereldkaart verdwenen en als een verbruiksgoedje geconsumeerd. Er zijn genoeg argumenten te geven waarom het beleggen in goud verstandig is. In Nederland wordt er te weinig gesproken over waarom het kopen van zilver een zeer slimme zet is. Zilver kopen is nu een prachtige, goedkope aanvulling met een mogelijk enorm rendement in de toekomst. Het beleggen in zilver kan de belangrijkste investering van je leven worden. In dit artikel zal ik de argumenten voor zilver eens blootleggen. Hier volgen een aantal redenen waarom het investeren in zilver verstandig is. 

In de eerste plaats, in de tijden dat de centrale banken nog niet veel macht hadden, was de waarde van zilver direct gekoppeld aan de waarde van de goudprijs. Goud en zilver werden beide gebruikt als geld. Zilveren munten waren ideaal voor de handel, terwijl goud ideaal was voor grote investeringen, internationale betalingen en de opslag van waarde in de kluizen van banken. De ratio tussen beide metalen was 1:9 en reflecteerde de relatieve schaarste. Bankbiljetten vervingen meer en meer het gebruik van vooral goud. De bankbiljetten in omloop waren inwisselbaar voor goud in de bank. Geld was goud en zilver. Vooral de centrale banken in vooral Engeland en de Verenigde Staten hebben hard gewerkt om dit uit ons geheugen te wissen, geld volledig los te koppelen van deze edelmetalen en deze om te toveren in barbaarse relicten. De elite is dit niet vergeten. Alan Greenspan, een van de meest bekende ex-voorzitters van de Federal Reserve heeft recentelijk gedurende een besloten vergadering van de Counsil for Foreign Relations nog eens onderstreept waarom goud en zilver het primaire geld is!

Geld is nu fiatgeld en vooral een kwestie van wettelijke afspraken, een dosis vertrouwen en schuldencreatie d.m.v. fractioneel bankieren. Een praktijk die door de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, is verfijnd en uitgewerkt zoals we allemaal dit kunnen lezen in het boek dat ze hebben uitgebracht Modern Money Mechanics. Geld kan nu uit het niets worden geschapen door de banken. Het geld dat nu in omloop is dat gebaseerd is op onbetaalbare schulden verziekt en verstikt nu onze economie, erodeert haar oorspronkelijke waarde. Het is ontwikkeld om de elite rijker te maken en de bevolking armer, verder vastgekluisterd aan een schuld.

zilver kopen als een hedge tegen geldontwaarding

Waar is de waarde van ons geld nu nog op gebaseerd? Hebben we niet sinds het loslaten van de goudstandaard een versnellende geldontwaarding gezien? Hoeveel wordt er niet elke maand door de centrale banken in Japan, de V.S. En de EU digitaal geprint? Is zilver kopen en goud kopen daadwerkelijk een domme zet wanneer men zich tegen deze kapitaal vernietigende krachten wilt weren? Hoeveel rente krijgt ik nu bij de bank? Wat is de inflatie op dit moment? Wat is de koopkracht van mijn gespaarde geld in 5 jaar van nu? Wat is de status van de USD als de wereld reservemunt? In het licht van deze vragen is zilver kopen in combinatie met goud misschien helemaal nog zo slecht niet!

Zilver kopen in het licht van de huidige prijsratio tot goud.

Op dit moment doordat zilver door de meeste mensen niet meer als een opslag van waarde en als geld wordt beschouwd, is zilver grofweg 54 maal goedkoper dan goud geworden. Dit terwijl het zilver dat we boven de grond hebben gehaald voor een groot gedeelte hebben geconsumeerd. Onze hoogwaardige technologische industrie heeft bovendien zilver nodig voor chips en andere belangrijke toepassingen zoals in zonnecellen. De vraag naar zilver en het verbruik van zilver is flink toegenomen en zal alleen maar toenemen aangezien er steeds meer nieuwe toepassingen worden gevonden voor dit metaaltje. Goud is nu goedkoop en je kunt goedkoop goud kopen dankzij het internet en slimme dienstverleners zoals GoldRepublic, maar zilver is in dit opzicht nog veel goedkoper. De huidige goud /zilver ratio is niet lang meer houdbaar en zal bij een herwaarding van onze edelmetalen, zodra de Amerikaanse Dollar haar wereldreservemunt status verliest, behoorlijk dichter bij elkaar kunnen schuiven. Er zijn zelfs experts die beweren dat de goud / zilver ratio 1:1 zal worden in de toekomst. Dit is zeer onwaarschijnlijk. In dit scenario is zilver kopen inderdaad een zeer lucratieve investering. Het is zeer goed mogelijk dat zilver net zoals goud weer als geld wordt beschouwd. De centrale banken in vooral het oosten zijn de reserves flink aan het opbouwen nu de prijzen nog laag zijn. Waarom doen wij dit niet als gewone burgers? Nu is zilver nog betaalbaar!

