VERMOGENSBEHEER

Vermogensbeheer is een strategie waarbij u uw vermogen door een financiële instelling, bank of expert, geheel of gedeeltelijk laat beheren om het te laten groeien. Vermogensbeheer komt meestal met een aantal belangrijke componenten: private banking, belleggingsadvies en tax planning. De engelse termen voor vermogensbeheer die vaak worden gebruikt, zijn Capital Management of Wealth Management.

De componenten van vermogensbeheer in relatie tot een goede risikospreiding!

vermogensbeheerPrivate banking gaat niet allen over het verkrijgen van de beste dienstverlening en voorwaarden, maar ook over of uw geld wel veilig staat en een mogelijkerwijze een hoge rente kan ontvangen. Helaas, doordat de rentetarieven vrij laag staan, zal belegginsadvies noodzakelijk zijn om daadwerkelijk uw vermogen niet door inflatie langzaam te laten opeten. Wat zijn slimme zetten? Het kopen van huizen, land, staatsobligaties en aandelen? Zal ik investeren in nieuwe fintech en biotech bedrijven? Ga ik in deze onzekere tijden een gedeelte van mijn vermogen beleggen in goud, zilver en bitcoins? Zilver kopen en goud kopen zijn traditionele hedges die een vermogensbeheerder voorstelt. In het kader van deze onzekere tijden van crisis, schulden, geldverruimingsprogramma’s en geo-politieke spanningen is het zeker verstandig om uw vermogensbeheerstrategie te complementeren met goud en zilver aankopen. Voor meer informatie: waarom zou ik goud kopen?

Staatsobligaties zijn door het constant, veelvuldig printen van de centrale banken, niet direct meer een veilige haven. Er wordt veel gesproken over een Bond Bubble veroorzaakt door de Quantative Easing programma’s van de centrale banken. Niettemin kan men met behulp van derivaten zoals CFD’s, opties en binaire opties goed inspelen op deze kennis en trends. Veel mensen maken zeer veel geld op de beurs en zetten vervolgens een deel van hun winsten in hard assets zoals goud.

Vermogensbeheer is in deze tijden niet meer eenvoudig en vergt een gebalanseerde strategie met een goede risikospreiding. Een goede en professionele vermogensbeheerde helpt u bij het opstellen van een risikoprofiel en het uitvoeren van de strategie.

Een ander component van vermogensbeheer is het ervoor zorgen dat uw vermogen niet teveel belast wordt door de overheid. Het planeren van uw belasting over uw vermogen en uw kapitaal winst vraagt ook om een belastingdeskundige. Het ontwijken van belasting is legaal zolang het gebeurd in het raamwerk van de wet en de belastingwet niet wordt overtreden.

Wat zijn wezenlijke factoren bij vermogensbeheer?

Door welke instelling of bank kan ik het beste mijn vermogen door laten beheren? De kwaliteit en gezondheid van uw bank is de eerste factor waar u naar moet kijken. Veel vermogensbeheerders zijn banken die helaas financiëel niet zo lekker voorstaan. Het financiërinsgat van vele banken is veel te groot en de economische crisis is nog niet voorbij.

beste vermogensbeheerder voor vermogensbeheerDit maakt u vermogen potentiëel zeer kwetsbaar bij een bankrun of mogelijk bankroet. Vandaar zorg ervoor dat uw vermogen op een goede en veilige bank staat. De beste bank is naar onze mening de BIG BANK als u zoekt naar een traditionele spaarbank en de Euro Pacific Bank als u zoekt naar een veilige offshore bank. Deze kunt u als een extra private bank aanhouden naast uw Nederlandse bank, of ook inzetten als een vermogensbeheerder. De Euro Pacific Bank heeft een wealth management programma in samenwerking met Europ Pacific Capital. De Euro Pacific Bank is in feite de banktak van Euro Pacific Capital. Beide instellingen zijn opgericht geworden door de beroemde investeerder Peter Schiff. Vermogensbeheer is al mogelijk vanaf 50.000 US Dollar via uw Euro Pacific Bank account. U krijgt de mogelijkheid om een WRAP account te openen bij Euro Pacific Capital.

De tweede factor is of u vermogensbeheer wilt laten doen door een nederlandse instelling of een buitenlandse instelling of bank. Het probleem is dat er veel keuze is. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 180 vermogensbeheerders. Het probleem is dat de meeste Nederlandse banken te duur zijn en vermogensbeheer inperken tot beperkte alternatieven. Alex en Robeco zijn twee vermogensbeheerders die vooral goed kunnen zijn voor nederlandsers die een relatief klein vermogen hebben (start vanaf 50.000 Euro), maar zeker ook Ohpen, The Index People, Meesman Index Investment en Brand New Day zijn zeker ook betere alternatieven dan dure en beperkte vermogensbeheer oplossingen van de gevestigde banken in Nederland zoals ING en ABN AMRO. Voor meer informatie over de relatieve kosten en baten bij nederlandse vermogensbeheerders, zie het volgende artikel: Kosten vermogensbeheer vergeleken. Een ander mogelijkheid is om naar de site belegginsmatch te gaan.  Hier kunt u gemakkeijk vastellen  welke vermogensbeheerder en broker het beste bij u past:

beleggingsmatch
slim vermogensbeheerHelaas, bij vermogensbeheer en het beleggen in het algemeen is het zo dat er een overaanbod is aan uniforme beleggingsproducten, met hoge kosten, weinig transparantie en zeer magere belegginsresultaten. Oppassen met vermogensbeheerders en traditionele banken. Vandaar dat we ook factor 1 als wezenlijk beschouwen! Zet eerst uw vermogen op een veilige bank. Vervolgens, misschien toch maar goud of zilver kopen? Bij de Euro Pacific Bank is dit mogelijk. Lees hier verder: Is de Euro Pacific Bank betrouwbaar?

Gerelateerd onderwerp:

[schema type=”review” url=”https://www.bestebank.org/vermogensbeheer/” name=”vermogensbeheer” description=”Wat is vermogensbeheer en wie is een goede vermogensbeheerder?” rev_name=”vermogen” rev_body=”vermogensbeheer” author=”Jan de Vries” pubdate=”2013-04-21″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Leave a Comment