Nederlandse stablecoin Stablr

Tether (USDT) investeert in Stablr, de issuer van de Nederlandse stablecoin Stablr $EURR

Feb 27, 2025
Aanbieding: 

Het ziet ernaar dat stablecoin USDT, van Tether, toch relevant blijft op de Europese crypto markten via een strategische samenwerking met de Nederlandse stablecoin Stablr. Tether heeft vandaag aangegeven dat het een investering heeft gedaan in de Nederlandse stablecoin uitgever Stablr. Stablr ($EURR) is een stablecoin van een Nederlands bedrijf en wordt volledig gebacked door euro’s. Stablr is nog relatief jong en is volledig MiCAR compliant en voldoet dus aan alle EU wetgeving. 

Bovenstaande maakt Stablr interessant voor Tether; Tether heeft namelijk niet al te lang nog aangegeven de Europese crypto markt te moeten verlaten in verband met de MiCAR wetgeving, die per 30 december verder wordt uitgerold. Nederlandse exchanges zoals Finst en Bitvavo hebben $USDT moeten delisten van de exchange in verband met deze wetgeving. Dit is vervelend omdat handelen met liquide stablecoins zoals $USDT makkelijk, snel en (relatief) goedkoop is. Maar nu dus goed nieuws: Stablr $EURR wordt een nieuwe populaire stablecoin in Europa die goed in te zetten is als alternatief voor $USDT. 

Tether blijft relevant in Europa door te investeren in de Nederlandse stablecoin Stablr

Hoeveel Tether precies heeft geïnvesteerd in de Nederlandse stablecoin Stablr ($EURR) is niet bekend gemaakt, maar Tether kennende zal het bedrag aanzienlijk genoeg zijn om impact te kunnen uitoefenen op de Europese stablecoin markt. De Europese stablecoin markt is vergeleken met de Amerikaanse stablecoin markt zeer klein, toch is Europa een belangrijke groeimarkt voor Tether. Ter vergelijking: de marktkapitalisatie van de totale Europese stablecoin markt is zo’n $400,- miljoen, en Tether’s marktkapitalisatie alleen is al ruim 140,- miljard!! Er is dus een hoop werk aan de winkel in Europa.

In het persbericht geven ze aan dat innovativiteit en regulatie redelijk gelijk oplopen en dat is een positief signaal. En zoals gezegd wordt de MiCAR wetgeving verder uitgerold per 30 december, waaronder de bekende “travel rule”. Stablr voldoet aan de MiCAR wetgeving en kan dus gewoon gebruikt worden door crypto fanatiekelingen in Europa. Vooralsnog is de stablecoin alleen gelist op Bit2Me, maar verwacht wordt dat andere Europese exchanges snel zullen volgen met het listen van deze stablecoin. Op dit moment is Stablr ($EURR) te versturen via de Ethereum en Solana blockchain. Daarnaast zal Stablr gebruikmaken van het gloednieuwe RWA platform van Tether; Hadron.     

Wat zijn voordelen van deze samenwerking voor stablecoin gebruikers?

Met het wegvallen van $USDT op de Europese markten viel er een populaire stablecoin weg die door veel crypto handelaren gebruikt werd. De meeste handelsparen (kijk maar eens op je KuCoin, Bybit, Binance app) zijn in USDT, dit betekent dat je handelt tegen $USDT. De $USDT markten zijn zo groot dat er altijd wel vraag naar jouw cryptocurrency is, maar wel vraag vanuit Tether’s $USDT coin. Veel vraag betekent een hoge liquiditeit en een hoge liquiditeit betekent dat je jouw cryptocurrencies snel, makkelijk en tegen een schappelijke fee kan verkopen. Als deze liquide stablecoin markten er niet zijn, kun je dus minder makkelijk verkopen tegen stabiele coins. 

En op volatiele markten is zo’n stabiele coin van groot belang. De investering in Stablr door Tether is dus van groot belang voor Europese crypto traders.

Ook Ripple ($XRP) komt vandaag met stablecoin nieuws

En ook Ripple ($XRP) kwam vandaag met interessant nieuws: Ripple heeft namelijk z’n eigen stablecoin gelanceerd, de $RLUSD stablecoin. De nieuwe stablecoin van Ripple is net als alle andere stablecoins 1:1 financieel gedekt. De stablecoin is direct gelanceerd op grote internationale crypto exchanges en $RLUSD leent zich goed voor de instituties die Ripple al bedient, maar ook zal de stablecoin gewoon gebruikt kunnen worden door particulieren om mee te handelen of om te gebruiken voor betalingen.

De adoptie van stablecoins lijkt niet te stoppen en ook dit is weer een goed voorbeeld van een “real-world-asset” (RWA) use-case. Crypto lijkt hiermee steeds meer mainstream te gaan! 

Lees verder

Kraken vs Bybit Europe: Welke exchange is het beste voor Nederlandse Bitcoin traders in 2025?

Kraken vs Bybit. Kraken en Bybit hebben recentelijk een MiCa-licentie ontvangen om in Europa volgens de nieuwe Europese MiCAR-framework legaal te kunnen opereren. Klanten die wonen in Nederland en Europa zullen respectievelijk een MiCAR-compliant rekening verkrijgen. Voor Bybit betekent dit concreet dat er een specifiek platform wordt gelanceerd voor Europa: Bybit Europe. Voor meer info […]

Jul 4, 2025
4,5 min

Robinhood lanceert eigen blockchain voor real world assets (RWA)

Beleggingsplatform, en inmiddels ook crypto exchange / platform, Robinhood heeft vandaag op social media (X) bekend gemaakt dat het een eigen layer 2 blockchain gaat lanceren genaamd, hoe kan het ook anders: The Robinhood Chain. Deze nieuwe blockchain van Robinhood is een permissionless Layer 2 blockchain dat zich gaat specialiseren in het tokenizen van real […]

Jul 3, 2025
2,5 min

Bybit Nederland beëindigt dienstverlening: Automatische overstap naar Bybit Europe aangekondigd

Cryptohandelsplatform Bybit Nederland zet definitief een punt achter haar Nederlandse operatie. Alle klanten worden automatisch overgeheveld naar het Europese platform van de exchange: ByBit Europe. De Nederlandse tak van het populaire cryptohandelsplatform Bybit kondigt het einde aan van haar lokale dienstverlening. SATOS, het bedrijf achter Bybit.nl, stopt per 1 juli 2025 met het aannemen van […]

Jul 4, 2025
7 min