crypto vermogensbeheer

VERMOGENSBEHEER

12 apr. 2021
Aanbieding: 

Vermogensbeheer is een strategie waarbij u uw vermogen door een financiële instelling, bank of expert, geheel of gedeeltelijk laat beheren om het te laten groeien. Vermogensbeheer komt meestal met een aantal belangrijke componenten: private banking, belleggingsadvies en tax planning. De engelse termen voor vermogensbeheer die vaak worden gebruikt, zijn Capital Management of Wealth Management.

De componenten van vermogensbeheer in relatie tot een goede risikospreiding!

vermogensbeheerPrivate banking gaat niet allen over het verkrijgen van de beste dienstverlening en voorwaarden, maar ook over of uw geld wel veilig staat en een mogelijkerwijze een hoge rente kan ontvangen. Helaas, doordat de rentetarieven vrij laag staan, zal beleggingsadvies noodzakelijk zijn om daadwerkelijk uw vermogen niet door inflatie langzaam te laten opeten. Wat zijn slimme zetten? Het kopen van huizen, land, staatsobligaties en aandelen? Zal ik investeren in nieuwe fintech en biotech bedrijven? Ga ik in deze onzekere tijden een gedeelte van mijn vermogen beleggen in goud, zilver en bitcoins?

De opkomst van crypto vermogensbeheer:

Bitcoins en andere cryptovaluta worden als een nieuwe asset class beschouwd die buiten het huidige financiële systeem liggen. Een onderzoek van Yale raadt vermogensbeheerders nu aan om 1 % tot maximaal 6 % van het vermogen te alloceren in crypto’s. In Nederland is er nu een gespecialiseerde crypto vermogensbeheerder actief: Blockbay Capital. Boven worden er steeds meer Bitcoin en crypto beleggingsfondsen opgericht.

Met behulp van Yieldt kun je op Bitvavo een beheerd crypto-beleggingsportefeuille laten beheren. Het automatisch laten beheren van je portefeuille in crypto’s op je Bitvavo handelsrekening met behulp van Yieldt’s expertise is een uiterst gemakkelijke manier om je crypto-vermogen actief te laten beheren. Voor meer informatie: Yieldt

Klassiek vermogensbeheer:

Zilver kopen en goud kopen zijn traditionele hedges die een vermogensbeheerder voorstelt. In het kader van deze onzekere tijden van crisis, schulden, geldverruimingsprogramma’s en geo-politieke spanningen is het zeker verstandig om uw vermogensbeheerstrategie te complementeren met goud en zilver aankopen. Voor meer informatie: waarom zou ik goud kopen?

Staatsobligaties zijn door het constant, veelvuldig printen van de centrale banken, niet direct meer een veilige haven. Er wordt veel gesproken over een Bond Bubble veroorzaakt door de Quantative Easing programma’s van de centrale banken. Niettemin beleggers kunnen goed inspelen op deze kennis en trends. Het meeste geld komt terecht in de obligatie- en aandelenmarkten. Veel mensen maken zeer veel geld op de beurs en zetten vervolgens een deel van hun winsten in hard assets zoals goud.

Vermogensbeheer is in deze tijden niet meer eenvoudig en vergt een gebalanceerde strategie met een goede risicospreiding. Een goede en professionele vermogensbeheerder helpt u bij het opstellen van een risicoprofiel en het uitvoeren van de strategie.

Een ander component van vermogensbeheer is het ervoor zorgen dat uw vermogen niet teveel belast wordt door de overheid. Het planeren van uw belasting over uw vermogen en uw kapitaal winst vraagt ook om een belastingdeskundige. Het ontwijken van belasting is legaal zolang het gebeurd in het raamwerk van de wet en de belastingwet niet wordt overtreden.

Wat zijn wezenlijke factoren bij vermogensbeheer?

Door welke instelling of bank kan ik het beste mijn vermogen door laten beheren? De kwaliteit en gezondheid van uw bank is de eerste factor waar u naar moet kijken. Veel vermogensbeheerders zijn banken die helaas financieel niet zo lekker voorstaan. Het financieringsgat van vele banken is veel te groot en de economische crisis is nog niet voorbij. Er wordt een nieuwe financiële crisis verwacht.

beste vermogensbeheerder voor vermogensbeheerDit maakt u vermogen potentieel zeer kwetsbaar bij een bankrun of mogelijk bankroet. Vandaar zorg ervoor dat uw vermogen op een goede en veilige bank staat. De beste bank is naar onze mening een full-reserve bank. Deze zijn een zeldzaamheid. Een traditionele offshore spaarbank is de Euro Pacific Bank. Deze kunt u als een extra private bank aanhouden naast uw Nederlandse bank, of ook inzetten als een vermogensbeheerder. De Euro Pacific Bank heeft een wealth management programma in samenwerking met Europ Pacific Capital. De Euro Pacific Bank is in feite de banktak van Euro Pacific Capital. Beide instellingen zijn opgericht geworden door de beroemde investeerder Peter Schiff. Vermogensbeheer is al mogelijk vanaf 50.000 US Dollar via uw Euro Pacific Bank account. U krijgt de mogelijkheid om een WRAP account te openen bij Euro Pacific Capital.

De tweede factor is of u vermogensbeheer wilt laten doen door een Nederlandse instelling of een buitenlandse instelling of bank. Het probleem is dat er veel keuze is. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 180 vermogensbeheerders. Het probleem is dat de meeste Nederlandse banken te duur zijn en vermogensbeheer inperken tot beperkte alternatieven. Alex en Robeco zijn twee vermogensbeheerders die vooral goed kunnen zijn voor Nederlandse die een relatief klein vermogen hebben (start vanaf 50.000 Euro), maar zeker ook Ohpen, The Index People, Meesman Index Investment en Brand New Day zijn zeker ook betere alternatieven dan dure en beperkte vermogensbeheer oplossingen van de gevestigde banken in Nederland zoals ING en ABN AMRO.

slim vermogensbeheerHelaas, bij vermogensbeheer en het beleggen in het algemeen is het zo dat er een overaanbod is aan uniforme beleggingsproducten, met hoge kosten, weinig transparantie en zeer magere beleggingsresultaten. Oppassen met vermogensbeheerders en traditionele banken. Vandaar dat we ook factor 1 als wezenlijk beschouwen! Zet eerst uw vermogen op een veilige bank. Vervolgens, misschien toch maar goud of zilver kopen? Bij de Euro Pacific Bank is dit mogelijk. Lees hier verder: Is de Euro Pacific Bank betrouwbaar?

Gerelateerd onderwerp:

Lees verder

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

18 sep. 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min