Zilver kopen in het licht van de manipulatie van de zilver- en goudprijs.

zilver kopen in het licht van de prijs manipulatie

Het moge duidelijk zijn, de overheden en banken in de Westerse wereld willen niet dat hun burgers zilver kopen. Mensen kijken al vaak vreemd op wanneer je zegt dat je goud koopt. Verwacht vreemde gezichten wanneer je de bank vertelt dat je een gedeelte van je vermogen gaat beleggen in zilver of goud. Als de bank u vervolgens uw Gold Futures, SLV’s ETF’s of andere papieren instrumenten aanbiedt om zo zilver of goud te kopen, zeg dan beleeft NEE, dank u. Dit is de papieren zilvermarkt. Het is pure speculatie en wordt gebruikt om de prijzen laag te houden. Koop vooral zilverbaren of zilveren munten die jezelf in je handen kunt houden. Op dit moment wordt de zilverprijs gemanipuleerd. Dit wordt ook erkend door de grote bankheren zelf, zoals Jelle Zijlstra als het gaat om de goudprijs. GATA voert al meer dan vijftien jaar onderzoek naar de manipulatie van de goudprijs door de Amerikaanse grootbanken. Tot dusver waren daar weinig bewijzen voor aan te dragen, maar sinds kort is het onderzoek in een stroomversnelling gekomen: GATA beschuldigt grootbanken van manipulatie prijzen edelmetalen!

zilver kopen als een belegging

Je bent nog niet overtuigd? De Deutsche Bank en 5 andere banken zijn nu verwikkeld in een rechtszaak: Deutsche Bank Silver Fixing. Ze hebben deze rechtszaak verloren. De Silver Fix is geen complottheorie het is gewoon de geheime achterkamer politiek van de grote banken. Deze situatie is niet houdbaar en de zilverprijs moet weer door de markt worden bepaald. De Deutsche Bank heeft recentelijk ook documenten met bewijs vrijgegeven. Deze kun je terugvinden in de volgende zaak: Case 1:14-md-02573-VEC Document 180-1  bij de U.S. District Court, Southern District of New York (Manhattan).  In het volgende artikel kun je een samenvatting lezen en de referentie naar het document: Deutsche Bank provides smoking  for gun silver rigging!

zilver kopen als bescherming tegen een bankcrisis

De zilver- en goudprijs manipulatie moet ons eigenlijk niet verbazen in het licht van de LIBOR schandaal. De grootbanken manipuleren alles. Ja, zilver kopen en goud kopen is niet alleen verstandig voor de bescherming van het eigen vermogen maar ook een politieke daad waarbij we tegen de stroom ingaan, tegen de corrupte bankiers vechten: Buy Silver Crash J.P. Morgan! Hoelang kunnen de banken dit spel volhouden? Zodra ze de controle verliezen, zal de prijs van zilver zich weer herstellen op basis van een daadwerkelijke marktwerking.

Of zullen we maar weer wat geld lenen om een nieuwe auto te kopen of een overwaarde op te nemen als een lening? We zijn als burgers genoeg bedonderd geworden door bankfoefjes die de burgers met grote persoonlijke schulden en alle belastingbetalers met een staatsschuld hebben opgezadeld. De bankbobo’s met een mooie bonus! Nederlanders wordt wakker en koop zilver! Het kopen van zilver is een verstandige zet in het spreiding- en risicoprofiel van ieders vermogensbeheer.

