Een Bitcoin tracker is een beursgenoteerd financieel instrument waarbij de Bitcoin koers index wordt gevolgd. Een Bitcoin koers index is een samenstelling van verschillende koersen op de belangrijkste Bitcoin exchanges. De CME Group heeft de Bitcoin Real Time Index BRTI en de Bitcoin Reference Rates BRR geïntroduceerd om Bitoin trackers te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin trackers?

bitcoin crypto equity financeBeleggers kunnen via trackers speculeren met de volatiliteit van de Bitcoin zonder dat het nodig is om de bitcoins zelf te kopen op een bitcoinbeurs en te beveiligen op een hardware wallet. Al deze zaken zijn niet nodig. Als een belegger kun je makkelijk mee profiteren van de koersschommelingen alsof je de bitcoins in je bezit had. Het is ook veel makkelijker om de Bitcoin tracker weer te kopen of verkopen. Vanuit de reguliere beleggingsrekening kan er op eenvoudige wijze met één transactie de tracker worden gevolgd. Het is even eenvoudig als het kopen van een aandeel.

Er zijn twee type Bitcoin trackers onder ontwikkeling. De ETF en de ETN. Een officiële Bitcoin ETF is nog niet op de Amerikaanse beurzen te verhandelen aangezien deze nog niet door de CFTC is goedgekeurd. Er zijn wel goede Bitcoin ETN’s ontwikkeld en verhandelbaar. Beleggen in een Bitcoin ETN is ook minder risicovol dan het beleggen in een Bitcoin CFD of een Bitcoin future. Tegenwoordig kun je via de BinckBank makkelijk in Bitcoin ETN beleggen.

Wat zijn de gegevens van de beste Bitcoin tracker?

Het gaat om de Bitcoin Tracker EUR: COINXBE:SSFN Stockholm. Het is een Bitcoin ETN uitgegeven door XBT provider  in Stockholm.

Opgelet: Bitcoin is niet gecorreleerd aan de reguliere financiële markten. Het is als beleggingsobject volledig uniek in de financiële geschiedenis van de mensheid. Het verwerven van kennis over de Bitcoin is belangrijk alvorens een Bitcoin tracker te kopen. Voor meer informatie: