HashKey Exchange Hong Kong

De Hong Kong Bitcoin ETF´s zijn goedgekeurd voor China en Azië!

Apr 15, 2024
Aanbieding: 

Hong Kong staat op het punt haar eerste Bitcoin spot ETF´s te lanceren. De toezichthouder in Hong Kong SFC heeft China Asset Management, Bosera Capital en HashKey Capital Limited het groene licht gegeven om een Bitcoin & Ethereum spot ETF te lanceren, naast een principiële goedkeuring voor Harvest Global Investments. Wat zal de impact zijn van de goedkeuring van deze Chinese Bitcoin en Ethereum spot ETF´s? De Amerikaanse Bitcoin spot ETF is, aldus Larry Flink van BlackRock, de snelst groeiende ETF ooit! De vraag naar de spot ETF blijft toenemen en nu ook vanuit China, Hong Kong en Azië! We zullen spoedig zijn hoeveel Chinees kapitaal zal vloeien naar bitcoin, maar ook naar ethereum.

15 April 2024. Hong Kongse toezichthouder keurt Bitcoin- en Ethereum-ETF’s goed

De Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) heeft officieel meerdere exchange-traded funds (ETF’s) voor Bitcoin en Ethereum goedgekeurd. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de bloeiende cryptomarkt in de regio. De goedkeuringen werden verleend aan prominente vermogensbeheerders, waaronder China Asset Management, Bosera Capital en HashKey Capital Limited, naast een principiële goedkeuring voor Harvest Global Investments.

De Hong Kongse vestiging van China Asset Management heeft, zoals gedetailleerd in hun persbericht, toestemming gekregen van de SFC om spot Bitcoin- en Ethereum-ETF’s te lanceren. Dit initiatief is onderdeel van een samenwerking met OSL Digital Securities Limited en BOCI International, met als doel retail vermogensbeheerdiensten aan te bieden met directe cryptocurrency-inschrijvingen.

Bosera Asset Management en HashKey Capital hebben op dezelfde manier aangekondigd dat zij van de SFC een voorwaardelijke goedkeuring hebben gekregen voor hun eigen spot crypto-ETF’s. Deze producten, genaamd de Bosera HashKey Bitcoin ETF en de Bosera HashKey Ether ETF, stellen beleggers in staat om direct Bitcoin en Ethereum te gebruiken om zich in te schrijven op ETF-aandelen, zoals vermeld in hun persbericht.

Harvest Global Investments is ook in het zonnetje gezet met de principiële goedkeuring van de SFC voor twee belangrijke digitale asset spot-ETF’s. Volgens hun persbericht merkte dhr. Tongli Han, CEO en CIO van Harvest Global Investments, op: “Deze principiële goedkeuring voor de producten van Harvest Global Investments in twee belangrijke digitale asset spot-ETF’s onderstreept niet alleen het concurrentievoordeel van Hong Kong in de digitale asset-ruimte, maar toont ook ons onvermoeide streven naar het bevorderen van innovatie in de sector en het tegemoetkomen aan de gediversifieerde behoeften van beleggers.”

Deze ETF’s worden gelanceerd via een partnerschap met OSL Digital Securities, het eerste door de SFC gelicenseerde en verzekerde platform voor digitale assets. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het aanpakken van veelvoorkomende marktuitdagingen zoals excessieve margevereisten en premies.

Het persbericht van Bosera en HashKey benadrukt dat de introductie van deze virtual asset spot-ETF’s niet alleen nieuwe mogelijkheden voor vermogensallocatie zal bieden, maar ook de status van Hong Kong als internationaal financieel centrum en hub voor virtuele assets zal versterken. Deze stap is in lijn met de strategische push van de stad om zichzelf te vestigen als regionale leider in financiële innovatie, met name in de sector van digitale assets.

10 April 2024. De Bitcoin spot ETF in Hong Kong wordt waarschijnlijk al in april gelanceerd

Helaas kwam er vandaag (10 april) wat minder goed nieuws uit Amerika: de inflatie daalt niet hard genoeg en hierdoor zijn beleggers minder overtuigd van een renteverlaging die al in juni van dit jaar doorgevoerd zou moeten worden. Gelukkig heeft Bitcoin geen last van dergelijke inflatiecijfers; namelijk over iets meer dan een week vindt de Bitcoin halving plaats en dit houdt in dat de beloningen voor het minen van Bitcoin worden gehalveerd: van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Dit betekent dat Bitcoin minder snel de markt betreedt, en met de huidige vraag neemt aanbod dus af: goed voor de deflatie van Bitcoin dus. Dit is echter niet het enige goede nieuws deze week, ook is er goed nieuws uit Hong Kong: Hong Kong staat namelijk op het punt haar eerste Bitcoin spot ETF te lanceren en dit is waanzinnig goed nieuws voor de verdere wereldwijde institutionele adoptie van Bitcoin.