Zilver kopen samen met goud als bescherming tegen de groeiende schuldenberg

zilver kopen als bescherming vermogen

Zilver is altijd het goud voor de arme lui geweest. Het zilveren servies van onze grootouders was altijd een waardevolle erfenis geweest toen we nog een gezonde kijk hadden op geld en geldcreatie. Wanneer de geldprinters het begeven en landen volledig bezwijken onder de schuldenlast in combinatie met een mogelijke hyperinflatie, dan mogen we ons zelf gelukkig prijzen wanneer we in ieder geval een gedeelte van ons geld in zilver hebben belegd. Zeker in het licht van een nieuwe herwaardering van de zilver/goud ratio en het herstel van een normale marktwerking, zullen we niet alleen ons vermogen beschermen, maar tevens een mogelijk enorm rendement geven. Zilver kopen is een slimme zet wanneer je denkt dat ons huidige economische bestel met onze huidige graad van consumptie en schuldencreatie onhoudbaar zal zijn. Volgens de meeste experts is het een wiskundige zekerheid dat we uiteindelijk in elkaar storten. De kredietcrisis van 2008 was gewoon een warming-up. We gaan nu door de oog van een storm waarin we nog de kans hebben om veel zilver en goud te kopen voor een goede prijs. Hoe het ook zal lopen, zilver zal ons vermogen beschermen bij een schuldencrisis en de val van de Amerikaanse Dollar, een nieuwe bankencrisis of Eurocrisis, een nieuwe hervorming van het financieel systeem en in het ergste geval een mogelijke wereldoorlog of pandemie.

3. Waar kan ik goedkoop zilver kopen?

nu zilver kopen

3.1.a. De The Silver Mountain of als alternatief de ZilverGoudWinkel heeft een uitstekende reputatie waar je goedkoop zilver en goud kunt kopen om thuis zelf veilig op te slaan. Wat ook bijzonder is dat je hier palladium en platina kunt bestellen om zo de investering verder te diversifiëren.

3.2.b. In Nederland is ook Holland Gold een van de beste leveranciers voor het verkrijgen van fysiek zilver thuis. De website geeft ook advies over hoe je jouw vermogen verder kan beschermen en geeft nieuws over de huidige economische ontwikkelingen. Zilveren munten kopen is voor de meeste mensen aanbevolen om zo stap voor stap een gedeelte van het vermogen te beleggen in een veilig edelmetaal. Voor meer informatie: Waarom is Holland Gold uniek?

3.2. Hoe kan ik anoniem zilver kopen?

platina baren kopen bij bullionstar

De beste optie is om anoniem zilver te kopen met bitcoins in Singapore bij Bullionstar. In Singapore belastingvrij zilverbaren kopen is mogelijk bij Bullionstar. Bullionstar maakt het voor iedereen mogelijk om belastingvrij zilver te kopen. Dit kan dankzij de regelgeving in Singapore. Singapore is de beste jurisdictie voor het goedkoop kopen en  super veilig opslaan van zilver en andere edelmetalen buiten de klauwen van de EU. Voor meer informatie: Bullionstar Review.

3.3. Hoe kan ik echt goedkoop BTW vrij zilver kopen?

Zilverbaren worden belast met een 21 % BTW tarief. Als particulier kun je zeer goedkoop veel zilver kopen in de vorm van 1 kilo muntbaren deze worden belast met een 2 % BTW tarief. Volledig BTW-vrij zilver kopen kun je doen door zilverbaren te kopen als een bedrijf of door het te laten opslaan op een douane depot op Schiphol of een kluis in het buitenland. Het beste en makkelijkste is om BTW-vrij zilver in het buitenland te kopen en op te slaan in een beveiligde en verzekerde kluis in Zwitserland of Singapore. Dit wordt ook wel zilver op rekening kopen. Wanneer je zilver op rekening koopt staat in feite de wereld voor je open en…

Er zijn alternatieven, maar deze zijn minder ideaal. Zeker, GoldRepublic heeft een zeer gebruiksvriendelijke online handelsrekening en platvorm voor ontwikkeld, maar het zilver ligt nog steeds opgeslagen binnen de EU. Voor meer informatie: GoldRepublic Review. Historisch gezien is Doijer en Kalff een van de meest gereputeerde bedrijven op het gebied van kluis-zilver. Het kost wel jaarlijks geld om het BTW vrij zilver op te slaan in een kluis op schiphol. Wanneer je echt van plan bent om veel zilver te kopen, dan is het misschien niet zo een gek idee om dit te doen als bedrijf; maar goed, dan ligt het toch nog op Schiphol en vermijd je nog steeds niet de douane formaliteiten zodra je het zilver wilt importeren of exporteren! Voor meer informatie: BTW vrij zilver kopen bij Doijer en Kalff. Een ander alternatief voor de Nederlanse belegger is AmsterdamGold. Een andere bekende speler is GoldMoney, maar accepteert geen Nederlandse klanten. Goed nieuws is dat Bitgold het bedrijf heeft overgenomen. In de nabije toekomst zul je ook BTW vrij zilver kunnen kopen met Bitgold. Maar goed, dat is nog steeds toekomst muziek. Vandaar GoldRepublic, BullionVault & Bullionstar zijn de beste opties als je belastingvrij zilver wilt kopen!

