brazil

Grootste bank in Brazilië Itaú Unibanco lanceert Bitcoin trading dienst

Dec 6, 2023
Aanbieding: 


De grootste bank in het grootste land van Zuid-Amerika lanceerde maandag haar Bitcoin trading dienst! Ook bieden ze Ethereum trading aan en mogelijk volgen meer crypto

Grote groep Brazilianen krijgt toegang tot Bitcoin trading

Brazilië staat om een hoop mooie dingen bekend, waaronder het feit dat ze de allergrootste economie van Zuid-Amerika zijn. Bitcoin trading en crypto in het algemeen zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen in heel Zuid Amerika, zo ook in Brazilië. Ook hebben e-payments (elektronische betalingen) de afgelopen jaren een veel forsere stijging gezien in Brazilië dan in bijvoorbeeld Europese landen. Dit kan er mee te maken hebben dat mensen bijvoorbeeld geen cash geld willen in verband met criminaliteit. Daarin zouden crypto-betalingen (via stablecoins bijvoorbeeld) in de toekomst ook meer oplossingen kunnen bieden.

Terug naar Bitcoin: ‘s werelds grootste cryptocurrency is enorm populair en nu de munt weer dik in de €40.000 zone zit, zien we de interesse stijgen. En ook vanuit de instituties, zo zien we namelijk steeds meer banken die blootstelling willen aan Bitcoin en daarnaast ook Bitcoin trading willen aanbieden aan hun klanten.

Itaú Unibanco maakt haar voeten nat

En zo ook Brazilië’s grootste bank: Itaú Unibanco. Deze Braziliaanse bank biedt sinds afgelopen maandag (4 december) een Bitcoin trading dienst voor haar klanten aan. De bank heeft ± 60 miljoen klanten en tegen de 130.000 werknemers in Brazilië alleen al: bizarre aantallen! Dit betekent overigens niet dat alle klanten direct toegang krijgen tot de Bitcoin trading dienst; klanten die een beleggingsrekening hebben kunnen bij ION (beleggingsplatform van Itaú) een rekening openen en aan de slag gaan met Bitcoin én Ethereum. De bank geeft aan dat naarmate de regelgeving duidelijk wordt in het land, zij het programma verder zullen uitrollen.

Itaú Unibanco wordt verder de Bitcoin custodian

De bank heeft eveneens aangegeven dat het volledig verantwoordelijk zal zijn voor het veilige beheer van de Bitcoin tegoeden van haar klanten. De klanten zijn zodoende niet in staat zelf het beheer te doen, noch kunnen zij crypto tegoeden storten of opnemen bij de Bitcoin rekeningen (wallets) van de bank.

Bitcoin beheren bij de bank en er zelf géén toegang toe hebben; het voelt wellicht een beetje dubbel. Op deze manier kun je “jouw” Bitcoin dus niet gebruiken voor betalingen etc. en is het enkel een belegging. Wel bereikt de bank hier een grote groep mensen mee die anders mogelijk niet zo snel in Bitcoin zouden beleggen. Voor veel mensen is “self custody” middels een Web3 wallet zoals Trezor op dit moment nog een stap te ver en zijn exchanges vaak risicovol in de ogen van de meeste mensen. En niet onterecht: in Brazilië hebben recent nog twee lokale exchanges de deuren gesloten waarvan één van de exchanges hier niet eens een reden voor zou hebben opgegeven. Dit komt het vertrouwen in de exchanges dan ook niet echt ten goede.

Bitcoin, Ethereum en mogelijk nog meer crypto adoptie op initiatief van de bank

Wat Bitcoin wel ten goede komt is het feit dat, door de stap van Itaú bank, de acceptatie van Bitcoin en crypto wordt vergroot in Brazilië. Het is namelijk de eerste keer dat een grote Braziliaanse bank Bitcoin trading aanbiedt, en hierdoor zullen meer mensen in het land bekend worden met Bitcoin, Ethereum en nog meer crypto. De bank heeft namelijk al aangegeven dat het tot de strategie behoort om meer cryptocurrencies aan het aanbod toe te voegen. Welke cryptocurrencies dit zouden kunnen zijn is nog niet bekend.

De toekomst van de trading dienst hangt echter wel af van hoe de crypto wet- en regelgeving zich in het land zal ontwikkelen. Spannende tijden! Wanneer zullen we de Rabobank Bitcoin omarmen?

Lees verder

Trump verkiest na een moordaanslag JD Vance tot Runnig Mate, betekenis voor Bitcoin?

De mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet alleen een enorme impact voor het Amerikaans politieke en het geopolitieke klimaat, maar ook voor de toekomst van bitcoin als een mogelijke strategische activa voor de Verenigde Staten. De mislukte moordaanslag en de krachtige manier waarop Donald Trump hier mee omging, zal hem nu hoogst waarschijnlijk een […]

Jul 16, 2024
3,5 min

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min