bitcoin etf

De Strike betaalapplicatie voor ongekend beter internationaal betaalverkeer

Mar 15, 2022
Aanbieding: 

In het kort: Strike is een betaalapplicatie dat ontwikkeld wordt door Zap Solutions, Inc. Het stelt gebruikers in staat om uiteindelijk over de hele wereld gratis en onmiddellijk geld te versturen naar elkaar. Strike maakt gebruik van de blockchain technologie van bitcoin en het Lightning-netwerk voor het afwikkelen van transacties. Dankzij een samenwerking met Bittrex Global ondersteunt Strike meer dan 200 landen en vele verschillende valuta’s waaronder USDT, USDC, EUR, GBP en CHF. De app is super gemakkelijk in gebruik voor het kopen en verkopen van bitcoin, het maken van microbetalingen of kleine donaties. Hieronder kun je een video zien van BTC Sessions over hoe deze bijzondere bitcoin betalingsapp werkt:

De Strike app kan worden gezien als een fintech revolutie gebouwd op bitcoin, een verbeterde decentrale variant van Wise en disrupt potentieel het gehele internationale betalingsverkeer via banken. Hieronder kun je de jonge initiatiefnemer Jack Mallers aan het woord zien over Strike Global:

Hieronder kun je een goed gesprek zien met Jack Mallers over zijn presentatie voor het IMF over zijn Strike betaalinnovatie:

Jack Mallers van Strike in gesprek met Saifdean Ammous

We willen onze lezers wijzen op een goed gesprek tussen de jonge Jack Mallers en Saifedean Ammous over het gebruik van het Bitcoin netwerk voor internationale betalingen. Dr. Saif Ammous is bekend geworden als de schrijver van zijn werk The Bitcoin Standard. Jack Mallers als de oprichter van Strike. Strike maakt gebruik van het Bitcoin Lightning Network om onmiddellijk en bijna voor niks o.a. dollars over te boeken van een Amerikaanse bankrekening naar een bankrekening van iemand anders in Nigeria, Argentinië of El Salvador.

Jack Mallers vertelt in detail hoe hij gebruikt maakt van de bitcoin technologie om dit mogelijk te maken. Het is een uiterst interessant gesprek met een toekomstperspectief van iemand die op het punt staat de huidige globale betaalindustrie geheel op zijn kop te zetten:

Strike in het nieuws

Strike lanceert in Argentinië

Jack Mallers, de CEO van Strike, kondigde gisteren op Twitter aan dat Strike nu gebruikt kan worden in Argentinië. Argentinië is de derde grootste economie in Zuid-Amerika met 44 miljoen inwoners waar bitcoin adoptie snel toeneemt.

Strike is een innovatieve bitcoin betaalapp die gebruik maakt van het Bitcoin Lightning Network voor het uitvoeren van internationale overboekingen. Concreet betekent het dat nu Amerikaanse gebruikers via de bankrekening onmiddellijk en gratis een gebruiker in Argentinië van dollars of bitcoin kunnen voorzien. De gebruiker kan verder zelf kiezen om de dollar, lokale valuta of bitcoin aan te houden. De Strike app is ontwikkeld voor banking the unbanked, internationale overboekingen en in feite het omzeilen van kapitaalrestricties met behulp van het bitcoin netwerk.

In vele landen, waaronder Argentinië, met een slechte valuta en hoge inflatiecijfers zijn er kapitaalrestricties ingevoerd en is er een groot gebrek aan en grote vraag naar dollars. De bevolking van Argentinië gaat al jaren gebukt onder de gevolgen van hoge inflatiecijfers, kapitaalrestricties en een zeer slecht werkend banksysteem. De Strike app zal een nieuwe belangrijke gereedschap worden voor gebruikers in het land om aan dollars en bitcoin te komen en deze te gebruiken voor betalingen in het land.

Strike lanceert in Nigeria

Nigeria is een van de landen in de wereld waar de adoptie van bitcoin snel groeit en de P2P-handelsvolumes tot de grootste ter wereld zijn. Het is dan niet vreemd dat Jack Mallers van Strike Global hier de mensen wilt helpen. Strike heeft met een samenwerking met Bitnob het nu mogelijk gemaakt dat iemand direct dollars uit de bankrekening praktisch gratis en direct kan overmaken over het bitcoin lightning netwerk naar Nigeria zonder een financiële tussenpartij (zoals Western Union). De dollars kunnen direct omgewisseld worden naar de lokale valuta en overgemaakt naar de betreffende bankrekening in Nigeria.

Strike is nu de beste remittance optie geworden van de Verenigde Staten naar Nigeria. Hieronder kun je Jack Maller aan het werk zien en zijn draadje op twitter over hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen:

De adoptie van de technologie en het netwerk van bitcoin valt niet te stoppen. Deze financiële revolutie wordt niet op televisie uitgezonden.

