ocean

OCEAN pool voor de verdere decentralisering van Bitcoin

Dec 1, 2023
Aanbieding: 

Jack Dorsey bouwt verder aan decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. Bitcoiner Jack Dorsey haalde $6 miljoen op tijdens een seed investeringsronde voor Ocean pool. Met de investering zal er verder gewerkt worden aan decentralisering van Bitcoin mining door de uitbouw van OCEAN pool.

Wat is OCEAN pool?

OCEAN pool moet zorgen voor decentralisering van Bitcoin mining. Jack Dorsey, oud mede-oprichter van Twitter (nu X) werkt met hart en ziel door aan het voortbestaan, floreren en aan verdere decentralisering van Bitcoin en Bitcoin mining. zijn Samen met andere prominente investeerders is er $6.2 miljoen opgehaald in een seed ronde voor de “OCEAN” mining pool; een nieuwe mining pool die voor meer decentralisatie moet zorgen in het mining proces van Bitcoin en er daarnaast ook voor moet zorgen dat miners “weer écht miners worden”, aldus OCEAN zelf. OCEAN is van het Amerikaanse bedrijf Mummolin Inc., een van de mede-oprichters ervan is de bekende Bitcoin Core developer Luke Dashjr.

Jack Dorsey heeft zijn onvoorwaardelijke steun en vertrouwen uitgesproken voor het team en de visie van OCEAN. Jack is ervan overtuigd dat projecten als OCEAN belangrijke problemen oplossen voor Bitcoiners en eveneens nodig zijn om verdere centralisering van Bitcoin, en Bitcoin mining, tegen te gaan. Zoals we allemaal weten is Jack een echte old-school Bitcoiner, hij geeft zodoende ook aan dat een van de belangrijkste redenen voor zijn investering het algemene welzijn van Bitcoin is. Uiteraard hebben Dorsey zijn bedrijven hier ook profijt van.

OCEAN pool wordt een “non-custodial” mining pool

Daar gaan we weer: custody en non- custody. Het is een belangrijk principe in het beheer van Bitcoin, en ook nu is het weer relevant. De belangrijkste reden voor het oprichten van de OCEAN mining pool is namelijk dat Bitcoin een zo’n decentraal mogelijke currency moet blijven, en daar speelt het mining proces een belangrijke rol in.

Op dit moment zijn er veel Bitcoin mining pools die alle ‘block rewards’ (beloningen) in haar geheel ontvangen, dit terwijl er meerdere partijen bijdragen aan het mining proces. Traditionele mining pools worden op deze manier dus Bitcoin “custodial” van andere miners, die net zo goed hebben bijgedragen aan het creëren van een nieuw blok. Naast de rewards ontvangen deze custodials ook Bitcoin fees en zitten zij dus op een berg Bitcoin. Zij bepalen wanneer de andere individuele miners hun deel van de Bitcoin rewards krijgen. Het is in feite vergelijkbaar met een exchange die jouw Bitcoin beheert: als de exchange écht niet wil uitbetalen, dan hebben zij die macht.

Bij de OCEAN pool gaat dit anders: miners worden namelijk direct beloond en ‘uitbetaald’ voor de verdiensten per block, door het Bitcoin netwerk en dus op een decentrale manier. En zo hoort het: boter bij de vis!

OCEAN pool wordt een robuust systeem

Het voornaamste doel van de pool is om zich te ontdoen van alle intermediairs. Volgens Jack en co is de gemiddelde mining pool een soort ‘third party’ geworden in het Bitcoin en Bitcoin mining proces, wiens toestemming nodig is voor bijvoorbeeld de doorvoering van ‘soft forks’. Met andere woorden: dit soort pools krijgen te veel macht. Met de komst van OCEAN neemt de transparantie in het mining proces toe en worden de miners direct, door Bitcoin zelf, uitbetaald. Dit maakt OCEAN pool een robuust nieuw systeem.

Net op tijd voor de Bitcoin halving

De lancering van de OCEAN pool is ruim 4 maanden voor de volgende Bitcoin halving, die wordt verwacht in april 2024. Met de halving worden de blockrewards gehalveerd van 6.25 BTC, naar 3.125 BTC per block.

Het wordt steeds prijziger en moeilijker om Bitcoin te ‘produceren’. Mining pools hebben veel individuele miners nodig die meehelpen in het proces. En met de komst van de OCEAN mining pool zouden veel miners zomaar ineens kunnen kiezen voor de pool van Jack Dorsey.

Hieronder kun je Jack Dorsey en Luke aan het woord zien tijdens de presentatie van de nieuwe OCEAN pool:

Voor meer informatie: bezoek OCEAN.

Gerelateerde onderwerpen:

Lees verder

Michael Saylor start een Bitcoin development company

Michael Saylor bouwt aan een Bitcoin development company. Alleen Bitcoin kopen is voor Saylor en MicroStrategy niet genoeg, sterker nog: de voorraad Bitcoin zal fungeren als fundatie voor een Bitcoin development company.. Microstrategy´s Bitcoin aankopen: $4,- miljard winst Bitcoin is niet te stoppen, dat mag duidelijk zijn na diverse bullruns en ook nu liegt de […]

Feb 17, 2024
3 min

The Great Taking – centrale bankiers hebben een plan!

Dit artikel zal The Great Taking bespreken. Het is een boek geschreven door voormalige hedgefondsmanager David Rogers Webb. Het boek is bekend geworden door een documentaire die is gemaakt op basis van zijn werk en inzichten. Zijn de beleidsmakers van centrale banken en systeembanken gewoon dom bezig op basis van foute modellen en verouderde economische […]

Feb 16, 2024
7,5 min

De Exodus wallet review

De Exodus wallet is makkelijk, snel en veilig te gebruiken. Lees hier onze nieuwe Exodus wallet review van 2024! Introductie tot de Exodus wallet De crypto wallet van Exodus draait alweer sinds 2015 mee en wij gebruiken de wallet met veel plezier sinds 2017. De Exodus wallet is een “non-custodial” wallet en jij beheert jouw […]

Feb 15, 2024
4 min