En zeker gezien het succes in Amerika zijn de verwachtingen voor de Bitcoin spot ETF in Hong Kong minstens net zo hoog! In Amerika is het totale handelsvolume van de Bitcoin spot ETF de $200,- miljard gepasseerd, bizar!

De Bitcoin spot ETF beperkt zich niet alleen tot Hong Kong

Hong Kong en ‘mainland’ China zijn twee verhalen apart. In het kort komt het erop neer dat Hong Kong niet volledig hoort tot het vasteland van China, de historie hiervan dateert nog uit decennia terug. Het belangrijkste verschil is dat Hong Kong een vrije markt is met lage belastingen en een open handelsbeleid. En op het vasteland van China staat de economie allemaal onder het strenge beheer en toezicht van de Communistische Partij.

Dit betekent echter niet dat instituties op het vasteland geen toegang hebben tot de Bitcoin spot ETF die al (naar alle waarschijnlijkheid) in april gelanceerd zal worden. Partijen die een filing hebben ingediend voor een spot ETF, zijn:

  • Harvest Fund (± $207,- miljard onder beheer)
  • Southern Fund (± $284,- miljard onder beheer

Zoals je ziet zijn dit niet de minste asset managers en kunnen zij via ‘subsidiaries’ (dochterondernemingen) in Hong Kong blootstelling krijgen aan de Hong Kong Bitcoin spot ETF. Deze twee fondsen behoren tot de grootste vermogensbeheerders in China. De BlackRock`s en Fidelity´s van China willen bitcoin kunnen toevoegen als een belegging voor haar institutionele klanten.

Verandert de houding van China ten opzichte van Bitcoin?

Wie lang genoeg meedraait in Bitcoin en crypto weet dat China niet altijd even crypto vriendelijk is geweest; zo is Bitcoin namelijk al talloze keren ‘verboden’ in China en was China ook een van de eerste die de zogenaamde ICO’s (initial coin offerings) in de ban deed. Echter staat Hong Kong dus nu op het punt om de eerste Bitcoin spot ETF’s te lanceren en dit wordt, ogenschijnlijk, ‘goedgekeurd’ door China.

Wellicht dat China niet langer achter wil blijven sinds Amerika als een dolle draait voor wat betreft de handel in deze Bitcoin ETF’s en het doel van China uiteraard is om de mondiale economische grootmacht te worden.

Hong Kong’s Bitcoin spot ETF zijn de eerste in heel Azië zijn

Het is nu aan de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) om ervoor te zorgen dat de eerste Bitcoin spot ETF’s worden goedgekeurd en verhandelbaar zijn. De SFC in Hong Kong heeft schijnbaar nogal haast gehad: ze hadden de goedkeuringsprocedure namelijk versneld zodat op 15 April de eerste reeks van bitcoin etf´s zijn goedgekeurd. Het lijkt er dan ook op dat China (lees: Hong Kong) niet van plan is deze eerste plaats weg te gaan geven aan een Aziatisch buurland. Zuid-Korea werkt o.a. aan de lancering van een eigen Bitcoin ETF. Japan werkt ook aan de aanpassing van haar wetgeving om de institutionele adoptie van bitcoin te vergemakkelijken.

Wat is de mogelijke impact van de lancering van de bitcoin ETF´s in Hong Kong?

Volgens vooraanstaande analist Eric Balchunas zal de aanvankelijke impact niet zo groot zijn. De ETF markt van Hong Kong is zeer klein in vergelijking met die in de Verenigde Staten. Hij verwacht niet dat er meer dan $500 miljoen in bitcoin wordt opgekocht door institutionele beleggers in Hong Kong. Het zal natuurlijk wel een verschil gaan uitmaken wanneer institutionele beleggers uit China daadwerkelijk toegang kunnen of zullen gaan krijgen tot deze beleggingsinstrumenten.

We kunnen rustig concluderen dat Bitcoin steeds relevanter en belangrijker wordt in Azië. Het succes van de BlackRock Bitcoin ETF was een gamechanger; vermogensbeheerders in China, Hong Kong en Azië willen nu ook op een gereguleerde manier blootstelling krijgen tot bitcoin´s prijsontwikkeling. De impact zal in het begin niet zo groot zijn aangezien de markt in Hong Kong zeer klein is in vergelijking met die in de Verenigde Staten, op den duur zal de impact toenemen naarmate ook beleggers woonachtig in China toegang zullen krijgen tot deze Bitcoin Spot ETF<s in Hong Kong.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min