bitcoin course

Beste bitcoin en crypto beleggingsfondsen!

16 jan. 2021
Aanbieding: 

Samenvatting: een crypto-beleggingsfonds biedt een belegger blootstelling tot de digitale valutamarkten en de belangrijkste crypto activa; waarbij meestal Bitcoin het belangrijkste component van is. Het gaat hier vaak om een Bitcoin beleggingsfonds waar meestal andere belangrijke digitale activa aan worden toegevoegd als een diversificatie en verdere koersspeculatie.

bitcoin beleggingsfonds

Er zijn ook pure bitcoin beleggingsfondsen beschikbaar. Het is relatief makkelijk om via een beleggingsfonds in te stappen, echter de belegger kan geen aanspraak maken op de onderliggende activa en heeft te maken met beheerkosten. Het is goedkoper en vanuit financiële soevereiniteitsstandpunt beter om zelf de gewenste bitcoins en digitale activa te kopen. Dit kan een belegger doen op een gereguleerde Nederlandse digitale asset exchange zoals Bitvavo.

bitcoin beleggingsfonds

Een Bitvavo handelsrekening kan verder gekoppeld worden aan de dienst van Yieldt voor het automatisch beheerd beleggen in de belangrijkste crypto assets. Voor meer informatie: Yieldt Review. Het beste crypto- en bitcoin-beleggingsfonds in Nederland is op dit moment BlockchainTraders.

Wanneer zou ik gebruik maken van een Bitcoin of crypto beleggingsfonds?

bitcoin en crypto beleggingsfondsenEr zijn veel mensen die graag willen beleggen in cryptomunten, maar die dit graag uit handen willen geven. De cryptovaluta markten zijn volatiel en het is zeer waarschijnlijk dat de meeste crypto projecten zullen falen. Kennis en ervaring zijn belangrijk. De meeste mensen hebben geen tijd om ervaring op te doen en te leren over hoe de bonte wereld van cryptovaluta in elkaar steekt.

cryptocurrency investment fundsHet zelf opkopen en beheren van cryptovaluta vraagt om aandacht en tijd. Vooral het opzetten van veilige crypto wallets en vervolgens het samenstellen van een eigen cryptoportfolio. Gelukkig zijn er financiële dienstverleners zoals BlockchainTraders die kunnen ageren als cryptocurrency vermogensbeheerders en beschikken over een beleggingsfonds.

Wat is een Bitcoin of crypto beleggingsfonds?

iqeonEen Bitcoin beleggingsfonds kun je het beste vergelijken met een gemeenschappelijk spaarpot waar elke belegger een bepaalt bedrag in stort. Vaak vergt dit een behoorlijk bedrag van over meer dan 100.000 euro per belegger. Wanneer je niet beschikt over zo veel geld kun je beter gebruik maken van een crypto beleggingsfonds van eToro. Via de eToro handelsrekening kun je makkelijk instappen zonder enige beperkingen. eToro beheert de cryptotegoeden van de klanten. Het is geen crypto CFD broker. eToro koopt alle crypto’s in op de internationale crypto exchanges en beheerd de tegoeden van o.a. de crypto beleggingsfondsen. Voor meer informatie: eToro.

Een eToro cryptofonds is niet geschikt voor institutionele beleggers die graag een officieel deelbewijs krijgen van een daadwerkelijk gecertificeerde en gereguleerde beleggingsfonds voor crypto’s.  Een belegger wil ook een beleggingsfonds kiezen op basis van een bepaalde beleggingsstrategie. Over het algemeen kan stellen dat de verzamelde spaart verspreid wordt belegd over een gebalanceerde cryptocurrency portefeuille. Deze wordt door een team en een verantwoordelijke beleggingsmanager vastgesteld en aangepast op basis van de markt condities. Over het algemeen hanteert het beleggingsfonds een lange termijn visie en worden beleggingen gebaseerd op basis van gedegen fundamentele en technische analyse over elke cryptomunt of token. Het management team van het crypto beleggingsfonds zal zich bezighouden met o.a.

 • dagelijkse technische analyse van de cryptovaluta markten.
 • het volgen van de laatste trends en berichtgeving
 • het waarborgen van de beveiliging van de cryptovaluta in beheer en het verstandig in en verkopen van bepaalde posities indien nodig.
 • Het aanpassen van de gespreide portefeuille waardoor de volatiliteit verder kan worden gereduceerd en risico’s worden beperkt.
 • Het waarborgen van transparantie en het uitvoeren controles door toezichthouders zodat de cliënt- en fondsadministratie op orde is en wordt gegarandeerd.

Welke Bitcoin en crypto beleggingsfondsen zijn er al beschikbaar?

