Wie is Katie Ananina en waarom nu ook PlanB voor paspoort?

Nov 29, 2021
Aanbieding: 

In dit artikel leren we de Russische voormalig topzeiler Katie Ananina kennen die qua schoonheid niet onderdoet voor een Anna Kournikova. Die schoonheid leidt wat af van de inhoud dus daarom is het goed te kunnen melden dat we in dit artikel ook de nieuwste aflevering van Saifedean Ammous‘ podcast “The Bitcoin Standard” hebben geplaatst, waardoor je puur in audio kunt luisteren naar de hele super actuele situatie waarin steeds meer mensen zoeken naar mogelijkheden om onder de repressie van hun vaderland uit te komen. Katie heeft dit streven de “Flag theory” gedoopt: dat je hoe dan ook moet proberen jurisdicties te kunnen omzeilen (pun intended) door verschillende paspoorten te hebben.

Onderaan dit artikel zie je een interview waarin wordt uitgelegd hoe Katie als jong meisje in Siberië leerde zeilen omdat haar snowboardleraar in de zomer als zeilleraar actief was. Natuurlijk leer je als zeiler uiteindelijk ook de oceaan kennen en de Caribbean en daar heb je dus van die eilanden …

Grappig dat Portugal als enige natie op het vaste land ertussen staat. Deze set kaarten komt van Katie’s website planbpassport.com. Tot dusver was PlanB onder Bitcoiners uitsluitend bekend als de anonieme Nederlandse Twitteraar PlanB die de wereld het beroemde Stock-2-Flow model voor de koers van Bitcoin gaf. Maar nu wordt het verwarrend nu Katie haar programma om mensen te helpen aan een tweede paspoort ook PlanB heeft gedoopt.

Portugal staat op die kaart simpelweg omdat er nog bepaalde voordelen zijn aan een EU-paspoort. Vooral natuurlijk vanwege de laissez-faire op het gebied van Bitcoin waar wij als redactie de laissez-faire op het gebied van geestverruimende middelen aan toe kunnen voegen. Ten opzichte van El Salvador is Katie nog sceptisch. Mooi al die Bitcoin plannen, maar qua covid-maatregelen loopt de politiek daar nog in de pas. Op Santa Lucia bijvoorbeeld, vertelt Katie, is er helemaal geen covid-beleid en zijn de hotels ramvol geboekt.

We komen een en ander aan de weet in de nieuwe podcast van The Bitcoin Standard, waarin Saif erkent dat hij met zijn eerste boek te naïef is geweest. Er is een tijd geweest waarin internet en Bitcoin zonder meer de deur naar The Sovereign Individual leken te openen. Nu met covid komen we van een koude kermis thuis en zien we dat de staat nog zeer ver kan gaan in censuur en onderdrukking. Saif vertelt dat hij voor geen goud en geen Bitcoin meer naar Australië, Nieuw-Zeeland of Nederland zou willen reizen. En dat we als Bitcoiners wel degelijk op zoek moeten naar jurisdicties waar een vrij leven mogelijk is.

Op deze marktniche is Katie dus gedoken die vanaf haar vroegste jeugd vooral door de opstelling van haar ouders als vrije vogel is opgegroeid. “In Rusland hebben we in zo’n korte tijd zo veel ellende door de overheid meegemaakt dat iedereen fundamenteel anarchist is geworden”, zegt ze. Saif voegt daaraan toe dat in Rusland hooguit in Moskou de covid-regels serieus worden genomen maar dat even buiten deze wereldstad geen hond zich eraan houdt.

Kies een mooi moment in de auto of een vrije dag om naar de podcast te luisteren en bepaal je gedachten. Aan het einde wordt er gepraat over Australiërs die momenteel bezig zijn politiek asiel in het buitenland aan te vragen. “Die procedure kan wel acht jaar duren”, zegt Katie. “En dat kan een heel stuk sneller via onze contacten”. Ook bijzonder, is hoe Katie ervoor pleit om in diverse landen contacten met gelijkgestemden op te bouwen. Dat zou je negatief kunnen duiden als jezelf opsluiten in je bubbel, maar is in wezen gewoon gezond verstand. In elke dictatuur hebben vrijheidslievende mensen elkaar in het verborgene opgezocht.

Voor het gemak twee korte video’s van Katie waarin ze haar dienstverlening verder uitlegt.

Grappig hoe ze het een “programma” noemt wat ze aanbiedt terwijl critici het evengoed belastingontduiking zouden kunnen noemen. Maar dan moet je inderdaad dieper in haar filosofie duiken die ook grotendeels overeenkomt met de Bitcoin filosofie van de cypherpunks. Het gaat erom dat de staat gedwongen moet worden te transformeren naar een echte dienstverlener en dat kan alleen als we ook leren met ons vermogen en onze voeten te stemmen.

De pagina waarop Katie haar filosofie uitlegt is zeer de moeite waard. We lezen daar ook:

Plan B Passports versnelt de evolutie van de vrije markt om regeringen te laten strijden om de vruchten van uw arbeid, en stimuleert hen om u betere diensten te bieden tegen betere prijzen. Het verkrijgen van een tweede paspoort is eenvoudiger dan ooit en het is een slimme bescherming tegen eventuele noodsituaties. Ons bedrijf richt zich op uw unieke behoeften en begeleidt u stap voor stap door het hele immigratieproces.

In de podcast komen we aan de weet dat Katie momenteel zwanger is van haar eerste kind en dat ze sowieso ook op het spoor zit van home schooling. Zij en Saif zijn het roerend eens dat er van de overheid gewoon helemaal niets goeds te verwachten valt. Uiteindelijk misschien wel als die transformatie in gang wordt gezet, maar vermoedelijk kan dit enkel worden afgedwongen als eerst op diverse plekken op aarde vrijplaatsen en vrijstaten worden gecreëerd, waar dan net als voor de val van het IJzeren gordijn mensen in de nog aanwezige dictaturen zo strontjaloers op worden dat ze uiteindelijk een omwenteling afdwingen.

De mooiste video over Katie Ananina is deze wat oudere op Facebook gepubliceerde waarin ze haar levensverhaal humoristisch vertelt en waar haar hang naar vrijheid vandaan komt. Als je ziet hoe schaapachtig de meeste mensen meegaan in de covid-maatregelen en andere fiat-onzin zoals klimaat, dan is het misschien ook realistisch te veronderstellen dat die “omwenteling der schapen” er nooit gaat komen zolang het in friendly liberal fascist systeem nog lukt de supermarkten en speelgoedwinkels vol te houden en Amazon de geïsoleerde huishoudens van de free range slaves nog kan bevoorraden.

Afsluitend kunnen we nog wat leren van de zeilster Katie die op Twitter doorgaat als Katie The Russian. Ze zegt in het laatste interview dat je vroeger tenminste met een boot op de oceaan volledig vrij was, maar dat je tegenwoordig gemiddeld 1x per 2 jaar door een politieboot wordt onderschept en ondervraagd. En die mogen dat doen zonder probable cause, zonder verdenking. In lockdown-tijden denk je dan 1x per 2 jaar gedoe met de overheid? Héérlijk. Tijd voor een prachtig Beste Bank gedoopt zeiljacht.

Wat we hierboven ook zien is dat Katie officieel in Texas woont. Good for her. Een betere bijnaam dan Katie The Russian zou zijn Katie Houdini! David James Rodriguez, de interviewer van de nog steeds bestaande Freedom Lovers Show, vraagt Katie tenslotte naar haar beste levensadvies. Haar antwoord:

Disobey! Just live the life you want.

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min