algorand

Waarom zou ik Algorand (ALGO) kopen?

Apr 26, 2022
Aanbieding: 

De blockchain van Algorand is geleidelijk aan steeds bekender geworden, maar de prijs van de ALGO-cryptocurrency heeft in het verleden nog geen bull-run meegemaakt. Vaak werd Algorand een ‘Ethereum-killer’ genoemd, maar je kunt jezelf onderhand afvragen of Algorand juist niet degene is die met één been in het graf staat. We vertellen je hieronder of je de ALGO crypto zou moeten kopen en waar je dat het beste kunt doen. Ook gaan we dieper in op Algorand staking, mining en margin trading. In het kort: ALGO kun je het beste goedkoop via een snelle iDEAL storting met euro´s kopen op de Bitvavo exchange in Amsterdam. Waarschuwing: het beleggen in blockchain tech is risicovol. Begin altijd eerst met een goed begrip van Bitcoin alvorens durfkapitaal te beleggen in alternatieve projecten.

Korte uitleg over wat Algorand (ALGO) is

Algorand is een schaalbare en veilige blockchain waar ontwikkelaars decentrale applicaties (dApps), smart contracts en cryptocurrencies op kunnen ontwikkelen. Ook is de blockchain duurzaam, aangezien het netwerk het zelf ontworpen Pure Proof of Stake (PPoS) consensus mechanisme gebruikt. 

Een van de uniekste eigenschappen van Algorand is dat bezitters van de ALGO-cryptocurrency worden beloond bij iedere blokproductie. Wanneer je in bezit bent van ALGO-tokens krijg je 6% over de waarde op de eerste dag aan beloningen.

Het project is bedacht op opgezet is Turing prijswinnaar en MIT-professor Silvio Micali. Dit is een man met kennis die weet waar hij mee bezig is. Dat zien we terug in de resultaten van Algorand, omdat de blockchain een stuk schaalbaarder is dan bijvoorbeeld Ethereum. Hieronder kun je een goed interview zien waar je Silvio aan het woord kunt zien:

Op hetzelfde moment lijkt Algorand nauwelijks te groeien, vergeleken met de andere blockchains die hetzelfde doel voor ogen hebben.

Waarom zou je Algorand (ALGO) kopen?

Op het eerste gezicht lijkt Algorand een saai project dat niks nieuws doet. Ontwikkelaars kunnen hier applicaties en cryptocurrencies op ontwikkelen, net zoals dat bij een groot aantal andere blockchains kan. Wanneer je echter iets dieper in de technische werking van dit blockchain project duikt, kom je erachter dat een investering in Algorand misschien geen slecht idee is. De blockchain heeft immers een aantal opvallende oplossingen voor veelvoorkomende problemen gevonden. Zo lijken de oprichters van Algorand zelfs het blockchaintrilemma (decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid) te hebben opgelost.

De oprichters van Algorand hebben zichzelf bewezen. Niet hebben ze verschillende prijzen gewonnen, ook hebben ze de afgelopen jaren nodige kennis en ervaring opgedaan bij verschillende grote werkgevers. Ondanks alles is een bull-run de afgelopen jaren uitgebleven.

Misschien komt dit doordat Algorand 10 miljard tokens in omloop brengt. Om de prijs van een product te laten stijgen, is natuurlijk een vorm van schaarste nodig. En die schaarste is bij Algorand nergens te bekennen.

Er zijn genoeg redenen om Algorand te kopen, maar ook genoeg redenen om het niet te doen. Je kunt veel geld verliezen wanneer je cryptocurrencies koopt. Daarom zullen wij je ook nooit aanraden om Algorand te kopen. Doe vooral zelf onderzoek en bepaal vervolgens of het jou een verstandige investering lijkt. Voor meer informatie: welke crypto zal ik kopen?

Algorand (ALGO) tokenomics

De Algorand Foundation is de non-profit organisatie die verantwoordelijk is voor de tokenomics van Algorand. Zij hebben aangegeven dat maximaal 10 miljard ALGO crypto coins in omloop te brengen, die op de volgende manier worden verdeeld:

  • 3 miljard: wordt geleidelijk aan over 5 jaar in omloop gebracht;
  • 1.75 miljard: beloningen voor deelname;
  • 2.5 miljard: als ondersteuning van de relay nodes;
  • 2.5 miljard: Algorand Foundation en Algorand Inc; (mooie schatkist voor de oprichters)
  • 0.25 miljard: subsidies voor eindgebruikers.

Wat is de prijsverwachting van Algorand?

