Wanneer zou ik gebruik maken van een Bitcoin of crypto beleggingsfonds?

bitcoin en crypto beleggingsfondsenEr zijn veel mensen die graag willen beleggen in cryptomunten, maar die dit graag uit handen willen geven. De cryptovaluta markten zijn volatiel en het is zeer waarschijnlijk dat de meeste crypto projecten zullen falen. Kennis en ervaring zijn belangrijk. De meeste mensen hebben geen tijd om ervaring op te doen en te leren over hoe de bonte wereld van cryptovaluta in elkaar steekt. Het zelf opkopen en beheren van cryptovaluta vraagt om aandacht en tijd. Vooral het opzetten van veilige crypto wallets en vervolgens het samenstellen van een eigen cryptoportfolio.

Wat is een Bitcoin of crypto beleggingsfonds?

iqeonEen Bitcoin beleggingsfonds kun je het beste vergelijken met een gemeenschappelijk spaarpot waar elke belegger een bepaalt bedrag in stort. Vaak vergt dit een behoorlijk bedrag van over meer dan 100.000 euro per belegger. Wanneer je niet beschikt over zo veel geld kun je beter gebruik maken van een crypto beleggingsfonds van eToro. Via de eToro handelsrekening kun je makkelijk instappen zonder enige beperkingen. eToro beheert de cryptotegoeden van de klanten. Het is geen crypto CFD broker. eToro koopt alle crypto’s in op de internationale crypto exchanges en beheerd de tegoeden van o.a. de crypto beleggingsfondsen. Voor meer informatie: eToro.

eToro is niet een crypto beleggingsfonds voor institutionele beleggers die graag een officieel deelbewijs krijgen van een daadwerkelijk gecertificeerde en gereguleerde beleggingsfonds voor crypto’s.  Een belegger wil ook een beleggingsfonds kiezen op basis van een bepaalde beleggingsstrategie. Over het algemeen kan stellen dat de verzamelde spaart verspreid wordt belegd over een gebalanceerde cryptocurrency portefeuille. Deze wordt door een team en een verantwoordelijke beleggingsmanager vastgesteld en aangepast op basis van de markt condities. Over het algemeen hanteert het beleggingsfonds een lange termijn visie en worden beleggingen gebaseerd op basis van gedegen fundamentele en technische analyse over elke cryptomunt of token. Het management team van het crypto beleggingsfonds zal zich bezighouden met o.a.

  • dagelijkse technische analyse van de cryptovaluta markten.
  • het volgen van de laatste trends en berichtgeving
  • het waarborgen van de beveiliging van de cryptovaluta in beheer en het verstandig in en verkopen van bepaalde posities indien nodig.
  • Het aanpassen van de gespreide portefeuille waardoor de volatiliteit verder kan worden gereduceerd en risico’s worden beperkt.
  • Het waarborgen van transparantie en het uitvoeren controles door toezichthouders zodat de cliënt- en fondsadministratie op orde is en wordt gegarandeerd.

Conclusie: de stille opmars van crypto investement funds….

Er is een bonte verzameling van crypto beleggingsfondsen beschikbaar voor beleggers. Het is belangrijk om elk beleggingsfonds voor Bitcoin en crypto’s goed te bestuderen en te controleren. Zeker, het is makkelijk om het beleggen in Bitcoin of ander cryptogeld uit te besteden, toch je delegeert de verantwoordelijkheid waarbij je er op moet vertrouwen dat de heren weten wat ze doen. We hopen dat de financiële autoriteiten hier een licht kunnen zijn om gereguleerde crypto beleggingsfondsen te toetsen en toe te laten om te opereren.  De tekens zijn goed. Het grootkapitaal van alle grote Wall Street Hedge Funds werken stilletjes op de achtergrond om via durfkapitaal te investeren in veel belovende bedrijven binnen het groeiende crypto ecosysteem. De wereld van crypto finance ontwikkeld zich snel en zonder de meeste mensen dit zich realiseren is de paradigma verschuiving van de oude naar een nieuwe financiële wereld op gang gebracht geworden met de uitvinding van Bitcoin.

Welke Bitcoin en crypto beleggingsfondsen zijn er al beschikbaar?

Wil je zelf je eigen beleggingsfonds in eigen beheer samenstellen?

Dit is makkelijker mogelijk dan je denkt als je een beetje lef hebt en als financiële watergeus het sop op gaat! Lees dan gewoon even onze beleggingsrapporten door en open een rekening bij een Nederlandse cryptobeurs zoals Bitvavo of Litebit. Deze ondersteunen wallets voor vele verschillende goede cryptomunten!

Er is ook een andere nieuwe Nederlandse dienstverlener op de markt waarmee jezelf een crypto beleggingsfonds kunt opstellen en automatisch laten beheren met behulp van trading bots: CopyCoin.

Gaat dit hele verhaal je te ver? Prima, dan zijn er tegenwoordig crypto trackers, de ETN‘s,  beschikbaar die vanuit een reguliere handelsrekening gekocht kunnen worden bij o.a. Binck . Voor meer informatie: