blockchain

ICON

May 3, 2018
Aanbieding: 

icon Zal met behulp van ICON Korea op de blokchain worden gezet? Het ontwikkelen van een blockhain protocol die kan communiceren met andere (publieke en private) blokketens staat bij vele ontwikkelaars en blokketen bedrijven hoog op de agenda. ICON is een dergelijk ambitieus project in Korea dat gestart is geworden door Dayli Financial Group. Het lanceren van parallelle blokketens binnen een decentraal ICON netwerk staat op het programma. Het verder aanhaken op andere blokketens voor het bewerkstelligen van een blokketen multiversum is het hoogste doel. In Nederland kun je het makkelijkste bij Bitvavo met iDEAL de ICX tokens van ICON kopen!

Hieronder kun je een videopresentatie bekijken over het ICON project:

Koop de ICON ICX token met iDEAL bij Bitvavo in Amsterdam!

De ICON ambities en obstakels…… 

  • Het probleem dat ICON wil oplossen:

Met de komst van Bitcoin is er een golf van innovatie op gang gekomen met vele verschillende nieuwe goede blockchain technologieën. Bovendien ziet het er naar uit dat bedrijfsleven en overheden ook blockchain technologische toepassingen (met behulp van BaaS-oplossingen) zullen gaan implementeren voor het verbeteren van de interne werkzaamheden. Het probleem is dat er op lange termijn een enorme versplintering zal ontstaan tussen de verschillende blockchain eco-systemen die niet effectief met elkaar kunnen communiceren.

  • De oplossing van ICON:

Het ontwikkelingsteam van 15 leden sterk werkt aan een inter-operatief protocol en een eigen flexibele blockchain, de loopchain, die datacommunicatie mogelijk maakt met andere blockchains. Het ICON project heeft als doelstelling om een gedecentraliseerd netwerk te bouwen die verschillende onafhankelijke blokketens met elkaar te kunnen samenwerken zonder tussen partijen. Iedereen is vrij om een eigen blokketen project te beginnen en zich te verbinden met het ICON netwerk en de hoofdblokketen, de ICON Republic. Het zal een blockchain multiverse mogelijk maken.

Concreet uitgedrukt: het idee is dat dankzij het ICON netwerk een ziekenhuis (die op een bepaalde blockchain werkt) kan communiceren met een andere blockchain van bijvoorbeeld een verzekeringsinstelling voor het uitkeren van een bepaalde vergoeding of een overheidsinstantie voor het verkrijgen van subsidies of financiering. De visie gaat er vanuit dat slimme overheden, bedrijven en organisaties allemaal gaan verhuizen van oude interne , kwetsbare centrale database systemen, naar nieuwe blockchain technologische toepassingen. ICON zal hier een verbindende factor worden. Een overheidsinstantie of een ziekenhuis kan ook gebruik maken van de ICON blockchain technologie. Elke ICON gebaseerde blockchain kan onafhankelijk werken als een eigen gemeenschap (ICON community) en ook een eigen interne token uitgeven. Een ICON community kan ook verbinding leggen met een andere blockchain via de ICON Republic mainchain.

  • De onderliggende technologie:

Het blockchain systeem dat hiervoor gebruikt wordt, heet Loopchain Fault Tolerance (LFT) en is een verbeterde versie van de NEO BFT23-algoritme. De ICON Loopchain technologie behoort tot de beste derde generatie blockchain technologieën. Het wordt interessant hoe LoopChain, NEO, Cardano en EOS kunnen gaan samenwerken en hoe BaaS-ondernemingen zullen omgaan met deze nieuwe blockchain technologische mogelijkheden. Niettemin, het moet worden opgemerkt dat EOS.io ook een interblockchain communicatie protocol heeft. Het kan heel goed zijn dat ICON een vooral Koreaans project kan blijven?

De ICON proof-of-concept projecten!

De kracht van ICON, alles wordt al toegepast. Het ICON netwerk is volop in ontwikkeling en heeft in Korea al verschillende projecten gelanceerd. Inderdaad, in Korea werken er verschillende organisaties en bedrijven samen met ICON om deze blockchain technologie mogelijk te maken. De volgende projecten zijn al aardig gevorderd:

  • ICON project voor de Koreaanse effectenhandel:

Er zijn 26 Koreaanse financiële instellingen samen gegaan om een Korea Financial Investment Blockchain Consortium op te richten. In het vierde kwartaal van 2017 hebben ze een een enterprise blockchain dienst opgezet, CHAIN ID met een gedeelde beveiligingssysteem voor identiteitsdiefstal. Het zal de onderliggende technologie worden voor het veilig verwerken van effecten later in 2018.

  • ICON – U-Coin project:

De University Coin is een cryptomunt voor studenten in Korea. Het U-Coin project kreeg subsidie van de Koreaanse Ministerie van wetenschappen en is sinds april 2017 opgezet. De cryptomunt wordt gebruikt voor interne betalingen binnen universiteiten en is vooral een onderzoeksproject om te zien hoe jongeren de nieuwe technologie gebruiken.

  • ICON – Gezondheidszorg:

Er is een consortium opgezet, de Healthcare Precision Medical Hospital Information System (P-HIS), voor het ontwikkelen van gezondheidszorg op de ICON blockchain technologie.  Het project is er vooral op gericht om exacte medische gegevens op een veilige manier te delen. Het op een verantwoorde en veilige manier distribueren van medische gegevens is een uitdaging voor de meeste gezondheidsinstellingen. Het consortium wil een veilige en transparante distributie systeem bouwen voor medische gegevens en daarbij ook cryptomunten introduceren voor bepaalde betalingsdoeleinden.

