bitcoin

Paul Tudor Jones over Bitcoin

Mar 2, 2022
Aanbieding: 

Geo-politisch en financieel zijn we in gevaarlijk vaarwater terechtgekomen. De oorlogsretoriek overheerst. Een Derde Wereldoorlog in de Oekraïne dreigt uit te breken. Fiatgeld op bankrekeningen wordt geconfisqueerd, ontoegankelijk of waardeloos. Dit hebben zelfs de truckers in welvarend Canada ondervonden. Bitcoin als een politiek neutraal monetair p2p-netwerk wordt niet alleen door Canadese truckers, maar nu ook door zowel Russen als Oekraïners gebruikt om kapitaalvernietiging te vermijden. Toch, zijn er nog steeds mensen die twijfelen over Bitcoin´s waarde propositie. Vele beleggers staren zich blind op de dagelijkse volatiliteit en zien niet in dat bitcoin inflatiebescherming inhoudt voor ook de kleine lange termijn belegger.

Deze eigenschap van bitcoin wordt onderkend door Paul Tudor Jones. Hij is een van de meest beroemde vermogensbeheerders en investeerders in de wereld. Paul Tudor Jones is de oprichter van het internationale beleggingsfonds Tudor Group en de Tudor Investment Corporation met in totaal meer dan $44 miljard onder beheer. Zijn persoonlijk vermogen is rond de $7 miljard. Laten we eens een aantal nieuwsberichten en uitspraken van Paul Tudor Jones over bitcoin op een rij zetten:

Paul Tudor Jones gebruikt bitcoin als inflatiehedge

Op 20 Oktober was Paul te gast bij CNBC. Hij deed hier weer een aantal vooruitziende uitspraken. Volgens Paul is inflatie het belangrijkste probleem waar iedere belegger mee wordt geconfronteerd en dat het verder niet een overgaand probleem is. In tegendeel, het is de belangrijkste bedreiging voor de financiële markten in het bijzonder en de samenleving in zijn algemeenheid. Verder gaf hij aan dat inflatie meer zal toenemen dan we vrezen en dat hij Bitcoin verkiest boven goud als de belangrijkste inflatiehedge. Paul gaf in mei 2020 al aan om in Bitcoin te zijn gestapt om zich af te dekken tegen inflatierisico´s. Hiermee opende hij de weg voor andere beleggers om bitcoin te overwegen. De zogenaamde carrière risico´s worden afgevangen wanneer men kan wijzen naar een belangrijke investeerder zoals Paul Tudor Jones of Stanley Druckenmiller. Paul Tudor Jones heet dus gelijk gekregen en voorziet ergere inflatie.

De huidige ATH´s van de bitcoin koers wordt nu niet gedreven door particuliere beleggers, maar institutionele beleggers. Het grootkapitaal is bang voor het inflatiespook. Het daverende succes van de lancering van een inferieur Bitcoin futures ETF product van Proshares is ook kentekenend. Er is een gold rush naar Bitcoin op gang gekomen, maar door regelgeving en boekhoudkundig-technische belemmeringen staat gewoon nog veel kapitaal aan de zijlijn. Een volwaardige Bitcoin ETF zou inderdaad een monetair paradigmatische verschuiving kunnen opleveren. Het is niet vreemd dat de Amerikaanse SEC de goedkeuring voor de lancering van een echte Bitcoin EFT zolang mogelijk uitstelt. Hieronder kun je een kort fragment bekijken van het CNBC interview met Paul Tudor Jones:

Hier kun je een goede analyse bekijken van Anthony Pompliano over de uitspraken van Paul Tudor Jones:

Paul Tudor Jones kocht meer Bitcoin in 2020

De legendarische vermogensbeheerder Paul Tudor Jones kondigde vandaag op CNBC aan dat hij meer geld gaat beleggen in Bitcoin. In 2020 kondigde hij aan 1 % van zijn vermogen te investeren in bitcoin, nu gaat hij dit uitbreiden naar 5 %. Paul Tudor Jones investeert verder 5 % in grondstoffen, 5 % in goud en 5 % in dollar cash reserves. Hij weet verder niet wat hij met de andere 80 % van zijn vermogen gaat doen. Dit hangt af van de monetaire politiek die de Federal Reserve de komende jaren zal gaan voeren.

Waarom koopt Paul Tudor Jones meer bitcoin kopen?

Volgens Paul Tudor Jones is Bitcoin wiskunde. Wiskunde is zekerheid. Twee plus twee zal altijd vier zijn. Het investeren in iets dat betrouwbaar, eerlijk, veilig en 100 % zeker is, trekt hem aan. Bitcoin is een manier om te investeren in zekerheid. Hieronder in de tweet van Saifedean Ammous staat een fragment van het CNBC-interview met Paul Tudor Jones.

