bitcoin course

Beste crypto beleggingsfondsen!

Mar 4, 2020
Aanbieding: 

Wanneer zou ik gebruik maken van een Bitcoin of crypto beleggingsfonds?

bitcoin en crypto beleggingsfondsenEr zijn veel mensen die graag willen beleggen in cryptomunten, maar die dit graag uit handen willen geven. De cryptovaluta markten zijn volatiel en het is zeer waarschijnlijk dat de meeste crypto projecten zullen falen. Kennis en ervaring zijn belangrijk. De meeste mensen hebben geen tijd om ervaring op te doen en te leren over hoe de bonte wereld van cryptovaluta in elkaar steekt.

cryptocurrency investment fundsHet zelf opkopen en beheren van cryptovaluta vraagt om aandacht en tijd. Vooral het opzetten van veilige crypto wallets en vervolgens het samenstellen van een eigen cryptoportfolio. Gelukkig zijn er financiële dienstverleners zoals BlockchainTraders die kunnen ageren als cryptocurrency vermogensbeheerders en beschikken over een beleggingsfonds.

Wat is een Bitcoin of crypto beleggingsfonds?

iqeonEen Bitcoin beleggingsfonds kun je het beste vergelijken met een gemeenschappelijk spaarpot waar elke belegger een bepaalt bedrag in stort. Vaak vergt dit een behoorlijk bedrag van over meer dan 100.000 euro per belegger. Wanneer je niet beschikt over zo veel geld kun je beter gebruik maken van een crypto beleggingsfonds van eToro. Via de eToro handelsrekening kun je makkelijk instappen zonder enige beperkingen. eToro beheert de cryptotegoeden van de klanten. Het is geen crypto CFD broker. eToro koopt alle crypto’s in op de internationale crypto exchanges en beheerd de tegoeden van o.a. de crypto beleggingsfondsen. Voor meer informatie: eToro.

Een eToro cryptofonds is niet geschikt voor institutionele beleggers die graag een officieel deelbewijs krijgen van een daadwerkelijk gecertificeerde en gereguleerde beleggingsfonds voor crypto’s.  Een belegger wil ook een beleggingsfonds kiezen op basis van een bepaalde beleggingsstrategie. Over het algemeen kan stellen dat de verzamelde spaart verspreid wordt belegd over een gebalanceerde cryptocurrency portefeuille. Deze wordt door een team en een verantwoordelijke beleggingsmanager vastgesteld en aangepast op basis van de markt condities. Over het algemeen hanteert het beleggingsfonds een lange termijn visie en worden beleggingen gebaseerd op basis van gedegen fundamentele en technische analyse over elke cryptomunt of token. Het management team van het crypto beleggingsfonds zal zich bezighouden met o.a.

 • dagelijkse technische analyse van de cryptovaluta markten.
 • het volgen van de laatste trends en berichtgeving
 • het waarborgen van de beveiliging van de cryptovaluta in beheer en het verstandig in en verkopen van bepaalde posities indien nodig.
 • Het aanpassen van de gespreide portefeuille waardoor de volatiliteit verder kan worden gereduceerd en risico’s worden beperkt.
 • Het waarborgen van transparantie en het uitvoeren controles door toezichthouders zodat de cliënt- en fondsadministratie op orde is en wordt gegarandeerd.

Welke Bitcoin en crypto beleggingsfondsen zijn er al beschikbaar?