Dit zijn zeer mooie projecten die met ICON worden opgezet, maar hoe zit het eigenlijk met de belangen en de risico’s? Hiervoor moeten we een kijkje nemen naar hoe vooral het monetaire beleid (tokenomics) is opgebouwd.

ICON, de IXC tokens en mogelijke problemen!

Het ICON project wordt op de achtergrond gestuurd door Dayli Financial Group, een machtig Koreaans fintech bedrijf met een geschatte waarde van 4 miljard dollar. Ze zijn onder andere de eigenaar van CoinOne, na Bithumb is dit de grootste cryptocurrency exchange in Korea. Het was dan ook niet zo moeilijk om de ICX te lanceren op verschillende cryptobeurzen ( ;

De ICX is de interne token van het ICON netwerk. Het is niet zozeer een cryptomunt, het een loopchain-based smart contract protocol die contract transacties verifieert en uitvoert van overeenkomsten binnen ICON en de ICON Republic blockchain. De ICX zal via DEX en communicatie met de ICON Republic blokketen worden gebruikt. Er zijn ook transactiekosten voor gebruik van het netwerk: 0.01 ICX.

De ICX was gedurende een token sale gedistribueerd geworden. Er waren 375 miljoen tokens beschikbaar gedurende de token distributie waarvan de helft in handen is gebleven van het bedrijf, investeerders en het ICON ontwikkelingsteam. Hoewel de token distributie door een Zwitserse ICON stichting is uitgevoerd geworden, is het feit dat alleen 50 % van de voorraad voor de markt beschikbaar was, een negatief gegeven. Er is een behoorlijke mate van centralisatie van het ICX vermogen.

icon

De ICON Republic chain wordt beheerd door C-Reps, dit zijn de representanten van de verschillende ICON blockchain Communities. Een van de belangrijkste functies van de C-Reps is het bepalen van de monetaire politiek van de ICX tokens. Ze kunnen elk jaar beslissen om tot maximaal 20 % meer tokens uit te geven. Hoewel de ICON Republic geen invloed kan uitoefenen op de Communities, zou het via het monetaire beleid wel zeker invloed kunnen uitoefenen. Bovendien is er een risico voor ICON beleggers. Er is geen vaste limiet en een onzekere inflatie politiek die natuurlijk een impact heeft op de ICX koers.

Een ander mogelijk probleem is het feit dat ICON voor de handel in ICX  en andere gerelateerde tokens binnen het netwerk gebruikt maakt van het Bancor protocol. In hoeverre heeft dit een impact op de ICX koers en de koersen van de andere tokens? Bancor werkt namelijk op Ethereum en is daardoor afhankelijk van het Ether/gas prijs mechanisme. Het introduceren van een Ethereum gerelateerd protocol op het prijsmechanisme van en de handel in ICX en ICON gerelateerde tokens, is mijn inziens vreemd en kan nog ongekende risico’s introduceren. Vooral doordat Bancor nog al controversieel is (geweest).

Conclusie over ICON

ICON is een zeer veel belovend Koreaans blockchain project met verschillende belangrijke proof-of-concept projecten in uitvoering. Het is een zeer ambitieus project waarbij alle instellingen en organisaties een eigen onafhankelijke blockchain community krijgen en afgevaardigden kan sturen naar de belangrijkste blockchain, de Republic, dat werkt als een de centrale communicatiekanaal en centrale bank. Het project kent zeer veel belangstelling en samenwerkingsverbanden van het Koreaanse bedrijfsleven en andere instellingen.

Het monetaire beleid is inflatoir en het vermogen is vooral in handen van de belanghebbende investeerders en de ICON organisatie. Er is in deze zin sprake van centralisatie. Dit is niet het grootste probleem, ICON heeft de Bancor, een niet eigen protocol geïntroduceerd voor de handel in tokens. Dit heeft misschien een onvoorziene invloed op de community token economieën en de koers van ICX. In hoeverre wordt ICON niet kwetsbaar door het gebruik van de Bancor code?

Een ander mogelijk obstakel in het halen van haar doelen om met ICON alle blockchains te verbinden is het hanteren van transactiekosten. EOS zal ook met andere blokketens kunnen communiceren zonder transactiekosten. Dat is een enorm concurrentievoordeel. Zal EOS straks ICON verbinden met Lisk? ICON zal verder ook concurrentie hebben van COMIT. Niettemin, COMIT heeft veel minder durfkapitaal en rijke belanghebbende investeerders die er alles aan gaan doen om ICON tot een groot succes te maken. We zullen het in de gaten houden!

Waar kan ik de ICX  tokens van ICON kopen?

bitvavo icon kopenIn Nederland kun je het beste ICX tokens van ICON kopen met iDEAL bij Bitvavo. Dit is de meest vertrouwde en beste manier om een start te maken met een ICON belegging. Bitvavo beschikt over een ICX wallet voor ICON. Hierdoor is het niet nodig om je druk te maken over waar je het beste de aangekochte tokens kunt opslaan.

Wil je actief de ICX tokens van ICON verhandelen? 

In dat geval kun je dit het beste doen op Binance.

Gerelateerde artikels:

Voor meer informatie over ICON:

 

Lees verder

Nexo Review, wat zijn de voor- en nadelen van Nexo? Is het een veilige exchange?

De nieuwe Nexo Review van 2024 van de redactie van bestebank.org. Samenvatting: de Nexo exchange is van oudsher bekend van voornamelijk de bitcoin en crypto lending mogelijkheden die het platform biedt. Nexo biedt een goede en overzichtelijke exchange met een hoog handelsvolume en een diepe liquiditeit. De exchange draait alweer mee sinds 2018. Daarnaast biedt […]

Apr 19, 2024
9 min

Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

Apr 17, 2024
3,5 min

“Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

“Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

Apr 16, 2024
4 min