bank

Stone Ridge en de NYDIG Bitcoin Funds!

Feb 15, 2022
Aanbieding: 

Stone Ridge Asset Management heeft bekend gemaakt dat ze de laatste jaren voor eigen rekening 10.000 BTC hebben geaccumuleerd als een strategische reserve. Stone Ridge Asset Managent is geen kleine vermogensbeheerder in New York. Ze beheren een vermogen van zo’n 10 miljard dollar voor vermogende particulieren en bedrijven. De oprichters beseften in 2017 al het potentieel van Bitcoin als een open-source monetair netwerk en als nieuwe beleggingsklasse. Sindsdien hebben ze gewerkt aan het raamwerk om bitcoin toegankelijk te maken voor institutionele beleggers.

Stone Ridge Asset managent Bitcoin NYDIG Funds

Omdat doel te verwezenlijken hebben ze New York Digital Investment Group (NYDIG) als een dochteronderneming opgericht en $50 miljoen geïnvesteerd in het uitbouwen van de exchange en custody diensten. Dit hield in dat ze twee specifieke crypto-licenties moest aanvragen. De eerste licentie is de BitLicense van de staat van New York die gebruikt wordt door NYDIG om dollars te kunnen omwisselen voor crypto’s. De tweede licentie, is een bijzondere trust licentie van de staat van New York, die NYDIG het recht geeft om crypto’s te bewaren voor beleggers maar ook financiële instituties. Deze licentie wordt gebruikt door een aparte dochteronderneming, NYDIG Trust.

NYDIG Bitcoin beleggingsfondsen.

Door de verwezenlijking van dit raamwerk kan Stone Ridge Asset Management niet alleen zichzelf maar ook andere institutionele beleggers bedienen. NYDIG heeft hiervoor twee grote Bitcoin beleggingsfondsen opgezet. Het Institutional Bitcoin Fund LP met $190 miljoen onder beheer en de Bitcoin Yield Enhancement Fund LP met 140 miljoen onder beheer. In totaal beheerd Stone Ridge Asset Management via NYDIG zo’n $1 miljard vermogen in Bitcoin en andere crypto assets. Echter, NYDIG is bijna 5 keer kleiner dan de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Wall Street heeft de smaak van Bitcoin te pakken en heeft nog miljarden aan kapitaal aan de zijlijn staan.

NYDIG Bitcoin banking platform

NYDIG maakt meer nieuws als het gaat om de adoptie van haar institutioneel bitcoin bewaar- en handelsplatform. Het platform van NYDIG voor de integratie van bitcoin diensten bij traditionele financiële instituties, fintech bedrijven en banken is opmerkelijk. Via het NYDIG platform kunnen onder meer de fintech giganten NCR en FIS bitcoin rekeningen integreren in hun netwerk van Amerikaanse banken. NYDIG is een van de sleutelspelers als het gaat om de adoptie van bitcoin door het financiële en bancaire systeem in de Verenigde Staten.

NYDIG & Bottlepay

Interessante ontwikkeling is de recente overname van Bottlepay door de New York Digital Investment Group (NYDIG). NYDIG is dit jaar zeer bekend geworden als de bitcoin infrastructuur leverancier voor banken en fintech bedrijven in de Verenigde Staten. De giganten NCR en FIS werken o.a. samen met NYDIG. NYDIG zorgt voor onder meer de veilige opslag en afwikkeling van de bitcoin handelstransacties voor deze instituties.

De aankoop van de Bitcoin startup Bottlepay moet dan ook vanuit dit licht gezien worden. Bottlepay is vooral bekend geworden als een bitcoin Lightning wallet app die gebruik maakt van social mediaplatforms (Twitter en Discord) voor het uitvoeren van microbetalingen. Het bedrijf heeft binnen een afzienbare tijd een populaire en makkelijk gebruiken app ontwikkeld waarin ook een goede KYC-methode zit ingebouwd. Met andere woorden, Bottlepay beschikt over een technologiestack die NYDIG nodig heeft om snel verder te groeien en vooral de huidige dienstverlening uit te breiden met Lightning mogelijkheden en o.a. ook concurrenten voor te blijven. Bottlepay is in 2019 opgericht en wordt naar schatting 300 miljoen dollar ingelijfd dor NYDIG. Leuke deal voor de oprichter Pete Cheyne en zijn team ( : Het geeft verder ook aan waar nu veel wordt op ingezet: de verdere ontwikkeling van het Lighting Network van Bitcoin.

NYDIG – investeringsrondes

NYDIG werkt al een aantal jaren hard aan het bouwen van de financiële infrastructuur die de adoptie van bitcoin door het financiële systeem in de Verenigde Staten makkelijk mogelijk maakt. NYDIG heeft als strategie om haar bitcoin dienstverlening op maat te kunnen te integreren bij Amerikaanse banken en financiële instellingen. Dit is volgens Chief Innovation Officer Patrick Sells in gesprek met CoinDesk de beste strategie om veel klanten te krijgen en adoptie te versnellen. Het bouwen van een eigen bitcoin exchange die met iedereen concurreert voor klanten biedt geen toegevoegde waarde. Het is beter om meteen te azen op het klantenbestand van de grootste financiële reuzen in de Verenigde Staten: zakenbanken, vermogensbeheerders, beleggingsadviseurs, pensioenfondsen etc.

Zo heeft NYDIG al een strategische samenwerking met onder meer de fintech dienstverleners van het bankwezen aldaar, NCR en FIS. Verder heeft NYDIG ook in 2021 een samenwerking opgezet SIMON en bieden verschillende grootbanken al voorzicht bitcoin beleggingsdiensten aan hun klanten. In een eerdere investeringsronde dit jaar werd 200 miljoen dollar opgehaald. Onder meer MassMutualMorgan Stanly en Soros Fund Management investeerden miljoenen in NYDIG.

Het vertrouwen is blijkbaar gegroeid. Om de werkzaamheden van NYDIG in een nieuwe versnelling te brengen is er in de laatste investeringsronde onder leiding van Westcap een recordbedrag van 1 miljard dollar opgehaald. NYDIG heeft binnen een korte tijd nu eind 2021 een waardering van 7 miljard dollar behaald. NYDIG zoekt nu naarstig naar nieuwe medewerkers, want in 2022 zullen er verschillende bitcoin diensten en toepassingen moeten worden uitgerold. Waarschijnlijk zullen vele Amerikanen vanuit de bank app op de smartphone bitcoin kunnen verhandelen.

Eerder haalde het bitcoin investeringsbedrijf, New York Digital Investment (NYDIG), $200 miljoen extra groeikapitaal opgehaald om te investeren in de bitcoin industrie. Het kapitaal is afkomstig van institutionele beleggingspartijen waaronder MassMutual, Morgan Stanly, Stone Ridge en Soros Fund Management.

Het is de bedoeling dat het kapitaal wordt geïnvesteerd in diensten op het gebied van bankieren, verzekeringen en beleggingsstrategieën voor bitcoin. De institutionele adoptie van bitcoin is goed op gang gekomen en NYDIG wil hierbij een belangrijke rol spelen in onder meer het bieden van nieuwe producten en diensten. Verder werd in het persbericht bekend gemaakt dat Amerikaanse verzekeraars direct of indirect in totaal $1 miljard blootstelling hebben tot bitcoin als een beleggingsklasse met behulp van NYDIG.

Voor meer informatie:

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min