Een introductie tot Strike

Strike is een nieuwe applicatie van de Zap wallet. Met de Strike app en browser extensie kun je met een bankpas een Lightning-rekening betalen. Je kunt ook je bankrekening aansluiten en vervolgens daarmee op het Bitcoin Lightning netwerk betalingen doen. Allemaal zonder dat een gebruiker zorgen hoeft te maken over de volatiliteit, capaciteit, backups, opslag of belastingen. Het kopen en uitgeven verloopt in seconden zonder dat de gebruiker er iets van merkt. Inderdaad, het is alsof je bankrekening is gekoppeld met het Bitcoin lightning network. Hieronder kun je een video zien over hoe dit werkt met de Strike browser extensie:

Deze nieuwe infrastructuurontwikkeling op het LN-netwerk is uiterst innovatief. Strike is te vergelijken met het swipen van een betaalkaart alleen worden de kosten verwerkt via de Zap nodes. Winkeliers kunnen bitcoin- en lightningbetalingen accepteren zonder dat ze er iets van merken. Aan de voorkant lijkt het gewoon een eurobetaling. Zodra er het cryptografische bewijs is ontvangen dat de lightningbetaling is gedaan wordt de bankrekening van de winkelier direct gecrediteerd. Ze handelen nog steeds in euro’s of ander fiat geld zoals dollars.

De ontwikkeling van de Strike applicatie is gebaseerd op flink wat marktonderzoek om te zien waar de behoefte van de klant en de detailhandel ligt. De meeste mensen willen niet alle stappen doorlopen door eerst Bitcoin te kopen en deze te versturen naar een Bitcoin wallet. Vandaar dat de hoofdontwikkelaar van het Zap team, Jack Mallers is gaan werken aan de Strike applicatie en de Zap wallet zodanig verder ontwerpt dat het de meest gemakkelijke manier is om met bitcoin te beginnen. Hieronder kun je Jack Mallers aan het woord zien wanneer hij de Strike app demonstreert:

De Strike applicatie is nog in een BETA-versie. Je kunt je hier alvast aanmelden. Verder kun je ook hier Jack’s medium post lezen over Strike. Hier kun je meer informatie vinden over de werking van Strike Global.

De Strike Global app lanceert de Bitcoin Tab feature

Jack Mallers van Stricke blogt als “jimmynow” op Medium.com. Op 1 juli 2021 maakt hij daar wereldkundig dat Strike de “Bitcoin tab” lanceert. Want tot dusver was Strike een US dollar wallet gebouwd op het Lightning netwerk, waarbij Bitcoin enkel als transportvehikel diende om dollars van bijvoorbeeld New York naar El Salvador te sturen.

De missie van Strike was al om mensen te bevrijden van banken en tussenpersonen die belachelijk hoge fees rekenen over transacties. Mallers heeft ook de pik op crypto exchanges want die besmeuren volgens hem het hoge ideaal van Bitcoin door toch een paar procent af te romen. Helemaal boos is Mallers omdat een exchange als Coinbase de handel in “shitcoins” zou subsidiëren met de provisies die worden geheven op Bitcoin. Mallers is dan ook een pure Bitcoin maximalist. Strike verdient enkel en alleen aan de kleine verschillen tussen vraagprijs en aanbodprijs, via een minimale kickback van wat de miners en validators ontvangen. Dat percentage ligt nu bij 0,3% en kan volgens Mallers snel dalen naar 0,1% als de volumes toenemen. Leuk weetje: Bitvavo in Amsterdam heeft als hoogste percentage 0.25 % en de eerste 1000, euro verhandel je er gratis. Voor meer informatie:

Strike Bitcoin Tab is nog in Beta

De Bitcoin tab is nog in een beta fase waarvoor je op een wachtlijst kunt komen. Hoe meer vrienden je tipt om hoe groter de kans om snel toegelaten te worden. Zelf heeft Mallers de Bitcoin tab al een maand grondig getest:

“Ik koop nu ongeveer een maand bitcoin op Strike. Ik ben op dit moment al bijna een decennium Bitcoiner en ik ben trots op de ervaring die we hebben opgebouwd. Bitcoin kopen zonder extra kosten is hoe het altijd had moeten zijn. Dat is nu gerealiseerd.”

In Europa is Strike helaas nog helemaal niet te gebruiken. Mallers had zelfs een akefietje met iemand uit het management team daarover. Commercieel is Europa natuurlijk erg interessant. Maar Mallers besloot eerst volle focus te houden op landen als El Salvador. Dat is misschien ook het mooie als CEO’s van bedrijven wat Bitcoin hodlen, dan hebben ze die schapen tenminste al op het. droge en is geld verdienen minder een drijfveer.

Ik heb mezelf toch maar even op de wachtlijst geplaatst voor Strike Europa. Wil jij daar ook op dan graag via deze link. Het is de link uit het screenshot hierboven waardoor ik sneller aan de beurt ben. Bedankt!

Lees hier Mallers blogpost over de Bitcoin tab.

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Leer alles over Bitcoin

Selectie van de beste bitcoin apps

Selectie van Bitcoin Lightning Network apps

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min