bitcoin sharpe ratio

Crypto markt toont herstel. Bitcoin in de lift!

Nov 11, 2023
Aanbieding: 

De crypto markt toont herstel de afgelopen dagen en ziet Bitcoin bijna de $38.000 aantikken! De fear & greed index staat op “greed”, een bull market in the making?

Inderdaad, wow, wat een week! So far dan, want as we speak gaan de markten gewoon netjes door in het groen. De afgelopen dagen (bekeken vanaf 11 november) hebben we een forse stijging gezien; de afgelopen 7 dagen is Bitcoin namelijk ruim 7% gestegen en donderdag tikte de Bitcoin koers bijna de $38.000 aan! En als we verder uitzoomen zien we al helemaal een mooie stijging: Bitcoin stond op 1 januari van dit jaar op een kleine $17.000, dat is vandaag de dag dus goed voor een groei van ± 117%. Bitcoin is overigens niet de enige stijger: de crypto markt toont herstel over zijn geheel: Ethereum is de afgelopen 7 dagen ruim 12% gestegen, Polygon ruim 22% en Chainlink spant de kroon met een stijging van 32%!

Factoren die mogelijk een aandeel hebben in herstel van crypto markt

Waar komt deze ‘ommekeer’ vandaan, vraag je je wellicht af. En mogen we al spreken van een bull market? Terechte vragen maar helaas is daar geen uniform antwoord op. Wel kunnen een aantal factoren hier een aandeel in hebben: Michael Saylor (MicroStrategy) heeft in Q3 van dit jaar behoorlijk wat Bitcoin bijgekocht, zo werd duidelijk toen de kwartaalcijfers naar buiten kwamen. Saylor is inmiddels een usual suspect en zijn Bitcoin aankopen zijn zodoende ook de normaalste zaak van de wereld geworden, toch heeft het nog steeds invloed op de prijs.

Daarnaast blijft een verwachte economische mokerslag (vooralsnog) uit: na corona, renteverhogingen, een oorlog en de daarmee gepaarde inflatie was de verwachting dat de gehele economie in een veel zwaardere crisis terecht zou komen.. so far so ‘good’ zullen we maar zeggen.

Good old Bitcoin ETF’s

Er gaat ook geen dag voorbij in de Bitcoin wereld zonder dat de toekomstige Amerikaanse spot ETF’s worden besproken, en ook wij doen er graag een update over: Michael Novogratz (CEO Galaxy Digital) is bijna zeker van goedkeuring door de SEC voor een Bitcoin spot ETF, ‘s werelds bekendste market makers zoals Jane Street, Jump Trading en Virtu Financial tonen interesse in het verzorgen van liquiditeit voor de BlackRock ETF en ex bestuurders van Amerikaanse financiële dienstverlener Cantor Fitzgerald richten een crypto lending platform (Tokenet) op in anticipatie op de goedkeuring van de eerste Bitcoin spot ETF. Met andere woorden: de grote jongens zetten alles alvast klaar. Bovendien werd er bekend gemaakt dat BlackRock ook werkt aan de voorbereidingen van de lancering van een Ethereum ETF. Dit verklaart de koersopgang van Ethereum.

Bitcoin en banken..

Een match made in heaven? Niet per se, maar toch zijn banken prominent aanwezig als het gaat om de adoptie van Bitcoin. Zo biedt de Zwitserse SGKB bank Bitcoin-verkoop aan, lanceert de Standard Chartered bank in Hong Kong “Zodia” (institutionele custody service) en investeert Thailands op een na grootste bank (Kasikorn bank) in de Thaise Satang Exchange. En wie weet waar de banken nog meer mee bezig zijn op de achtergrond..

Bitcoin wordt schaarser en schaarser

Inmiddels is ruim 93% van alle Bitcoins in omloop. Het aanbod neemt af en de vraag toe, dit heeft dan ook behoorlijk wat invloed op de prijs. Daarnaast heeft uiteraard ook de Bitcoin halving invloed op de prijs: het event wordt door de ‘community’ sowieso als bullish gezien en is hoog geanticipeerd, het minen van Bitcoin wordt moeilijker en kostbaarder (waardoor het voor veel miners ook moeilijker wordt om überhaupt nog mee te blijven doen in het proces) en zodoende neemt de snelheid van het aanbod van nieuwe Bitcoins af. Tot slot worden er, na afronding van de halving, steeds minder Bitcoins aangeboden op de markt: de algehele schaarste neemt dus op meerdere manieren toe en dus kunnen we Bitcoin dan ook een echte deflationaire munt noemen. Vandaar HODL Bitcoin!

Voor meer informatie:

Lees verder

Is een Solana ETF op komst?

Is een Solana spot ETF in de maak? Met de aanvraag van 21Shares en VanEck lijkt een Solana spot ETF dichterbij te komen. Inderdaad, VanEck en 21Shares hebben een aanvraag ingediend voor een Solana spot ETF bij de Cboe exchange. De SEC kijkt er nog naar, maar een SOL spot ETF komt dichterbij. Laten we […]

Jul 9, 2024
3 min

Bit2me vs Bitvavo, welke exchange is beter?

Bit2me versus Bitvavo. Welke exchange is beter? Met deze Bitvavo vs bit2me exchange vergelijking zullen we kijken hoe deze twee grote Europese cryptocurrency beurzen zich tot elkaar verhouden. Beide exchanges draaien een hoog EURO handelsvolume en hebben een breed dienst- en productaanbod. In deze Bitvavo vs bit2me vergelijking zullen we kijken naar de producten en […]

Jul 9, 2024
4,5 min

Wat is de Base chain van Coinbase precies?

Wat is de Base chain van Coinbase? De Base chain van Coinbase is sinds de lancering ongekend populair, onder andere voor de lancering van memecoins. Maar wat is de Base chain precies? Laten we het eens nader bekijken. De Base chain van Coinbase is enorm populair, maar waarom? Vorig jaar is het testnet van de […]

Jul 3, 2024
3 min