Het is lastig om te bepalen welke prijs we kunnen verwachten voor Algorand. Er zijn genoeg verwachtingen die zeggen dat de Algorand-prijs in de toekomst zal stijgen. Toch moeten we realistisch blijven en vermelden dat de prijs net zo goed kan dalen. We raden je daarom aan om zelf onderzoek te doen naar Algorand door bijvoorbeeld een fundamentele of technische analyse uit te voeren. Laat je niet te veel leiden door de Algorand koersverwachtingen van andere mensen zoals Youtube influencers. Hieronder kun je de actuele koers zien van ALGO:

Waar Algorand (ALGO) kopen?

Algorand kopen met iDEAL, Bancontact (SEPA) of credit card? Wanneer je Algorand (ALGO) in Nederland en België wil kopen kun je het beste bij een van deze exchanges/brokers terecht:

Wil je meer functies tot je beschikking hebben, zoals staking binnen je wallet? Dan zou je een van de volgende buitenlandse exchanges kunnen kiezen:

Waar kun je Algorand (ALGO) met hefboom verhandelen (margin trading)?

Ondanks dat wij het afraden, zou je Algorand kunnen verhandelen met een hefboom. Dit heet margin trading, en hier kun je winsten en verliezen vermenigvuldigen met de hefboom. Algorand margin trading is ontzettend riskant, aangezien vrijwel iedereen geld verliest. Mocht je het toch willen doen, kun je bij Binance terecht. Hier kun je Algorand margin trading met de volgende handelsparen uitvoeren: ALGO/BTC, ALGO/USDT en ALGO/BUSD.

Algorand (ALGO) debit card aanvragen?

Je kunt een Algorand debit card aanvragen. Met zo’n kaart is het mogelijk om in een winkel af te rekenen met ALGO coins. Je vraagt een Visa- of Mastercard-betaalkaart aan bij Nexo, Bitpanda en Binance. Lees op de website van deze uitgevers wat de voorwaarden zijn voor een betaalkaart.

Kun je een Algorand (ALGO) aandeel, tracker of ETP kopen?

Het is mogelijk om een Algorand ETP (CH1146882316) te kopen die is uitgegeven door 21Shares. Deze Algorand tracker is te koop op de Swiss Exchange (aandelenmarkt Zwitserland) en gekoppeld aan de waarde van Algorand.

Algorand (ALGO) ETF of ETN kopen?

VanEck heeft een Algorand ETN (VGND) uitgegeven waardoor je een Algorand obligatie kunt kopen. Wanneer je een Algorand ETN koopt, koop je in feite een obligatie die de prijs van het ALGO-token weerspiegelt. VanEck zal voor iedere uitgegeven obligatie eenzelfde hoeveelheid ALGO-tokens aanschaffen.

Let op: bij de aanschaf van een ETN (Exchange Traded Note) of ETF (Exchange Traded Fund) koop je niet een daadwerkelijke cryptomunt. Je ontvangt een product dat simpelweg de prijs van het onderliggende product weerspiegelt. Dit kan erg riskant zijn omdat je de uitgever van de ETN/ETF moet kunnen vertrouwen.

Hoe kun je Algorand (ALGO) staken?

Het netwerk van Algorand werkt volgens Pure Proof of Stake (PPoS). Het is daarom mogelijk om zelf een validator binnen het netwerk van Algorand op te zetten. Je kunt jouw stake ook uitbesteden aan een andere validator. In onderstaande Algorand staking tutorial wordt uitgelegd hoe je dat doet:

Crypto Staking brengt altijd risico’s met zich mee. Je kunt al jouw ALGO-munten verliezen met staking, en daarom zullen wij het je niet aanraden wanneer je niet over de juiste kennis beschikt. Het is ook mogelijk om vanuit de wallet van een crypto exchange te staken. Dit is veiliger, maar nog steeds ontzettend risicovol. 

Kan ik Algorand (ALGO) minen?

Je kunt geen Algorand (ALGO) minen. Het netwerk maakt namelijk geen gebruik van Proof of Work (PoW). Je kunt Algorand daarom slechts staken.

Gerelateerde artikelen:

Waarom zou ik Polygon (MATIC) kopen?

Waarom zou ik Polkadot (DOT) kopen?

Lees verder

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan

Deutsche Bank biedt Bitcoin en crypto custody dienstverlening aan. Deutsche Bank.. je hebt de naam vast weleens voorbij zien komen. Deutsche Bank is een van de grootste financiële instellingen ter wereld met bijna 70.000 werknemers en bestaat al sinds 1870. Het hoofdkantoor zit in Frankfurt en de bank beheert maar liefst €860,- miljard aan activa! […]

Sep 15, 2023
2,5 min