Bearmarkt? Goed moment om Bitcoin te DCA’en?

Aug 23, 2023
Aanbieding: 

Wat is Bitcoin DCA? Wanneer zal ik er mee aan de slag gaan? Zitten we in een bearmarkt? Als het aan het sentiment ligt wel.. Bitcoin’s prijs is fors gedaald, en ook het sentiment. Een goed moment om Bitcoin te DCA’en? Dat wil zeggen bitcoin kopen met een Dollar (Euro) Cost Averaging methode?

Er zijn verschillende manieren waarop je naar de prijsontwikkelingen kunt kijken: een stijging sinds begin dit jaar, of een forse daling sinds eind 2021. Of welke prijzen, van welke jaren, je met elkaar vergelijkt. Of je kunt kijken naar de algehele ontwikkelingen in de Bitcoin- en cryptomarkt. En tot slot; zitten we in een bull- of bearmarkt?

Dollar Cost Averaging Bitcoin

bitcoin dca

Een van de ‘betere’ (of veiligere) investeringsstrategieën is DCA; Dollar Cost Averaging. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld elke dag, week of maand een bepaalde hoeveelheid Bitcoin koopt. Om jouw aankopen over een breder tijdvak te trekken, koop je Bitcoin hierdoor op verschillende prijsniveaus. Dit met als doel om de gemiddelde aankoopprijs per Bitcoin aankoop zo laag mogelijk te houden. Een handige tool om hiervoor te gebruiken kan de “Bitcoin Rainbow Chart” zijn, deze grafiek geeft aan wanneer Bitcoin “overbought” of “oversold” is, dus wanneer de vraag (specifieker: de prijs) hoog of laag is.

Samenwerking PayPal en Ledger

En als we het over Bitcoin kopen (of DCA) hebben, hebben we het automatisch over het veilig opslaan/ bewaren van jouw Bitcoin. Vorige week is er dan ook wel heel cool nieuws naar buiten gekomen: PayPal is namelijk een samenwerking aangegaan met Ledger. Via Ledger, specifieker; Ledger Live, kun je nu Bitcoin kopen bij PayPal en direct (meteen dus) ontvangen op jouw Ledger wallet.

In de Ledger Live app kan een gebruiker (lees: alleen Amerikaanse inwoners voor nu!) kiezen voor de “PayPal” betalingsmethode, vervolgens ontvangt de gebruiker direct zijn Bitcoin. Zoals gezegd is dit vooralsnog alleen te gebruiken voor de USA klanten, en laat PayPal nou net héél populair zijn in de USA. En hoe makkelijker zij Bitcoin kunnen kopen, des te beter 😉

PayPal vs. Bitcoin

De afgelopen weken is er veel groot crypto-nieuws naar buiten gekomen vanuit PayPal, waaronder de lancering van hun eigen stablecoin. Interesse, en adoptie, van Bitcoin door dit soort betaalgiganten is goed voor het bereiken van massa-adoptie van Bitcoin. Institutionele adoptie en massa adoptie zijn twee zeer belangrijke zaken voor Bitcoin. De recente ontwikkelingen bij PayPal, en de lopende spot ETF aanvragen, dragen aan beide vormen bij! Bitcoin bevindt zich zodoende in zeer spannende tijden!

En zo veel nieuws in korte tijd, je zou je bijna kunnen afvragen of PayPal ergens haast mee heeft..? Toevallig zijn Block (van ex oprichter van Twitter/ X Jack Dorsey), Apple én Google ook actief bezig met Bitcoin en crypto.. wellicht is er een race gaande?

Veilig Bitcoin kopen (of DCA’en)

Bitcoin kopen doe je op een exchange of op een broker. Recentelijk hebben wij twee uitgebreide reviews geschreven over Bybit en KuCoin (en een vergelijking tussen deze twee). Dit zijn twee zeer geschikte exchanges om voordelig Bitcoin te kopen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog onze eigen vertrouwde Nederlandse exchange: Bitvavo.

Voor meer informatie over Bitcoin DCA-ing: wat is dollar cost averaging precies?

Lees verder

Gensler stelt ook Cathie Wood’s Bitcoin spot ETF aanvraag uit

ARK Invest, het bedrijf van pro Bitcoiner Cathie Wood, heeft eveneens een Bitcoin spot ETF aanvraag lopen. En ook de behandeling van deze aanvraag is op 26 september 2023 door de SEC uitgesteld. Waarom is deze Bitcoin ETF aanvraag vroegtijdig uitgesteld geworden door Gary Gensler? Wat is zijn agenda? Kunnen we voor 2023 nog een […]

Sep 27, 2023
4,5 min

Is een aandeel $MSTR beter dan een bitcoin ETF aandeel?

In dit artikel bespreken we de recente bitcoin aankoop van MicroStrategy en waarom kopen van MicroStrategy aandelen (MSTR) wellicht een slimmer idee is dan een belegging in een bitcoin ETF. Wat zijn de relatieve voordelen en nadelen van een belegging in MicroStrategy aandelen versus een belegging in een Bitcoin ETF? Saylor zet door: MicroStrategy koopt […]

Sep 26, 2023
3,5 min

Hoe vergaat het PayPal’s stablecoin?

Het is alweer bijna 2 maanden geleden sinds de lancering van PayPal’s stablecoin $PYUSD. Hoe vergaat het de stablecoin en zien we al genoeg adoptie van de munt? PayPal’s stablecoin ziet adoptie Even om het geheugen op te frissen: op 7 augustus van dit jaar kondigde de betaalgigant, PayPal, aan dat ze hun eigen stablecoin […]

Sep 26, 2023
2,5 min