btc

Bearmarkt? Goed moment om Bitcoin te DCA’en?

Jan 14, 2024
Aanbieding: 

Wat is Bitcoin DCA? Wanneer zal ik er mee aan de slag gaan? Zitten we in een bearmarkt? Als het aan het sentiment ligt wel.. Bitcoin’s prijs is fors gedaald, en ook het sentiment. Een goed moment om Bitcoin te DCA’en? Dat wil zeggen periodiek bitcoin kopen met een Dollar (Euro) Cost Averaging methode?

Er zijn verschillende manieren waarop je naar de prijsontwikkelingen kunt kijken: een stijging sinds begin dit jaar, of een forse daling sinds eind 2021. Of welke prijzen, van welke jaren, je met elkaar vergelijkt. Of je kunt kijken naar de algehele ontwikkelingen in de Bitcoin- en cryptomarkt. En tot slot; zitten we in een bull- of bearmarkt?

Dollar Cost Averaging Bitcoin

bitcoin dca

Een van de ‘betere’ (of veiligere) investeringsstrategieën is DCA; Dollar Cost Averaging. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld elke dag, week of maand een bepaalde hoeveelheid Bitcoin koopt. Om jouw aankopen over een breder tijdvak te trekken, koop je Bitcoin hierdoor op verschillende prijsniveaus. Dit met als doel om de gemiddelde aankoopprijs per Bitcoin aankoop zo laag mogelijk te houden. Een handige tool om hiervoor te gebruiken kan de “Bitcoin Rainbow Chart” zijn, deze grafiek geeft aan wanneer Bitcoin “overbought” of “oversold” is, dus wanneer de vraag (specifieker: de prijs) hoog of laag is.

Samenwerking PayPal en Ledger

En als we het over Bitcoin kopen (of DCA) hebben, hebben we het automatisch over het veilig opslaan/ bewaren van jouw Bitcoin. Vorige week is er dan ook wel heel cool nieuws naar buiten gekomen: PayPal is namelijk een samenwerking aangegaan met Ledger. Via Ledger, specifieker; Ledger Live, kun je nu Bitcoin kopen bij PayPal en direct (meteen dus) ontvangen op jouw Ledger wallet.

In de Ledger Live app kan een gebruiker (lees: alleen Amerikaanse inwoners voor nu!) kiezen voor de “PayPal” betalingsmethode, vervolgens ontvangt de gebruiker direct zijn Bitcoin. Zoals gezegd is dit vooralsnog alleen te gebruiken voor de USA klanten, en laat PayPal nou net héél populair zijn in de USA. En hoe makkelijker zij Bitcoin kunnen kopen, des te beter 😉

PayPal vs. Bitcoin

De afgelopen weken is er veel groot crypto-nieuws naar buiten gekomen vanuit PayPal, waaronder de lancering van hun eigen stablecoin. Interesse, en adoptie, van Bitcoin door dit soort betaalgiganten is goed voor het bereiken van massa-adoptie van Bitcoin. Institutionele adoptie en massa adoptie zijn twee zeer belangrijke zaken voor Bitcoin. De recente ontwikkelingen bij PayPal, en de lopende spot ETF aanvragen, dragen aan beide vormen bij! Bitcoin bevindt zich zodoende in zeer spannende tijden!

En zo veel nieuws in korte tijd, je zou je bijna kunnen afvragen of PayPal ergens haast mee heeft..? Toevallig zijn Block (van ex oprichter van Twitter/ X Jack Dorsey), Apple én Google ook actief bezig met Bitcoin en crypto.. wellicht is er een race gaande?

Veilig Bitcoin kopen (of DCA’en)

Bitcoin kopen doe je op een exchange of op een broker. Recentelijk hebben wij twee uitgebreide reviews geschreven over Bybit en KuCoin (en een vergelijking tussen deze twee). Dit zijn twee zeer geschikte exchanges om voordelig Bitcoin te kopen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog onze eigen vertrouwde Nederlandse exchange die ook een periodieke aankoop functie heeft ingebouwd in de app. Voor meer informatie, lees onze Bitvavo recensie.

Voor meer informatie over Bitcoin DCA-ing: wat is dollar cost averaging precies?

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min