Er zijn belangrijke voordelen verbonden voor Nederlanders om te kiezen voor een Nederlands crypto fonds. Rechtszekerheid, Nederlandse zakencultuur en persoonlijk contact zijn drie voor de hand liggende redenen om te kiezen voor een Nederlandse crypto fonds specialist. Hier volgen drie gevestigde namen:

 1. BlockchainTraders heeft een zeer uniek beleggingsconcept en interessant fonds opgezet voor haar participanten.
 2. BitCapital
 3. Cyber Capital
 4. Adamant Capital – Alpha Bitcoin Fund
 5. Grayscale Investments – beschikt over verschillende cryptofondsen voor institutionele beleggers.
 6. Bitwise in samenwerking met Morgan Creek Digital Assets (alleen voor Amerikaanse beleggers).
 7. Fidelity Digital Assets (alleen voor Amerikaanse beleggers).
 8. Napoleon Bitcoin Fund (alleen voor Franse beleggers)

Op zoek naar internationale Bitcoin en crypto beleggingsfondsen? 

crypto fund researchEr zijn op dit moment meer dan 460 verschillende fondsen van verschillende type vermogensbeheerders en investeringsbedrijven opgezet. Het kost zeer veel werk om deze in kaart te leggen met daarbij de contactgegevens van de fondsbeheerders zodat je direct contact kunt opnemen. Gelukkig is er een organisatie die zich specialiseert in het bijhouden en in kaart leggen van nieuwe crypto fondsen: Crypto Fund Research. Alle informatie wordt mooi samengesteld in een overzichtelijke rapport. Bespaar jezelf een hoop tijd en maak gebruik van het onderzoek van het Crypto Fund Research team.

Wil je zelf je eigen beleggingsfonds in eigen beheer samenstellen?

Dit is makkelijker mogelijk dan je denkt als je een beetje lef hebt en als financiële watergeus het sop op gaat! Lees dan gewoon even onze beleggingsrapporten door en open een rekening bij een Nederlandse cryptobeurs zoals Bitvavo of Litebit. Deze ondersteunen wallets voor vele verschillende goede cryptomunten! We raden je ook aan om workshops bij te wonen en natuurlijk onze Bitcoin cursus door te nemen.

Er is ook een andere nieuwe Nederlandse dienstverlener op de markt waarmee jezelf een crypto beleggingsfonds kunt opstellen en automatisch laten beheren met behulp van trading bots – CopyCoin.

Gaat dit hele verhaal je te ver? Prima, dan zijn er tegenwoordig crypto index trackers, de ETN‘s,  beschikbaar die vanuit een reguliere handelsrekening gekocht kunnen worden bij o.a. Binck . Voor meer informatie:

Conclusie: de stille opmars van crypto investement funds….

Er is een bonte verzameling van crypto beleggingsfondsen beschikbaar voor beleggers. Ze groeien als paddenstoelen uit de grond. Het is belangrijk om elk beleggingsfonds voor Bitcoin en crypto’s goed te bestuderen en te controleren. Zeker, het is makkelijk om het beleggen in Bitcoin of ander cryptogeld uit te besteden, toch je delegeert de verantwoordelijkheid waarbij je er op moet vertrouwen dat de heren weten wat ze doen. Daarom geven we Nederlandse initiatieven een prominente plaats.

We hopen dat de financiële autoriteiten hier verder een licht kunnen zijn om gereguleerde crypto beleggingsfondsen te toetsen en toe te laten om te opereren. De tekens zijn goed. Een belegger kan bovendien gebruik maken van het voorwerk van Crypto Fund Research.

Het grootkapitaal van alle grote Wall Street Hedge Funds werken stilletjes op de achtergrond om via durfkapitaal te investeren in veel belovende bedrijven binnen het groeiende crypto ecosysteem. De wereld van crypto finance ontwikkeld zich snel en zonder de meeste mensen dit zich realiseren is de paradigma verschuiving van de oude naar een nieuwe financiële wereld op gang gebracht geworden met de uitvinding van Bitcoin.

Voor meer informatie:

Lees verder

Dwarsdenker Rypke Zeilmaker over de Big Reset

Een tip om te bekijken dit weekend is het volgende gesprek op Blue Tiger Studio met Rypke Zeilmaker. Rypke is een zelfstandig wetenschapsjournalist en adviseur in ecologische zaken. Rypke heeft een enorme schat van kennis over onder meer de actualiteit, de politieke belangen en geopolitieke spelletjes. Hij biedt een volledig ander perspectief over de recente […]

Jul 10, 2020
1 min

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min