4. Zal ik zilver kopen om te speculeren op de zilverpijs?

zilver kopen met binaire opties

Je hoeft natuurlijk niet al je spaargeld om te zetten in edelmetalen. Het kopen van zilver en goud om te speculeren op trend op korte termijn kun je beter niet doen met fysieke goudbaren ( ;  Er zijn dan ook derivaten ontwikkeld door Wall Street om heerlijk op trends in te spelen en de koers naar de hand te zetten. Je kunt een gedeelte van je geld gebruiken om mee te spelen. Het is ten slotte alleen maar monopolie geld die we moeten gebruiken van de staat om de belasting te betalen en onze boodschappen mee te doen. Wanneer je geen fysiek zilver wilt kopen of je fysieke investering wilt combineren met het puur speculeren op de beweeglijkheid van de zilverprijs, dan zijn de cfd’s mogelijk een goed instrument. De reden waarom ik dit bespreek is omdat de markt wordt gedomineerd door derivaten en andere papieren contracten. Je kunt zilver als een lange termijn investering het beste als fysiek zilver inkopen. Niettemin, dat wil niet zeggen dat je gewoon van je vingers van de beurs afblijft. Je kunt altijd speculeren en gokken met een klein gedeelte van je geld op de beurs met de volatiliteit van zilver met behulp van papier zilver. Los van het feit dat zilver en goud gemanipuleerd zijn, zijn er ook alternatieven geluiden te horen. Je kunt dus deze kennis gebruiken om mee te speculeren op korte termijn. Een goede korte demonstratie wordt gegeven door Illuminatie Silver. Volgens deze presentatie zal op korte termijn zilver verder in prijs zakken; pas over 5 jaar kan pas weer een prijs stijging worden verwacht vanwege schaarste.

Alternatieven:

zilver kopen

Het kopen van zilver is een zaak van ernst. Vergeet niet, dat zilver en goud als een verzekering moeten worden beschouwd die je beschermt tegen een internationale currency crisis en een massale snelle geldontwaarding van fiatgeld. Het gaat om lange termijn investeringen. Bijvoorbeeld, het investeren in goud is een typische zet om jezelf te beschermen tegen de krachten van geldontwaarding en inflatie. Op zoek naar iets meer gedurfd, alternatief en revolutionair?

Met bitcoins kun je ook zilver kopen en natuurlijk zonder problemen ook goud kopen. Je kunt in feite jezelf dankzij deze nieuwe cryptocurrency op een goudstandaard zetten! Vooral de dienstverlening van Bitreserve is geschikt om via bitcoins zilver te kopen. 

Vergeet ook niet om niet alleen maar zilver te kopen. Het is verstandig om je portefeuille breed te houden en risico’s te spreiden door o.a. platina en palladium te kopen.

Andere mogelijkheden en opties:

 • Je kunt ook goud en zilver kopen bij de Euro Pacific Bank, maar zij leveren in eerste instantie niet het goud en zilver. Ze zullen deze voor u opslaan in een veilige kluis in Australië. Het is nogal omslachtig en duur!
 • Er is een nog onduidelijke correlatie tussen zilver en bitcoins. Zal zilver het goud van de toekomst worden en bitcoins daadwerkelijk het geld van het internet worden….. een bepaalde onafhankelijke wereldreservemunt zonder menselijk vertrouwen? Zilver en bitcoins zijn in op dit moment in ieder geval volledig als risicovolle alternatieve beleggingsvormen beschouwt omdat ze misschien precies de anti-thesis van het huidige financiële paradigma representeren. Een paradigma verschuiving zou inderdaad zilver en bitcoin als een strategische bron beschouwen, de een digitaal de ander fysiek. ……. voor meer info:
 • waarom zou ik bitcoins kopen?
Originele Publicatiedatum: Apr 17, 2013. Inhoud wordt geregeld geactualiseerd.

Goedkoper BTW-vrij zilver kopen en opslaan?

– Koop zilver, edelmetaal en bitcoin op de Bitpanda beurs in Wenen

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min