Balaji Srinivasan helpt Elon Musk met Elondrop oplossing voor wereldwijde vrijheid van meningsuiting

Apr 29, 2022
Aanbieding: 

Elon Musk koopt Twitter. Twitter gaat van de beurs. Vrijheid van meningsuiting wint! Zo simpel wordt het voorgesteld. Maar zo simpel is het niet. Misschien is het in werkelijkheid wel zo moeilijk als het Probleem van de Byzantijnse generaals, dat door Satoshi Nakamoto werd opgelost met de uitvinding van Bitcoin. Nu schiet Balaji Srinivasan Elon Musk te hulp met een crypto oplossing (ElonDrop) voor wereldwijde vrijheid van meningsuiting.

Verschillende intelligente commentatoren leggen uit dat de strijd om vrijheid van meningsuiting nog moet beginnen. Shira Ovide schreef op 26 april in de New York Times een lang artikel dat benadrukt dat veel landen al wettelijke beperkingen hebben van de vrijheid van meningsuiting hebben ingevoerd. We lezen:

Nieuwe wetten, waaronder de Digital Services Act van de Europese Unie, verplichten Twitter en zijn concullega’s om meer te doen om fake news en misbruik van hun sites te verwijderen. In andere landen, zoals Vietnam, lopen social-mediabedrijven juridisch gevaar wanneer mensen kritiek op de regering posten. Twitter en andere social-mediabedrijven kunnen de vrije meningsuiting en de democratie schaden wanneer ze te weinig ingrijpen én wanneer ze te veel ingrijpen.

Disinformation Governance Board versus Twitter?

Kort daarna kwam het breaking news dat de regering Biden, naar zich laat aannemen in een reactie op de Twitter-overname, bezig is een heus “Ministery of Truth” te gaan optuigen. De dame die deze toko gaat runnen heet Nina Jankowicz, en zij was een van de felste proponenten voor de COVID-lockdowns en verspreide zelf “Russische” desinformatie over de Hunter Biden laptop. Ron de Santis, gouverneur van Florida, gaat er dan ook hard in en stelt bikkelhard dat niets hiervan zal gaan grijpen in zijn “vrijstaat”. Op Twitter is “Ministery of Truth” trending! In werkelijkheid heet de Orwelliaanse nieuwe afdeling ‘Disinformation Governance Board’ en het valt onder het Department of Homeland Security (DHS) – een club die 20 jaar geleden nog niet eens bestond maar tegenwoordig 52 miljard dollar per jaar uitgeeft. DHS rechtvaardigt de instelling van de censuurclub met dit statement: “De verspreiding van desinformatie kan gevolgen hebben voor de grensbeveiliging, de veiligheid van Amerikanen tijdens rampen en het vertrouwen van het publiek in onze democratische instellingen”. Hieronder kun je Nina Jankowicz, de afdelingshoofd van de Disinformation Governance Board aan het woord zien:

Goed. We leven dus in zeer duistere tijden. Getuige ook deze prachtige tweets:

Balaji Srinivasan en de Elondrop crypto oplossing voor Twitter

Dus wat kunnen we hieraan doen. Hoe kunnen de redelijk gebleven conservatieven de grondrechten verdedigen tegen het diep in onze instituties doorgedrongen cultuurmarxisme? Welnu de crypto guru en crypto multimiljonair Balaji Srinivasan heeft snel de oplossing uitgedokterd en gepubliceerd in een blog simpelweg getiteld “The Elondrop“. Ondertitel:

Build the political support necessary to free Twitter with the largest airdrop in history.

Lees het vooral zelf! Maar kort gezegd komt het hierop neer: ieders Twitter account wordt een crypto wallet, met eigendom bij de gebruiker; Er komt een grote airdrop van Twitter-coins in ieders crypto wallet. En vervolgens gaan de Twitteraars in hun land, in hun jurisdictie ageren voor vrijheid van meningsuiting. Lukt het een bepaald geografisch gebied vrij te krijgen is het kassa voor de houders van de coins. Zo iets. Maar ook Balaji Srinivasan onderschrijft dus dat de strijd pas net begint. Ook stelt hij dat het per definitie een mondiale strijd is. Puur vechten voor vrijheid van meningsuiting in de USA heeft geen zin wat hem betreft.

In dit soort slimme out-of-the-box oplossingen ligt ook echt de kracht van de “cypherpunk crypto revolutie”. We kunnen in elegante code schrijven wat nodig is om zaken op te lossen. Om te komen tot een rules based samenleving. Vitalik Buterin heeft zo al quadratic voting / paying uitgewerkt als oplossing voor het feit dat nu de stem van iemand die zeer begaan is met een onderwerp even zwaar telt als de stem van iemand die er nooit over nadenkt. Bitcoin is het eerste echte schaarse onvervreemdbare digitale bezit. En wellicht komt er nu dus ook een crypto oplossing voor globale anti-globalistische politiek!

Spannende tijden!

Voor meer informatie:

Twitter integreert Bitcoin Lightning betalingen

Twitter overgenomen door Elon Musk

Jack Dorsey gaat 100% voor Bitcoin

Bitcoin en de strijd voor individuele vrijheid

Lees verder

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min

Grootste bank van Latijns-Amerika, Itau Unibanco, biedt bitcoin handelsdienst aan voor al haar klanten

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft de beschikbaarheid van cryptohandelsdiensten voor al zijn gebruikers aangekondigd. Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu bitcoin (BTC) en ether (ETH) kopen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor geselecteerde gebruikers. Bitcoin adoptie is niet te stoppen Banken realiseren […]

Jun 12, 2024
1,5 min

MiCAR maakt toekomst van USDT in EU problematisch, goed USDT alternatief?

MiCAR wetgeving maakt voortbestaan van stablecoin USDT in EU problematisch. Is er een goed alternatief voor USDT? Hoe zo? Per 30 juni wordt de MiCAR wet verder uitgerold in de EU, hierdoor wordt de toekomst voor de grootste stablecoin USDT onzeker. Vandaar dat het al verstandig is om te kijken naar welke alternatieven er al […]

Jun 12, 2024
3 min