ocean

OCEAN pool voor de verdere decentralisering van Bitcoin

Dec 1, 2023
Aanbieding: 

Jack Dorsey bouwt verder aan decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. Bitcoiner Jack Dorsey haalde $6 miljoen op tijdens een seed investeringsronde voor Ocean pool. Met de investering zal er verder gewerkt worden aan decentralisering van Bitcoin mining door de uitbouw van OCEAN pool.

Wat is OCEAN pool?

OCEAN pool moet zorgen voor decentralisering van Bitcoin mining. Jack Dorsey, oud mede-oprichter van Twitter (nu X) werkt met hart en ziel door aan het voortbestaan, floreren en aan verdere decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. zijn Samen met andere prominente investeerders is er $6.2 miljoen opgehaald in een seed ronde voor de “OCEAN” mining pool; een nieuwe mining pool die voor meer decentralisatie moet zorgen in het mining proces van Bitcoin en er daarnaast ook voor moet zorgen dat miners “weer écht miners worden”, aldus OCEAN zelf. OCEAN is van het Amerikaanse bedrijf Mummolin Inc., een van de mede-oprichters ervan is de bekende Bitcoin Core developer Luke Dashjr.

Jack Dorsey heeft zijn onvoorwaardelijke steun en vertrouwen uitgesproken voor het team en de visie van OCEAN. Jack is ervan overtuigd dat projecten als OCEAN belangrijke problemen oplossen voor Bitcoiners en eveneens nodig zijn om verdere centralisering van Bitcoin, en Bitcoin mining, tegen te gaan. Zoals we allemaal weten is Jack een echte old-school Bitcoiner, hij geeft zodoende ook aan dat een van de belangrijkste redenen voor zijn investering het algemene welzijn van Bitcoin is. Uiteraard hebben Dorsey zijn bedrijven hier ook profijt van.

OCEAN pool wordt een “non-custodial” mining pool

Daar gaan we weer: custody en non- custody. Het is een belangrijk principe in het beheer van Bitcoin, en ook nu is het weer relevant. De belangrijkste reden voor het oprichten van de OCEAN mining pool is namelijk dat Bitcoin een zo’n decentraal mogelijke currency moet blijven, en daar speelt het mining proces een belangrijke rol in.

Op dit moment zijn er veel Bitcoin mining pools die alle ‘block rewards’ (beloningen) in haar geheel ontvangen, dit terwijl er meerdere partijen bijdragen aan het mining proces. Traditionele mining pools worden op deze manier dus Bitcoin “custodial” van andere miners, die net zo goed hebben bijgedragen aan het creëren van een nieuw blok. Naast de rewards ontvangen deze custodials ook Bitcoin fees en zitten zij dus op een berg Bitcoin. Zij bepalen wanneer de andere individuele miners hun deel van de Bitcoin rewards krijgen. Het is in feite vergelijkbaar met een exchange die jouw Bitcoin beheert: als de exchange écht niet wil uitbetalen, dan hebben zij die macht.

Bij de OCEAN pool gaat dit anders: miners worden namelijk direct beloond en ‘uitbetaald’ voor de verdiensten per block, door het Bitcoin netwerk en dus op een decentrale manier. En zo hoort het: boter bij de vis!

OCEAN pool wordt een robuust systeem

Het voornaamste doel van de pool is om zich te ontdoen van alle intermediairs. Volgens Jack en co is de gemiddelde mining pool een soort ‘third party’ geworden in het Bitcoin en Bitcoin mining proces, wiens toestemming nodig is voor bijvoorbeeld de doorvoering van ‘soft forks’. Met andere woorden: dit soort pools krijgen te veel macht. Met de komst van OCEAN neemt de transparantie in het mining proces toe en worden de miners direct, door Bitcoin zelf, uitbetaald. Dit maakt OCEAN pool een robuust nieuw systeem.

Net op tijd voor de Bitcoin halving

De lancering van de OCEAN pool is ruim 4 maanden voor de volgende Bitcoin halving, die wordt verwacht in april 2024. Met de halving worden de blockrewards gehalveerd van 6.25 BTC, naar 3.125 BTC per block.

Het wordt steeds prijziger en moeilijker om Bitcoin te ‘produceren’. Mining pools hebben veel individuele miners nodig die meehelpen in het proces. En met de komst van de OCEAN mining pool zouden veel miners zomaar ineens kunnen kiezen voor de pool van Jack Dorsey.

Hieronder kun je Jack Dorsey en Luke aan het woord zien tijdens de presentatie van de nieuwe OCEAN pool:

Voor meer informatie: bezoek OCEAN.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Het begrotingstekort record en de fiscale verslechtering in de Verenigde Staten (2024)

In dit artikel staan we even stil bij de Amerikaanse schuldenproblematiek. De Verenigde Staten verkeert in vergelijking met de rest van het Westen in een veel betere economische staat dan o.a. Duitsland en Frankrijk. Echter, de schuldproblemen in de Verenigde Staten zullen onvermijdelijk flinke gevolgen hebben voor de status van de dollar als wereldreservevaluta, haar […]

Jun 20, 2024
4 min

SEC stopt verder onderzoek naar Ethereum 2.0 en Consensys

Lead developer Ethereum, Consensys, komt met goed nieuws: de SEC stopt het onderzoek tegen Ethereum. Wat is er aan de hand? Goed nieuws voor de Ethereum en crypto community De SEC stopt namelijk het onderzoek tegen Ethereum. Het onderzoek ging erom of Ethereum een security zou zijn. Zou Ethereum als security beschouwd worden, dan zou […]

Jun 19, 2024
3 min

Coinbase vs Kraken, welke crypto exchange is beter? Zijn ze ook een betere optie voor Bitvavo?

Coinbase versus Kraken. Welke exchange is beter en hoe verhouden deze exchanges zich ten aanzien van Bitvavo? Inderdaad, in deze vergelijking kijken we naar de overeenkomsten, verschillen en de voor- en nadelen van de Coinbase en Kraken crypto exchange. We kijken ook of ze een betere optie zijn voor Bitvavo. Beide van origine Amerikaanse exchanges […]

Jun 18, 2024
8 min