Paul Tudor Jones vergelijkt Bitcoin met een aandeel Apple of Google

De legendarische belegger, Paul Tudor Jones, heeft zijn opvatting over Bitcoin niet veranderd. In tegendeel, tijdens een gesprek op het financieel programma van Squawk gaf Paul te kennen nu nog meer van Bitcoin te houden. Hij ziet het niet zozeer meer als een snelle belegging en slimme inflatieverzekering, maar nu meer als een vroege investering in Apple of Google. Paul Tudor Jones lijkt te hebben geluisterd naar de argumentatie van Michael Saylor.

paul tudor jones bitcoin

Michael Saylor had tijdens de Lock Down zich grondig bezonnen over de waardepropositie van Bitcoin en kwam tot belangrijke inzichten over Bitcoin als een lange termijn investering. Michael vergelijkt een investering in Bitcoin als een vroege investering in Apple, Facebook of Amazon. Verder argumenteerde Michael waarom goud een minder goede investering is dan Bitcoin. Paul Tudor Jones gaf dit ook te kennen in het interview. Paul zei het volgende: de reden dat ik bitcoin aanbeveel, is omdat bitcoin je het beste beschermt tegen inflatie. Ook vergeleken met goud, TIPS breakevens, koper, en een lange rentecurve. Hieronder kun je Paul Tudor Jones zelf aan het woord zien:

https://youtu.be/Ch-aC8lyA5Y

Paul Tudor Jones werd gemotiveerd om nader bitcoin te bestuderen, nadat hij de implicaties inzag van het huidige globale monetaire en fiscale beleid om de gevolgen van de epidemie te bestrijden. Bitcoin is volgens Paul een ideale hedge:

“I am not a hard-money nor a crypto nut,” he wrote. “The most compelling argument for owning Bitcoin is the coming digitization of currency everywhere, accelerated by Covid-19.”

Paul voorziet dat contant geld meer en meer uit roulatie zal worden genomen. De meeste fiatvaluta’s en de daarmee verbonden schulden hebben puur een digitaal bestaan in de grootboeken van banken. Deze uitspraken van deze belangrijke vermogensbeheerder, zijn een belangrijke validatie voor bitcoin’s toekomst , vooral in de ogen van andere institutionele beleggers. Het zal meer institutionele beleggers zo ver krijgen om bitcoin’s waardepropositie nader te herzien. Er zijn maar een aantal miljoenen bitcoins (BTC) in omloop. Niet eens genoeg om alle miljardairs en miljoenairs in de wereld te voorzien van 1 bitcoin. Slimme beleggers, zoals Paul Tudor Jones, zijn op tijd begonnen met het accumuleren van bitcoin.

Vandaar, beschik jij al over bitcoin (BTC)? Anders koop wat BTC voordat alle rijke beleggers met slim geld hebben ingekocht….

Waar kan ik het beste BTC kopen?

Gerelateerde artikelen:

 • Bronvermelding: Yahoo Finance & Bloomberg
 • Lees verder

  Het Bitcoin Runes protocol wordt gelanceerd tijdens de halving, wat is Bitcoin Runes?

  Bitcoin Runes komt er aan? Ja, over iets meer dan 2 dagen is het zo ver: een nieuwe Bitcoin halving, hier tel je mee af met de Bitcoin halving countdown clock : ). Tijdens de Bitcoin halving worden de block rewards gehalveerd (halving) en wordt het principe van Bitcoin deflatie verder uitgevoerd. Niet alleen zal […]

  Apr 17, 2024
  3,5 min

  “Climate: The Movie” – CO2 veroorzaakte klimaatverandering heeft geen wetenschappelijke basis

  “Climate: The Movie” is een nieuwe spraakmakende documentaire van de Britse filmmaker Martin Durkin. De film betoogt dat de bewering van een door CO2 veroorzaakte klimaatverandering een angstverhaal is zonder wetenschappelijke basis. De film, getiteld “Climate: The Movie”, stelt dat de wetenschap en officiële metingen de beweringen over toenemende extreme weersomstandigheden niet ondersteunen. De documentaire […]

  Apr 16, 2024
  4 min

  Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) gaat bitcoin aanbieden aan zakelijke en institutionele klanten

  Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is de grootste bank in het zuidwesten van Duitsland met het hoofdkantoor in Stuttgart. LBBW zet een belangrijke stap in de richting van crypto-integratie door bewaringsdiensten voor digitale assets aan te gaan bieden. Deze ontwikkeling, in samenwerking met Bitpanda exchange, onderstreept de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen in Duitsland. Met […]

  Apr 15, 2024
  2 min