E-GULDEN

Van de euro naar de e-Gulden? Wat is de e-Gulden?

De e-Gulden heeft niks te maken met de euro. De euro heeft ook niks te maken met de voormalige Gulden. De Euro heeft de Gulden vervangen en is niet langer meer in handen van de Nederlandse bevolking. Het is fiduciair ofwel fiatgeld geschapen uit het niets in de vorm van schulden door banken op basis van fractioneel bankieren. We hebben als volk nauwelijks of geen inzage nog controle over het geldscheppingsproces van deze digitale munteenheid en het bijbehorende beleid die vanuit de Europese Centrale Bank wordt gedicteerd. Prima, maar wat is dan de e-Gulden?

e-guldenDe e-Gulden is cryptogeld speciaal ontwikkeld voor Nederland. Om precies te zijn is de e-Gulden een altcoin. De kern en kracht van de e-Gulden is gebaseerd op de Bitcoin technologie, de blockchain. De e-Gulden is een decentrale munteenheid zonder banken volledig gebaseerd op veilige wiskundige en cryptografische principes.

Elke e-Gulden is in feite een speciaal geoormerkte Bitcoin. Er zijn net zoals bij Bitcoin alleen 21 miljoen e-Guldens in omloop. Elke e-Gulden heeft een specifiek en uniek nummer van 51 karakters. Dit nummer wordt in een software wallet opgeslagen, dit is een elektronische portemonnee. De e-Gulden kun je beschouwen als digitaal contant geld gebaseerd op het Bitcoin protocol om snel en zonder kosten en banken betalingen te verrichten en te ontvangen. Het is een nieuw alternatief om betalingen mee te verrichten in de groeiende peer-to-peer economie van Nederland.

e guldens kopenNogmaals elke euro is een schuldbekentenis terwijl de e-Gulden echt jouw bezit is. Bij de e-Gulden is er geen sprake van schuld, maar bestaat dit digitaal geld uit pure cryptologie. De waarde komt dus voort uit het gebruik van de e-Gulden en de bereidheid van mensen om de e-Gulden in hun economisch verkeer te gebruiken. De e-Gulden is een ruil-, reken- en spaarmiddel dat als echt bezit bestemd is voor Nederland en als een alternatief voor de euro kan dienen.

De e-Gulden is een initiatief van een stichting die als doelstelling heeft om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk e-guldens te verspreiden onder de Nederlanders. Daarom dat er al meer dan 10 miljoen e-Guldens in omloop zijn. Deze moeten zo snel mogelijk hun weg vinden naar zo veel mogelijk mensen. Hoe meer mensen gebruik maken van e e-Gulden hoe sneller e-Gulden zich verder kan ontwikkelen als een volwaardig alternatief voor bitcoins.

Wil je e-Gulden EFL kopen?

E-Guldens kopen is makkelijk te doen via een bitcoinbeurs waar je met jouw Bitcoins onmiddelijk EFL’s kunt kopen. Je kunt ook door allerlei acties op dit moment gemakkelijk gratis e-Guldens ontvangen in jouw electronische portemonnee. Het is een software programma dat je makkelijk kunt downloaden en gratis gebruiken om onmiddelijke betalingen mee te verichten in electronische guldens. De afkorting is EFL en staat voor electronische FLorijn. Oorspronkelijk komt de benaming gulden van gulden florijn (gouden florijn).  Wil je van euro terug naar de gulden? Koop dan e-guldens!

  1. Koop eerst bitcoins om dan e-Gulden te kopen.
  2. Koop e-Gulden diret met ideal op LiteBit.

Vergeet niet jouw e-Gulden portemonnee te installeren op jouw computer.

Nadelen bij het gebruik van e-Guldens?

Het is nog allemaal zeer pril en klein. In totaal zijn er zo’n 4000 gebruikers. Er is nog een lange weg te gaan. Durf jij deze weg te bewandelen en de watergeus in jezelf wakker maken? Kijk, Bitcoin heeft veel meer jaren voorsprong en heeft een onvoorstelbare ontwikkeling doorgemaakt. Daarom, je kunt met zeer kleine bedragen al goedkoop EFL’s opkopen en ook in EFL sparen. De stichting heeft zelfs een spaarplan opgezet om in e-Guldens te sparen! Dit spaarplan is een zeer slimme zet om te investeren in e-Gulden. Hoe meer e-Gulden zich ontwikkelt als een alternatief voor de euro en als een volwaardig alternatief voor Bitcoin, hoe meer de e-Guldens op lange termijn waard zijn.

Ben je onzeker? Leer dan meer over bitcoins. Ik heb uitgebreide artikels over bitcoins geschreven:

De revolutie tegen fiatgeld van de banken is al begonnen….