Er zijn belangrijke voordelen verbonden voor Nederlanders om te kiezen voor een Nederlands crypto fonds. Rechtszekerheid, Nederlandse zakencultuur en persoonlijk contact zijn drie voor de hand liggende redenen om te kiezen voor een Nederlandse crypto fonds specialist. Hier volgen drie gevestigde namen:

 1. BlockchainTraders heeft een zeer uniek beleggingsconcept en interessant fonds opgezet voor haar participanten.
 2. AMDAX met verzekerde opslag en persoonlijke op maat gemaakte aanpak.
 3. BurgerCryptocrypto asset management dienstverlening.
 4. Bitwise met de Bitwise Bitcoin Fund in samenwerking met Morgan Creek Digital Assets (alleen voor Amerikaanse beleggers).
 5. BitCapital
 6. Icoinic
 7. NYDIG beschikt over verschillende Bitcoin Funds voor vermogende en institutionele beleggers in New York. 
 8. Cyber Capital
 9. Grayscale Investments – beschikt over verschillende crypto- en bitcoinfondsen voor vermogende particuliere en institutionele beleggers.
 10. Osprey Funds – nieuw bitcoinfonds die de concurrentie aangaat met Grayscale Investments. 
 11. Fidelity Digital Assets (alleen voor Amerikaanse beleggers) met het Wise Origin Bitcoin Fund 1.
 12. Napoleon Bitcoin Fund (alleen voor Franse beleggers)
 13. Adamant Capital – Alpha Bitcoin Fund (gestopt)
 14. SkyBridge Bitcoin Fund LP – Amerikaanse bitcoinfonds voor vermogende beleggers. 

Op zoek naar internationale Bitcoin en crypto beleggingsfondsen? 

crypto fund researchEr zijn op dit moment meer dan 460 verschillende fondsen van verschillende type vermogensbeheerders en investeringsbedrijven opgezet. Het kost zeer veel werk om deze in kaart te leggen met daarbij de contactgegevens van de fondsbeheerders zodat je direct contact kunt opnemen. Gelukkig is er een organisatie die zich specialiseert in het bijhouden en in kaart leggen van nieuwe crypto fondsen: Crypto Fund Research. Alle informatie wordt mooi samengesteld in een overzichtelijke rapport. Bespaar jezelf een hoop tijd en maak gebruik van het onderzoek van het Crypto Fund Research team.

Wil je zelf je eigen beleggingsfonds in eigen beheer samenstellen?

Dit is makkelijker mogelijk dan je denkt als je een beetje lef hebt en als financiële watergeus het sop op gaat! Lees dan gewoon even onze beleggingsrapporten door en open een rekening bij een Nederlandse cryptobeurs zoals Bitvavo of Litebit. Deze ondersteunen wallets voor vele verschillende goede cryptomunten! We raden je ook aan om workshops bij te wonen en natuurlijk onze Bitcoin cursus door te nemen.

Er is ook een andere nieuwe Nederlandse dienstverlener op de markt waarmee jezelf een crypto beleggingsfonds kunt opstellen en automatisch laten beheren met behulp van trading bots – CopyCoin.

Gaat dit hele verhaal je te ver? Prima, dan zijn er tegenwoordig crypto index trackers, de ETN‘s,  beschikbaar die vanuit een reguliere handelsrekening gekocht kunnen worden bij o.a. Binck . Voor meer informatie:

Conclusie: de stille opmars van crypto investement funds….

Er is een bonte verzameling van crypto beleggingsfondsen beschikbaar voor beleggers. Ze groeien als paddenstoelen uit de grond. Het is belangrijk om elk beleggingsfonds voor Bitcoin en crypto’s goed te bestuderen en te controleren. Zeker, het is makkelijk om het beleggen in Bitcoin of ander cryptogeld uit te besteden, toch je delegeert de verantwoordelijkheid waarbij je er op moet vertrouwen dat de heren weten wat ze doen. Daarom geven we Nederlandse initiatieven een prominente plaats.

We hopen dat de financiële autoriteiten hier verder een licht kunnen zijn om gereguleerde crypto beleggingsfondsen te toetsen en toe te laten om te opereren. De tekens zijn goed. Een belegger kan bovendien gebruik maken van het voorwerk van Crypto Fund Research.

Het grootkapitaal van alle grote Wall Street Hedge Funds werken stilletjes op de achtergrond om via durfkapitaal te investeren in veel belovende bedrijven binnen het groeiende crypto ecosysteem. De wereld van crypto finance ontwikkeld zich snel en zonder de meeste mensen dit zich realiseren is de paradigma verschuiving van de oude naar een nieuwe financiële wereld op gang gebracht geworden met de uitvinding van Bitcoin.

Voor meer informatie:

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min